Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      6 145


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      5 257


  3. Jonas Eilertsen

    Jonas Eilertsen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      128


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. sep. 2019 i alle områder

  1. Jeg har aldri sett noen fordel med lang stang fra bellyen, før var det et salgsargument. Nå sitter man ikke så lavt at det gjør noe heller vs. de gamle "bilringene". Er jo bare så stoppe slik at bukten går høyt. Jada, noen ganger går de ruta flere ganger. Men det er jammen skjelden når det gjelder stor fisk synes jeg. Skjelden det er forhold til det. Det gjelder å være på plass når de tar kveldens lille runde er min erfaring. Men, klart.. treffer man på skikkelig klekking eller sverming så gir de seg ikke så fort. Lage lite bølger er lurt ja, greit å venne seg til å kaste med armene og ikke hele kroppen :-) Og ikke kaste mer enn man må. Nesten dumt å kaste i det hele tatt når du ikke vet hvilken vei den tok. Den fisken så pen ut du!!
    4 poeng
  2. Takk for meget bra svar. Veldig utfordrende fiske dette, og det er nettopp disse som går midt ute i vannmassene som har vært ekstremt vriene. Det går også noen digre ubåter av noen ørreter der. Flytter mye vann og hører tydelig smatting fra enkelte av de. Har faktisk allerede bestilt meg en litt lett og spenstig femmer pga ønsket om økt rekkevidde. 9' klasse fem, og jeg tror kanskje ikke det er noe vits i å tenke på lenger stenger, er vel ikke mye å tjene på det kanskje. Fortommen må nok ned, men regner ikke med at tynnere fortom er avgjørende. Opplever du/dere at fisken gjentar ruta si flere ganger eller går den bare videre og videre? og hvordan bør jeg tenke når jeg nærmer meg fisken, vil det være noen forskjell om man nærmer seg skrått forfra eller skrått bakfra. Jeg må nok også øve meg på hvor mye bevegelse jeg lager når jeg kaster. Jeg blir veldig fokusert på å finne ut av hvordan jeg lykkes under ulike scenarioer og situasjoner og dette er noe av det mer vriene og frustrerende og samtidig utrolig spennende jeg har vært borti. (Nærmer seg sjøørreten litt utpå våren når den sipvaker og er helt umulig å ha med å gjøre...) dette er ting jeg skal oppsøke og finne ut av. har jo klart å lykkes, noen få ganger, men har mer følelse av at jeg har blitt vesentlig mer rundlurt enn at jeg lurer fisken... Streamer i store vann kan vi ta i en egen tråd
    4 poeng
  3. Heisann, og takk for sist! Da er sesongen på hell i de fleste elvene i kongeriket, hadde vært gøy å få høre hvordan sesongen deres har utspilt seg. Bor et par hundre meter fra beiarelva, men min sesong startet helt elendig, mistet to pene fisk på åpningsdøgnet. Det skulle ta nesten halvannen måned før den første ville bli med en tur i håven. Starten på sesongen var faktisk så dårlig at jeg kjøpte meg drone, for fisking var tydeligvis ikke min greie. Løsnet med en pen hannfisk på 4,2, og så ble det totalt i sesongen 11 laks mellom 70 og 97 cm. Fikk også min første pukkellaks, styggedommen ble utsatt for grov vold på elvebredden og kastet i skogen. Sesongen ble avsluttet med stamfiske i den stengte delen av elva, fikk bidratt med to fisker, en på 90 og en på 103 cm. Den på 103 ble "kroket" i roten av halen med en "liten" nymfe, og kjørt på en 10’ #7, det ble en spennende affære.
    4 poeng
  4. Future Fly Multi Knife og Lobster grip! Jeg har knota litt med å lage strimler og har klart det bra uten at hårene har blitt skadet. Men med dette her ble det presisjon ut av en annen verden og den kniven kutter som smør. Knappt et hår eller noe underull som jeg dro løs etterpå! Dette var faktisk ganske moro å jobbe med. Nesten så jeg gleder meg til vintern når jeg skal fylle opp streamerboksen igjen
    2 poeng
  5. Store vann, belly og fisk som svømmer midtfjords og vaker kan være virkelig vrient. Men, selv om det er ute i det åpne så har ørreten vanligvis noen faste ruter de følger. Og bruker man tid på å se hvor de svømmer og når de snur så lar deg seg gjøre å komme innpå. Men det er faktisk ofte behov for kast på over 20m for å ikke skremme dem. Ofte har de en rute som går rett fram i en eller annen retning, da prøver jeg å posisjonere meg godt til siden slik at de ikke kommer rett mot meg. Da er det ofte game over når de kommer nærme nok. Videre er det lurt å legge kastene ganske langt fram i ruten som fisken har, dvs. hvor du antar den vil kunne dukke opp neste gang eller passere. Fluesnøret over hodet på dem når de svømmer rett under overflaten er ofte nok til at de gir seg. Når jeg f.eks fisker med buzzere så kaster jeg langt foran dem og venter på at de skal vake eller ta flua. Planen er å få forstyrrelsene av nedlegget av lina til å flate ut samt få fortommen til å trekke litt ned før de kommer der jeg har flua. Jeg bruker aldri kortere fortom enn 18-20fot ved tørrflue og buzzerfiske. Med bakgrunn i dette så har jeg med meg 2 rigger på denne tiden av året for myggfiske/fiske på vakende fisk. 1: 9fots 5er med standard eller long belly line. Klasse 5 og den ekstra vekten i linen gir mer fleksibilitet, punch og lengre kast og hyppige retningsendringer er enklere enn med 4'ern. Til myggfiske rigger jeg denne med 2 buzzere. Gjerne med hel fc fortom eller intermediate polyleader til rent buzzerfiske. 2: 9fots 4er med samme linetype som 5ern, denne stanga er en dedikert tørrfluestang som jeg bruker når fisken er nærme nok. Eller som backup hvis de plutselig endrer menyen. Jeg rigger denne nå med tørr mygg og buzzer under. Eller har den klar med en daddy, vingemaur eller annet knask som er godt når de er i ryddemodus. Streamerfiske i slike store vann er et helt annet kapittel..
    2 poeng
  6. Tok meg fri i går og dro til skogs med en kompis, det var ganske vel anvedt tid. Vi var vel ved vannet i 10.30 tia og fra 11 så var det spredte vak på litt mygg og annen rydding. Seinere på ettermiddagen kom sola og varmen. Det kom litt vingemaur og fisken takket gjerne for maten. 6 fine fisker i håven fra 700-1,0. Blikkstille vann, 6x fortom og fisk som vaket mye langs land. Høstfiske slik vi liker det! Fanga på daddy på 11'er krok typ "høstdaddy" uten noe forlenget kropp. Så seinere på rusty uvlim maur krok 16. Dabbet av i 5-6tia og mellom 7 og 8 skjedde det veldig lite der vi var da.
    2 poeng
  7. Måtte prøve meg på en minizonker som rune la ut i databasen forleden. Den bare oser fisk Og med de materialene han foreslår så får jeg et nytt syn på zonkere. Disse var knall, og de materialene jeg har brukt før er crap i forhold! Bare binding og sjøsetting igjen nå...
    2 poeng
  8. Jeg har begynt å fiske i et vann som er ganske så stort, med krystallklart vann og stor ørret. Stor og tidvis veldig vrien ørret. Vannet er vanskelig å nå til fra land så bellyen må til pers. Noen turer virker det helt håpløst å komme tett nok på ørreten. Her inne er det jo milevis med kunnskap så jeg håper å kunne fylle på denne tråden med masse kunnskap eller teorier om stenger, snører, fremferd, taktikk osv. For min del har jeg belly med årer, noe som er nødvendig i dette vannet pga størrelsen. Her har jeg masse å lære, og det virker som et intenst spennende fiske, men også utrolig behagelig og ligge midt utpå og bare duppe utpå vannet og roe helt ned.
    1 poeng
  9. Hei Jarle, Den lobstergrip'n trer du nedpå stammen på stikka så er den lett tilgjengelig. Bare sving den rundt så er den ikke i veien. Følger også med ulike pakninger for å gjøre det smooth. De har også en liten magnet lobstergrip med en klo som man kan bare sette på pedestalen etc. Men jeg liker dobbel, til disse skinna.
    1 poeng
  10. Bro, er ikke dette det første spørsmålet som er i tråden? Uansett; 2 kg ørret på tørt, eller 4+ kg ørret på vått?
    1 poeng
  11. Kun fiske tørt, eller kun fiske vått?
    1 poeng
  12. Enig med Knut, det begynner å skje litt nå. Jeg har også blitt kontaktet og pratet med prosjektleder for undersøkelsen. Han ønsket bilder og video. Så nå er vell postkassa hans full . Vi pratet om mine observasjoner fra forrige høst og vinter. Jeg sa også om de ønsket kunne jeg være med å vise de plasser jeg har fulgt mest med på. Så vi får se hva det blir. Han kunne også opplyse at det skal være elfiske om noen uker. Blir spennende fram over nå.
    1 poeng
  13. Om noen skulle trenge litt inspirasjon til hvor de skal prøve seg i løpet av den snart forestående sjøørretsesongen, så ta en titt på disse. Jeg har ikke fisket samtlige plasser, men det er søren meg ikke langt unna heller, og fått fisk på maaange av disse stedene. Håper at mange kommer seg ut på kysten og opplever det salte element fra sin beste side. Og at vi har fokus på å bevare og bygge videre opp sjøørretstammen i oslofjorden. Selv tar jeg en og annen fisk en sjelden gang, putter aldri noen i fryseren og setter ut all fisk med litt størrelse.
    1 poeng
  14. Grattis med vakkert skinn!! Jeg har nettopp handla meg et sånt selv og et par i natur i tilfelle... Nå bøtter det så fælt ned her at vanntemperaturen kommer til å gå ned til ûberfishy straks!
    1 poeng
  15. @Jarle TL - genial minisøppelkasse jeg bruker primært for tippetrester. Tvinn rundt fingern, stapp, gone.
    1 poeng
  16. Kjøpte en slik i fjor. Syns de var så geniale at jeg kjøpte to til i år...
    1 poeng
  17. For en stund tilbake skrev jeg en artikkel om laksefiske på ørretmåten. Nå er det flere steder FANTASTISKE muligheter for dette fisket. Lite vann og varmt vann gjør fisken lat mange plasser, men enkelte elver har kulper og stryk som, selv om det er sommervannstand, har bra med laks. Igår dro jeg til den lokale elva som er nevnt i artikkelen. Det var forhold for lett utstyr og jeg tok med 9,9 #6 GL Fario NT8. Den rigga jeg med GL Bullet Evolve og 2 stanglengder med fortom som hadde 0,25 spiss. (det er stooor fisk der jeg fisker, men det normale er 1-3 kg) Ytterst på fortommen monterte jeg en Superpuppan i str 14. Kulpen er stor, mere som en lite vann. Det hoppet laks både her og der. Vassdraget har en fin stamme med to hovedtyper fisk. De litt stutte og korte og de som skal lengre opp som er litt lengre og tynnere. Trikset på denne tiden er å ikke kaste for mye, heller observere for å finne fisk som vaker head and tail. Og igår var det flere. Jeg la det første kastet litt kort (maks 4 m) for ikke å skremme fisken. Det skjedde ikke mye på de første kastene. Flua ble fiska inn med rolige inntrekk som hadde helt markante stopp, ca 15-20 cm i gangen. Avfisket området foran meg som er passe dypt og er standplass for tidvis mye fisk i vifteform. Så vaket fisken h&t igjen. La kastet 20 cm over vaket denne gangen og etter ett inntrekk så jeg laksen rolig kom opp å tok Laks som står i elva en stund kan bli ufattelig sprek, denne raste avgårde flere lange utras før den havna i hoven. Etter en kort pause var jeg klar igjen og det tok ikke mange minuttene før en ny laks sakte og rolig rulla over et insekt. Jeg venta ca et minutt, la kastet på samme måte som sist og dro en gang. Det blinket fra dypet og fisken tok flua en smell og raste avgårde! Denne var som de første også knallsprek. Flere utras senere lå det en ny smålaks i hoven. I denne elva er det heldigvis kvoter på 2 laks pr døgn så min fisketur var over for denne gang. Man kan jo fantasere hvor mange man hadde greid å få løpet av et par timer. Bruk de siste ukene av sesongen folkens. Laksefiske kan være ufattelig gøy på denne måten. Jan
    1 poeng
  18. Egentlig ikke riktig tråd dette, men jeg tok en tur på kvelden til kysten. Hadde lyst til å se om jeg kunne få et eller annet til å bite. Hadde egentlig ingen forventninger men fikk tre makrell og fire horngjel så det var bra med liv. To av makrellene var ganske store og ga skikkelig kamp. Det gjorde også den ene horngjelen, for den kroket jeg på midten... deilig med litt sjøvann igjen, og det er mye som er gøy å fiske med flue. Horngjel på loppe og enstang i klasse fire inbiller jeg meg må være veldig god underholdning! Fikk et artig bilde av den ene horngjelen som var mer over vann enn under.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...