Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Var også på Hvaler idag,men litt lenger ut imot klarere vann,ble 7-8 stk,ingen over kiloen..så endel aktivitet også,men inntrykk av at det var mye smått....observerte niser idag langt ut,større ørret er aldri langt bak en sånn gjeng ;)Så silda får ta litt av skylda for mye smått..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute med dilla, Frithjof og SimenP idag. Vestfoldkysten. Møkkete vann her også, men fant noen områder hvor det var noe bedre sikt, men fortsatt møkkete. Ble vel 19 ørret. to stk på 8hg som største. Ut igjen imorgen for å ta bestefar.  ;D

Når det er sikt på type 10-20cm. Bruker dere svarte fluer da? Eller er det oransj, rosa og andre sterke farger dere syntes fisker best. Spørs jo en del på location, men er det noe dere syntes funker utelukkende bedre i hardt farget vann?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har putta stokken i vannet de siste dagene?  ;)

Din gris  ;D

Jeg? Her er det du som vinkler det over på koffert  mmmoose

thh: Det spørs jo hva slags farge vannet har også, da det er stor forskjell på lysebrunt og grått. Jeg pleier uansett å ende opp med noe skarpt, flashy feks orange i enden av fortommen. Veit ikke helt hvorfor, men trur jeg har hatt bedre uttelling med skarpe farger under "farga" forhold  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cognac er perfekt

Brunt er til tider kanon

Grått er bare å glemme...

Jeg bruker glimmer reker i rosa og oransje i brunt vann, tann og rosa uten særlig flash i cognac farget.

Lilla skal vist gjøre jobben i grått vann men da mener jeg det dreier seg om siluet, heller da større fluer som

skyver litt vann..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Frode.

Grått vann er forøvrig helt pyton. Gruer meg til vi får noen dager med det etterhvert også.

Mange syns kanskje det er å banne i kirka, men Mr. Mickey Finn er ei killer flue på møkkete og kaldt vann. Bør ikke undervurderes  ;D Men ja, går mye i orange og faktisk mot gult i farget vann for min del. Rett og slett store kontraster.

Og husk: Selv om vannet er så grumsete at sikten kun er 10-20 cm, så ser ofte fisken flua i siluett over seg. Ergo har den vesentlig bedre sikt oppover enn hva vi har nedover ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv fisker jeg mye i de store brakkvannsomerådene i Fredrikstad, der er det skjeldent klart vann. Har faktisk hatt bra resultat med sorte fluer i gjørmebrunt vann, tror det gir en god siluett. Det samme bruker jeg etter gjedda når Nitelva/øyern er brun. Sikten er gjerne dårlig i overflaten enn den er litt under der vi fisker  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sorte fluer i virkelig brunt vann fungerer ganske bra. det gir best siluett og kontrast, uten tvil.

lett farget/dust eller lysebrunt, så har jeg inntrykk av at mer knæsj farger funker bedre. igjen på dette med kontraster.

sort syntes jeg bare forsvinner i slik dus farge. idag funket rosa pattegris veldig godt i det lettere fargede vannet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, hva ligger vanntempen på i Larvik/Stavern om dagen? Noen som har putta stokken i vannet de siste dagene?  ;)

Ikke vært på Vestfoldkysten men på ytre Hurumlandet var temperaturen 7-8 grader i dag. Brunt vann, fikk noen halvkilos torsker og en liten prikkefant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en grei tur i går, ble bare 4 SØ på meg men mista enda flere og store var flere av de også! Men fikk en pudding på 2 kg, fin overspringer.  ;)

Amund!

Den fisken var feitere en jeg husket :P

Den dagen reddet høsten fiskemessig for min del...

Det kommer nok mange flotte bilder av pudding sjøørreter under "Amund og Vebjørn blogger!!!" utover kvelden ;)  Merkelig at det svømmer så mye stor sjøørret i sjøen altså :/ 

Vebjørn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...