Gå til innhold

tørrmygga

Members
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av tørrmygga

  1. Til info: det klekket vulgata som bare det i dag.
  2. Jeg har fisket svært mye i elver med svært raske strømpartier. Jeg vokste opp rett ved siden av en elv med mange slike partier oppe i Nordland. Og det er sant det som sies, at det ofte står veldig stor ørrett i disse partiene. I tillegg er ørrettene i ekstrem god kondisjon. Du får ofte en fight som du vil huske lenge. Når jeg fisker denne type strøm, og særlig i "min" elv, bruker jeg kort fortom. Av og til helt nede i halv stanglengde. Dette for å få kontrol på flytet. Av og til henger jeg på en fortynget nymfe under tørrflua. De siste femten årene har jeg brukt kun en tørrflue til dette fisket, Goddards Caddis. Den er helt suveren, først og fremst fordi den flyter godt og fordi den gir en god siluett. Den har blitt så dominerende for mitt fiske at jeg nå har en egen boks med kun Goddards som jeg bruker når jeg fisker i sterk strøm og også i såkalt "pocket water". Så i mine øyne har du helt rett, ikke gå forbi disse partiene. De kan gi deg full pott.
  3. Hva er egentlig moderators rolle på denne siden? Er dette blitt definert av administrasjonen? Det virker som det som trigget Robin til å slutte var mitt innlegg under "Rævva nettsider...". Under denne tittelen ble det skreven ett slags hjertesukk om hvorfor så få nettbutikker har gode bilder og produkt beskrivelser. Tre-fire innlegg senere nevner noen om hvilke nettbutikker er virkelig bra. Når dette oppdages av moderator (Robin) påpeker han at nå må vi komme osss tilbake til den originale tråden som gjaldt dårlige nettbutikker, ikke gode...? Da legger jeg ut et innlegg som sier noe sånt som at moderatoren ikke må være så ovrigivrig å rette på folk, la forumet være åpent og la trådene leve sitt eget liv. Fem minutter senere kommer et svar fra Robin at han er lei overivrige skribenter. Jeg svarer på dette, kritiskt, sammen med en til (husker ikke hvem), men rett etterpå er disse innleggene slettet og Robins oppsigelse ligger under en annen tråd. Jeg mener rett og slett at Robin misbrukte sin rolle som moderator og ble et slag selvutnevnt politi som til slutt ble veldig irriterende på medlemmene. Jeg har registrert dette flere ganger, og derfor skrev jeg mitt innlegg (som ble slettet). Mitt syn på en moderators rolle er at den skal først og fremst passe på at ikke det rettes person angrep fra et medlem til et annet, at det ikke brukes stygt språk, eller noe annet skrives som kan virke krenkende på medlemmene. Jeg kommer ikke til å slutte å skrive i dette forumet eller andre (fluefiske.net). Dette er en veldig god plass å veksle erfaringer og få informasjon om alt som har med fluefiske å gjøre, og jeg kommer til å bruke det så lenge jeg føler jeg har noe å hente her. Og kanskje kan jeg tilogmed hjelpe noen andre som trenger info om noe jeg vet litt om. Rune Andre og Flemming - Dere gjør en kanonjobb for fluefiske Norge med denne siden, men la forumet leve sitt eget liv og gi medlemmene frihet til å skrive det de vil så lenge ingen krenker noen andre. Så derfor kommer jeg med denne oppfordringen: Lag en definisjon av hva moderators jobb på siden er, før dere setter folk til å være moderatorer. Si også klart fra til medlemmene om hva kjørereglene på forumet er, slik at alle vet hva som er lov/ikke lov å postere. P.S. Mitt siste innlegg ble slettet, håper ikke også dette blir slettet.
  4. Er disse fiskene spreke? Hvor lang tid brukte du på å lande dem? Grattis med rekorden.
  5. Til de som ikke har fått det med seg. Vulgataen klekker nå i Romeriksåsen. En relativ fin klekking idag. Synd at ørretten ikke fikk det med seg. Så kun 5 vak på 4 timer. Og mista to fisker.
  6. Fin rapport blowfish og grattis. Hvor mye veide disse forresten? La meg gi deg et godt maur mønster som funker bra i Romeriksåsen: Bakkropp og forkropp: sort selull. Vinge: en tust med cdc rett bak forkroppen. Jeg har fått noen fine på denne. Også er den så rask og binde også da.
  7. I dag så jeg to danica i dag.
  8. 7hg i leira er jo kanonbra. Den største jeg fikk på fløyta var 250gram. Var du nede ved brua eller helt nede i Kringlerdalen?
  9. Fra Fløyta og opp til demningen.
  10. Det klekket masse Fuscogrisea i Leira i går. En og annen sulphera blandet seg også inn i Fuscogrisea klekkingen, men var på langt nær så tallrik som fuscoen.
  11. 18 mai var jeg en tur nede i Leira i Kringlerdalen. Her klekket det bra med vespertina fra kl 15 og utover. Når jeg kom i 1 tida satt det mange marginataer og tørket seg i sivet, så den klekkinga rakk jeg ikke. Fikk 5 fisk - mest smått, men moro allikevel med klassisk tørrflue fisking med døgnflueimitasjoner på vakende ørrett i elv.
  12. Ja dette var bra. Dette er en helt annen teknikk enn det jeg bruker. Ser ut som du får hacklet mye jevnere og penere med denne teknikken.
  13. Fleming - er ikke dette deg på bildet? Det var jo en pen ørret. Er dette fra vannet det skal fiskes i. Dette virker jo veldig interessant. Skal se om jeg kan bli med.
  14. Sporadisk steinflue og fjærmygg klekking i går kveld i Leira. Noe vak aktivitet.
  15. tørrmygga

    Leptonymfa

    Hei Rune - Jeg har nettopp lest artikkelen om leptonymfa. Veldig interesant bindeteknikk, med marabouen som bakkropp og gjeller. Men spørsmålet er jo selvfølgelig: har du fisket mye med denne nymfa og har du hatt bra uttelling med den. Er det noen andre på forumet som har prøvd den. Jeg bruker vanligvis en helt enkel brun nymfe med kropp av brun dubbing, fasanhane til vingesekk og hale, og et par turn av hønehackel i front som ben. Denne har jeg hatt god fangst på, men man ser jo alltid etter noe nytt og bedre. Og Leptonymfa ser veldig fin ut i bindestikka.....men virker den bra? :)
  16. Takk for input. Denne artikkelen var jo veldig bra http://www.fluefiskesiden.no/modules.php?name=News&file=article&sid=111&mode=thread&order=0&thold=0 Har også prøvd antron garn i vingen og den funker best for meg så langt. Eneste downside er at den trekker vann litt for fort. Men, men, det kan man vel leve litt med, ingenting er perfekt.
  17. Hei Holder på å oppdatere tørrflueboksen min og er kommet til døgnfluer i Leptoklassen - dvs Marginata er neste post. Så her kommer et spørsmål til alle dere fluebinderfreaker der ute i cyberspace: Hvilke vinge og hale materiale foretrekker dere til vanlige fallskjermfluer - spesielt til marginataen? Jeg har brukt følgende til vinge uten å være helt fornøyd: polygarn - for tykt organza - for knotete og spedt CDC - for lett rådyrhår - for bustete Og hva foretrekker dere til halemateriale. Jeg har stort sett brukt tre: Hackle - blir ikke så pent og jeg sliter litt med å få dem jevnt spredt Rådyrhår - dårlig slitestyrke malerkostpenselfibre (husker ikke hva de het nøyaktig, men dere vet hva jeg mener) - blir så fort bøyde i boksen min. Har dere noen gode forslag utover dette, eller er det dette de fleste bruker. Er jeg kanskje bare for pirkete? Jeg regner med dere gir meg god respons alle dere døgnflue fantaster der ute. P.S. Rune - jeg klikket meg gjennom flueboksen din her på siden, men fant ingen marginata imitasjoner - De er kanskje der, men hvor? PPS. Jeg prater da om duns.
  18. fisket mye brook trout i staten Maine, på 90 tallet. Fra Boston og opp i Canada er det masse pene elver man kan fiske i. Fikk fisk opp til halvkiloet. Sjelden med noe større enn et kilo, hvis du ikke kommer deg opp til viddene oppe i Canada.
  19. hva i all verden gjorde du ute på løpetur da :-)
  20. God Danica klekking i går i Leira. Desverre kun småfisk som ville bite på min imitasjon.
  21. Navn: Robin Grønvold Bosted: Maura, Nannestad Er lokalkjent: Skjoma, Skjomenfjellene Litt kjent: Leira, Nordåsen, Romeriksåsen, Sjøveganelva, Løksebotnelva, Laksjohka Kan nåes: robin@perfektcv.no eller PM
  22. Du har ikke en god parachute imitasjon av maur.
  23. Hvordan er fisket her oppe rundt st.hans. Tenkte meg ei langhelg oppe i vangsgrøfta kanskje. Er St.hans for tidlig?
  24. Jeg satt i morges ved kjøkkenbordet og bandt små streaking caddis på krok 16. Da jeg kastet et blikk ut av vinduet satt en stor brun vårflue på vinduet. Jeg tok en 10er krok fra skrinet og målte rett under magen på vårflua. Joda, det var rett størrelse. Dette var i Nannestad i dag tidlig.
×
×
  • Opprett ny...