Jump to content

Ismopuppan (lite)


Håvard Åsbø
 Share

Recommended PostsGå til fluen

Ismopuppan (lite)


Superflua til opphavsmannen Ismo Hyvärinen. Dette er dog en variant som jeg lager fordi den er hakket mindre klinete å lage. Jeg bruker flexibelt superlim og UV lim kontra epoxy. De blir minst like holdbare. Flua skal imitere en svømmende vårfluepuppe. Der jeg fisker, er disse aktive etter solnedgang og utover natta fra ca midten av juli og ut august. Av og til lenger, av og til kortere. Ideén er nok ikke den absolutt beste svøm [...Les mer]

 

Edited by Håvard Åsbø
Link to comment
Share on other sites

Takk takk! Det gjøres mye bra av flere her for å holde forumet og sidene i gang, så tenkte at dette er en ålreit måte å bidra litt tilbake. Dette er lettversjonen. Selv om epoxyfarger eller andre typer maling vil gi en jevnere farge, så er ikke disse noe dårligere etter det jeg erfarer. Tar fortsatt litt tid å lage, men betydelig mindre klin og søl. Så håper det er til nytte for noen! 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Flott beskrivelse! Har prøvd meg på noen selv her. Har tegnet med noen andre farger her også. Var gøy, og blir nok bedre når jeg får øvd meg litt mer på å forme balsaen. Bandt også en med CDC som bein. Tror dette vil gi realistiske bein til flua! Hva tenker du? Setter pris på tips/kommentarer:)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Posted (edited)

Tipper CDC fisker helt fint selv om det ikke har spenst nok til å bli stående noe særlig ut fra kroppen. For noen år tilbake fisket jeg med ismo bundet av en kompis. Han hadde brukt altfor  tynn mono som bein, slik at de enten lå langs med kroppen bakover, eller tvinnet seg oppover fortommen. Men fisk fikk jeg på dem. Jeg har laget en batch med rapphøne i front etter å ha testet det også. Nærmere CDC enn opp til tykkere mono. Funker bra! Etter det jeg ser med blåste øye, så pulserer rapphøne i front noe bedre enn CDC. Blir liksom litt mer krafsebevegelse med rapphøne, men det er vel praktisk sett sikkert uten betydning.

 

Forresten ser det ut som du begynner å få taket på det! Veldig bra. Fortsett med fokus på profil på kroppen selv om det er… ehm… flisespikkeri… 

Edited by Håvard Åsbø
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...