Gå til innhold

Ørret i Telemark


Toggi

Anbefalte innlegg

takk takk Stig og Lillevann... vel stig, jeg er vel ikke utpreget tålmodig, men heller stokk sta, det hjelper også langt på vei. 

 

Det er enkelte dager hvor man seriøst tenker over hva man driver på med. hvor mye tid og penger som denne hobbyen krever, hvis det da er en hobby, kan jo defineres som en lidelse, en slags tvangshandling. Men, så ser man et vak, så er alle slike negative tanker borte.

 

Nå er det noen dager i Harstad, det er vel 16-18 grader forskjell på temperaturen vi har her i dag, så er det å komme seg til fjells på nytt, og da blir det 5 dager med konstant fiske. har trua på at det nå bare smeller til, he he.....

 

Men, må ha mere fluorcarbon, de siste dagene har spist opp maaaaange meter.

 

Morten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Måtte prøve litt i dag også..

 

Var en del stor maur på vannet. Disse likte ørreten godt..

Fikk 3 ørreter i sol steika..

 

 

Fisket i kun en times tid.. Ble utrolig varmt, kjenner en anelse til feber nå også.. Så da er slitsomt å gjøre noe som helst..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To litt småfrustrerende dager.  I går valgte jeg å konsentrere meg om et vann mellom 700-800 meter. Forventningene var store etter de siste dagers fangst. Våken klokken 0700, og etter matpakkesmøring og kaffekok, innom Shell for å få tak i VG ( for i dag skulle jeg bare bevare roen og kose meg) var jeg oppe ved vannet 10.15. da var 45 minutter i bil, og nesten en times vandring gjennomført.  Vannet var blikk stille, himmelen var blå, og første blikk på vannet viste et par vak.  Jeg valgte å gå inn til "godplassen", og etter at sekken var utpakket og jeg satt og snørte vadeskoene, kom en flyvemaur krabbende fram fra lyngen, og tok "på vingene".  Jeg var brennsikker på at dette kom til å bli en minneverdig dag, gårdagen var jo svært bra.  Jeg valgte å ta det med ro, og bare nøt å se på de første vakene, mens jeg supet i meg espresso fra kaffekannen.  Ikke et menneske å se, jeg hadde hele vannet alene, fy søren hvor herlig.

 

Jeg valgte til og med å gløtte litt i VG, hvorfor stresse, kona skulle på jobb, jeg kunne fiske til det ble mørkt.  Men, etter 6-7 vak ble det for mye stress å sitte i ro, så jeg vadet i posisjon.  i løpet av 10 minutter hadde jeg fire "angrep" på flua, men ingen ble kroket. Pokker heller.  Jeg så nøye på "mauren", og fant ut at jeg kunne klippe vekk litt hackel, "no stress" dette.  Så begynte det å blåse. Det var ikke kommet noe særlig mer maur på vannet, men jeg stod i 40 minutter og ventet.  det ble stille noen minutter, og noen få vak kom, men utenfor kastehold. Jaja, dagen er ung, no problem dette.  Jeg kastet flua ut, ca 30 meter, til et "punkt" hvor det tidligere hadde vaket, regnet med at fisken "stakk innom" på sin patruljering. Ingenting skjer på 10 minutter. Så forstår jeg hva som er feil, jeg har jo glemt å legge inn snus, det er jo selvsagt en nødvendighet. Og, som jeg tidligere har opplevd, når stanga er plassert under armen, snusboksen er åpnet, klypa holder på å forme en normal dagsrasjon i en pris, så forsvinner flua i et vak (hvorfor i all verden forteller ikke "Napp og Nytt" om et slikt fantastisk triks for å framkalle vak??). Hva gjør man da?.. Jeg tenkte at det er mange fisk, men kun en snusboks her oppe, så jeg pakket boksen rolig ned i vaderlommen, og rakk så vidt å kjenne fisken da jeg løftet stanga, så var den borte.

 

Så begynte det å blåse på nytt, og etter ytterligere 30 minutter, valgte jeg å sette meg ned, lese litt VG.  Så kom noen vak, 30 meter ut, og jeg hoppet opp for å kaste. Men motvinden var så sterk at det var bare å gi opp. Nye 30 minutter å vente.  Jeg la meg ned, med hodet på sekken, lot en time til gå. Ingenting skjer. Hva pokker er dette??. Hvor er marginataen, nå skulle jo den klekke. slik gikk dagen, ingenting skjer, vinden er mer eller mindre konstant, og klokken 16.30 bestemmer jeg meg for å pakke sammen og dra ned til et vann som ligger på ca 450 moh. vannet er blikkstille, både hva angår vind og insekter. Jeg drar til enda et vann, og når det samme er situasjonen der også, drar jeg hjem.

 

I dag valgte jeg å konsentrere meg om 3 vann mellom 400 - 500 moh.  Også i dag startet dagen med noen få flyvemaur. Ingen døgniser, og svært sporadisk med vak, og de fleste jeg så var på 40-45 meters avstand. Kunne jo alltids rigget opp XP`n med intermediatesnøre og synkefortom, og droppet tørrfluene, men noen prinsipper må en mann ha.  Utpå dagen så jeg 2-3 marginatafruer som duppet forsiktig ned i vannflaten for å slippe neste generasjon ned i dypet, men selv ikke "spente" gav fisken noen grunn til å stige til overflaten.  Joda, det var vakkert i fjellet, og definitivt godt og varmt i vadebuksene, uansett hvor mye Gore-Tex`n prøvde å puste.  Dagen endte uten fangst, og klokken 1800 måtte grillen være varm på verandaen, så det var bare å akseptere at fangsten ikke vil bli minneverdig. Nå venter noen dager med reise i forbindelse med jobben, men så er det bare å gjøre nye forsøk.  Et positiv syn var at "bolemyggen", eller "longleg" om man vil, er kommet, så det gir jo mulighet til litt større bredde i utvalget av imitasjoner som bindes på fortommen.

 

Morten

Artig lesning Morten. Var ikke helt ukjent dette nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig fornøyelig lesing skrevet av en prinsippfast mann Morten  :) :). Kjenner meg igjen i nesten alle detaljer. Det du skildrer er en del av hobbyen vår som alle opplever. Ikke rart folk ser litt rart på oss av og til. Men, det er disse dagene som skaper kontrasten og som gjør de gode fiskedagene ekstra gode.

 

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter noen dager med dagstemperatur på 24-26 grader var dagen i dag litt mer temperert. Nordøstlig vindretning fra alle kanter skremte ikke Micke og meg fra å ta en liten tur i marka. Vi dro til et vann som har fått god omtale av noen kamerater og satt bellyene utpå der. Hadde det ikke vært for noen spredte vak, ett tilslag og en liten ørret på knappe 100g ville vi trodd vannet var totalt fisketom. Lite innsekter å se på vannflata i formiddag. Kun noen svært få Marginataer, Vespertinaer og et par maur. Etter 2 timer ga vi opp dette vannet til fordel for et vann i nærheten vi kjenner begge to. Her var det situasjonen veldig lik det vi opplevde i første vann. Kastevinder i alle retninger, 0 innsekt og 0 vak. Muligens fisken tar seg en pause etter intens maur suping, hva vet jeg. Den ga i alle fall lite livstegn fra seg.

På vei hjem dro vi innom et 3. vann. Her så vi faktisk noen få vak og så begynte det å vise seg noen større vårfluer på vannet. Bandt opp noen av Staffans WAGvinger i vinter og de fikke første svømmeturen i dag. Micke lærte ikke bare flua å svømme, den lærte å fange fisk også. Årets største på tørrflue så langt. Den ble veid i håven til 1.1 kilo. Kobberød og i fin form :) Nå svømmer den rundt i vannet og forteller kameratene sine hva de i alle fall ikke bør spise fremover  :D :D. det ble med den ene fisken før jeg måtte stresse hjem for å rekke miniputt kamp med minsten. Det ble en våt "fornøyelse".

En kan si hva en vil, men av og til er det en fordel å kunne hive ut hele snøret og vel så det. Micke gjør det, jeg gjør så godt jeg kan  ;D

 

Takker for turen Micke  :) Enig i at det er tid for en hel natt i marka snart. Da tar vi med oss WAGving fluer med muddlerhode, skal prøve å "snekkre" sammen noen slike.

 

bjorni

post-1017-13949865366833_thumb.jpg

post-1017-13949865367249_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig lesning Bjorni og kanonfin fangst Micke  :o Dette får det bare til å krible enda mere i magen før tur nedover ;D I morgen er det å pakke bilen klar å forberede seg på et alle tiders helgetreff :D Dette tror jeg blir en dokumentert tur så fortløpende rapporter og forberedelser vil nok komme ;D

 

Er det virkelig slike fisk vi skal fiske på Bjorni og Micke? Er helt skjelven i knær og armer her nå  :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I velkjent Kola stil er det ikke mere en rett og rimelig at også denne turen blir dokumentert med forberedelser og reise etc.  ;D

Nå er alt nesten pakket og klart for kanskje sommerens vakreste eventyr til Telemark :D Tror jeg har fått med det viktigste men må gå igjennom sjekklista en gang til 8)

[attach=1]

ps. Stig vi må nok foreta et lite stopp på Vivelid for å hente ørretgarnet ditt 8) Det andre jeg har står ute i elva du veit og jeg rekker ikke ta det opp før avreise :-[

post-2790-13949865370034_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se her ja, "The Dark Side Of" D. Syrstad er hentet frem fra de mørkeste katakombene dypt nede under kattegården!  ;D ;D Og dette vil du dra med deg over Haukeli?  :rolleyes: ::). Men, med litt fantasi kan vi sikkert få brukt noe av det Dagbjørn. Her er plank til å filetere fisk på. Videre flott hengekøye materiale ser jeg.  Muligens jeg har en kasteklump #19 liggende du kan bruke etter lyr og HA i Toggi land. Jeg har samlet på en del bly for å støpe meg et anker for pongtongen. Mangler litt, men med ditt bidrag er vi i mål og vel så det  :) :).

 

Husk endelig å ta med Winston stanga som du har limt fast på TV skjermen i vinter. Nå skal du ikke bare glane på'n men faktisk bruke den også. Kan ikke se at du har fått den med deg .....

 

:) :) :)

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

;D ;D får bare håpe det blir fisk på deg da!! ;D ;D

Det blir det nok ;) Har med garn vettu ;D ;D ;D

 

 

Ho-ho...du kan dette med å skru dine egne forventninger i taket.. :)

Ser ikke nymfeboksene der...du skal få låne. jeg tar med noen... ;D ;D

 

 

trenger vell ikke nymfer han som har garn... du har vell driv garn til elva også vell?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med kilos Micke..  8)

 

Gleder meg til å fiske ei natt i den tjenna. Der er det stor mulighet for mye større også  ;D

Det er noen helt syke vak der om kvelden / natten..

Hallo Jøran..

Takk for det!!  Vi skal dit en kveld/natt ganske

snart for nå er grandiscaddis i farta der..

Tenker vi har god mulighet å perse der begge to ;)

Regner at du og blir med på det Bjorni  :rolleyes:

 

Tight lines  Micke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med kilos Micke..  8)

 

Gleder meg til å fiske ei natt i den tjenna. Der er det stor mulighet for mye større også  ;D

Det er noen helt syke vak der om kvelden / natten..

Hallo Jøran..

Takk for det!!  Vi skal dit en kveld/natt ganske

snart for nå er grandiscaddis i farta der..

Tenker vi har god mulighet å perse der begge to ;)

Regner at du og blir med på det Bjorni   :rolleyes:

 

Tight lines  Micke

 

Jeg blir ihvertfall med på det..  ;D  Da SKAL jeg fiske til jeg får ny pers.. Samme hvor lenge jeg må fiske..  :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjører langs BØ elva søndag ettermiddag/kveld, tenkte å ta meg en 2-3 timers stopp, og svinge fluestanga.

Er det noen her som kan komme med tips om hvor på elvestrekningen jeg burde prøve meg ??

 

Elva mellom Flatdal og Seljord er også et alternativ.

 

Noen som er kjent her ?

 

Fiskekort hvor kjøpes det ?

 

Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur ute med Bjorni og Micke i går kveld.

Vi reiste til samme vannet som micke fikk den på 1.1kg her om dagen..

 

Mye vind og vanskelig å kaste, Noen vak innimellom. Det var ikke akkurat småfisk som var oppe ;D

 

Etter en stund fikk Bjorni en på rundt halvkiloen.. Like etter får Micke en på rundt 300g..

Jeg får ørreten til å ta, men er nok litt for rask til å sette tilslag..  :P

 

 

Senere utpå kvelden klarer Micke å få enda en fin og feit ørret på 1.1kg.. Heldig kar..  ;D

 

 

Fisken var ikke helt på hugget den kvelden og jeg må reise hjem uten fisk.. JEg og Bjorni dro rundt 2400, men Micke var igjen og ville fiske mer.. Vet ikke om han fikk noe mer..

 

[attachthumb=1]

 

Dårlig kvalitet på bildet, Mobilbilde..

post-3441-13949865423316_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Hallo Jøran..

 

Var ikke lett å lure noen fisk i det været nei..

Så noen muligheter mellom bygene..

Da tok de Micke-caddisen med livet som insats..

Fikk ikke noe mer utover natta.. Kall vind som ikke ville gi seg :(

Neste gang er det din tur å ta den store Jøran 8)

Gleder meg til neste tur dit allerede..

 

Tight lines  Micke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...