Gå til innhold

Guideline Highwater - "no go" etter mi meining.


Tverborgvik

Anbefalte innlegg

Gjest 1337

Fiska med HW i går og skjønner ikke bæret av kritikken. Funker som snus. Kanskje heller se på teknikken litt? Det plasker heller ikke like mye som Experience i nedlegget. Men presentasjon er kanskje av mindre betydning enn kastefølelsen? HW er et godt snøre for noen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også utgave 2 i # 4. Har ikke kastet med utgave 1 så vet ikke forskjellen, men synes utgave 2 fungerer greit. Må ha mye line i lufta, og sammenlignet med Experience er forskjellen betydelig. Har også RIO Selective Trout I og II. Kan være jeg ikke legger nok følelse i dette/følelsesløs men merker ikke så store forskjeller på LB linene. For de som har utgave 2, test det og sammenlign. Bli helt sikker på at det "ikke er noe for meg" før du kaster det!

For øvrig benytter jeg HW 2 på GL Le Cie 9`6" medium og T&T HII 9`, begge # 4.

I fjor, nå gleder jeg meg til isen er borte, testet jeg HII med # 4 HW 2 mot Winston BIIt 9` # 4 med EVOLO LB # 3. Merket ikke stor forskjeller på nedlegge. Var i et speilblankt fluefiske tjern i Nordmarka nord. Å nå gleder jeg meg. Begge liner har klump 13,7 meter med vekt 12,9 gram og 10,7 gram. Har jeg husket å si at jeg gleder meg til småvanna nord i Nordmarka blir isfrie?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kjøper line til stang ikke omvendt eeengel

Tja, gjør man det? Noen har favoritt line og ønsker å finne en bedre stang enn den man har til sin favoritt line.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og er du dårlig til å kaste eller det er motstrøm kan du feste de til en ballong eller noe lignende i festlig lag. Fantomet gjør det etter han leste et gammelt jungelordtak!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Bytta ut et slitt #5 Highwater2 med Experience i år, men vi fant ikke tonen med den tjukke spissen. Så da blei det kjøpt inn et nytt Highwater2. Det er fremdeles favorittsnøret, selv om jeg skulle ønske det var litt glattere.

 

Noen som kan dele erfaring med den nyeste utgaven av Highwater?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hei GeirD.

 

Jeg har brukt det nye Guideline #4 på min Zenit ei uke nå, og har følgende erfaringer:

Glatt og god overflate, så lenge det varer. Må renses/smøres med 3 dagers mellomrom, men da er det "innafor".

Må ha en del line utenfor stangtoppen, før stanga jobber som den skal. (Lader litt seint)

Virker til og flyte noe bedre enn mye av linene jeg har prøvd i senere tid.

Virker godt balansert, og aksepterer mye line i lufta.

I tillegg, virker det godt balansert i forhold til vekt med endel line ute (fra rundt 10 - 12 meter)

 

Generelt, hva liner anngår, har jeg ennå, tilgode, og finne "the one and only"..........

Med fellesnevnere som går igjen, kan jeg nevne, at jeg opplever at frontene ikke flyter så godt, og at så mye som de første 50 cm synker og legger seg under.

Jeg syntes også, at de fleste liner jeg har testet, har for lite vekt i fronten, i forhold til og lade stanga tidlig nok.

Men dette er og blir personlige preferanser, og det vil være svært delte meninger om dette. Alt i alt, vil jeg påstå, at Hig Water er noe av det nærmeste jeg har kommet så langt. Men jeg fikk også svært godt inntrykk av MKB sitt Short Distance Control, og kommer til og sjekke dette nærmere sammen med hans andre nye line Long Distance Control.

 

Personlig, ønsker jeg en line, som lader tidlig, men som samtidig, ikke veier mer og er så godt balansert, at man kan holde en del line i lufta (opp mot 17 - 20 meter) Kan fort bli litt utfordrende, tror jeg, men det er bare og teste på :-)

 

Ronny.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fiska med LPXe #5 og Highwater #5 i snart seks år. Jeg har i tillegg noen smekre Scott-stenger, likevel har denne GuideLine komboen forblitt en favoritt spesielt i fjellvann og tørrfluefiske i sjø. Digger både stanga og lina, og har prøvd mye forskjellig etter å ha jobbet to år på Intersport, samt vært litt hobbyinstruktør for Ås JFF, men den komboen der er absolutt topp 3.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...