Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Gjest bmathies

Leste jo om dine, var det 17 bomturer på rad. Selv om du unngår indre fjordsystemer(noe jeg finner rart når fisk over 2kg allikevel er småsjeldent å få og de like gjerne tidlig kan lures i indre deler av fjordene) kan jeg ikke unngå basert på møter med mange middelmådige sjøørretfiskere å plassere deg i en slik bås.

Du hevder at du og andre nok vet like mye om sjøørret som meg. Kanskje det, men tviler faktisk på det.

hvorfor da ikke lære oss  da marbakken hvis du kan så mye og er såååå mye bedre en de fleste her inne til å fiske sjøørret, ikke prøve å belære oss med nedsettende kommentarer om det ene og det andre.

det er kanskje en grunn til att erfarne sjøørretfiskere ikke får fisk om dagen. og den grunnen er antakelig ikke at du er så mye bedre til å fiske en dem. temp i vannet feks kanskje som noen har påpekt flere ganger.

prøv i hvertfall. ingen liker en belærende drittsekk som skal hevde seg og tror han har løsningen på alt hele tiden.

bent

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja faktisk hehe.... så jeg bitcher ikke så mye som noen andre... ;D

Ingen purker men flere stykk 1-1,6kg og det er i indre oslofjord (så fornøyd med det).. Ikke hotspots nedover kysten. senest de siste dagene... Fisker bare skumringen og natt nå.. ... Stort sett fisk hver tur.. Men så fisker jeg mye og lenge.. funker ikke floa så fisker jeg den ned og opp igjen.. Jeg har jo den teorien at man må fiske for å få fisk... nytter ikke alltid å ta 3 drag og så stikke hjem i sofaen.. pluss at jeg fisker der andre ikke gjør... kanskje bare 100m bortenfor der ALLE står.. Leter etter nye steder på Norgeibilder.no og bruker sjøkart..Tester flere steder på en kveld.. istdf. "her fikk jeg en ifjor så da er dette godplassen" og dæljer og dæljer...pluss binder mine egne DYR.. som ikke ligner grisen men fisker som fy..hehe

Eller som jeg tidligere har skrevet er fisket viktigst for meg, være ute og ha godtrua selvom været ikke er topp... Ser fisken flua og er litt på hugget tar den uansett vær..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror vi tenker ganske likt.... møter ikke så mange da jeg snur eller finner en ny plass hvis jeg ser folk... De eneste jeg møter er gærne folk etter hagebesøk\svabergbesøk hehe og politi som lurer hvorfor jeg lusker rundt....

1,6 i indre osl. er superfint.. men mangler den over 2,5-3...

Edit

Hadde sykt trua idag... lavt lyst skylag pålandsvind men så dro den mot nord og 7 sek... Ikke digg å kaste da i mørket... hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marbakken - jeg gidder ikke å kommentere alle innlegene dine.  Du får slenge rundt deg med påstander om at SØ-fiskerne her inne er middelmådige og ukyndige sammenlignet med deg. Jeg for min del tror du for det meste bløffer, både om det ene og det andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fres i tråden nå ;D  Når jeg ikke ser noen som helst aktivitet på gode plasser,i stille lune varme kvelder-kveld etter kveld,morgen og natt,da blir jeg bekymret og sier det jeg mener..;noe har skjedd i sjøen på strekket"mitt",!!! Dette 2-milsbeltet inneholder div biotoper,alt av dybder og vannforhold,brakk/salt.Når jeg må kjøre 5-6 mil nedover til store brakkvannspoller/fjorder nærmere svenskegrensen for å kjenne litt flex i stanga,det SKAL IKKE VÆRE SÅNN!!! Har fisket flua i sjøen i ca 24 år,burde ha litt kunnskap inne nå :rolleyes: Pistus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

festelig lesning dette her! lurer igrunn på om forumet blir "en skyteskive" grunnet en laber sesong for mange her?? har sagt det før og sier det igjen, fluefiske i sjøen handler igrunn om noen få men viktige ting, lokal kunnskap, tid tid tid tid tid.... kaster man 10 000 kast så smeller det til slutt! vet om mange som har fisket i sjøen i 10-15 år og ikke runda 2 kg og mange som har fisket 1-2 år som som har runda 3 og 4 kilo... hovedsakelig handler det om å ha flua i vannet :D håper høsten blir en knall sesong for de som ikke har fått levert sølvtøyet sitt hittill :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes man skal bruke normal folkeskikk når man skriver innlegg på forumet. Skjønner ikke vitsen av å fortelle hvor dyktig fluefisker man er. Gir det en god følelse å skryte av seg selv? Ser at Marbakken skriver at han har hatt en pause fra forumet. Virker ikke som pausen var lang nok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest bmathies

Synes man skal bruke normal folkeskikk når man skriver innlegg på forumet. Skjønner ikke vitsen av å fortelle hvor dyktig fluefisker man er. Gir det en god følelse å skryte av seg selv? Ser at Marbakken skriver at han har hatt en pause fra forumet. Virker ikke som pausen var lang nok.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel plass til alle her på forumet :)

Om noen velger å bli provosert av det Marbakken skriver, så er det opp til dem.

Slik er det på div forum, og andre forum er mye verre, f.eks kvinneforumet "barnimagen" :rolleyes:

Men jeg mener man bør etterstrebe å være mest mulig konstruktiv i sine innlegg, med tanke på alle de som ikke har vært fluefiskere så lenge. Vi gir ikke noe særlig godt inntrykk på denne måten!

Jeg har valgt å ikke være så aktiv lenger, eller jeg holder stort sett mine meninger for meg selv!

Selv om man mener godt, så blir alt feiltolket og det blir bare en eneste røre av alt :P

Stikker ut å fisker Gjedde nå, så får dere bare diskutere videre 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest bmathies

Stikker ut å fisker Gjedde nå, så får dere bare diskutere videre 8)

så rett du gjør tony, skitt fiske. gidder heller ikke å diskutere dette noe videre. konstanterer bare att enkelte ser ut til å heve seg over andre her inne når det gjelder kunnskap og fiskeferdigheter. har selv fiska sjøørret med flue siden jeg var 14(30år),både i oslofjorden og her nord, så jeg har vel ett eller annet å fare med jeg også når det gjelder fiske etter denne vakre skapningen.

bent

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det som er fett da for nybegynnere\middelmådige er jo at de har så sykt trua... og da er det viktig å holde på det.. Og ikke være så bastant i alt... Man trenger ikke være best for å få størst fisk.. og hva er egentlig best... og det er vel essensen, men det øker vel sjansen... men like morro når en kompis med som kaster 8m med griseromper 10 knuter på fortom setter på en feil flue hehe drar opp en vakker sølvblank en...  viktig å juble med...  Siste tur idag på sjøen. Nå er det marka før The Seabass

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig i dette de aller fleste av oss (ikke jeg selvfølgelig, har jo til tross bare "blanka" de siste 5 turene) har godt av litt påfyll og inspirasjon. Så fortsett for all del å kom med dine erfaringer i ditt område. Smell inn noen bilder og gjerne fluetips. Da kan man snakke om at innleggene blir matnyttig for den allmenne fluefisker her inne og slik jeg leser det ønsker du å videreformidle kunnskapen din?! Eller tar jeg feil?

En person over alle andre gjorde dette -  alle vet hvem! Holdt aldre kortene tett til brystet, delte bilder erfaringer og fluer til en hver tid! Det bidro til at oss "dødelige" økte "fiskekompatansen" vår!

Dritslenging hører hjemme i på kvinneforumer som Tony sa ;D

Jeg vet at mye av de erfaringene jeg skriver om kan være til hjelp for folk, og visst noen ønsker å fokusere på det at jeg er litt voldsom så er det begrensende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må få skyte inn et par observasjoner her:

-Det er ikke alltid håpløst i vindstille og sol. Selv om det er t-skjorte vær, og midt på dagen.

Ikke for å kritisere disse som nevner dette, da. Men heller for å påpeke at en ren fasit finnes faktisk ikke.

En av mine beste fiskedager etter SØ hadde jeg på en slik dag, for noen år siden.

Det var rundt tjue varme, det var blikk hav, det var "Altfor seint på året", og horngjellen plaga vettet av alle jeg pratet med. Der de fisket(!).

Enden på visa var et sykt artig fiske i en grunn vik. Vannet var så klart at de fleste fiskene så jeg da de satt etter.

Men, og dette nevnes jo stadig her inne, de tok ikke skikkelig før hastigheten ble økt til "så raskt man får til inntrekket med ei hånd". Teknikken med stanga under armen, og full fart med begge henda, ble derimot akkurat litt for raskt. (Ble tre-fire over 2kg, og enda flere mellom 1 og 2!)

Så her har man et ganske så viktig moment.

Akkurat som at man kan stå å denge i timer et sted, bruke alt av fluer, variere inntrekket, etc, og ikke kjenne liv i det hele tatt.

Så kommer kompisen, og vipper SØ på annenhvert kast...

Flua!

Gjerne ei flue som ikke ligner noe aura tar der og da. -Reke under full børstemarkaktivitet, har vel de fleste hørt om?

Ei stor Jiggyflue/lign. under rekefråtsing, etc, etc...

Her blir det mye, men jeg gir et eksempel:

Det heftigste stedet jeg har fisket SØ, kan du blanke totalt om du ikke har akkurat rette fluene.

Der fungerer ei flue jeg aldri har fått fisk på andre steder(Temmelighemmeligflua). Eller Frede Grå.

-Ikke "vanlig" Bugger, ikke Polar Magnus, men kun STD. Frede.

"Temmelighemmeligflua" får jeg ikke lov av opphavsmannen å beskrive. Men den er langt unna Frede.

Og som nevnt, totalt verdiløs andre steder.. -Go Figure!  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig, det er mye fisk å få når finværet spenner over kortere perioder. Lange perioder, som vi er inne i nå krever andre tilnærmingsmetoder. Fiske dypere tror jeg er et godt utgangspunkt. Det finnes alltid unntak, og dermed ikke en fasit i min bok ihvertfall. Nå har det seg slik for min del at jeg jobber mye, og dermed har jeg ikke tid til å gjøre så mye mer ut av det enn at jeg drar på standardplassene som er lett tilgjengelige, og det bidrar jo ikke på fangststatistikken :D Men jeg føler sjelden det blir bomtur, får jo fisk, men desverre ikke så mange ørretter!

Må få skyte inn et par observasjoner her:

-Det er ikke alltid håpløst i vindstille og sol. Selv om det er t-skjorte vær, og midt på dagen.

Ikke for å kritisere disse som nevner dette, da. Men heller for å påpeke at en ren fasit finnes faktisk ikke.

En av mine beste fiskedager etter SØ hadde jeg på en slik dag, for noen år siden.

Det var rundt tjue varme, det var blikk hav, det var "Altfor seint på året", og horngjellen plaga vettet av alle jeg pratet med. Der de fisket(!).

Enden på visa var et sykt artig fiske i en grunn vik. Vannet var så klart at de fleste fiskene så jeg da de satt etter.

Men, og dette nevnes jo stadig her inne, de tok ikke skikkelig før hastigheten ble økt til "så raskt man får til inntrekket med ei hånd". Teknikken med stanga under armen, og full fart med begge henda, ble derimot akkurat litt for raskt. (Ble tre-fire over 2kg, og enda flere mellom 1 og 2!)

Så her har man et ganske så viktig moment.

Akkurat som at man kan stå å denge i timer et sted, bruke alt av fluer, variere inntrekket, etc, og ikke kjenne liv i det hele tatt.

Så kommer kompisen, og vipper SØ på annenhvert kast...

Flua!

Gjerne ei flue som ikke ligner noe aura tar der og da. -Reke under full børstemarkaktivitet, har vel de fleste hørt om?

Ei stor Jiggyflue/lign. under rekefråtsing, etc, etc...

Her blir det mye, men jeg gir et eksempel:

Det heftigste stedet jeg har fisket SØ, kan du blanke totalt om du ikke har akkurat rette fluene.

Der fungerer ei flue jeg aldri har fått fisk på andre steder(Temmelighemmeligflua). Eller Frede Grå.

-Ikke "vanlig" Bugger, ikke Polar Magnus, men kun STD. Frede.

"Temmelighemmeligflua" får jeg ikke lov av opphavsmannen å beskrive. Men den er langt unna Frede.

Og som nevnt, totalt verdiløs andre steder.. -Go Figure!  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk er forskjellige. Heldigvis. Er vel helt naturlig psykologi at folk slenger mer dritt til hverandre på et forum, når man kan bruke pseudonym, enn i det virkelige livet.

Det du kaller å skape liv på tråden, Marbakken, kan, som tråden jo har vist, være provoserende for andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...