Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Vet noen om status på Romeriksåsen/Nordmarka nord i forhold til døgnflue klekkinger? Type Langvann området i Nordmarka og Storøyungen på Romeriksåsen?
 4. Ahhh nå renner det inn med stæsj.... OK. Har testet litt spissmateriale fra et høyt aktet merke. Alt fra 0,12 -0,20 var råtten så da er tilliten ødelagt der. Så ja, for meg er Stroft GTM tingen. Skal teste ABR etterhvert men GTM funker fint for meg. SA Mastery SBT #3. Det skal på Scott SAS 8’ #3 som et supplement til SA Mastery ART #3
 5. Da kom de.... Semperfli Extreme String
 6. Last week
 7. Måtte en liten tur i vatnet i kveld, og teste flymfe med fjær fra Vaktel. Den med grønn kropp fungerte som bare det, så her må det lages opp flere, da de ikke tåler så veldig mange fisk.
 8. Semperfli rabbit zonker... venter på semperfli Extreme string så skal det testlaget litt snæks....
 9. Selvom tørrfluesesongen starter til lørdag, har jeg ikke gitt opp gjedda og klar med nye snører tillegg til de guideline pike linene jeg bruker.
 10. litt forskjellig. Simms Bugstopper hoodie Simms Bugstopper hansker Norrøna jakke og bukse Mangler bare vadesko
 11. Bra tips Rolv! Fint å ha noe å tråkke på når man skifter til vadere ved bilen! En sånn en må det bli.
 12. Er en stund siden nå, men det er i ferd med å seile opp som ett av vårens bedre kjøp. Verkstedsmatte fra Biltema. Bruker den til litt forskjellig: skifte til vadere, tøyematte etter joggetur, og (sammenlagt) som midttoft å sitte på for en av unga i kanoen. Veldig anvendelig dings til en hundrelapp eller hva det var!
 13. Hei, er dette fortsatt til salgs? Hilsen Eirik Hersel
 14. En gammel Ross reel med tilhørende stang fra orvis! Ross Gunnison og orvis hls. Tore
 15. Kunne dette vært noe? Min sorte Abel snelle er uten selv de minste skrammer og riper. Leveres som avbildet med originalt snellefuteral - og også i original emballasje om ønskelig.
 16. Medium Mclean håv, rubber mesh
 17. Den var liten, ca 7-8 mm. og imitasjonen min i størrelse 12 fekk ligge rolig mellom vak uten antydning til interesse. De er sett ut fisk i dette vanne, og de vart tatt ein på 1,2 dagen før på wolly bugger(ikkje av meg). So kan vere de er litt kresen fisk som ikke hadde tatt uansett. De var nesten vindstille og lett regn/yr og klekkinga var rundt kl 12-13.
 18. Siden du sier liten og det ser ut som lite markert vingemønster, så vil jeg anta vespertina.
 19. Var ute i går med et stort håp om mindre vind enn Yr faktisk spådde. Det ble vel strengt tatt mer vind. Tenkte å teste ut 2-3-4 vann, men endte opp med å være i samme vannet hele tiden. Det var mye vind og ingen aktivitet i starten, så jeg gikk rundt vannet med libellenymfa til Rune uten ett eneste lugg, noe som er litt uvanlig egentlig. Til slutt inne i en rolig vik fant jeg endelig litt aktivitet. Det var sannsynligvis èn fisk som raste litt rundt, og vaket her og der. Noen plaskvak, noen dråpevak og litt forskjellig. Jeg knøt på en eldgammel maur som så veldig snasen ut, og la den ut på en perfekt spot. Fisken tok etter en liten stund og den var stor og sterk. Jeg gjetter på rundt kiloen, men siden den røyk etter 10-15 sekunder så vil den for alltid være mye større. Enten hadde jeg knytt flua dårlig på, eller så hadde den vikla seg inn i noen vannliljer, som er på full fart opp nå. Uansett, pjong sa det og fisken var borte. Jeg har jo mistet masse fisk opp gjennom, blant annet en veldig fin en bare 3 dager før som datt av en minizonker. Jeg blir som regel bare bittelitt irritert og bryr meg ikke så mye om slikt, selv om det evt skulle ryke. Denne fisken, derimot, irriterte meg noe grenseløst. Ikke fisken da, men mer meg selv. Jeg tror jeg gjorde alt riktig; med helt ny fortomsspiss på, finfin knute, bra tilslag og kontrollert kjøring samtidig som løslina kom på snella. Så hva pokkern skjedde? Var det dårlig knute, dårlig fortom eller uflaks med liljer? I will never know. Ble såpass irritert at jeg holdt meg ved vannet hele tiden, med håp om å få flua tilbake etterhvert Det skjedde selvfølgelig ikke, men det var bittelitt vaking som holdt interessen ved like. Ett her, og ett der. Jeg fikk tre små-tasser. Jeg tenkte også som så at det nok ikke var noe bedre andre steder, og der ville jeg kanskje også være enda mer uheldig med vindretning og slikt. Så jeg holdt meg der. Jeg hadde sett noen få vespertina i løpet av dagen, men bare noen få. Etterhvert begynte jeg å spotte litt mer vespertina inne i en rolig vik. Så ut som de fleste var i gang med egg-legging, og det var tilslutt ganske så mange av dem utpå. Det kan jo hende en del av dem var nyklekka også, selvfølgelig, Men jeg så ikke ett eneste vak på dem. Satt lenge og ventet og håpet noe skulle komme i gang, men det skjedde ikke. Jeg tok med en trøstende pølsefest på primusen for meg selv, og ventet litt til før jeg dro hjem.
 20. Hadde en tur ute i går, og besøkte noen vann jeg ikke har vært i før etter litt tips. Ganske krevende vær - sterk vind og fire årstider. I motsetning til Ruben over så jeg ca null (interessante) innsekter. Ble litt zonker/libelle/vannymfe i første vannet fra belly - en ørret på ca 4hg og tolv mikroborrer. Gikk opp til et annet vann, og fant to som ville ha mygg. Den ene viste seg faktisk én gang på forhånd også! En av fiskene var kanskje 4hg - fin og tjukk fisk på 35cm. Angrer litt på at jeg ikke fiska fram kameraet, for fisken var nydelig. Det var viktigere å få den tilbake i sitt rette element tenker jeg. Sesongen er litt orntli i gang nå, føler jeg
 21. Ein tur i eit lite myrvann igår, fekk oppleve ein vakefest på ei lita mørk døgnflue. Hadde alt for store imitasjoner i boksen so ingen fisk. Kan dette stemme med vespetina? Hadde mørk døgnflue duns i str 12, men dette var ikkje interessant i de heile.
 22. Klar for marka i morgen vil jeg tro. Har en hel haug med mygg nå, har sliti med å finne materialer til nymfeslep på Runes Hatching midge, så da ble det en provisorisk løsning hvor jeg droppet det. Har jeg flaks så funker det også. 102y i størrelsene 15-19, tre av hver.
 23. Vil prøve meg på laksen i Numedalslågen og trenger å oppgradere utstyret noen hakk! Er på utkikk etter tohånds-stang, men muligens også snelle/snøre i #8 eller #9! Hyl ut om du har noe som ikke er i bruk! :-)
  godt forklart, veldig bra :-) har brukt denne typen sjøl men skall teste legge til beina.
 24. Earlier
 25. Var ute i går og fikk noen fisker. Først et par på 6 og 7 hg som jeg synes var litt tamme, selv på NT8 #4. Fine fisker, men de ble med veldig greit oppi håven. Deretter fikk jeg en finfin ørret på 9 hg som jeg var sikker på var større da den virkelig dro ut og ga en flott bøy i stanga Begynte egentlig å lure på om den var feilkroka, men den var bare sterk og vill. Denne tok en CDC mygg. Fikk også på danseflue.
 26. Hei igjen, Har 2 stk renzetti en traveler og en presentation 3000. Traveleren har jeg bundet mange fluer på og krokene sitter som støpt. Mange fluer er nok en plass mellom 5 og 10 000. Presentation stikka er perfekt for små fluer med forholdsvis liten kjeft og skru bak. Fordelen med renzetti er arbeidsplass samt at hodet er lite og lett nok til ikke å forstyrre rotary funskjonen. Dynaking er kokos på akkurat dette punktet. Når den kommer over topp punktet tar den fart. Alternativet er å skru den fast. Men holder uansett en knapp på regalen i sin enkelhet. Var en kort periode innom en stonefo kaiman. Kort klumpete og mindre arbeidsplass. Jeg liker å legge hånda på stikka når jeg skal feste materialer. Stonefo ser ut for meg å for stor knekk og kort hode. Da blir det vanskelig å hvile hånda samtidig som man får materiale på plass. Opplevde tilsvarende med snowbee Waldron. Tore
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...