Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Vet ikke, men jeg har ihvertfall også tenkt masse rart om synk på natta-før...... Jeg fanger mye mer på synk enn med flyt. Til dels drømmefiske på de rette kveldene.

Synd at Pål er så skeptisk, tror ikke han finner noen andre som har tatt så mye mer i mørket enn jeg har. Men han finner garantert noen som kan bekrefte flytelinas effektivitet om ikke annet.

Mye artigkarer her inne, begynner å lure på om det ikke snart kvalifiserer til et av landets særeste forum.

Nå skal jeg begynne å legge ut hva jeg får....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fly- Fish;

du er nærmere sannheten enn vi aner ;)

Kenneth;

Ja, vi vil se Marerittbakken med fangster, og ditt smilende vesen :), inni deg er det en glad jævel..garantert :)

Og gleder meg at typer som fisker mye gidder diskutere....men vi må huske på "sindig usikkerhet" skiltet- tror ingen sitter med fasitten når det gjelder alt her i livet- selv om man lett kan lese seg til å tro annet.

Jeg har fisket meget godt med flyt, helst på rolig sjø, midt på dagen, hele høst.

Mulig det blir enda bedre mot vinter/tidlig vår.

men ser at synkeliner kan være effektivt, selvsagt.

man fisker best med hva man har tro på uansett

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synd at noen bare driver å forsøpler med vas.

Ai-ai..glasshuset Kenneth, er deg godt omsluttet nu..bare minner på.

Du er på sporet av å forklare, forsøpler en del selv, mister troverdigheten, må skrive mye for å gjenvinne et visst interessant nivå- klarer det...så hugger du til igjen..hmmm...rare tegn dette Mr.

men blir litt odd å beskylde øvrigheten for inkompetanse og usakligheter...bittelitt kanskje?

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjøørretfiske og sjøørret er noe opptar mye av min tid. Og jeg vil ikke la denne tråden bli det er blitt til. Dette er ikke i ånden av Toggi. En som tok i mot med åpenhet og kunnskap. Ikke blærende og ufeilbar. En som jeg hadde mange utfyllende diskusjoner med på et annet flue forum.

Marbakken kan kjøre sine egne tråder med sine påfunn og kunnskap. De bryr jeg meg ikke om, enda et par de kunne ha utviklet seg til noe posetivit.

MEN denne tråden skal ikke bli slik den er nå. Takhøyde og være uenige i en debatt gir mening, men nå er det langt utenfor en hver fornuft.

Til moderatorer. Slett de siste 10 talls sidene og led tråden inn på rett sti igjen. Dette "vaset" skremmer vannet av meg. Og tenk på hva en nybegynner tenker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tåpelig diskusjon,hva slags line man bruker varierer.. mange plasser jeg umulig kan fiske med intm,da bærer det rett i bunn. Uansett om det er dag eller natt. Til mye av mitt fiske bruker jeg slow intm,og varierer mye med inntrekk og fluestørrelse og farger.. bruker 99% klare liner,og 9" fortom.

Hvis plassen og tidspunkt tilsier det bruker jeg liner som går dypere.. Midtvinters i -20 har jeg hatt grisebra fiske med slow intm og lopper.. dagen etter så kan det være synk 3 og reker.. spørs på fisken,og været;) Vintertid fisker jeg masse med litt store sildeimitasjoner ,de store blanke gulper sild når de tar.

All utforskinga og feiling som trigger meg.. men nattfiske skal jeg teste neste uke..

Når begynner man fisket? Er jo mørkt kl 15.. blir lenge å fiske til lyset kommer...hehe

Iløpet av noen dager blir det litt pættegrisebinding,gleder meg masse til å teste forskjellige kombinasjoner der.

Og nå syns jeg det holder med vaset her inne,skulle tro det var en side full av kvisete gutter som diskuterte hvem som har størst..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det egentlig viktig å bruke sort om natta? Et byttedyr har jo samme farge døgnet rundt. Jeg kan skjønne det i klart vann, men hva når det er litt mer farget? I hvor stor grad bruker sø synet og i hvor stor grad bruker den sidelinjeorganet? Når foretrekker den å bruke det ene fremfor det andre om natta/ dagen

I farget og/eller klart vann? Noen som har teorier?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er som er viktig er å skape mest mulig sliuett opp i mot himmelen. Selv om det er natt er himmelen lysere enn bunn.

Litt etter samme prinsipp som havfisker bruker hvitt eller noe lysende for å få en siluett mot den mørke bunnen.

Sjøørreten ser flue bedre opp i mot den lysere nattehimmelen. Er det månelyst bruk laaaaang fortom. Da kan skygge fra lina være en utfordring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes tråden er på rett vei igjen jeg. Uenighet er bra og sånn skal det være! Synes det er spennende det Marbakken kommer med. Liker hans imøtekommende svar når noen spør. Han er helt klart en kar med mye god info. Sikkert på grensen til nerd når det kommer til fiske. Så kom med litt info dere som på liv og død må dementere alt ved han!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange av byttedyrene befinner seg i vannfilmen i sjøen? Det med flyt er vel noe så enkelt som noe langt og tradisjonsrikt ved vårt fiske med flue? Hva gjør våre danske naboer som tross alt er milevis foran oss på dette fisket ved kysten?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du fisker på grunt vann,,vil fisken se en sort siluett? Vil vel nærmest se fluen på lik linje ...

Skjønner teorien hvi fisken ser fluen nedenfra;)

Da må det være grunt (>10cm). 8)

"Nesten" på lik linje vil skape en siluett, eller en bryting i lyset mot den lysere natthimmelen. Noe som gjør at sjøørretens oppmerksomhet blir fanget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oki...det jeg egentlig fiska litt etter var å benytte fiskens andre organer:) I mørket har jeg faktisk mer tro på å utnytte vibrasjoner og kanskje lukt... finnes jo mye luktegreier..

Hva med en stor sort flue med rattle tube? Dyppet i no møkk som lukter høgg?

Finnes jo sånt man kan ta på krokspissen som lager vibrasjoner oxo,bare fantasien som setter grenser..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fisket en del i mørket, og har gjort noen sparsomme erfaringer.

Det første jeg fant ut var at fisket ble bedre etter noen timer med mørke.

Så på vinteren bruker jeg å dra ut ca kl 22. Og fiske så lenge jeg orker eller fisken biter.

Om sommeren er det litt annet og fisket er da ofte godt fra tidlig på kvelden, skumringen, og helt til det er blitt godt lyst.

Om man skal være nødt til å velge en del av den mørkeste perioden, så velger jeg alltid siste delen av natten.

Det er nesten alltid best, og kommer nok av at det er fleste fisk under land da, gjelder hele året.

Fluer er et litt eget kapittel og jeg bruker nok litt andre fluer enn mange.

En 12 cm blåsort Alive Børsteorm fisker nesten alltid godt, på int eller synk 1 line.

En celleplast Muddler på synk 1 eller synk 3 alt etter som. Denne har god oppdrift og synkegrad på lina varierer jeg etter strøm og dybde på fiskeplassen. Jeg vil at lina skal ligge på bunnen, og flua kan bare henge i overflaten så lenge jeg vil.

Og en stor loppe i en grønnsort farge, heter vel peacock black tror jeg. Som oftest på flyt, og brukes helst når fisken vaker. Oftest i den varmeste årstiden.

En popper av celleplast Tonys Thai Popper, kun flyt og oftest eller nesten bare under den varmeste årstiden. Fikk faktisk flyndre i overflaten på denne. Det var overraskende og litt kult!

Jeg bruker også den danske Skumfidusen, tror det skrives sånn.. Denne fiskes på flyt og stipes i overflaten med tohåndstrekk for helt jevn fart.

Jeg har aldri hatt noe spesielt godt fiske i selve skumringen, men dette har snudd litt nå.

Den peacock loppen er en veldig fin flue for nettopp den tiden på dagen og det henger sikkert sammen med at fisken ofte da går over på å spise lopper.

Men har fisket lopper slik før, og har derfor litt tro på at fargen tilfører noe ekstra.

Av fiskesteder så har jeg ofte valgt steder jeg enten har fisket på dagen og ikke fått fisk, men sett sjøørret.

Eller på steder det alltid er sjøørret.

Det er viktig at man er trygg på at det er fisk på plassen for natta er sjelden et godt tidpunkt til å lete opp fisk.

Jeg fisker på en annen måte enn på dagen, bruker mye mer tid på hver plass.

Og venter ofte mer på fisken.

Strøm er viktig uansett når du velger å fiske sjøørret.

Jeg liker best mørke netter uten månelys, skjønt det blir jo aldri helt bekmørkt i Oslofjorden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er tråden på vei tilbake ja. Selv om jeg er nyregistrert på forumet har jeg i lange tider fulgt med i hva som blir skrevet i denne tråden. Det er interessant å følge nasjonale tendenser i fangst. En debatt om hva tråden bør eller ikke bør være er heller ikke helt ubetimelig. Selv om jeg elsker å se bilder av fangst osv. synes jeg kanskje at tråden til tider er litt for stedsspesifikk (les: østlandssentrisk).

Det er interessant med en diskusjon om nattfiske om vinteren. Dette er vel en av de mindre beskrevne skansene innen SØ-fisket. Jeg er interessert i å høre mer om klokkeslett, fluer og temperaturer. Særlig er det interessant å høre at noen går for tørt!

Jeg tror også, som det ble foreslått, at uenigheten om intermediate versus flyt kan være rotet i geografisk forskjell. På Vestlandet er det for eksempel ekstremt sjeldent at mitt Coastal-snøre (fast) lugger i bunn, da må jeg drikke kaffe før jeg starter inntrekk. Samtidig er det jo også en aktiv diskusjon vedrørende dagfiske, da kan man jo bare forvente at de samme meningene dukker opp hva angår nattfiske. Selv har jeg eksperimentert såvidt med flyt i sjøen, og føler kanskje at Coastal vil være litt mer tilgivende, mindre krevende, i mørket. Dette er sammmenlignet med High Water, som jo har en lang klump som krever litt vifting.

Når det gjelder snikfaktor er nedslaget til Coastal ganske brutalt, mens High Water er rene ninjaen. Dette må tas med i betraktning når man snakker om å skremme fisken med V-en til flyt. Mine dag-erfaringer skulle tilsi at fluene ikke går betraktelig lavere i vannet med int. enn flyt, og som sagt har jeg aldri opplevd bunn som et problem. Med alt dette sagt må jeg igjen understreke at nattfiske, særlig vinterstid, er nokså upløyd mark for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guttemann hyggelig med "nye" ansikter i denne tråden! Det du skriver om selve nedlegget av fluesnøret. Er noe jeg også funderer en god del rundt. Ofte går tankene på om jeg skremmer fisken. Dette blir sjeldent diskutert her og erfaringer rundt fluesnører. Ender som oftest i stealth egenskapene i i lina. Da kan jeg med fordel anbefale loop sin clear multi line intermediate. Denne lander silkemykt på vannet. Dette gir meg i det minste god følelse på de dagene med lite vind. Antall fisk skal jeg ikke gå inn på da det er mange andre faktorer å. Men mindre spookey fisk er jo bra! Skitt nattfiske til deg å alle andre her

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...