Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roar Tveiten

    Roar Tveiten

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      35


  2. Lars Erik Marcussen

    Lars Erik Marcussen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 233


  3. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      7 699


  4. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      577


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. aug. 2016 i alle områder

  1. Hadde en tur tidlig juli der vi kun så fisk på max 150 grammere, fikk jammen nok av dem også. godt utpå dag 2 så vi noe vi mente burde være et litt penere eksemplar, og jammen røyk ikke den personlige rekorden med flere 100 gram gitt
    10 poeng
  2. Hastepåfyll av noen små comparaduns. Så ble det samtidig noen slanke bibio prototyper i samme slengen Fikk av en eller annen grunn litt troa på disse Krok: Tmc 2488 Kropp: Sylinderfoam sort Ving: Indisk hane Blue dun Bein: Hopper Legs sort + to fibre rød floss som kuttes ved knuten på hopperbeina Hackle: Et eller annet høne Grizzly/sort
    4 poeng
  3. Hei Bindestrek Lars Bindestrek. Jeg har som så mange andre betalt restskatt og må spare litt penger ved å lage fiskeutstyr selv. Siden jeg måtte pantsette linekurven min (Orvisbøtta) kom jeg på at noen glupinger for noen år siden snudde en IKEA-krakk opp ned og tredde et belte gjennom den. Min ble VELDIG tung, hva har jeg gjort feil? Er beltet for tykt? På forhånd takk for svar. Sent from my iPhone using Tapatalk
    3 poeng
  4. Hatt noen fine kvelder i elven etter at ungene har lagt seg. Denne stod pent plassert på brekket og tok det som kom. Etter 20 flyt og to fluebytter steg den og tok klekkeren min. Så begynte den å gå sakte, men sikkert oppover elven. Jeg hang meg på, klarte ikke å stoppe den. Sånn holdt vi på opp og ned. Skjønte det var noe muffens, og ganske riktig, hadde kroket den i buken... Men likevel en fin opplevelse og artig å være til underholdning for to hyggelige karer på bredden som hjalp meg med bildet. Hadde lovet datteren min fisk til middag i morgen, men denne var for fin til å dø. Heldigvis ble det en halvkilos etterpå som ikke var like heldig...
    3 poeng
  5. Mistet flueboksen med landinsekter nedover elva. Har smått begynt å fylle en ny boks. Startet med en foammaur. Ingen pen flue, men har hatt gode erfaringer med mønsteret.
    2 poeng
  6. Nydelig fisk, Roar! For min del har det blitt mye utforsking med heller mager uttelling i det siste. Mye pene områder, men drømmefisket man håper på har uteblitt. En og annen minneverdig fisk har funnet veien til nettmaskene selv om snittstørrelsen har sunket jevnt og trutt siden sesongstarten på 2.5 kilo. Føles ekstra deilig når kilosgrensen endelig bikkes. Det å sette opp teltleir, bruke to uker langs bankerselva, og vinsje de inn er én ting. Det å lykkes en gang i blant med påfølgende blandingsrus av å treffe på slump og det å være god, det er noe annet!
    1 poeng
  7. Jeg har med hell brukt "washing line" som beskrives her på sånne forhold. Jeg har droppet mud, men har fyllt en liten plastflaske med Zalo - ingenting funker bedre når fortommen skal under filmen! Men jeg må også inrømme at jeg nok hadde satt på en våt vårfluepuppe og dratt den saaakte inn her. Så sakte at det ikke lager bølger, bare handtwiste litt slik at snøreminnet retter seg ut på vannet. Sent from my iPhone using Tapatalk
    1 poeng
  8. En skikkelig utfordring, dette, og i de vanskeligste tilfellene nesten umulig å få til, vil jeg tro. Men så vidt jeg forstår så er det vårfluer som tas, og imitasjonene av disse har jo gjerne gode flyteevner. Jeg tenker da på et oppsett som kan fungere; nemlig en lett men synkende nymfe / buzzer / puppe som henges i en opphenger et stykke (f.eks. 60 - 80 cm) innenfor tørrflua, gjerne i en microring, som bidrar til å trekke spissmaterialet og enden av fortommen ned under overflaten. Spissmaterialet bør være fluorcarbon, både utenfor og innenfor opphengeren. Når du trekker forsiktig for å bevege tørrflua, løfter du samtidig puppa i vannet, noe som kan være fristende for fisken. Så må du bare vurdere hvor god flyteevne vårflua di har med tanke på hva den klarer å bære av synkende puppe, spissmateriale og fortom forøvrig. Du kan f.eks. "mudde" ytterste delen av fortommen og smøre flytemiddel på enden av snøret. Lang fortom og spiss er nok uansett nødvendig. Å få til dette uten å lage bevegelser i overflata med de delene av oppsettet som flyter, klarer ikke jeg å få til. Vi får bare håpe på at de fristende bevegelsene på fluene overskygger de skumle bevegelsene på fortom og snøre! Dette oppsettet kan vel gå under betegnelsen "tørt", kan det ikke? (Er det dette som kalles "washing line" mon tro?) Dette framstår som ganske teoretisk, men jeg har faktisk lykkes med det (men jeg har mislykkes også).
    1 poeng
  9. Du ville nok spart noen gram på å benytte et belte i nano-dun, med spenne i carbon, men det du antakelig har gjort feil er å spenne den fast foran, på magen ?Denne skal nemlig bak, som en ryggsekk, og da merkes knapt vekten. Det ser langt røffere ut enn å fly rundt med en "handlekurv" på magen også, kan jeg love deg. Og neida, det er ikke mer stress å oppbevare løssnøret i en kurv bak ryggen enn en kurv på magen, selv om enkelte besserwissere sikkert vil påstå det.
    1 poeng
  10. Nymfe med indikator = flue og dupp... Er det snakk om ytterligere behov for effektivitet så bytt ut flua under duppen med en mark. Ædda bædda!
    1 poeng
  11. Jeg tok det heller ikke bokstavelig. Jeg fleiper jeg også.Håper jeg også kan gjøre det?
    1 poeng
  12. Det er bare å bla opp en anstendig sum penger, så skal det nok bli ei råd Eller du kan ta deg en tur til rena og rusle elvelangs til du hører noen hysteriske "hhhiiiiiiiiiihoooooo", "vræææææææææl", "hohohohohoooooooo" osv, så er du nok nær å finne gull :-)
    1 poeng
  13. Nei, det er helt naturlig !Med Skævven var det masse å lære for alle her inne, men etter at han forsvant så var det vel flere enn meg som stagnerte, vil jeg tro ;-) Heldigvis blomstrer han på div fb-grupper, og jeg suger til meg mest mulig lærdom !
    1 poeng
  14. Når vi i disse dager ser Skævven slå ut i full blomst på et annet sosialt medium, er det helt feil av meg å kjenne på et ørlite savn? Sent fra min E5823 via Tapatalk
    1 poeng
  15. Uten å ha googla meg "klok", så prøver jeg lykken her inne. Jeg tok en fisk med en markant gul flekk i ei lita elv på fjellet for noen uker siden. Fått mye rart, men trur jeg aldri har fått ørret med noe lignende før. Fisken stod vanskelig til under noen busker og var ellers skikkelig seig og sprek, vakker og velholdt. Noen som veit hva det kan være? Kanskje noe så enkelt som et fødselsmerke eller en pigment-blemme?
    1 poeng
  16. Nå er det ei stønn sea jeg var inne her... Har vært på ferie sru. Svenskefisk kan jammen være fin den au, her er en ganske søt sak som vaket noe sånt som 4 ganger på rappen ila en hel dag og da gjaldt det å smi. Siden jeg er så god til å holde fisk så kommer det to bilder, hi!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...