Gå til innhold

Brennpunkt NRK 1 Torsdag kl 21.30, Lakseeventyret


Knut Adolfsen

Anbefalte innlegg

Denne dokumentaren var nødvendig. Ros til Brennpunkt og NRK!

 

For oss som har fisket sjøørret i noen år er det vel ganske klart at det finnes sammenheng mellom lakseoppdrett og lusepåslag. 

At det må privatpersoner til å "dokumentere" dette er egentlig ikke bra i det hele tatt.

 

Men hva tror dere kommer til å skje, om noe i det hele tatt ? Det virker som om regjeringen er gjennomsyret av lobbyister som turer frem og korrumperer alle avgjørelser.

Forskere blir truet og bøllet med, regelrette lovbrudd blir henlagt fordu "alle gjør det" osv...

Eneste lille lyspunktet var når Per Sandberg sier at de ikke får vokse mer før lusa er under kontroll. Men hva har de tenkt å gjøre med problemet slik det er idag ? Å høre den dama seriøst mene at regjeringen må legge til rette for MER lakseoppdrett med de problemene de har var enkelt og greit sinnsyke..

Reaksjonene fra lakselobbyen om at Villaksen må vike for denne næringa var så hinsides all fornuft at jeg slet med å ta det seriøst..

 

Laksenæringa er blitt såppas viktig for Norge at det må finnes måter hvor de driver i sameksistens med både reker, krabber hummer, villaks og sjøørret. Men slik jeg ser det nå er det altfor lite vilje til å tenke nytt, finne gode løsninger på lukkede anlegg osv pga den ufattelige grådigheten at de kommer til å ødelegge for seg selv.

Når de til og med ikke tør å drive forskning på den laksen de lager selv og må spesiallage laks uten medisiner og annen drit i for forsøkene sin del sier dette seg selv...

 

Offfff, ble mye negativt her nå på morran..

 

Jan

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er skremmende hvilke verdier og standpunkter denne næringa leggertil grunn for sine argumenter. Uten å skjemmes krever de altså at myndighetene skal tillate dem å ødelegge landet vårt for at de skal kunne tjene enda mer penger.

Styreleder i Sjømat Norge, en bransjeorganisasjon for en av de mest lønnsomme bransjene i et av verdens rikeste land, stiller faktisk følgende spørsmål: "Er villaksen, og villaksens betydning, så viktig at vi i så stor grad må begrense veksten i ei av dei næringane som skal berge velferden?"

Det kan vel ikke sies tydeligere at "vi ser ingen grunn til å ta hensyn til miljøet i vår jakt etter enda mer rikdom!"

Skremmende holdninger.

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ordførere som sier at de i valget mellom vill-og tamlaks velger sistnevnte. De må pålegges å få produksjonen over i lukkede anlegg, men selv politikere som vil oppfattes som miljøpolitikere gir F..... Her er det ikke snakk om at forurenser skal betale. Man bruker 5 milliarder kroner årlig på å bekjempe lus uten å lykkes. I tillegg har man alle de andre problemene åpne mærer medfører. Vi skjønner ikke at den Italienske mafian bare kan grave ned giftig avfall, men vi vil ikke engang rettslig prøve om brønnbåtene må ha utslippstillatelse for å kunne dumpe avlusningsmidler. Dumme rekefiskere skjønner seg ikke på livet i havet det er det ekspertene som gjør. 

Så lenge man ikke vitenskapelig har slått fast at problemene med mye lus på sjøørret og laks skyldes oppdrettsindustrien slipper man å gjøre noe og det er det myndighetene og industrien vil. At vi rundt Oslofjorden ser lite lus på ørreten er vel bare en tilfeldighet. 

Friluftsfjorden!

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sandberg løser jo bare problemet med lakselus med å medisinere mere ( Mere gift til fjordene ) Det er en korruppt næring vi har med å gjøre ! Programmet var ypperlig og viste næringen sitt sanne ansikt : Alt kan kjøpes for penger ! Norge er en av verstingene innen EU når det gjelder å ødelegge naturen ! Nå må de som styrer dette landet våkne !!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.adressa.no/nyheter/moreromsdal/2016/11/16/Marine-Harvest-klar-med-storinvestering-13799960.ece

 

Redusere lakselusproblematikken ja. Er det snakk om å produsere større smolt som tåler lusa bedre eller blir det mindre lus av større smolt? Det blir jo riktig nok mindre overflate for lakselusa å meske seg på desto større fisken er, men likevel. Skeptisk.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...