Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Smygen12

    Smygen12

    Members


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      4


  2. Håvard A

    Håvard A

    Members


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      120


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      5 257


  4. Geir Johansen

    Geir Johansen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 517


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. feb. 2015 i alle områder

  1. Hei, Jeg er litt ny på dette med sjøørret og inne på forumet (sannhet med moderasjoner, har vært medlem en stund, men ikke så aktiv). Har fulgt med i denne tråden en periode. Føler kanskje jeg burde bidra litt. Var ute en tur i helgen, østsiden av oslofjorden. Resultatløst. Tråla områdene med ca 1 m dybde, over et lengre strekke. Fikk etterhvert sett fisk der hvor det var mer urolig sjø og lett vind. Antageligvis hold den seg noe dypere, ca ved 2-3 m. Vinden gjorde det vanskelig å kaste langt nok, selv med vadere. Har fisket noe på innlandet tidligere, men har enda til gode få fisk i Oslofjorden. Så hvis noen kunne trengt selskap eller vil ta meg med på en tur, hadde det vært hyggelig å kunne lært et triks eller to. Er en forholdsvis ufarlig type, og pleier å ha termos med kaffe
    5 poeng
  2. Da har Jon-Erlend sittet timesvis i smikestolen, arbeidet med manus, fått skrivesperre og premierenerver. Alt sammen i en liten kropp fra Bærum. Men, han kom i gjennom og leverte varene. Mine damer og herrer, vi bringer dere "Fluebinding 101 - Kom i gang"! Tanken er at de som er litt nygjerrige på fluebinding, får en litt lavere terskel ved hjelp av disse videoene. Finn et treff, en bindekveld eller plag folk på forumet etter informasjon. Delta gjerne med et uhøytidelig bidrag i konkurransen. Nå skal det bindes! /trommevirvel og applaus NB. Husk å spille av i HD PS. dette er ikke en 100% bibel og fasit. Selvsagt vil det være ulike meninger. Men videoen er sannsynlig ikke lagd for deg med 10 år bak stikka. Diskusjoner ---> den veien --- >
    1 poeng
  3. Farger på døgnfluer er hyppig diskutert. Her er et eksempel på fargen på Aurivilli under og over. Fluen er fra en elv i østre Hedmark - en spinner fra 7. Juli i fjor. Det interessante for oss fluebindere er å studere fargen under. Mange binder Aurivilli i amber med oransje overtoner, eller til og med kraftig rust oransje. Ser du på flue her så er undersiden lys oliven med gule overtoner i kroppen, mens thorax er brunoransje/rust med oliven undertoner. Jeg har god erfaring med å binde Aurivillien både i denne kombinasjonen, men også i den tradisjonelle. Hvilke farger foretrekker du? PS dårlig bildekvalitet pga iPhone
    1 poeng
  4. Hook: Daiichi 2052 #1.5 Thread: Sheer 14/0 Black Body: Underbody UNI-Floss white, Lagartun Red Claret French Silk Floss Rib: No-brand gold Hackle: Heron Wing: Veniard Mallard Bronze Large Freestyle spey som eg synst kom ut ganske bra, prøvar å jobbe med å ha lite materiale på kroken: http://dryfly.me/2015/02/red-claret-spey/
    1 poeng
  5. Sendte deg en pm. Hadde vært veldig gøy om jeg kunne være til litt hjelp i hvert fall! Der hvor jeg fisker så har det vært veldig periodevis at fisken har vært inne virker det som. Action en kort stund, så dør det rolig ut. Så jeg tror man må være litt heldig å treffe.
    1 poeng
  6. Velkommen til forumet! Veldig mye god informasjon i denne tråden. Har du sett fisk så er den i hvert fall til stede. Før eller siden spiser den også. Da er det håp om fangst. Sjelden man trenger kaste særlig langt ut, ørreten står ofte nærmere enn man tror. Kan være lurt å variere litt i vannlagene, spesielt nå om vinteren, men ofte går den opp og tar også. Før eller siden så sitter den, og da får man som regel en ketchup-effekt. Den første kan ofte sitte langt inne. Ikke gi deg!! Mvh Truls
    1 poeng
  7. Brukte disse på en dags fiske høsten 2013 det er jo en stund siden . Syns Helios 2 var en liten tanke dypere med en jevnere aksjon . Ta det med en klype salt Lars det er jo en stund siden og jeg er jo kjent for dårlig minne :-)
    1 poeng
  8. Prøvde malerpensel som hale. Lett å binde med, men virker litt vel stivt.. Så ble det noe klekkegreier. Skal øve litt på det..
    1 poeng
  9. Knut R.S Hvem sier det? og hvor god kan man bli på 3 år? grise dyktig! Fluefiske er ikke noe en trenger 40år for og bli god det er jo bare tull !
    1 poeng
  10. Ble første tur for meg ut til kysten på sø jakt dette året. Stille de første par timene. Deretter oppsøkte jeg plasser med mer vind, det skulle vise seg og lønne seg. Ble 4 stk på en strekke på ca 100 meter. 2 stk på ca kiloen og to på ca 30-35 cm. Vinden løyet helt rundt ca kl 14 og fikk se noen fisk som var oppe og vaket, fikk til et bra kast og dermed fast fisk. Det ble kun en etter vinden stilna. Tok med 2 fisker på ca kiloen med hjem, har ikke spist ørret siden i sommer så imorgen blir det fin middag. Fiskene tok pink chenille reke. Tok noen bilder der ute men greide og få mobilen blaut, så det blir ny mobil på mandag. Har vel kansje lært denna gangen. Ikke første gangen heller...hehe. Grei start på sesongen. Håvard.
    1 poeng
  11. Takk Willy, (Rodswinger) Ja, Kurt, han har helt rett...lange og lette stenger, nå er Soldarini Hydropsyche Elite #2/3 9'6 min absolutte favoritt til småelvfiske og flikking av små/lettere fluer og lang fortom. Dvs etter jeg fikk den geniale linene til MKB Nymfeline #2 (3 mtr level spiss..det tynneste som er mulig og samtidig flyte, men vanlig dt tapering derifra og til resten av linene, slik gjør lengre presentasjoner mulig når f.eks tørrfluer skal på, man trenger noe vekt for å lade stang og komfortabelt fiske på 10- 15 metr hold også, således er MKB den smarteste oppfinningen siden fluefisket startet:-):-) Den er veldig fin dus oliven/synlig nok, og utrolig lite minne, glatt. Linene fåes i #2 og #3..og ved å reversere linene har man helt ordinær DT line med kortere tapering. Dvs "2 liner i 1":-) Fortommer som er meget velegnet til dette er naturligvis Eikre og Hends sine. Ikke stive og "umedgjørlige", synlighet er viktigere på fortom en kamuflasje, obs, obs. En jungeltriks er å f.eks å ta en god kvalitetes Tiemco fortom, som er monofilament, blinker og reflekterer lys som bare det, men den er synlig. Skrap den med sandpapir..matt den ned:-):-). Dette er noe jeg lærte av en helt fantastisk nymfefisker for en tid tilbake, og har selv gjort det stuntet med hell. Man ser denne fortommen hele tiden, og reagerer mye kjappere og oppnår bedre "riktig drift" enn kun å leite etter "indikatorbiten der fremme et eller annet sted når presentasjon i dårlig motlys. Prøv, så skal dere se, vidunderlig:-) Stig (som snart skal begynne kortlinefiske igjen etter mer enn rømt oppdrettsfisk- har krøket en del langs bryggekanter, godt "kortlinefiske med voldsomme utras, men det er liksom ikke det samme lell:-))
    1 poeng
  12. Høres ut som du har tenkt godt gjennom dette. Kombinasjonen å kaste med dyktige venner/kurs og filmklipp tror jeg vil funke veldig greit. En del egentrening i tillegg så kommer du til å lære deg å kaste greit. Og snart er du like håpløst hektet som oss andre.
    1 poeng
  13. Video lagt ut av NASA for 2 dager siden
    1 poeng
  14. Håv må med. Det hender jo den blir liggende gjenglemt ved teltet når "jeg bare skal ta et par kast", og mer en en gang har det da gjallet over skog og hei "KOM MED HÅVEN KJERRING! FORT! FORT! RÆVVA I GIR NÅ!". Og mer en en gang har jeg da fått håven tredd ned over hodet bakfra mens jeg kjører fisk. Lærer aldri. Lærdom: Må passe på å rope etter håven før man får fisk.
    1 poeng
  15. Spanande prosjekt! Et tips: Hvis man skal på fisketur og planlegger å komme hjem for eksempel tirsdag ettermiddag, er det lurt å si til livsledsageren at man kommer hjem seint på onsdag. Da blir det topp stemning når man kommer hjem seint tirsdag kveld, samt at man har et døgn å gå på. Dette lille knepet har jeg hatt stor glede av i en årrekke.
    1 poeng
  16. Når folk får av seg nisselua ! R.T er fluestengenes Stormberg, men det konservative fluefiskemiljøet i pottitlandet norge er ikke klare for hi-tech på stangfronten
    1 poeng
  17. Men når skal RON THOMPSON få sin egen tråd, mon tro?
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...