Gå til innhold

ULOVLIGE GARN! Varsling via App på NJFF


strom

Anbefalte innlegg

Vil tro dere kan få skrevet anonymt i avisa, og da er det viktig at man også nevner tyvfiske av hummer. Hummer er kardinalen som laksen er konge og de får langt mer oppmerksomhet enn sine slektninger.

Så kan man stille seg spørsmålet "skal hvem som helst få forsyne seg av samfunnets ressurser, lovlig eller ulovlig?"

Skal man fordi bestefar hadde lov til å sette garn automatisk ha lov til å gjøre det samme? Jeg tror ikke at garnfiske forsvinner med min generasjon. Blir det mere fisk i fjorden vil flere fiske med garn.

Ingen av dere som er innom fiskersiden.no.? Saken bør absolutt også komme der hvor det ikke bare er fluefiskere.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 107
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

neste gang dere prater med purken, hvis ikke dere kommer og tar de nå så kommer jeg til og ta de :P da kommer purken fort som F for og ta den som ringte men sålenge han ikke har gjort noe så kan de ikke ta han men de kan ikke stå og se på atte ett lovbrudd blir gjort uten atte de blander seg så da blir garnfiskern tatt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere er mange som fisker på Jeløya og alle dere kan sende en mail til Moss avis. Det tar fem minutter og det har alle tid til. Vil man at noe skal skje skal man ikke regne med at alle andre skal gjøre noe. Gjør noe selv.

Vi må få med oss media enten det gjelder ulovlige garn, eller en helt annen forvaltning. Merker de at dette er noe som opptar mange blir det langt lettere å få oppmerksomhet. Står vi med lua i handa og mener vi ikke kan påvirke er vi uinteressant for dem.

Dere kan jo skrive å lure på hvorfor de ikke har reagert på henvendelsen.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Observerte ett garn på fredag på "min goplass". det er 200m langt og står 200 meter unna områdets mest produktive gytebekk for SØ. det er toppen 3 meter dypt der. Har fisket dette området i 20 år, og kann telle på en hånd de gangene jeg har fått noe annet enn SØ.    Arrrrrg, har meldt ifra på linken som står i toppen av tråden, men kommer det ingen i løpet av ett par dager så drar jeg opp driten å hiver det.

Jens Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Bør nevne at grunnen til at det ble liv i denne tråden er at vi/jeg kom inn på temaet på havabbortråden, så ta en titt der. Jeg har bare opplevd positiv respons fra avisen i horten og tønsberg hvor jeg skriver. Vi har lederen for fritidsfiskerne boende i distriktet og også han kommer til når han vil. Men å få hjelp fra politiet er ikke lett. Man bør uansett ringe for sannsynligheten for at man får lov til å trekke ulovlige garn er stor. Nå har de fleste av oss en rolig tid så hvorfor ikke bruke litt av den til å jobbe for en helt annen forvaltning? Venstre i vestfold og buskerud har programfestet å jobbe for verneområdet (Friluftsfjorden). Har forsøkt å påvirke partiet både i østfold, oslo og akershus men uten stor suksess. Prøv andre partier, politikere som påstår at de er opptatt av miljø, njff  osv.. Vi skal ikke finne oss i at våre felles ressurser forvaltes på en så ødeleggende måte som det gjøres i dag.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sakset fra HA-tråden:

Ute i Hvaler skjærgården har garn blitt et økende problem siste åra.. de er frekke som f...ror inn på grunna og legger ut garn når man står og fisker 50 m unna.. Og sjølsagt så påstår de at det er flyndre garn ... men flyndre garn har neppe flottører.. Dessuten får jeg oftere garnskadet fisk nå enn tidligere...

hva er flottører? jeg kan svært lite om garnfiske om hva som er lov og ikke. det lille jeg kan er fra denne siden, trenger man å vite mer for å avsløre ulovlige garn?

SAREPTA: jeg møtte en trivelig kar fra Horten Venstre rett før jul som hadde et brennende engasjement for oslofjorden nå er han valgt som førstekandidat på stortingslisten 2013. <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Da ville jeg kanskje gått for KrF eller SV i hovedstaden. Har dårlig erfaring med andre partier i kampen for villaksen, men nå skal det sies at lokalpolitikk er noe annet da. Kartlegge det politiske miljøet kanskje?

Rart du skulle nevne dette. Jeg er jo ikke akkurat en typisk Krf velger, men jaggu er det riktig at dette partiet "verner" villaksen best......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om ulovlige garn og trege politikere går godt sammen men man får prøve. Jeg har prøvd samtlige partier og svarfrekvensen følger stort sett den politiske skalaen. RV har aldri svart, Frp er raskest til å svare. Hadde troa på AP og Steinar Gullvåg fra Vestfold, men han har blitt stille. Trolig den som vet mest om forholdene i fjorden. Eddy Robertsen som stiller for venstre i Vestfold skrev til meg etter valget i 2011 at de merket at endel snakket om verneområdet selv om det ikke hadde vært oppe i media. I Buskerud stiller Rebekka Borsch og det var hun som ville ha med Drammensfjorden i Friluftsfjorden. Hvilket parti som vil fronte saken er stort sett likegyldig for meg og jo større jo bedre. Men store partier er ikke lette å påvirke. Skulle tro SV ville ha en prima miljøsak, men de har aldri vært interessert. Nå har de falt i unåde hos NJFF ang nasjonale laksefjorder.

Jeg mener man absolutt bør begrense retten til at alle skal ha rett til å bruke garn nærmest hvor som helst. Tror de fleste har opplevd det samme som Tony og det er ikke lett å argumentere mot slike folk. Man går ikke rundt med forskrifter, datoer og maskestørrelser i hodet.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det må nok noen lovendringer til og det må også settes inn resurser for å overholde de. Slik det er i dag, så er det fritt frem for alle til å gjøre som de vil.

Er regel og garnfri sone f.eks fra strandlinjen og 100-200m ut hadde gjort alt litt lettere og spart utrolig mye fisk.

Garnforbud høst, vinter og vår.

Et totalt forbud blir nok sikkert umulig å få til.

Selv om det hadde vært det beste!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Mye bra som står her. men gud å mye dumt også. Er helt imot ulovlig garn, men de reglene dere ønsker å få til er helt idioti. Finns mange som meg, som fisker med garn lovlig en skjelden gang. Å dette skal jeg fortsette med. Å fiskebestanden er ikke så forbanna dårlig som dere skal ha det til, hvertfall ikke her i området (vestfold) hilsen fluefisker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye bra som står her. men gud å mye dumt også. Er helt imot ulovlig garn, men de reglene dere ønsker å få til er helt idioti. Finns mange som meg, som fisker med garn en skjelden gang. Å dette skal jeg fortsette med. Å fiakebestanden er ikke så forbanna dårlig som dere skal ha det til, hvertfall ikke her i området (vestfold) hilsen fluefisker

modige ord fra en som ikke tør stå frem med sitt fulle navn.....

når du kommer med slike utsagn, så får du faen meg ha baller nok med å bakke det opp med navnet ditt og kanskje et bilde av deg som avatar????

for å opplyse deg litt, så er det flere grunner at det er forbudt å fiske med garn etter sø, blandt annet at sø bestanden er i en sterk nedgang. både grunnet lakselus og garnfiske (som utføres av slike hjerneløse hulemenn som deg)

det at du mener at sø bestanden er god, betyr like mye for oss som bryr oss om denne flotte fisken, som at du sier til oss at du er kongen av Narnia...

lover er lover, så enkelt er det.

hilsen

igor soldo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye bra som står her. men gud å mye dumt også. Er helt imot ulovlig garn, men de reglene dere ønsker å få til er helt idioti. Finns mange som meg, som fisker med garn en skjelden gang. Å dette skal jeg fortsette med. Å fiakebestanden er ikke så forbanna dårlig som dere skal ha det til, hvertfall ikke her i området (vestfold) hilsen fluefisker

Her står nok kanskje mye dumt, men dette er det dummeste til nå!

Prøv å se det i et litt større bilde..

At det kanskje er nok fisk i ditt område, betyr ikke at det er greit å bryte loven for å fange de. Slitsom og lite opplyst holdning du formidler. .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Unnskyld. Men når regler som å forby all garnfiske osv kommer opp, syns jeg det også er ganske trangsynt. Du er nok uenig men. Følger man reglene for garnfiske som de er i dag er det liten sannsynlighet for å få SØ i garnet. Å jeg må få lov til å utale meg om hva jeg tror om fiskebestanden i mitt miljø. Det er tross alt her jeg fisker :) men du/dere må ikke missforstå. Ulovlige garn etter SØ er jeg helt imot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...