Gå til innhold

Den grønne stanga


Hunderørret

Anbefalte innlegg

ja takk ruffen , det hadde vært helt supert...hils stein så mye..

he det er mye som spiller inn..med samme snørelengde utafor stanga, vil jo en lineklasse lavere  både være lettere, ha mindre diameter, dvs mindre luftmotstand foran og LANGS snøret....langs snøret er viktigere enn mange tror. det er min faste overbevisning. tenk at lufta er vann, og at lina er en ubåt...hva slags overflate burde ubåten ha. da blir det pluteslig veldig relevant...jeg veit ikke, men statisk elektrisitet mellom lina og luftmolekyler kan være relevant. av og til føles det som man kaster i sirup. statisk elektrisitet er iallefall en årsak til lina klistrer seg til emnet. hvis du ser nøye ,vil du se at lina blir dratt feks sidelengs inn mot emnet. til og med opp. dette er særlig plagsomt på lange stenger med lette liner...husker du de gamle masterline linene ,staffan?the line that sings in the rings... gary borger lagde noen ruglete liner,som gikk jeklikt bra i lufta. jeg hadde noen rimelige shakespeare liner som var litt ruglete. nok til at jeg er rimelig sikker på at de gikk bedre i lufta enn, en en mer "perfekt"line...til dt lengdekasting..vel å merke..

silke liner...jeg vet ikke hvor mye Bruce &co har tenkt på luftmotstanden, på sine sharkskin, men jeg har mast på ham om det i 15 år, hehe..

hans respons har gjerne vært" you and i know that this is true. they do go a little bit faster , but 99,9 pst of the flyfishers likes a smooth line, etc etc " så det er mange hesyn å ta. og det er uhyre marginalt. det er billigere og bedre for alle parter å kjøpe en haug ned silkeliner antagelig...

nå har bruce formelt gått av med pensjon....tror han jobber med noe bok greier.. det blir sikkert helt knall..ny ugave av "MODERN FLYLINES"

og en kaste bok....det er veldig rart dette at vi ofte foretrekker visuellt tilfredstillende ting frem for annerledes utseende mer effektive varianter.

et godt eksempel er jo ringer. på min lengde stang feks har jeg brukt knallharde haspel ringer fra snekkenes&co

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 133
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

oi det var en lang økt...flott bilde staffan...jeg pleier å si det slik at i en trang bukt er energien mer fokusert, litt avhengig av buktas form. egentlig har jeg pleid å si at bukta er et direkte uttrykk for hvordan energine i kastet er distribuert. men så føler man seg litt usikker og teit når GRUNDE kommer og hudfletter deg, selv om jeg kjenner fysikere som holder med meg..så jeg har blitt veldig tilbakeholden med å utale meg om slikt. slik at når man feks kaster en stor åpen bukt med en lang sveipende bevegelse, vil energien i kastet også bli frigjort slik..desverre kommer det plutseli inn shitloads med nye momenter....slika en slik bukt blir som en lomme lykt med full spredning, mens en trang symmetrisk bukt blir som en fokusert stråle...så har vi trekant buktene med sine "mekanismer" det finnes endel gamle fine artikkler om slikt, bla av arne jacob schultz..

jeg har kasta sammen med steve r i noen timer aleine..og det er ganske utrolig hvor bra de super trange bakkastene hans ruller ut. til og med med lange DT liner, som han selvsagt trente med. Øivind Førland fortalte meg at STEVE var den eneste han hadde sett som kunne stå å kaste "andersonstil med hele lina" og trange bukter...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg akkurat snakket med Stein, han hadde 3 sett igjen av den grønne stangen. Jeg har sikret meg et selv!  ;D

 

Nå er det 1 sett igjen!  Førstemann til mølla!

 

http://www.gronbergsport.no/storefront.php

 

Stein fortalte at settet står i årets katalog fra Sølvkroken, så det skal være bestillingsvare og mulig å få tak i flere.

 

Prisen er 799,- for settet som inneholder stang, snelle og snøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har prøvd et tilsvarende sett fra Europris.Jeg tror ikke det kostet mer enn ca 500 kr.

Det var rett og slett en knallstang å kaste med,selv med den lina som fulgte med settet.

Nordsjø heter stanga og Alt om fiske hadde en test på den tidligere i sommer.

Stanga kom veldig bra ut,men snella var vel ikke mye å skryte av...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha... kjøper den litt for moro skyld da, ja i hvertfall gjør jeg det, men en skal som det er nevnt ikke kimse av noe som helst når det kommer til egenskap. Vi får se hva den går for, også på det mer ekstreme. Skal gi deg tilbakemelding, Staffan. Mannen er viktigst, dog. Han er det viktigere å investere i  ;)

 

Fortsatt noen få par med stilongser igjen. Det er god spenst i dem, responderer godt helt fra ankelen i fremkastet. Kommer som et uvær.

 

Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...