Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Roaas

    Roaas

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      659


  2. Kim Roger

    Kim Roger

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      184


  3. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      699


  4. Kjell Grønningen

    Kjell Grønningen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      57


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. april 2022 i alle områder

  1. Glad vi ikke har sånt i Norge.
    1 poeng
  2. @RoaasDu får komme med status igjen til høsten da
    1 poeng
  3. Selvsagt spiller størrelse på chestpacken inn i forhold til hva man kan ta med seg. En del produsenter har med en liten tilhørende sekk til chest-packen slik at man får med det noen bokser ekstra. Hvis en ser på Umpqua ZS2 500 som Lance Egan bruker, å han har mange fluebokser i sin chestpack, så kan man han både den med rent bakstykke eller med tilhørende liten sekk samt montere den på en sekk. Min Vision Mycket Bra kommer med en liten sekk som jeg får stappet klær, mat og mer stæsj i.
    1 poeng
  4. Noen ganger er det ikke lett å si hva de vil ha. Kan ha vært døgnfluer? Lepto tatt rett under filmen? Mygg? Vanskelig å si.. Er bare å prøve igjen! Har fått trynet mitt slæppa mange ganger i myra..
    1 poeng
  5. Jeg vet ikke om dette innlegget er godt for noe, men det er noen tanker jeg har om vest vs hip pack. Jeg har ikke rukket å teste all verden, men jeg har hittil vært vekselsvis hip pack og vest dude. Jeg aner ikke hvordan jeg har bestemt meg for hvilken det jeg har tatt på de gangene jeg har måttet velge en av de til en tur, men jeg har det på god tro at det ikke er noe mønster. Jeg liker begge deler veldig godt, men ikke sammen så klart. Eller, er det klart? Uansett, jeg synes begge deler funker like godt på hver sin rare måte. Det jeg har savnet med packen har jeg fått med vesten, og vice versa. Jeg heller oftest mot pack tror jeg. Etter innlegget til Ørjan så har jeg bestilt meg en lanyard, nettopp for å se om jeg kan eliminere vesten. Dette er bare fordi jeg synes det er lettere med hip pack og jeg føler jeg får med meg mer og har mer oversikt. Samtidig synes jeg det er deiligere å ha håven "fast" på ryggen festet i packen, istedenfor slengende på ryggen festet i vesten. Ved å ha en lanyard kan jeg ha mesteparten av det jeg bruker foran, som klipper, litt tippetmateriale, impregnering, en lettvekts flueboks med et sortert utvalg for den aktuelle dagen/situasjonen, plukket fra de andre boksene. Trolig blir det også de fluene jeg bruker mest gjennom sesongen. Da kan packen være bak og inneholde det jeg trenger av drikke, kamera, ekstra fluer, forceps, ekstra fortommer osv. Samtidig kan jeg bruke sekk istedenfor pack om ønskelig på en lengre dagstur, da vil jeg ha alt lett tilgjengelig rundt halsen, men samtidig et ekstra arsenal i sekken. Dette blir jo virkelig ikke et svar verdig spørsmålet ditt ser jeg, men heller et lite slag for hip pack + lanyard som jeg tror kommer til å bli mitt "go to" setup i år. Mistenker vesten blir støvete. For ordens skyld kan jeg nevne at vesten er en Simms Freestone vest og packen er en Fishpond Thunderhead Submersible Lumbar.
    1 poeng
  6. Chest pack er den beste løsningen jeg har prøvd dersom man klarer seg med minimalt (med 1-2 fluebokser). Befriende og er aldri i veien. Men begrensningen ligger i størrelsen, så der kommer den til kort for min del.
    1 poeng
  7. Det er svært sjelden jeg får noe som helst i april. Men i går kveld greide jeg faktisk å lure opp en mørk liten krabat på tre hekto i Paddetjern i Østmarka. Og det er et vann jeg har slitt med i alle år. Den tok en bille i størrelse 16. Og det på det første kastet. Plopp, og der satt den! Heldigvis slutter man aldri å glede seg over å få seg en ørret, uansett størrelse. Det er jo det som er drivkrafta. Selve fangsten. Om størrelsen betyr noe? Så absolutt...så ærlige må vi vel være. Men akkurat i går var en særdeles mørk skogsørret på snaue tre hekto det denne lett tilårskomne karen trengte etter en alt for lang vinter. Definitivt balsam for sjela. Og bedre skal det bli!
    1 poeng
  8. Har faktisk fisket noe med flue å dupp, tro det eller ei. Først med den tradisjonelle grønne treduppen, så med flytende, intermediate og synkende bombarder dupp. Likte best den flytende, i vann og i elv da det ga litt mere action. Alltid kun en flue i enden. Favoritt flue den gang var også superpuppa. Streaking caddis ble også mye brukt. Ved klekkinger imitasjon. Min oppskrift er : tre igjennom sena fra snella igjennom sugerøret og ut ved den tykke siden. Tre så på en liten gummiball som demper på sena. Knyt så på en trippelsvirvel. I andre ende på trippelsvirvel, knyt på en fluefortom på minst 9 fot, helst 12 fot med spiss mellom 0,14 til 0,18. knyt så på ønsket flue. En lang stang gir deg bedre føring av Sena og dupp ved elvefiske. Jeg brukte en matchstang på 4m (12fot). For å få et godt kast legg flue og fortom et trygt sted som eksempel på grus sand eller i vannet om du vader litt ut. Kast og når det er ca 2m før duppen går i vannet brems/ stopp duppen og fluefortommen vil strekke seg ut som i et fluekast. Ved fiske i elv stram opp sena mellom dupp og stang så snøret ikke er i elva. Hold stanga høyt for å ha kontroll på duppen. I elv er ikke tilslag, i vann er det tilslag dersom duppen ikke sveives inn. Hvis det er vrien fisk sett på en 1-2m spiss foran på fluefortommen. Ved intermediate, eller synkedupp til nymfer og streamere har jeg kun brukt fluefortom uten ekstra spiss. Gullhode nymfer og mudler var favoritter. Ved fisking i vann, fisk i forskjellige dybder ved å telle synketid etter kastet. Skitt fiske
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...