Gå til innhold

En tråd om vin


Lars Erik Marcussen

Anbefalte innlegg

Jeg vil svært gjerne diskutere min andre store lidenskap med dere, nemlig vin.

For meg er det like mye livsnytelse i å smake ny vin som det er å fiske på et nytt sted. Dessuten kan et bra glass trøste en fiskelaus stakkar eller feire en stolt fisker.

 

Så jeg oppfordrer folk til å kommentere på vin-erfaringer de har, vel å merke SERIØSE erfaringer.

At du ble dritafull på Liebfraumilch i senpuberteten er ikke noe nytt. Eller at du synes alt over 100 kroner for en flaske er å sløse penger. Da kan du jo lese en annen tråd.

 

Men har du smakt noe morsomt i det siste eller bare har lyst til å skryte hemningsløst av din enorme vinkunnskap så kom med det.

Selv har jeg nettopp oppdaget et for meg helt nytt vindistrikt og i tillegg fått opp øynene for "den nye verden" på en helt annen måte.

 

Jeg VET det finnes egne sider for vindiskusjoner. Men strengt tatt synes jeg de er dønn kjedelige. Sammenhengen mellom naturopplevelse, livsnyting og glimrende diskusjoner er absolutt best her på FFS, synes nå jeg!

 

PS - vi må nok holde oss unna reklame her også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 125
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Jeg var nettop i Spania i tre uker - på La Manga. Fisket var kjedelig og begredelig og det var først og fremst sol og sand som gjaldt. MEN - vindistriktene Jumilla og Yecla er bare 1,5 timer unna og var verdt en tur.

 

Store volumprodusenter, ikke særlig sofistikerte greier men som "mye vin for penga" var det helt glimrende!

 

Får dere tak i en vin som heter Hecula (fra Bodegas Castaño) så prøv den - elelr enda bedre deres Macabeo/Chardonnay.

OK, vin på ferie kjøpt for en slikk og ingenting er ofte veldig godt (spesielt etter to-tre flasker) men himmel og hav, dette var overraskende godt.

Kjøpte også 3 1990 Gran reserva VinaHonda fra Jumilla - namme nam og røverkjøp til EUR 15.

 

 

I kveld håper jeg å feire kjøp av en ny leilighet med en Billecart Salmon blanc de blanc champagne, derimot...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff.. dette kan bli en dryg tråd i vinteren som kommer.. Jobber ekstremt mye med vin i jobben min :D

 

Claus: Et veldig bra valg om du vil ha en billig vin som rett og slett overasker både deg og damen, enten den skal drikkes ved peisen, eller til et enkelt måltid, så vil eg sterkt anbefale col di sasso fra toscana distriktet. Dette er nytappet vin (altså ikke lagret) og er min  favoritt i denne prisklassen. ps: litt mye garvesyre om dere er følsomme for sånt, men derimot mer smak ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Claus: Et veldig bra valg om du vil ha en billig vin som rett og slett overasker både deg og damen, enten den skal drikkes ved peisen, eller til et enkelt måltid, så vil eg sterkt anbefale col di sasso fra toscana distriktet. Dette er nytappet vin (altså ikke lagret) og er min  favoritt i denne prisklassen. ps: litt mye garvesyre om dere er følsomme for sånt, men derimot mer smak ;)

Jeg trenger nødvendigvis ikke tips om billig vin, tenkte å gjøre stas for dama i helga og skal lage en rett deretter.

Vet ikke hvilken rett enda, men det blir mest sannsynlig stekt storfe av et eller annet slag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er alltids enklere å finne vin til mat, og ikke mat til vin. så bestem deg for både forett, hovedrett og desert før du plukker ut en flaske vin ;) vi kan seff sitte her og gi deg masse masse tips, men et godt alternativ er å snakke med dem på polet. dem vet som oftest hva dem snakker om :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Polet har jo heller ikke samme sortiment rundt forbi. Stekt ku er kansje noe av det enkleste for de å finne noe spenstig til.

Et forslag fra simple meg:

Forett: Kamsjell med litt smaker og chilli.  Prøv en litt alrigt risling med litt restsødme. Forex. Kloster eberback trocken kabinett. Nydelig vin som passer til litt "spicy" mat.

 

Dette får jentene mo i knærne.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barbaresco er navnet på en rødvin fra provinsen Cuneo i regionen Piemonte i Italia. Navnet stammer fra landsbyene Barbaresco og Neive, der druene dyrkes.

 

Barbaresco ble utviklet til det den er blitt til nå av Domizio Cavazza, lederen for oenologiskolen i Alba mot slutten av 1800-tallet. Men vinen fra dette området omtales allerede i Titus Livius' historieverk om tidlig romersk historie ved navn Ab Urbe Condita. I likhet med sin «storebror» Barolo er vinen utelukkende laget på Nebbiolo, og har hatt DOCG-status siden 1980.

 

Vinmarkene i Barbaresco og Neive ligger noe lavere enn Barolo, og jordsmonnet er også noe forskjellig. Vinene blir derfor noe mindre kraftig og mer silkemyk.

 

Kvalitetskravene gjør at Barbaresco skal lagres på fat minst ett år, deretter på flaske minst ett år til, før den kan sendes ut på markedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

og litt til :

 

Piemonte - Barbaresco

Som i Barolo lages også vinene i Barbaresco på Nebbiolo druen. Det er samme stil som i Barolo, men har mindre fylde og de trenger ikke å lagres så lenge som Barolo-vinene.

 

Barbaresco beskrives ofte som "den feminine", fordi den er lettere. Barolo beskrives som "den maskuline", på grunn av sin tøffe stil. Barbaresco lagres kortere enn Barolo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...