Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/29/16 in all areas

 1. Ha! Et evig dilemma dette. Det som er mest avgjørende er hva jeg ønsker å få ut av turen. Noen ganger er det fullstendig tilfredsstillende å sitte ved vannet og se etter vak og nyte naturen forøvrig. Andre ganger vil jeg ha fisk, og da flyter jeg mer på meg. I elv flytter jeg på meg mye mer hvis det ikke er tegn til liv der jeg er. Jeg lurer alltid på om det motsatte av det jeg gjorde ville gitt bedre fangst.
  5 points
 2. For min del så har nok dette mye med om det er vann jeg har besøkt før, og har erfaring med eller ikke. Vann jeg kjenner godt, og vet huser fin fisk, har jeg nok en tendens til å holde ut så godt jeg orker. Er jeg i et området som huser flere gode vann er jeg nok mere på flyttefot, men på slutten av dagen blir det alltids den følelsen av å "skulle jeg holdt meg der jeg var" he he he he Nye vann blir det ofte hele dagen. Det må ofte til for å bli kjent, og gjerne flere turer. Bomtur kalles det gjerne, men egentlig ikke da dette vannet ikke er med på neste års runde. Finnes ikke bomturer, men kall det heller et nødvendig offer for å sirkle inn de man allikavel bruker mye dødtid på ellers ha ha ha.
  4 points
 3. Enig. Og det samme gjør jeg i fjellvann over tregrensen. Min erfaring er at det kan være veldig stor forskjell på to temmelig like vann som ligger helt nært hverandre, på samme høyde. Det ene kan være steindødt samtidig som det klekker f.eks. grandis i det andre, med masse vaking. Dette er etter min mening noe av det aller fineste med fjellfiske i områder som har mange vann og småelver - man kan liksom shoppe litt rundt. Og skulle det være steindødt overalt har man i det minste fått litt mosjon:)
  3 points
 4. Fisker mest i stillevann og er det null action i ene vannet flytter jeg videre til neste. Da kan valg av vann gjerne avhenge av vindretning, kveldssola etc. De gangene jeg ikke flytter meg, og ender opp med bomtur så angrer jeg på at jeg ikke dro videre. I motsatt fall, når jeg drar videre og fremdeles ender opp med bomtur sitter jeg hverfall igjen og tenker jeg har prøvd ut flere alternativer og bomturen blir lettere og svelge...
  3 points
 5. Godt poeng om det å være kjent i vannene eller plasser langs kysten. Noen steder vet man hvilke forhold som gir best fiske, og det er lavere terskel for å bytte vann når man vet at det er vanskelig der man er. Dette gjør seg mest gjelden på kysten for min del, hvor fisken har langt større områder å bevege seg på og jeg opplever i større grad å måtte lete frem fisken under gitte forhold. Man får mye info om fiskeplasser og forhold på denne måten. Burde kanskje gjort dette mer i skogsvannene også!
  2 points
 6. Jeg flytter meg nesten aldri, er tro mot valg av vann og dagens plan. Hver gang jeg flytter meg sitter jeg alltid med gnagende uro at jeg har gått fra en bitteliten lokal klekking eller en eller annen fisk som plutselig begynner å rydde alvorlig Gir mest ro ved å bli, og det er ro jeg søker når jeg fisker. Historisk har det blitt en og annen fin fisk av å vente også.....
  2 points
 7. Full runde med intens fluebinding her nå, og da må vi ha musikk :) Denne må jeg høre på i morra også med noen pokaler
  1 point
 8. Jepp, høres veldig kjent ut...
  1 point
 9. Takk, Andreas. Byggetiden, forresten, stjeler man fra fluebindingen. Dersom du ikke binder, må du begynne med det først, da. ;-) Finfin Epic den der, liker den der stilen uten for mye bling, påminner meg om master Hørgren sine greier.
  1 point
 10. Haha, jeg er positiv til avsporinger! Jeg kan avspore enda mer med å snikskryte av at det er denne stangen det dreier seg om: Har lyst til å bygge selv neste gang, men sliter med å finne tid. Synes Blue Haloen din ble utrolig bra!
  1 point
 11. Her er en gjeng til Lars, som også har vært ute på en rekke avsporinger. Men dette er tilbake til Lost Paradise / røttene: (Også rister dem ikke så mye som Metallica. Det synes jeg er en fordel )
  1 point
 12. Jeg vil, av rent prinsipielle årsaker, i all ydmykhet, få lov å bemerke at jeg synes det er, i beste fall, Djævelsk LOL at folk som ikke har vært der uttaler seg med tyngde og store ord. Det blir som å skryte av ligget sist helg, når du strengt tatt satt ved bindestikka.. Halefjær er selvsagt usedvanlig sexy, men et ligg var det allikevel ikke. Trådstarter/bylinehaver har i det minste vært på omtalte sted. Det er da noe. Hver sin smak. Jeg innrømmer at jeg var noget skeptisk selv. Er det brygger fulle av folk hvor alle må kaste på tur? Er det drikkepress og folk som uoppfordra hilser og sånt fandenskap?? Jeg ble enormt positivt overraska. DET er nå min mening. Mulig det var reisefølget og ikke den spreke fisken som hang i løse lufta og snappa flyvende skapninger. Jeg synes det er intet mindre enn eiendommelig at det gnåles om settefisk og "nei settefisk kunne jeg aaaaaldri finni på".. Mange av dere vaser rundt i full bunad(som det så villmarkifisert refereres til) i marka hele sesongen og fisker på meget velplassert settefisk. Hvis dere kjente igjen han dere møtte i døra så hils og si god dag mann øksekaft. Det er artig at man "aldri" skal vende tilbake, men har et mål om ti fisk. Enda mer besynderlig blir dette vektede stykket for meg når målet om ti fisk ikke har noe med fluefisket å gjøre, OG at om du nå hatende eller ei først har satt deg det antallsmålet(imponerende, vi har ikke vært i nærheten av det samme) så synes jeg, rent fluefiskemessig at det er rart du ikke tok hintet og bytta til ei nymfe eller flue som likna på ullduppen din.. For meg da(i all enkelhet) handler fluefiske litt om hva fisken vil ha/trigges av... Det handler selvsagt mest om sixpence, simms og drita dyre stenger, river cred og forumlikes. Men litt om hva fisken spiser. Også. Av og til. Så hvis den ville ha noe oransje i overflate så ville jeg vurdert det. Kanskje. Så: jeg synes at Hökensås er allright. Når det ikke blåser kuling. Mange vann å velge blant, lett å komme seg unna folk(gjør meg glad) og fisk som får deg til å kjenne at du lever. Det er klart du ikke føler den samme gleden med svensk settefisk som med norsk settefisk, men patriotismen skal jo ha sitt. Hver sin mening, sier nå jeg.. Dog er det en ubetinget fordel å ha vært tilstede før man uttaler seg. Synes jeg. Jeg synes for øvrig også at å fiske med nymferigg er som å sette garn og kalle det fluefiske. Helt sikkert en brannfakkel, så jeg skal selvsagt melde meg ut av ffs sporenstreks før jeg blir hengt i en alfakrøll. Nu jävlar, det melder 2m/s til uka på østlandet, og settefisken i marka venter!
  1 point
×
×
 • Create New...