Gå til innhold

Klimakrise og miljøvern


.JB

Anbefalte innlegg

Kjære JB. Ikke si at jeg skremmer barn og ungdom. Jeg er skeptisk og du er det ikke. Den er grei - ergo er vi uenige.

Forskjellen er at jeg sier "gjentatte ganger" at jeg ikke vet! Det er ikke å skremme. Jeg vet ikke! Selv om jeg prøver å overbevise meg selv med pessimistiske tanker, så vet jeg ikke.

Når det er sagt  - jeg er mere overbevist om at du har feil enn for eksempel Tore M. Men: JEG VET IKKE!

Gjerne overbevis meg om at alt er såre vel! Det hadde vært deilig. Men i mellomtiden håper jeg virkelig verden forholder seg til føre var prinsippet. Vi har trudd ting så alt for mange ganger. Være det seg hvalfangst, atomprøvesprengninger, svovelutslipp (herregud hele sørlandet var jo tomt for ørret før vi skjønte at noe kansje var galt). Denne gangen kansje vi ikke gir oss før ørretten er død i midt og nordnorge også ;D Da er det alvor da ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 105
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Ja, du har rett Bjørnar: Ingen vet. Og i hvert fall ikke Erik Solheim og Støre som prøver å stigmatisere selvstendig tenkende mennesker på en så arrogant måte at jeg virkelig blir SINT!  

 

Jeg skjønner over her at det er utrolig mange som kan  veldig mye om dette temaet, det er derfor jeg prøver å forholde meg såpass ydmyk, som jeg forsøker å fremtre. Jeg kan egentlig lite om dette. Er bare skeptisk!

Men tror egentlig at det bunner mye i det siste sitatet jeg kopierte her. Tror det er mange også godt innformerte folk som egentlig ikke vet. Det er derfor jeg mener at man denne gangen bør være "meget" føre var, så det ikke skal gå til helvete! hvis for eksempel Al Gore skulle ha noe rett i det han sier.

Det blir litt for dumt hvis vi om noen år måtte innrømme at. Ok.. han hadde rett.. det gikk i dass... men vi visste ikke...! Da er det ikke lengre sure vassdrag på sørlandet det er snakk om.

Menmen, slik er jeg skrudd sammen. Når det er sagt. Al Gore er ingen helt for meg (herregud han er jo amerikaner!!). For meg kan like godt han ta feil, som de som mener det motsatte JB.

(Vi får ta en telefon og filosofere over emnet i aquavitrus...skal se vi blir enige ;D)

god jul

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra det første avsnittet av dokumentet JB linket til:

Greenhouse gases are accumulating in Earth's atmosphere as a result of human activities, causing surface air temperatures and subsurface ocean temperatures to rise.

Selv om det hefter stor usikkerhet ved hvor mye, hvordan og tildels hvorfor klimaet gjør som det gjør, er jeg svært lite komfortabel med å endre sammensetningen av atmosfæren og tilføre mer Co2 som pr i dag ikke er en del av det naturlige karbonkretsløpet. Det er mitt ståsted. Hvorvidt kvoteordninger og tautrekkingen som foregår nå er rett vei å gå er en helt annen diskusjon, men sjansen for at vi påvirker klimaet på en måte som kan bli negativ for oss er alt for stor, med tanke på skadepotensialet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Det meste av det som er skrevet her i det siste er jo kun synsing basert på rapporter som passer akkurat inn i det man selv tror.

Noe som gjelder for begge sider i debatten i grunn.

Hva om vi bare tenker som følger:

Vi bør ta vare på fremtiden og bidra så godt vi kan for å minimere utslipp og annet faenskap som "muligens" er skadelig på natur og miljø. Så sjenker vi en liten tanke

til våre barn og de som skal komme etter oss i mange år fremover og tenker noen steg lenger frem enn vår egen levetid.

Da er det kanskje et lite håp om at fremtidige generasjoner kan få nyte av den naturen slik vi stort sett kan i dag.

Hva om man også tenker at kanskje det er en ørliten mulighet for at det vi holder på med i dag ikke er helt bra for moder jord og at vi muligens bidrar til en fremtid som ikke er helt sånn den kunne ha blitt.

Hva om vi tenker at alternativ drivstoff for biler, båter, fly etc ikke er så dumt.

Hva om vi tenker at rensing av avgasser kanskje ikke er så dumt.

Hva om vi tenker at eget forbruk kan endres i en litt annen retning uten at vi får det nevneverdig værre av den grunn.....

Hva om vi tenker at det er en aldri så liten mulighet for at noen klimaforskere har rett i at vi er litt på ville veier.

En sånn erkjennelse kan jo tenkes å være av det gode...... og de tankene er ikke basert på tall og formler engang :D

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Desverre er det nok slik.

I jula skal jeg spise mye gidt. Drikke mye brennevin, binde mange fluer, fise, reape og være fornøyd. Til våren skal jeg vente på de klekkingene akkurat som vanlig.

Så får jeg håpe at de som har muligheten til det gjr de riktige grepene i mellomtiden. Når det nærmer seg valg, får jeg gi stemmen min til de jeg mener forvalter dette på best mulig måte. Mere kan ikke jeg gjøre Marbakken - du ha her helt rett. Det er demokrati det!.

(likevel er det alik at men trenger ikke være politiker for å drive politikk ;), det nytter å bli med på dugnaden underveis ;))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke uenig i føre var prinsippet, men er det med det vi vet riktig å prioritere klimagassreduksjoner og tre mrd til regnskogen fremfor f.eks følgende: 1. Vaksinasjon avfrikanske barn mot dødlige sykdommer som et utryddet i vesten? 2. Økt velstand for to tredjedeler av verdens fattige? 3. gratis aids-bremsende medisin til 45 millioner hiv-smittede i u-land. 4. Tiltak og forskning på fiskeribestander og havets ressurssituasjon og bærekraft? Og til slutt et tema som utfordrer de politisk korrekte: hvorfor blir man stigmatisert som religiøs fanatiker når man er i mot abort og frarøvelse av 14.000 liv i Norge hvert år, mens det gir sosial status å være bekymret for fremtiden til våre barn? Jeg poster alternative synspunkter av kloke og etterettelige mennesker, ikke til inntekt for for en agenda, men som en refleksjon om hvorvidt vi har den takhøyden for ulike meninger som vi påberoper oss i dette sosialdemokratiske samfunnet. Mitt svar er for lengst; Nei! Det er ensretting og politiske korrekte tanker som bringer deg opp og frem i dette samfunnet. Og i motsetning til Bjørnar; Jeg elsker Amerika og meningsmangfoldet, som gir dynamikk, utvikling og interessante liv. Godt fiskeutstyr lager dem også ;):D    

JB.. det er umulig å være helt uenig i noe av det du sier. Jeg har heller ikke forsøkt å være særlig uenig i noe av det du har sagt tidligere. Prioriteringer er vanskelige uansett hva man skal finne på. Jeg mente heller egentlig ikke å gjøre narr av amerikanere - jamfør Al Gore. Men det er litt typisk amerikansk å sitte på en diger hest og skylde på andre (etter min mening). Når det er sagt, skulle jeg gjerne tilbringet de neste par årene i usa jeg. GJERNE! (Fatter egentlig ikke hvorfor jeg ikke gjør det?)

Når det gjelder prioriterte saker, er dette veldig vanskelig. Spør du en som ikke har mat, vil han selvfølgelig mene det er viktigst. Spør du en person i sentralafrika, kansje han mener det aidsvaksine som er viktigst. Spør du en abortmotstander, mener han sansynligvis at alle disse tusen mordene må avskaffes.

Jeg og du kan ikke bestemme hva som er viktigst for alle i allefall. Men det kan vi være enige om: Skulle klimatiske forandringer føre til at det blir inferno og umulig å leve normalt om et visst antall år, ville det være en relativt viktig sak for alle kandidatene?

Nå vet jeg selvfølgelig at jeg leker "hvis"leken. Om et emne du ikke har no særlig trua på. Derfor er det feil å gi slike hypotetiske spørsmål. men Hvis?? da er det viktig?

Jeg som sa at jeg ikke skulle delta på denne diskusjonen... Men det viser seg at folk her har meningsutvekslinger uten  å bli irriterte på hverandre bra. For da er det jo rett trivelig? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ble det en "link-krig" av dette allikevel.

Som sagt tidligere så er det et overveldende og VOKSENDE flertall som tror på forskningen som gjøres og rapportene som blir lagt frem.

det er ingen logikk som tilsier at de største politiske kreftene i verden ville ta dette så seriøst som de gjør hvis tvilen var så stor som skeptikerne påstår. Tvert imot var det STERKE krefter, bl.a. Bush og hele oljenæringen i verden som gjorde, og gjør alt de kan for å motarbeide IPCC. DISSE KREFTENE PLEIER Å FÅ DET SOM DE VIL! Og uten at noen virkelig tør ta tak i det (Irak krigen...).

Nå er det en aktiv del av de fleste regjeringers daglige virke, og det er et sterkt indisium på at det er lite hold i det skeptikerne legger frem.

R. Lindzen ble nenvt. Selv han sier at man er rimelig sikre på at det har blitt varmere:

"Richard Lindzen, Alfred P. Sloan Professor of Atmospheric Science at the Massachusetts Institute of Technology and member of the National Academy of Sciences: "We are quite confident (1) that global mean temperature is about 0.5 °C higher than it was a century ago; (2) that atmospheric levels of CO2 have risen over the past two centuries; and (3) that CO2 is a greenhouse gas whose increase is likely to warm the earth (one of many, the most important being water vapor and clouds). But – and I cannot stress this enough – we are not in a position to confidently attribute past climate change to CO2 or to forecast what the climate will be in the future."

Jeg tror kanskje at et av skeptikernes hovedproblem (lekmanns-skeptikerne) er at de sår tvil om ALT som legges frem.

Og når det gjelder IPCC og "60 forskere":

Linken under viser en liste over 620 klimaforskere fra hele verden som utgjorde "Arbeidsgruppe 1", og som bidro til 996 sider av "IPCC Fourth Assessment Report". I tillegg var det flere hundre forskere som bidro som "reviewers" før publisering.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_authors_from_Climate_Change_2007:_The_Physical_Science_Basis

Man skal være rimelig sta (og republikansk/konservativ) for ikke å tro på det som ble lagt frem.  ;)

Men dere har jo en sterk støttespiller i en person som kunne blitt USAs president:  ;D

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/12/08/AR2009120803402.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting til; Hvorfor skal Gore og Støre oppnå oppmerksomhet og kredibilitet for å komme med enda mer dramatisk "forskning" i oppstarten av klimaforhandlingene? Ekstrakter av tidligere forskning pakket inn og fremlagt som dramatiske bevis på at det "må politisk handling til", presentert av såkalt troverdige politikere. Saken fikk for øvrig ingen betydelig oppmerksomhet i internasjonale medier, som ser på vår allierte klimavenn Al Gore mer og mer som en klimaklovn.  

God Jul Jørn  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting til; Hvorfor skal Gore og Støre oppnå oppmerksomhet og kredibilitet for å komme med enda mer dramatisk "forskning" i oppstarten av klimaforhandlingene? Ekstrakter av tidligere forskning pakket inn og fremlagt som dramatiske bevis på at det "må politisk handling til", presentert av såkalt troverdige politikere. Saken fikk for øvrig ingen betydelig oppmerksomhet i internasjonale medier, som ser på vår allierte klimavenn Al Gore mer og mer som en klimaklovn.  

Det er mulig Al Gore er en klimaklovn også...det vil vise seg ;D

I såfall skal Jeg innvitere deg til de beste fiskevannene i Meldal og guide deg, mens du skal få si hvor rett du hadde.

I mellomtiden, er du hjertelig velkommen til Meldal, så får vi ta noen friske diskusjoner mellom slagen. Begge alternativene høres ok ut.

God jul og godt sparkføre

Hilsen Bjørnar Skjevdal (PS. dette var ikke ment sarkastisk)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å vri på det Tore.

Hvordan ser "hvermannsen" på dette problemet down under. Hvordan ser politikerne på det down under?

Vi bor jo i hver vår digitale dal med all mulig duppeditter på en liten bortskjemt flekk her oppe i Norge! Hvordan ser de på det der nede?

Det virker som om det er omtrent som i Norge. Men det er litt snodig; Nordmenn virker ganske bevisste på bilforurensing etc. men er dårlige på gjenvinning i forhold til NZ. Mens Kiwier kjører gjerne rundt i V8'ere og store firehjulstrekkere, men resirkulerer alt fra bruskorker til ferskvareforpakninger.

Det virker som om de fleste tenker på det akkurat når de ser innslagene på nyhetene, men glemmer det så fort CSI Miami starter  ;D.

Men nå har de hatt 4-5 såkalte "Hundreårsstormer" på 3 år, så det spørs om det ikke går mer innpå dem (oss) da.

Jeg ser på denne diskusjonen som sunne meningsytringer. Jeg koser meg faktisk mens jeg skriver!  :D

For egentlig jeg er en hykler uten like! Min Fishmobile er en 4x4 med en 3,2 liters bensinmotor  :-X:-[.

Men alle Speight's tomflaskene går i gjenvinningsbøtta...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel engang slik, at an kan ikke og bør ikke ha dårlig samvittighet på egne vegne. Det er aan hva man skalta inn over seg og. Dessuten er det lite man kan gjøre fra eler til Det er vel sike ker vi har Støre og Solhem til - hvis det skl være mening  det.

Likeve er det interesant å vite hva de mener ellers i verden. Det er ikke oe vits i å gjøre noe bareher oppe. Det må gjøres noe obl skal det være vits i.

Jeg kan godt sitte i Meldal å kildesortere, dråppe FC og spake il butikken. et eneste det hjelper på i såfall, er min egen samvittighet. Spesielt når jeg kjører til finnmark neste sommer på fisketur hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stoltenberg var på besøk på det lokale stålverket her i 2008 i sammenheng med åpning av et nytt renseanlegg for å minske utslipp..

Gjett hvilket transportmiddel han valgte?

Et j**** helikopter

Noe som skurrer her?

1221037709000_20080910-110408-pi_2139794708x708r.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han kan liksom ikke som statsminister farte rundt i elbil heller? da hadde det vel blitt vel mye reise og lite arbeid.

Tror du må finne deg i elikt hvis han skal besøke verket. Det blir litt forskjell at hvis de som arbeider der hadde benyttet helikopter hver dag..

Vi må ikke bli helt mørkeredd og paranoide heller!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han kan liksom ikke som statsminister farte rundt i elbil heller? da hadde det vel blitt vel mye reise og lite arbeid.

Tror du må finne deg i elikt hvis han skal besøke verket. Det blir litt forskjell at hvis de som arbeider der hadde benyttet helikopter hver dag..

Vi må ikke bli helt mørkeredd og paranoide heller!

20 min biltur.. trekk av fem minutter pga omkjøringen gule sider regnet ut

http://www.gulesider.no/kart/#lat%3D7366891.14%26lon%3D733977.28505%26zoom%3D12%26layers%3DB0000%26poi%3Dtrafikk%26route%3Ds_14.302200388628616%252C66.36489999459029%26route%3Dc_Z0GNKLDP%26routeType%3Dfastest%26tab%3Droute

edit: Tar jeg ikke pinlig feil så brukte samme karen privat jet for å komme seg til køben mens resten av verden brukte rutefly..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ok da Claus.. Jeg er enig med deg. Det gir både feil signaler og er ikke riktig.

Det jeg mener er at vi ikke må la denne diskusjonen dreie seg om hva enkeltmennesker gjør. Det er nemlig ikke det som er betydningsfullt. Akkurat som om jeg skulle kutte julelysene i år. Det hadde blitt et helsikes spetakkel her hjemme,men jeg hadde brukt mindre strøm. Likevel vet du og jeg at det ikke hadde hjulpet en dritt.

Jeg er også enig i at som statsminister burde han godt foran med et godt eksempel.

For eksempel skulle jens P. Heyerdal holde 1. maitale på Løkken for et par år siden. Han hoppet av nattoget på Berkåk tidlig om morgenen. Det viste seg at det ikke gikk buss de fire milene til Løkken. Han haiket derfor hit.

Han var godt eksempel for arbeiderbevegelsen her han!!

Likevel. Det kan jo godt tenkes athelikopteret måtte til, da han kansje skulle ha et møte en halv time etterpå som var av største betydning? ikke vet jeg?? han er liksom ikke leder i stiklestad teaterlag heller!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leste at noen kritiserte antallet VIP kjøretøyer under konferansen.

Kanskje ikke så mange som tenker på at det lages ytterst få smart biler som er skudd- og bombesikre...  :-\

Det glemte jeg forresten å si om min 4x4: Den er sluk-sikker, derfor så stor bil. Flygende sluker bare preller av!  8)

Må ikke ta politikerne for hardt her. Jens ble sikkert statsminister nettopp for å fly gratis helikopter. Det er noe av det morsomste som finnes!!  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...