Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/20/17 in all areas

 1. 3 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2017

  Hadde mulighet til å få tatt meg en tur i går, og da er jeg ikke vond å be... det startet veldig lovende, og jeg hadde to store ørreter som var så vidt innom kastehold på runden sin. Dessverre varte det ikke lenge før vinden tok til, og da var det ikke et vak å se lenger. Da dro jeg videre til et annet vann som har levert bra, og som jeg tror har potensiale til å levere noen skikkelige ørreter. Jeg vadet ut på en grunne, og jeg har sett flere ganger at det har stått fisk rett på yttersiden av denne, så jeg la ut flua og like etter viste det seg en fisk litt nærmere meg. Jeg lirket flua forsiktig nærmere og fisken tok. Den var sprek som bare det og ga en fin kamp. En veldig pen fisk i godt hold fikk snart svømme videre, litt sår i kjeften. Leg rusle etter hvert videre innover vannet, og så en fisk som vaket seg mot vinden langs stranda. Her er det vanskelig å få kastet, men jeg fikk lagt utet par kast, men ble avvist. Samme skjedde med neste fisk. På veien tilbake så hadde vinden tatt seg opp, og jeg hadde bestemt meg for å få lagt ut flua så nær de fiskene hadde vist seg som mulig, og la vinden ta flua ut til der de hadde vist seg. Enden på visa ble at begge to tok til slutt, og jeg fikk kroket og landet den ene, en andre fikk seg så vidt et lite stikk i leppa. Den som ble landet var en flott fisk, men av en eller annen grunn så ga den ikke noe kamp, som den burde ha potensiale ut fra kondisjon og størrelse. Får håpe den er mer fightervillig neste gang jeg treffer på den.
 2. 2 points
  Pål Hedenstad

  Sufix Super Tippet

  På FFS har det kanskje vært en tendens til at man diskuterer årets nyheter før noen har gjort noen ordentlig test. Særlig når det gjelder liner og fortomsmaterialer kan det bære galt av sted. Det er kanskje bedre at man deler erfaringer i etterkant. I sommer gikk jeg tom for 5x vanlig Rio og endte opp med det nye monofilametet de har lansert. Jeg synes det var litt i overkant stivt for elvefiske. Da kom jeg på at jeg fikk noen vareprøver av Nilssen for noen år siden; Sufix. Jeg opplever Sufix sitt monofilament som veldig mykt. Jeg gikk til anskaffelse av en ny spole 5x, nå har jeg brukt den opp og må si jeg har vært svært fornøyd. Andre som har erfaringer rundt Sufix og kan bekrefte at denne fortommen er svært myk? Jeg vil også påstå at den er ganske god å knyte samt at den er mer elastisk enn normalt. Bruddstyrken synes å være bra. Det eneste jeg ikke kan ta stilling til er overflatestyrken om man subber over stein osv under kjøring av fisk.
 3. 1 point
  devi

  Stillevannsfiske 2017

  Den nederste der skal du få ha helt i fred fra mine side iallefall! Fine rapporter Truls!
 4. 1 point
  Sjøørret og laks som er ikledd gytedrakt, er armert for forsering av stryk og hindre, graving i grus og kamp på gyteplassene. De har også spist seg opp og lagret energi for å tåle strabasene. Rapporter osv jeg har lest tyder på at det tåles godt når c&r utføres på fornuftig måte, og unntaket er i de tilfeller hvor kvotebegrensningen er nådd. Da blir en del fisk satt ut som ikke tåler det. (feil utført IMO) Lurer veldig på hvilken forskning de henviser til som viser at c&r medfører høy dødelighet.
 5. 1 point
 6. 1 point
  Jan_Haukaas

  Når "flater" stanga ut

  Her er resultatet av årets nest siste Laks på 5'er.m4v
 7. 1 point
  Tørrflua

  Stillevannsfiske 2017

  Hadde en kort tur opp i nordmarka søndag kveld. Blåste endel men jeg hadde et vindu på ca 30 min med blankt vann. Hadde 2 tilslag og den ene hadde jeg på i 10-15 sek, men du verden så morro det var. Først et kraftig utras, så tailwalk mange meter bortover vannflaten. Ikke ofte dette hender. Fisken slapp like etter. Tipper vekta på ca 6-700g
 8. 1 point
 9. 1 point
  FISKER MYE I DEN ØVERSTE DELEN AV LYNGNA FORDI JEG BOR BARE 30 METER IFRA. LURER PÅ HVORFOR JEG ER ENSOM SOM FLUEFISKER DER OPPE :?: .HAR TATT FLERE AURER PÅ OVER KILOEN OG BEKKERØYER PÅ 400-500 GRAM :shock: . SKULLE ØNSKE DET BLE NOE AV LAKSETRAPPA I KVÅSFOSSEN,SLIK AT OGSÅ VI SOM BOR HER OPPE KAN FÅ GLEDE AV HAVETS SØLV :? . DET MÅ NEVNES AT LYNGNAVASSDRAGET ER FREDET OG FULLT AV SMÅVOKST FISK OPPSTRØMS FOSSEN. KALKINGA AV ELVA SKAPER GODE VEKSTVILKÅR OG AUREN TRENGER KONKURANSE.DET VISES TIL LÅGEN OG TRAPPA I HVITTINGFOSS DER DET IKKE HAR GÅTT UT OVER DEN NATURLIGE INNBOEREN,SNARERE TVERT IMOT.HER LIGGER OGSÅ EN AVSTEMMING OM DETTE. ØNSKER OGSÅ KONTAKT MED FOLK SOM SETTER FLUEFISKE I HØYSETET OG SOM BOR I NÆRHETEN
×
×
 • Create New...