Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      7 699


  2. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      3 596


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 257


  4. Jan Ingvar

    Jan Ingvar

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      479


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. april 2018 i alle områder

  1. Fra den dagen jeg kastet min første flue ca 35 år siden så har fluefisket hatt en lineær utvikling frem til et hvis punkt (år) . Ting tok tid, man lærte fra hverandre, man måtte lære seg ting sjøl også Ja det tok ofte en uke før man traff bestekomopisen for deling av nye ting. Man lærte av sine egne feil, man fikk vel da en normal tilnæming til å kanskje forbedre seg, og utforske andre, og ikke minst seg selv. Det var vel kanskje en lang prosses for å oppnå resultater. *Det tok mange , mange år å nå kilosgrensa. Det krevdes litt arbeid kanskje ? Desverre idag så har teknologi(nett, mobil) gjort at læringskurven, og ikke minst gjort at forventningene spiller en meget stor rolle. Alt er mere tilrettelagt, og ikke minst søkbart. Det er lite nytt på fluebinding, vi snakker flotte mønstre som legger mere vekt på krokmerke, uten at mål og rolle for mønsteret nevnes med en en setning. Er fotoet flott så er det bare et pluss Det er kort vei til sukksess i en rask teknologisk deleverden , men igjen, ingen som geleider deg til råd mot motstand og selvtenking. Var kanskje ikke så kuult dette allikavel som det var forespeilet i kjappe instafoto som virker så fristende og appelerende til alle som entrer denne hobby'n. Når ting ikke klaffet, hvor var innholdsbetegnelsen for dette scenario ? Det finnes ikke lenger noe fiasko er min mening, hverken på tekst eller via HD 15mill K. Jeg er litt glad fatisk at jeg måtte vente en uke eller en måned på neste episode, eller et år på neste bok eller dvd. Da fikk jeg tid til å tilnærme meg dette utifra mine egne forutsetninger på en helt annen måte enn i dag , hvor sukksess ligger et tastetrykk unna. Suksess for meg var en gang å søke mestring via læring, idag så er suksess et tastetrykk unna for de som har mulighet. Kombinert med Ordet "tid" så er vi litt lost. Jeg trur mange faller av idag fordi det ikke finnes tid eller ærlige skildringer lenger om fluefiske. Alt skjer via kjappe media. Slik er dessverre hverdagen for de aller fleste trur jeg. Klart man faller ifra når man ikke faller inn i dette mønster av evig lykkerus med gigafisker. Var bare noen tanker
    8 poeng
  2. Lurer på om vi må låse denne tråden til isen har gått hos meg Morsomt at folk fanger fisk!
    4 poeng
  3. Var på Nordisk Fiskeutstyr i forgårs og kjøpte ny McLean håv. Den jeg har er helt fin og fjong og ikke ødelagt, men i størrelse Small. Den blir for liten for de større fiskene - slet skikkelig med den største fisken i fjor. Ikkje bra. Kjøpte derfor en Medium nå. Det betyr vel at jeg ikke får en eneste fisk over 400 gram denne sesongen. Jinx!
    2 poeng
  4. Surra litt mævver i går, mest av den store skogsmauren som har oliven utc wire over svart floss i bakkroppen. Men lekte meg med noen småttisser på krok 16 med brun floss som underlag og Hends BQ nr 3 over, det ble ganske nice må jeg si. Perfekt til de som er i str. 14-16 på høsten, kan ha brun framkropp på de også.
    2 poeng
  5. Snart tid for ny sesong. Satt på dass og bladde gjennom bildene fra i fjor. Tenkte jeg kunne legge ut noen her i tilfelle det er noen som synes det er kjekt.. Første nesten fiskerelaterte bildet er fra slutten av april. Bilen klar for tur til Ekso. Har ingen andre bilder fra denne turen og det er ikke så rart siden det blåste kuling og det var så vidt over frysepunktet. Blir liksom ikke fjærmyggfiske av slikt. Så vidt jeg husker, lå jeg vel stort sett i soveposen. Forsåvidt greit nok det av og til.. Ser at det tok en måneds tid før jeg hadde fått varmen i kroppen og kommet meg til Ekso igjen. Kan heller ikke ha vært noen stor tur det da dette er eneste bildet, men jeg fikk visst fisk. Scroller kjapt forbi en familileferie til Italia og ser at min gode venn Jone ble med på årets tredje tur. Fisk fikk han visst også. Minnes et sinnsykt regnvær og må rette en takk for lånet av lavvo til Willy. I juni kribler det etter å komme til fjells. Alltid like spennende å se om våre venner i kraftbransjen vil spille på lag. Ikke denne turen i hvertfall. Ser jeg må ha blitt så frustrert at jeg lot det gå ut over denne stakkaren. Litt ut i juli var jeg tilbake til fjells. Frustrert over lite vann i min vante elv, gikk jeg til det drastiske steg å sette kursen mot Hemsila. Lite vann der også, men fisken vakte villig. Denne var vel høydepunktet disse dagene. Ser og at jeg fikk lurt en rakker på lav vannstand på kjente jaktmarker. Resten av familien kom til fjells og det var på tide å sleppe ungene til. Tok nok ikke lang tid før jeg sneik meg ut etter leggetid og lurte denne. Konemor reiste til byn for å jobbe og jentene og jeg utforsket vann i nærområdet. Vi hadde noen fantastiske dager med nydelige forhold og stor fisk som patruljerte strandsonen. De tok det meste som lå på overflaten og fisket var eventyrlig enkelt. Jentene spottet, jeg kastet og jentene håvet. Denne ble festmiddag for tre glade fiskere. September er det som regel ukestur på meg. Kom opp til flott vannstand og kanonklekking. Det ble mye kaving og bom, men jeg fikk da noen til å ta.. Arne kom opp de siste dagene. Kjekt at elven viste seg fra sin beste side når han endelig tok turen til fjells. Jeg hadde visst en krampetrekning i slutten av september også, men da valgte kraftgjengen å slippe alt vannet de hadde holdt igjen over sommeren. Elven var en drøy meter større enn vanlig og ufiskbar. Det var bare å snu. Stoppet i nærheten av Voss og hadde et flott fjærmyggfiske på kvelden. Landet til denne elven å være et par giganter. En fin avslutning. Burger på Voss, så dvale til nå.. Hjelpes, nå er jeg klar for ny sesong..
    1 poeng
  6. Ble ikke mindre fiskesugen nå Artig å lese/se ! Jan
    1 poeng
  7. Tror ikke det er lenge til tidligvanna her på øvre romerike er fiskbare, tenkte jeg skulle opp og se før helgen.
    1 poeng
  8. Sesongen har jo egentlig aldri sluttet. Legger bare litt om hva jeg fisker etter Ferskvannssesongen tar til imorgen forhåpentligvis. Håper det kan bli et og annet bilde å legge ue! Jan
    1 poeng
  9. Meget kloke ord fra en erfaren fluefisker! Kanskje noe av det aller beste jeg har lest på lenge Robban!
    1 poeng
  10. I går: 12 grader, vindstille(!), duskregn og maaaaaasse fjærmygg (#10-12) sittende på vannflata! @Hålandsvatnet Stavanger. Nydelig kveld!
    1 poeng
  11. Etter å endelig å ha fått tatt noen kast etter gjedda, og faktisk hatt to hugg så ble jeg såpass giret på å få prøvd dette fisket mer så da var de bare å binde opp noen tuber. Regner med at disse kan fungere. Ser veldig frem til å komme i gang, og de brutale huggene jeg hadde tilsier at jeg kan komme til å trives godt med å fiske gjedde på flue! Ble forøvrig litt artig effekt med blitz på disse fluene
    1 poeng
  12. Prøvde meg i et av vannene i nærheten som har gjedde og ikke is, mest for å prøve et par stenger som er bygget for formålet og ikke minst pontongen. Og alt sto til forventningene og vel så det. Hadde ikke regnet med å få noe fisk, da vannet er iskaldt og bærer preg av å være smeltevann. Men greit å gjøre seg litt kjent før det starter. Var faktisk borti fisk, og hadde to hugg, den ene tok med skikkelig tynge så det tror jeg var en fisk med god størrelse. Aggressiviteten og tyngden i hugget føltes veldig bra, og dette tror jeg kan bli kjempegøy når vanntemperaturen kommer se litt opp. Artig å få prøvd seg, og jeg gleder meg til det starter skikkelig.
    1 poeng
  13. VIKTIG!!! Dette er svindel, jeg er en av flere som har overført penger for stanga til denne karen. De av dere som har vært i kontakt med selger kan ta kontakt med meg på pm så går vi sammen tilverks for å gå videre med saken.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...