Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      7 699


  2. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      11 582


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      6 149


  4. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      10 780


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. juli 2016 i alle områder

  1. I år har det blitt litt mindre av stillevannsturene gitt Jobben krever sitt desverre, man blir også litt mett. Dessuten har jeg surret rundt for mye nå, jepp det er riktig beskrevet, man surrer alltid rundt på stillevann. Det er gnuing etter gnuing bestandig, venting,venting, venting, og jepp sånn gikk den turen Var faktisk litt heldig i år og alt klaffet. Lite gnuing , men rett sted, rett tid. I et lite vindhelvete ble det litt stille hvor erfaring over mange år ofte kan være en eller annen fisk som beiter på spinnere. Ikke ofte de vaker mere en 5-6 ganger, men jeg satt riktig til nå :) Det ble en syk fin fisk på ca 2,8 på Parapost spinneren (fluedatabasen) Helt vilt bra
    6 poeng
  2. Var ute en liten tur i kveld. Det er noe hyggelig med fiske på sommerkvelder og. Man har ikke så store forventninger og man har liksom rast litt i fra seg. Jeg så det var mye jordmaur som svermet hjemme så da tok jeg en tur i et vann like ved her jeg bor. Helt blikkstille og litt maur på vannet. Pluss litt annet tjafs. Fant en fisk som ryddet i ei vik. Men det var ikke noe vakfest. Lang og tynn fortomm, en liten daddy og ei treer stang gjorde susen. Så det ble med en 600 grammer med hjem til fruen som hun koste seg med til kvelds. Det er og veldig hyggelig av og til. Slike kvelder synes jeg faktisk er verdifulle. Men å ha med bikkja er ikke alltid så greit. Så fort jeg begynner å kaste så står han på snøret. Kikker jeg på et sted for lenge skal han bort å titte. Jeg hadde glemt hov så da jeg vippet fisken opp på land gikk han til angrep sporenstreks... Det er jo så gøy når det skjer noe skjønner jeg. Men det blir for mye kjefting. Det er ikke så hyggelig. Det er fullt fiskbart selv om det er varmt. Men noen bør nok kanskje tenke litt mer på fisken en bilder og slikt hvis de skal sette de ut igjen nå.
    4 poeng
  3. Nå er det ei stønn sea jeg var inne her... Har vært på ferie sru. Svenskefisk kan jammen være fin den au, her er en ganske søt sak som vaket noe sånt som 4 ganger på rappen ila en hel dag og da gjaldt det å smi. Siden jeg er så god til å holde fisk så kommer det to bilder, hi!
    4 poeng
  4. Et tips til god flue i stille vann nå og noen uker fremover (iallefall her på Østlandet): http://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/maurimitasjoner-sverminger/#1448804033312-81c4041c-61e9 "Eitermaur 2" bundet på krok 16 med naturlig lys brun cdc vinge. Bindes som "standard dubbingmaur" i artikkelen. Det er jo ikke alltid vårfluer, stankelbein og voksne vannymfer gjør susen. Men den litt kjedelige brune mauren er kjapp å binde og den fisker svært godt.
    3 poeng
  5. Du skal nå alltid gå så systematisk til verks også du, da !Selv syntes jeg det var et såpass drastisk skritt å ta å i det hele knyte på svineriet, om jeg ikke skulle herpe den perfeksjonerte, patenterte tørrfluefortommen min, også !
    2 poeng
  6. Fikk tatt en kveldstur etter jobb i dag. Ble langt fra noen pers eller noe som ligner, men er kjempeflott tur til to vann som som jeg er innom fra tid til annen for en kort tur. Har ikke møtt et menneske her inne, og det er kun mine spor og masse spor etter elg å se. Ikke minste gutten i klassen heller, jeg så en av de forrige tur. Stor okse... Det første vannet har jeg fått noen fisker i som har hatt litt dårlig kondisjon. I dag fikk jeg endelig en fin fisk som var god og feit. Det var godt å se, og en hyggelig overraskelse, og god motstand ga den. Vann nr to har jeg fått en del fisk i, mye smått men i dag fikk jeg noen fine fisker der og hadde et veldig artig fiske. Det var vårfluer og mygg det gikk i. En periode så var det bra med aktivitet mens det kruset godt på vannet. Veldig vanskelig og se når fisken var oppe, men fikk man kastet på den relativt rask så fikk man en reaksjon. Fikk fem stk og hadde to som tok som ikke satt skikkelig. Et par av de jeg fikk satt så vidt de også. Fikk også en abbor på en druknet vårflue. Den tok hardt! Men den teller jeg ikke med. Abbor teller bare når den er sølvblank og tatt i sjøen ;-) Skulle gjerne hatt bedre tid, men arbeidsdag i morgen så måtte jeg gi meg. Var en del fisk oppe, så kunne gjerne tatt en tur til rundt vannet ;-)
    2 poeng
  7. Som bransjemann har jeg litt inside info, det er hysj hysj. Til neste år kommer alle de store stangprodusentene med en App til mobilen som virker akkurat som Pokemon Go. Null stres med liner og sneller, og fysisk holde i fiskestanga. Man kan bare fly rundt å peke med en liten lett mobil. Det blir dødsfett. Har allerede testet en virtuel 9' # 5 i prøvestadiet. Helt knall
    2 poeng
  8. Ikke den største fisken, men denne var litt vrien, tross størrelsen. Jeg speidet rundt i den lille elva og, og smøyg meg oppover viekrattet. Iallefall så nærme smyging som jeg med mine forutsetninger får til. :-) Setter meg ned på en liten gresstue for å slukke tørsten. Så ser jeg noen regndråpevak ovenfor meg på andre siden av elva. Fisken krabba nesten på elvebredden, så nærme land vaka den. En lys flekk i elvebunnen avslørte at det var en pen fisk da den flyttet seg litt for å ta en nymfe, og dermed fikk jeg øye på den. For å få best flyt var det oppstrøms kast som gjalt. Parachuteflue i krok 16, da det klekket en del små oliven døgnfluer (sikkert baetis). Først et litt kort kast før jeg fant passende mengde snøre ut av toppringen. Fikk tilslutt til et kast der flua landa helt inntil elvebredden. Det gikk ikke lange tia før flua forsvant forsiktig. Tilslag ble gjort, og fisken kom opp i håven. En morsom opplevelse å være i et med naturen med slikt indianerfiske. Hadde en super dag i elva med mange flotte fisker i håven. Det er noe spesielt med småelver. Det de ikke alltid har av fiskestørrelse tar de igjen ved morsomt og teknisk indianerfiske. Når man også omtrent går på en Rådyrbukk hvorpå vi begge blir like skremt, blir dagen komplett. Rådyr er noen utrolig flotte krabater.
    2 poeng
  9. Til salgs. Nesten ikke brukt. Jeg er blitt for lang og feit. Lang har jeg vel vært en stund men badevekta nekter å justere seg i riktig retning. Holder til i samme by som Julius.
    1 poeng
  10. Sikkert fint med blanke antronvinger. Men med cdc vinge så kan flua kanskje også forveksles med ei lita vårflue. Det er noen maur nå og utover som kan være litt lokale. I dag var det liv i mauren på hellene i oppkjørselen. To arter med vinger. Trikset må være å legge heller rundt diverse fiskevann. De liker seg under hellene......
    1 poeng
  11. Aldri sett før. Er ikke bare sommerens ørretmote da?
    1 poeng
  12. Uten å ha googla meg "klok", så prøver jeg lykken her inne. Jeg tok en fisk med en markant gul flekk i ei lita elv på fjellet for noen uker siden. Fått mye rart, men trur jeg aldri har fått ørret med noe lignende før. Fisken stod vanskelig til under noen busker og var ellers skikkelig seig og sprek, vakker og velholdt. Noen som veit hva det kan være? Kanskje noe så enkelt som et fødselsmerke eller en pigment-blemme?
    1 poeng
  13. Gigantiske muddlere med 20 fots "camou"fortom og firerline? Da liker du at det er trælete og vanskelig, da Nei, da hadde jeg jaggu tatt meg tida til å knipe av spissen(og knytedelen) før jeg hadde festa flua.
    1 poeng
  14. Har i sommer testet ut ei fluestang som er drevet av gass. Dette er nok en forløper til app'en Robban hinter til, og blir antakelig en flopp på nivå med mini-disc, som vel ble faset ut dagen etter det ble lansert. Tanken bak gass-stanga var sikkert god, men det er ikke dermed sagt at det fungerer i praksis. Koblet vanlige primus-bokser til buttdelen av stanga, med innsprøyningsdyser mellom alle stangledd. Luktet fis i mils omkrets, men det holdt myggen unna, og det er det beste jeg kan si om konseptet. Aberet var at man ikke kunne/burde røyke mens man fisket, og da er jo hele vitsen borte ;-)
    1 poeng
  15. Var ute en tur i slutten av juni. fikk en pen fisk. Ny pers i norge på tørrflue :)
    1 poeng
  16. For et par uker siden dro en kompis og jeg til Fyresdal, der er det et nydelig fiskeområde, nemlig Valebjørg. Var på telefon med Jørund kvelden før, og fiskekort og bomnøkkel hang på stolpen som avtalt. På vei innover skogsbilveien var fiskefeberen stigende... Vi hadde bestemt oss for noen vann som ligger et lite stykke inn på heia, så vi lånte en båt for å lette turen litt. Vel over var det pakning på, ut og gå. Det er ikke mer enn ca halvtimen, men forholdsvis mye oppover, så det ble godt og varmt. Da er det godt å leske strupen i bekken som vi krysser et par ganger, kaldt og godt fjellvann. Vi er heldige som kan drikke forholdsvis trygt rett fra vann i naturen, ingen selvfølge alle steder det. Vi hadde skikkelig troa, og når vi bikka siste kammen og var oppe ved første vannet tok det ikke lang tid før vi så de første døgnfluene og de første vaka. Ille åssen en kan fomle med å sette sammen stanga av og til! Guttorm gikk ned til den første vi så, og jeg gikk mot andre enden , det hadde vært en oppe der også, i ei vik. Vi hadde som sagt sett døgnfluer, så jeg hadde på en MicroDun. Hadde fiska et par minutter da jeg hører et kraftig plask 10- 15 meter til venstre, og det er store ringer noen få meter ut fra et svaberg. Den må jeg prøve på! Setter meg ned på fjellet for å se litt først, og den vaker flere ganger. Jeg kan se den er stor, fisken er klar av vannet etpar ganger i iveren etter å få i seg mat. Skjelven kommer, og det fomles fælt med lette kast. Puste med magen nå, sånn ja... MicroDun vil den ikke ha. Jeg så jo en vårflue også i stad, kan det være det den tar. Det svirrer plenty blå og brune øyenstikkere over vannflata, i vilter parringslek henger de sammen og flyr rett over filmen. Tenker at sånne godbiter kan være grunnen til de voldsomme vaka, og knyter på en blå en. Svær flue, jeg tenker at den proteinbomba vil den ha. Hiver ut og holder meg fast, venter på smellet. Det uteblir, og vakinga avtar. Tenker at nå er det kjørt, og litt irritert på meg sjøl vipper jeg flua inn. Nei der var den jaggu oppe igjen. Full av nytt pågangsmot setter jeg på en flue som jeg har hatt godt fiske med, X- Caddis. En svart, størrelse 13. Kaster ut, og der super den flua forsiktig ned! Utrolig hvor forskjell det er på vaka, og utrolig hvor forsiktig stor fisk kan ta! For den er stor, i hvert fall for meg, og den raser utover noen meter før den stanger litt så jeg kjenner det godt i stanga. Så tar den sats og hopper høyt, flere ganger. Jeg står og lirer av meg noen pubertale vræl hver gang, ikke mye fornuftig å få ut av meg nå! Blir som en guttunge igjen:) Etter hvert blir den trøtt, og tre- fire utras senere er den i håven. Den veier 1,2 kg, og er ny pers for meg. Guttorm er kommet til, og det gratuleres og klaskes hender. Kan se han er glad på mine vegne, og litt letta, han tok nemlig en på 1,250 en drøy uke før og han har fortsatt den største Vi har en flott dag på heia, men dessverre øker vinden på, og vakfesten som så ut til å komme blir det ikke noe av. Sporadiske vak er det, og vi får noen aurer til, både her og i neste vann. Dagen var utrolig flott, godt selskap, flott natur og ålreit fiske tross mye vind. For en som sliter med PTSD er slike dager rein terapi, og gull verdt. Uten slike påfyll av glede og mestring hadde livet vært enda tøffere, så for meg er fluefiske en ordentlig livbøye. Hilsen takknemlig fluefisker.
    1 poeng
  17. Blei litt gretten etter Frankrike fikk straffe på overtid i semin i går. Så for å avreagere litt tok jeg meg en liten svipptur ned i den lokale bekken. Var greit med vann så jeg visste det var mulighet for en fisk elle to. Slang på en Dyret variant og stod mer eller mindre og fiska inntil land i ei snerten bakevje. 4 kastet forsvant flua under som skulle vise seg og bli en brukbar fight, da fisken tok avgårde nedstrøms 50 meter før jeg fikk stoppa den. Rett i overkant av kilosgrensa og rakk akkurat tilbake til å se Le Bleu gå opp til 2-0. Men det gjorde ikke så mye..
    1 poeng
  18. Noen forskjellige varianter. Lekkert synest jeg! :-) IMG]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160704/f73b3c6a7eb7fe422999137b312bd386.jpg[/img] Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
    1 poeng
  19. Har funnet meg veldig godt tilrette i et lite tjern, og det fortsetter å levere. I dag nesten litt i overkant... Jeg kom til vannet etter å ha vært ved et annet først. Der var det ikke noe liv, og det så ikke ut til å være det her i dag heller. Jeg setter meg ned for å se om noe skjer. Etterhvert så er det en fin fisk som viser seg i et sprutvak. Tar noen kast etter denne, men den vil ikke, eller har flyttet seg. Det er en fisk i dette vannet som har vist seg hver gang. Den har en egen strekke hvor den er nesten umulig å få fisket på, og tar av og til turen ut i en liten bukt. Inne i denne bukta ser jeg et par små vak, og så et til. Jeg tar et par kast, men ingen respons. Venter litt til, og den dukker opp igjen. Nytt kast, og like etter at flua lander er den oppe igjen en meter unna. Lirker litt i flua, og den tar. Rolig og nesten arrogant. Det går i sakte film. Jeg strammer opp, og det er en fast fisk som svarer tungt. Fighten går rolig for seg, den går og stanger, og har noen korte utras, og når jeg ser den blir jeg mildt sagt overrasket. Til et så lite vann å være så er den diger! Får landet den og tatt et par raske bilder før den får returnere til sin faste plass. Tar gjerne et gjensyn med denne! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme over kiloen i et så lite tjern! Bildet lyver nok litt for den var i god kondisjon...
    1 poeng
  20. Noen ganger reiser man på fisketur mest for å komme ut en tur, da forholdene ikke tilsier at det er håp om bra fiske. I dag hadde jeg mindre tro enn vanlig også, da elvevannet var grisekaldt og elva gikk flomstor og tildels farget. Men i ei grunn bakevje hadde noen fisker funnet litt varmere vann enn ellers i elva, og denne var ikke den største av dem. Men det er vrient med fisker som stort sett bare står og sturer, og helt tilfeldig får det for seg at de skal ta noe på overflaten, i dette tilfellet en baetis comparadun. Den sugde i seg flua så forsiktig, at om jeg ikke hadde sett på flua der og da, så ville jeg ikke registrert noe som helst. Litt vårslank, men 1,8kg var helt innafor på en dag som dette :-)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...