Jump to content
  • 0

7er stang i marka


Question

Hei er nybegynner og alt jeg leser sier at man skal bruke 3-5er stenger oppe i marka. Har bare en 7er stang, og kommer ikke til å ha 4/5er før neste sesong. Men tenker å ta en tur opp i marka(Oslo), er det håpløst å bruke så kraftig utstyr der oppe, eller er det bare sånn at det er litt kjedelig å kjøre mindre fisk på utstyret? Har både flytesnøre og fast intermediate.

Er det noe jeg kan bruke slikt utstyr til i marka?

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Det går helt fint. Bare la tørrflue ligge en god stund på vannflata etter nedlegg. Streamer funker fint med en 7'er.

Jeg begynte også med en 7/8-stang som jeg brukte til alt fra elvefiske og markaørret til torskefiske i sjøen. Eneste ulempene du får er plaskete presentasjoner og mindre følelse ved kjøring. Men du bør komme deg ut å prøve!

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hvorfor ikke? Selvfølgelig er det i tyngste laget  i etter dagens målestokk og presenterer neppe så fint som lettere utstyr. Min første fluestang i hin hårde dage var en Vangen Dream klasse 7/8 i glassfiber, kjøpt som  nettopp en allround ørret stang og brukt som det med et wf8 snøre.

Edited by Terje Bendiksby
Link to post
Share on other sites
  • 0

Om valget er å fiske tørrflue/skogsvann med syver eller å ikke fiske så er jo valget enkelt. Ut og fisk! De eneste ulempene er nevnt allerede. 

Klasse 3 eller 4 er optimalt synes jeg, men har man ikke det, så er det bare å bruke det du har. Motsatt er værre, hadde du bare hatt en treer så hadde det blitt dårlig med muligheter på kysten for eksempel.

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...