Gå til innhold

Garrison 204E - Et nytt stangprosjekt. FERDIG!!!


Anbefalte innlegg

Gjest staffan@epost.no

Fanklubb??? Jøss :)

 

Benaroljen var ikke tørr før jeg lakket. Lakken er blandet 50/50 med tynner. Jeg har lagt 2 lag/strøk. Tror nok problemet ligger i at oljen ikke var tørr. Trodde egentlig at det var litt av pointet for å få ut luftbobler. Fikk egentlig mest lyst til å skrike, men siden det ikke er mulig over nettet bruker jeg store bokstaver. FAEN!!!! Nå er jeg egentlig mest spent på om det lar seg fikse. Regner med at alt må av. Godt at jeg har 2 topper :)

 

Bare å tørke tårene :'(

 

her sett flott lakkjobb, som vidar kan, det betyr svært mange strøk...men det svarer vidar på.....for dette var ikke pent i forhold til dine intensjoner

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 228
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hei Nils Ingvar.

 

Jeg er ikke så god i svensk så tilgi meg :) Hva betyr elände? Er det dårlig? Benaroljen er "Benar blank med lysstabilisator". Slik jeg forstår det så er Benar UVR en egen olje.

 

@ Staffan. Jeg har fått en step by step av Vidar. Det kommer ikke frem av hans text at benaren skal tørke. Kan godt tenkes at det er en selvfølge for han. Uansett så klandres IKKE Vidar :) har fått masse hjelp av han. Shit happens og sånn er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

snakka med vidar om dette nå......oppi 12 - 113 strøk brukte han for å fa Steimler finnishen, det inkluderte to til tre dypplakeringer til slutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hej Sigve,

Ja, jag är dålig på norsk men kan bli bedre  och elände betydet dårlig. Har du Benarolja med UVR så kan problemet finnas där, flera båtbyggare har haft samma problem som du har haft.

Skall man ha en fin finish så må det ta tid så det Vidar säger är sant även att Gossamer är ett helvete att surra med. ( gammal med dålig syn) Dina lindningar blir säkert fina till slut, ge inte upp.

Jag hoppas att inte någon tycker att det stör med svenska.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk rensa blanksen i går kveld. Fikk av alle guidene og pusset lett vekk lakken med stålull. Lakken på blanksen er nå litt slitt så denne kommer jeg til å lakke på nytt.

 

Videre har jeg fått testet ut en ny surring meg tørr benarolje og det ble kjempebra. Oljen reagerte ikke i det hele tatt på lakken. jeg har også lakket en surring uten benarolje og det ble ikke så flott.

 

Derfor som en konklusjon. Alle surringer blir behandlet med benar og tørkes før lakking.

 

Sigve

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bor øst i landet og derfor lyder svensk som norsk i mine ører. Det som detter ut av munnen på Sigve (Williams Favourite) er for meg nærmest som dansk. Godt dette forumet er skriftlig og ikke muntlig. Ellers hadde jeg ikke skjønt ett kvekk av det Sigve holdt på med her.... ;D

 

Og over til det. Godt at du går i bresjen her Sigve. Slik at vi andre kan lære av dine feil. Da kan vi kjøpe blanks neste år og gjøre det perfekt på første forsøk  8)  Neida. Utrolig fin tråd dette. Du er en inspirasjonskilde Sigve!!  :D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville bare oppdatere litt :)

 

Jeg har nå lakket 4 strøk på toppdelen. Resultatet ser flott ut. I dag skal jeg fjerne nupper (4 totalt) før jeg fortsetter lakkingen. Jeg kommer også til å se litt mer på dupplakking.

 

I den sammenheng lurer jeg litt på om det kan brukes plastrør. Skjønner jo at det beste hadde vært syrefast rør, men hva er nest best?

 

Sigve

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Ja slik at jeg kan dypplakere. Vil plastrør av typen elektriker rør gå??

 

klart det vil funke, har du heisemotor slik at du slipper stå der og dra det saaaakte opp, tror du trenger det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

tror den blir trukket sakte opp av sylinderen, mnoen timer det er fordi lakklaget ikke skal bli for dykk på den siden som til slutt blir trukket opp, lakkemetode er det stangbyggere ofte holder hemmelig fordi det er her dyktigheten vises

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommunikasjon er ofte vanskelig....

Benaroljen må tørke før videre lakkering. Synd du måtte erfare på "den harde måten", Sigve, men jeg synes ærlig talt du har godt av å ikke få alt gratis heller ;D

 

Du kan dypplakkere vha et plastrør. Dia må selvsagt være stor nok til ringene. Er litt usikker på om roteringsmotoren din er egnet til dypplakkering. Du kan prøve ulike akslinger. Selv regner jeg en knapp halvtime på en stangdel (topp 2-delt).

Går motoren for fort blir det bare søl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

lakker før ringene er på.......det er trist for sigve at ette ikke blir som han hadde trodd, trøsten er at det skal noen forsøk til før finnishingen sitter og e strøken......vil jo alltid at det skal gå fort!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sigve:

Kan du legge ut noen nærbilder av hvordan stangen ser ut nå?

Gjerne litt forskjellige detaljer.

Da er det mye enklere å gi deg råd på veien.

 

Dypplakkering:

Ja, foregår normalt med ringer og hele stasen på. Ringene må grunnlakkeres først, gjerne ca 10 strøk (fortynnet lakk). Videre må alle deler som ikke skal lakkeres maskeres (holker, nedre del av håndtak etc).

Poenget med denne lakkmetoden er at man får en heldekkende lakkhinne over det hele, noe som både er funksjonelt og ikke minst pent.

Ringene må rengjøres for lakk etter tørking innvendig.

 

Vanskelig?

Tja, alt er jo ganske greit når man har eksperimentert og prøvet/feilet i mange år, men et perfekt resultat kommer ikke av seg selv. Støv er bare en av utfordringene.

For den som vil bygge/montere et fåtall stenger, tror jeg at jeg vil anbefale andre lakkeringsmetoder.

 

Vi får se på bildene dine, Sigve, men et alternativ er jo selvsagt å trekke kortet "Flytt tilbake til start" :-\

Jeg oppfatter deg som ganske opptatt av finish, og da er ofte det tross alt den enkleste løsningen.

MEN, la oss vurdere noen bilder først!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva har spunnet av nå?? Har jeg problemer?? ;D

 

Nå er det vist en liten stund siden jeg har oppdatert dere med litt detaljer og fremsteg :)

 

I de siste dagene har jeg lakket ferdig en topp og montert toppguiden. Det er denne jeg har avbildet.

 

Den toppen som jeg rota det til på er nesten ferdig den også. Jeg fikk fjernet alle spor til lakk på surringene med å pusse lett med stålull. Etterpå lakket jeg den igjen med Vidar sin filmboksmetode. Den fikk tørke på gjestebadet og etter tørking fant jeg kun 2 støvkorn. Deretter har jeg montert guidene igjen og lakket. 

 

Ettersom jeg har tynnet ut lakken så har denne tørket vedlig fort. Jeg har derfor fått påført 3 lag hver dag. Jeg har derfor 9 lag med 50/50 lakk/tynner og 2 med 70/30 lakk/tynner. Altså 11 totalt.

 

Bunndelen har fått snellefeste og håndtak. Jeg har ikke begynt monteringen av guider ettersom jeg venter på winding check. Det som har skapt hodebry for meg nå er det øverste guiden som etter tabellen skal monteres 42 1/4". Denne ender nesten opp på holken. Se bildet. Jeg er usikker på hvordan jeg skal få dette fint med tanke på de sorte punteringene jeg avslutter med.

 

Videre har jeg blånet alle sølvblanke deler slik at de går mer i stil med bronseguidene. Blåningen er ment å hisse ned skinnet. 

post-969-13949868625445_thumb.jpg

post-969-13949868625928_thumb.jpg

post-969-13949868626297_thumb.jpg

post-969-13949868626778_thumb.jpg

post-969-13949868627262_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...