Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Terje S

    Terje S

    Members


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      167


  2. Lillevann

    Lillevann

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      2 051


  3. Vidar Langerud

    Vidar Langerud

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 359


  4. Truls K. Johansen

    Truls K. Johansen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      177


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. okt. 2015 i alle områder

  1. La elva leve sitt eget liv. Det er helt urimelig å forvente å fiske stor fisk i vakker elv rett ved veg så nærme tigerstaden. Baglimit på en fisk per person per døgn er nok tilstrekkelig forvaltning. Det burde det vel strengt tatt gjelde i alle elver. Da får du en naturlig elv med en naturlig mengde fiskere som fisker på fisk av naturlig størrelse. Som nok hadde vært feitere enn de som er der nå. Prestasjonen og gleden av å finne og fange en større fisk blir da mere autentisk, ekte, og naturlig. Visst ikke blir det som Fismen sier i den gamle tråden; tegneseriefiske. Det blir på liksom. Kan man ta en troverdig "tørrfluerekord" under slike forhold? Det samme blir det når man fisker i kloakken og spillforet til smoltanleggene som ligger rundt om. Det virker å heves få øyenbryn når folk legger ut video av at de står og fisker digre ørreter i kloakken til smoltanlegget i Minnivallalækur f.eks. Er det for godt til å være sant osv... En kort matrosjakke uten bukse hadde vel vært den passende fiskeutrustningen slike steder. Det er jo forøvrig løsningen på tidsklemma til Jon-Erlend her. Sett opp noen foringsstasjoner med pellets nedover Hemsila. Da får du feit fisk, du kan skru opp kortprisen, det blir færre fiskere, og ja.. "topp stemning", for de som ikke bryr seg og har råd.
    5 poeng
  2. Tror heller ikke man skal undervurdere at slike regler kan hjelpe å bevisstgjøre folk. Tror uke gjennomsnittsnordmannen er klar over at større eksemplarer kan være spesielt viktig for rekruttering. Bag limit og maksmål kan få folk til å tenke seg om, selv om loven er vanskelig å håndheve.
    3 poeng
  3. Det er ikke feil å bruke håndledd. Aktivt håndledd muliggjør lengre arbeidsvei med lengre aksellerasjonsfase, samt en mer kontant stopp enn hva man klarer å få til uten aktivt håndledd. I en opplæringsfase kan det likevel være at man skal unngå å bruke håndledd, da det er lettere å isolere kastefeil jo færre ledd som er i aksjon under kastebevegelsen.
    2 poeng
  4. eneste som hjelper mtp fotografering er å knipse fler bilder:p om mulig skyt i .RAW da man kan justere mye mer uten å miste kvalitet på bildet, og prøv ut Ligthroom som er den "beste" .RAW editor`n i mine øyne synes bildene dine er flotte, masse farger, og det oversiktsbildet av en eller anna fjellvidde, gir meg bare lyst på å reise på tur bildene blir jo 1milion ganger bedre bare du får bytta ut den haspelstanga med ei flue stang
    2 poeng
  5. Har vært ute en god del timer den siste uken, men det vil seg ikke. Så langt har jeg fått en halvkilos-gjedde, ellers har jeg ikke merket noe. Fisker da med både poppere og pike muppet. For meg er dette et veldig utfordrende fiske, det blir heller ikke noe lettere av at jeg er ganske utålmodig. Men jeg gir meg ikke. Har et mål om å sette ny gjeddepers på flue i løpet av høsten. Den er kun på 2,7 kg så det er ikke umulig. Det største målet er dog å få mer fisk pr time enn hva jeg har fått så langt. Legger ved et bilde av den lille fisken jeg har fått.
    2 poeng
  6. Her tror jeg du havna med begge beina i salaten, du profilert
    2 poeng
  7. Selv om det er mange år siden jeg fisket oppi der, deler jeg dine bekymringer Ronny. Jeg kunne ikke vært mer enig med noen enn jeg er med Truls' betraktninger lenger opp her. Liker ikke utvikling med utbredelsen av aktører som ørretens rike, fishspot o.l. noe særlig heller. Men det kan jo være at det er jeg som er sær. Og heldigvis finnes det noen "hemmelige" perler der ute fortsatt.
    2 poeng
  8. Ser at dere er opptatt av CR, men når jeg blar meg gjennom sidene på SØ-tråden er de fleste bildene av fisk som ikke kommer til å svømme igjen. Det er noen hundre kilo SØ på land bare i denne tråden. Er dere mest opptatt av at andre ikke skal ta opp fisk?
    1 poeng
  9. Enkelt å svare på! Hvis du lider av ekstremt tilfelle av "silly walk" eller generelle ticks i beina så velger du de som veier 3 kilo om du vil gå jævla pent. Da er sjansen størst for at du ikke klarer å gjøre annet enn å gå så pent som mulig uten noe tull - om det er målet da. Om du klarer å gå like langt med begge parene på samme tid er en annen sak. Det kommer an på om du hvor sterk du er i beina og hvor tilpasningsdyktig du er... Er det feil å løpe raskt med ticks og lette støvler eller er det korrekt å løpe tregt med tunge støvler men mye penere hvis du kommer frem til slutt med begge parene? Jeg påstår - "Who cares så lenge du kommer deg dit du skal" Hvis trenden er at dagen fluestenger blir lettere og lettere så vil morgendagsns fluekastere ha mye tynnere armer enn meg....Jeg anser det som evolusjon og ikke en feil. Comprende? // KAB
    1 poeng
  10. Et maksmål kan nok være greit. Spesielt i vassdrag nærme sivilisasjonen.
    1 poeng
  11. Interessant lesning for det er vel trolig at dette også gjelder for sjøørreten. Minstemålet på sjøørreten gjør at de aller fleste ender sine dager før de får gytt en eneste gang. http://innsikt.bt.no/la-de-storste-leve/ Friluftsfjorden!
    1 poeng
  12. Nattfiske i Finnmark. Utrolig fin kveld. Lite skodde. Det beste med Finnmark. Fin natur over alt ;-) #magicmoments by Espen Ørud, on Flickr Da er vel tørrfluesesongen snart over her oppe...
    1 poeng
  13. Stanga tar form sakte men sikkert. Ringene er plassert ut, og festet med strikk. Jeg har valgt å bruke 8 ringer pluss toppringen, inkl keramisk snørefører. Snellefestet er montert, og arbeidet med håndtaket er i gang. Blir et relativt lite half wells håndtak. Synes det passer best. Synes snellefestet ble bra, jeg er i hvert fall fornøyd med resultatet. Ringene skal plasseres nøyaktig, og det gjør jeg ved vekt testing. Bruker ikke noen skjema for plassering av ringene. Sprer de ut på øyemål, og bøyer opp stanga gradvis med vekter for å se hvordan snøret følger klingen. Her er noen bilder
    1 poeng
  14. Mulig jeg tråkker litt i salaten her men jeg har følgende teori: Hvis man ser på hvor mye en gjennomsnitts fluefisker er ute i løpet av en sesong er jo ikke det så fryktelig mye. Jobb, kone, barn og andre forpliktelser "stjeler" mye av fisketiden. Når man da endelig har fått litt "fri" har jeg full forståelse for at man blir veldig fiskekåt og gjerne vil ha en kilosfisk eller 2. Tingene som har blitt diskutert i denne tråden blir da ikke så viktig for man vil jo gjerne få mest mulig ut av den lille fisketiden man har. Jeg er jo en av de som er litt profilert, tar masse skrytebilder og koser meg med det. Men jeg er også bevisst og bidrar der jeg kan. Er mulig å være mediakåt og samtidig bry seg om stedene man fisker.
    1 poeng
  15. Spennende fjellfiske i svenske Lappland etter gjedde i kristallklart vann.
    1 poeng
  16. Ja, utstyret er egentlig lite viktig. Det er mer den som bruker det som spiller en rolle. En "moderne" stang i klasse 6 eller 7, merke/pris spiller ikke noen rolle, det er få dårlige stenger ute og går. Litt forskjellige snører, synk 3 og intermediate f.eks er greit. Noen fluer som etterligner småfisk/ sild, reker osv... Vil ikke anbefale byggevarehus, aldri fått sjøørret der. Mvh Truls
    1 poeng
  17. Ja, det skal være en stang som responderer positivt på mine forslag til kast og presentasjoner - og som ikke er av typen "nei, dette vil jeg ikke være med på, da hekter jeg meg like godt fast her". Slitt med nok av den typen stenger!
    1 poeng
  18. Fordeler og ulemper. Med kameraet festet på hodet blir det ofte urolig filming (følger hodebevegelsene), men man får ikke stenger, hender og armer i veien. På kroppen holder kamerat seg mer rolig, men man veiver mye mer foran linsa. Et stativ kan være et godt alternativ. Alternativt en trestamme.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...