Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Henrihl

    Henrihl

    Members


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      9


  2. Jon Arne Tomter

    Jon Arne Tomter

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      136


  3. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      3 596


  4. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 555


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. mai 2021 i alle områder

  1. Var ute en tur i går, et lite skogsvann i Østfold få km fra svenskegrensa. Padlet med kanoen og lette etter vak. Endte med to ørret i håven, på 515 og 390g. Begge tatt på black gnat parachute. Min andre sesong med flue, og største fisk på flue så langt, da er man strålende fornøyd.
    5 poeng
  2. Prøvde for første gang å fiske fra packraften i går. Hadde sett for meg at den lave sittestillingen ville by på utfordringer, og hadde derfor kjøpt en ekstra setepute for å legge oppå den andre for å få en høyere sittestilling. Prøvde med både en og to seteputer, og de få cm gjorde merkbar forskjell. Det var faktisk bedre å padle med to puter også, og stabiliteten var mer enn god nok på flatt vann. Vil nok fortsatt padle elv med bare en setepute (lav sittestilling). Det var ingen aktivitet å se på overflaten, så jeg prøvde først streamer, uten resultat. Etter en behagelig kaffepause (jeg tror jeg så vidt sovnet i packraften), satte jeg på en oliven/brun vannymfe-nymfe, og det resulterte i en fisk på ca 400 g / 35 cm. Vannet ligger sør-vest i Oslomarka, drøyt 200 moh. De siste isrestene forsvant for en snau uke siden. Jeg glemte å måle vanntemperaturen. Det blåste nordavind, varierende antatt 3-6 m/s. 15-17 grader i lufta, lettskyet, sol. Fisket i le for vinden, på tilnærmet stille vann.
    5 poeng
  3. Hvis jeg fingern i været har brukt 18000 kroner totalt på bindeutstyr siste 10 år, så tror jeg vi er litt nært sannheten. Har vært heldig å få en del utstyr, har kjøpt mye på tilbud etc. Det er det samme som 600 fluer til 30 kr stykket. Jeg tror jeg har bundet mer enn det på 10 år. Jeg har nå nok utstyr til å binde en god del hundre fluer til. Problemet er jo når et bittelite behov for feks en ny hanenakke oppstår, og det gjør det jo selv om jeg har plenty med nakker. Må ikke ha så jæskla mange farger på hacklet, bare tull. Men sånt skjer. En ny pose cdc trenger man sikkert heller ikke, men noen posta nettopp bilde av en liten pose hyper select. Må nesten ha det? En ny hackle-klemme i gull til 2000 bøkks? Must have! Og så videre. Jeg tror fortsatt at man kan spare penger, men sannsynligvis ikke gjør det fordi man er litt dust. Uansett ikke noe problem å få regnestykket til å gå opp: jeg tror mine fluer er verd 60 kr per stk, ikke bare 20-30. Voila!
    3 poeng
  4. @Eirik Rusten posta nylig en uttalelse om at han tenker han sparer penger på fluene han binder sjæl, fordi han holder seg til et begrenset sett med fluer. Jeg er tilbøyelig til å være enig - det er når vi skal eksperimentere og blir inspirert at det drar i vei... Om vi for enkelhets skyld ignorerer engangsinvesteringer sånn som ny Regal-stikke til fem laken samt tiden det tar å surre sammen ei flue til og fokuserer på stykkpris. Hva er materialkost for en cdc-mygg? Hva med en spanflex-buzzer? Eller enkle fallskjerm-duns? Jeg gidder ikke regne akkurat nå, men jeg myser meg fram til at materialkost nedpå fem-kroningen burde være mulig? Og relativt til å kjøpe fluer til 20-30kr pr stykk, ser det jo enkelt ut. Påstanden må være at det ER mulig å spare penger på å binde fluer selv med litt disiplin. (Selv om nødvendig erfaring som gir slik disiplin kan være dyrkjøpt... :p)
    2 poeng
  5. På tide med et nytt fluebindebord og noe nytt utstyr. i tillegg laget jeg en enkel reol, til disse kjekke boksene.
    1 poeng
  6. Irritert meg over tippetspoler som slenger overalt og uten nevneverdig orden. Kom over denne fra SA, veldig fornøyd så langt.
    1 poeng
  7. I følge skittfiske er det slik denne stikka er. Jeg fikk kreditert kjøpesummen og har bestilt ei stonfo transformer i stedet. Håper den slår til.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...