Gå til innhold

Vinnerliste

  1. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      10 780


  2. Gavia

    Gavia

    Members


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      272


  3. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      577


  4. kralik

    kralik

    Members


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      52


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. april 2015 i alle områder

  1. 15 fots fortom er i utgangspunktet langt nok de fleste steder, men den MÅ spisses. Dette kan du gjøre selv med et spisseverktøy (omtrent som en blyantkvesser), eller du kan sende den inn til produsent for spissing. Rio gjør jobben for snaut tusenlappen, hvis du skulle bruke fortom derfra.Med en sylspiss ende går det greit å træ spissen gjennom selv de trangeste krokøyer. Får du ikke fart på lina så må du skaffe deg raskere stang, evt trimme den du har opp til premium rask. Fortom som kveiler seg er et vanlig problem, særlig når det er kaldt, men det finnes råd . . . Selv bruker jeg å strekke fortommen mellom to biler, men det krever nokså kraftig motor på disse. Får du skikkelig strekk på svineriet så la det stå slik i et par døgn, før du kveiler den sammen igjen og koker den i lunkent vann i 3 timer. Verre er det ikke, og du kan nyte minnefri fortom resten av sesongen :-)
    8 poeng
  2. Det skjer mye positivt når det gjelder elva. Sportsfiskeforeningen er i gang med habitatsforbedringer i tilknytning til elva. Vi har fått inn midler til å starte dette viktige arbeidet. På sikt håper vi dette sammen med økologisk bedre reguleringsrutiner vil styrke stammen. Energiprodusenten har gitt positive signaler og vil bedre sine rutiner når det gjelder hvor raskt de senker vannføringen ved reguleringsendringer. Dette vil være et viktig tiltak for å bedre overlevelsen blant yngelen. Vi har tro på at en kan komme langt ved å gå inn i saklige og rolige diskusjoner med gode økologiske argumenter. Folk kan ofte være overraskende fornuftige hvis en ikke ønsker unødige provokasjoner og å tre ting ned over hodet på folk.
    6 poeng
  3. Fikk denne for et par uker tilbake og denne resulterte til at jeg Vant Sjø ørret konkuransen i Tønsberg i år. Vant en tur til Belize i Karibia av en verdi på 30 000 kr med guide og full pakke i 10 dager for å fiske Bonefish,Tarpon, Permit å andre tropiske fisker. Dette blir en Heftig Sommer
    5 poeng
  4. Fikk noen nye dubbingdispensere i dag bever og ekorn.. #16 #14
    3 poeng
  5. Her er oppdaterte fiskeregler for Randselva: 1.Fiske er tillat fra 01-05 til 30.09 på Ringerikes Sportsfiskere sine strekninger. Fiskekortet gjelder en stang , kortet er personlig kan ikke overdras til andre 2. Det er forbudt å fiske på en slik måte at fisken sannsynligvis vil krøkes. 3. All fangst skal registreres på sms på Tlf nr 93 26 16 52 eller på inatur for de som har kjøpt kort der. .lengde .bilde. 4. Det er bevegelige fiske - Fiske starter oppstrøms av andre fiskere. - Vi hensyn til motfiske fra andre siden. 5. Hunnfisken er fredet i Randselva og skal settes ut igjen. (Gytefisken) - Fra 15 september til 30 september er også hann fisken fredet .Da gjelder kun c&r .eller fisk skal settes i stamfiske kasser om det er tilgjengelig. 6. Størstemål Fra 01-05 til 01-08 skal all fisk over 40 cm settes tilbake i elva. 02-08 til 01-10 er største mål 70 cm all fisk over skal settes tilbake i elva. 7. Devon sluk kan kun benyttes med en trebbel krok. Bly og tubeflue er ikke tillatt. Overtredelse av ovennevnte regler førerkort til inndragning av fiskekort samt retten til utstedelse av nytt fiskekort resten av sesongen. Vis naturvett og rydd opp etter deg. HJELP OSS OG BEVARE DENNE UNIKE STAMMEN VI HAR I TYRIFJORD STAMMEN.
    3 poeng
  6. 1902mm F15 iso 100 1/100
    3 poeng
  7. Uansett hvilken vei jeg vrir denne myggen kommer den skjeivt inn her.. Hva skjer? Måtte binde noen erstatningsmygg etter å ha pyntet trærne den siste tiden. Edit: Suksess:)
    3 poeng
  8. Ja, du lurer sikkert på hva norgesrekorden på mort tatt på flue i norge er, og spør du meg så er det neppe særlig over 22 kg.
    2 poeng
  9. Då kan man ju se på det på två sätt. Antingen så får du dig en 905 som det är mycket mer tryck i än G2. Eller så får du dig en 855 som är mycket kvickare än G2 men som liknar G2 lite mer än 905. 905 har vel dom flesta som för Scott hemma. Men 854 och 855 är det många som inte tagit hem. Tycker det är väldigt synd då 8,6fotarna är mest "Fast meats feel" enligt min mening. Men mycket "feel" i 905 med. Själv gick jag från Sage One så lite annat senario än ditt.
    2 poeng
  10. Hvem skriker Mr. Bean? Det er en forskjell fra den forrige til den nye løsningen, som jeg ikke liker. Jeg har den forrige og er meget fornøyd. Tenkte å handle en ny en i år, og fant ut at den nye løsningen ikke tiltalte meg så godt. Den blir våt, enten som følge av at vannet siver inn på siden, eller inn via dren hullet. Det å tørke denne lomma,er heller ikke en enkel sak.... Lomma på den nye, sitter ca 2 cm lavere enn før, og dren hullet sitter ca. 4 cm lavere.. Så nei, jeg forstå heller ikke at det er noe å skrike over. Om du oppfatter skriking i denne tråden, vær snill å gi meg et tips på innboks, så skal jeg personlig stoppe vedkommende i videre gauling
    2 poeng
  11. Det jeg tenker. Nå har jeg begynt å bruke stanga så gidder ikke styre med å sende den inn osv. Isen har jo gått i østmarka! Lukta går sikkert bort etterhvert.
    1 poeng
  12. Jeg har også hatt noen 8,5 fotere i klasse 4... nå fisker jeg kun med klasse 5. Og ja, da skal stanga være 9 fot Mye mulig at jeg hadde forandra mening om jeg hadde turt å teste litt, men....
    1 poeng
  13. Jeg er også litt der, mann, utenom når det kommer til firere. Det gjør seg så godt under busk og kratt. 9'#5 er storelv og fjellstang for meg, og jeg digger at den er 9', særlig ved tilslag, kjøring og ekstrem vading/kasting gjør det seg gjeldende. Men, OBS, jeg har femmere som er kortere enn 9, som er fantastisk gode, men kommer til kort ved overnevnte
    1 poeng
  14. Ja, har vært inne på tanken, men.... jeg er skrudd sammen på den måten at ei fluestang skal være 9 fot, ferdig snakka Tvangstanker....?
    1 poeng
  15. Det går noen digre mort-rugger i Hunnselva Olav, så du får sette av et par dager i sommer, så skal jeg guide deg litt.
    1 poeng
  16. Du Lars.... nå har jeg en sånn en ønskes kjøpt tråd her, hvor jeg ønsker å handle meg en ny femmer..... Hvorfor er det plutselig ingen som skal selge sånne stenger når jeg vil kjøpe? HVORFOR?! Er det fordi jeg har vært dust nok til å selge et par av de aktuelle stengene ved et tidligere tidspunkt? Snakker vi rett og slett om dårlig karma her....?
    1 poeng
  17. I kveld har jeg pakket opp håndtaket, formet hull til innfelling av snellefestet, finskåret hull til klingen, pusset og hatt på et nytt lag med epoxy. Har hatt den i tørkeren noen timer. Synes håndtaket blir ganske kult, og sammen med koksgrå surringer uten fargebevarer og rød tråd ferdig med fargebevarer, og kanskje rød metallic tråd så tror jeg stanga bli ganske kul. Må bare vente på ny toppdel... Ikke minst er jeg sikker på at den blir veldig god!
    1 poeng
  18. Strengt tatt så må man jo ikke det, men vi bør tenke over at vi er forbilder for andre.Plutselig kommer en gjeng unger og spør om å få se flua, og det er ikke vanskelig å forestille seg hvor traumatiserte disse kan bli om de får se den groteske mothaken !
    1 poeng
  19. Behøver man å ha krok uten mothake dersom man utelukkende fisker i vann uten fisk?
    1 poeng
  20. Enig at den stikka ikke er all verden, men tilsvarende dugde greit for meg første halvannet året og føltes helt grei for å komme igang.. Spørs kanskje litt hva intensjonen er. Om du er fast bestemt på binde fluer eller ønsker å finne ut om det er noe for deg??
    1 poeng
  21. Når jeg startet med fluebinding vurderte jeg noen sånne startpakker, men endte opp med å gå på Gero og fikk Robert til å sette sammen en startpakke til meg. Da endte jeg opp med nøyaktig de tingene jeg trengte for å komme i gang istedet for å bli sittende med en masse ting av ymse kvalitet som jeg kanskje aldri kom til å bruke. Fikk i tillegg litt gode tips på veien
    1 poeng
  22. http://no.ask.com/wiki/Troll_(Internett)?lang=no&o=2802&ad=doubleDownan=apnap=ask.com Litt interessant å lese denne, spesielt linken til dorging. Tror ikke jeg trenger å si mer...
    1 poeng
  23. Enig. La oss kalle det sportsfiske etter SØ. Det har ingenting med fluefiske å gjøre. Omtrent like forskjellig som fotball og rugby. Seansen du beskriver var kul nok, men tviler på at den er helt representativ for det generelle SØ-fisket langs fjordene våre.
    1 poeng
  24. Fisketur i vindværet i dag. Grått og regn for første gang på ganske lenge. Hadde planer om å fiske over en del plasser, men det ble ikke like mange stopp som forventet. Ganske normalt det Vindretningen var sånn at jeg dro et sted jeg ikke har vært på lenge. Og vinden sto nokså hardt på, men fikk kastet ved å vade i posisjon. Fikk nokså raskt tre småtasser dre jeg startet, før jeg fisket meg videre. Var ikke så lett å kaste, men de stedene jeg fikk kastet så var det en og annen fisk bortpå. Landet et par til før jeg søkte litt le for vinden på plass nr to. Det er en plass som har levert bra, men i dag ville det seg ikke helt. Hadde fire hugg, men ville ikke sitte. Tok ikke lange tiden før jeg satt i bilen på vei til neste sted. Hadde veldig troa på plassen, men etter å ha fisket over et strekke jeg 'alltid' får fisk så var det helt dødt. Så plutselig det plasket skikkelig et stykke ut. Så en gang til. Det var en sel som plasket og herjet skikkelig, og den hadde tatt med seg kompisene, til sammen var det fire stk, så da skjønte jeg hvorfor det ikke var noe fisk i området. Da flyttet jeg meg vekk fra området og gikk videre. Fisket et langt strekke og på siste delen fant jeg endelig noen fisk. har vært der en del ganger, og i dag møtte jeg på grunneier. Ble stående å snakke med han en god stund. Hadde alle grunneiere hatt samme innstilling, hadde det aldri vært noen diskusjon rundt rettigheter. Han syntes det var kjempestas at jeg fisket der, og det var bare å komme når som helst. Ville jeg stå på brygga hans, så var det bare å gjøre det. Positiv overraskelse! For han har et flott område, som leverte 6 fisk. Flest små, men også en skikkelig fisk som tok tungt, hoppet og raste og lagde et skikkelig spetakkel. Skikkelig kraftpakke på rundt 2,5 kg! Håper vårsesongen varer litt til. Fikk forøvrig alle på en beige fiskeimitasjon, hadde et skikkelig lugg på orange loppe.
    1 poeng
  25. Ang. selfies så aner jeg at fluefiskemiljøet generelt ligger en del bak skjemaet, dog vi har våre pionerer. Bare se her hva sjøfiskegjengen monterer på sine kjepper
    1 poeng
  26. Det var det jeg visste, jeg er en useriøs fluefisker og stiller i samme kategori som deg Lars. Henger liksom ikke med på dette jeg, jeg vil se bilder av fin natur, dyreliv og et og annet kvinnfolk i ny og ned. Men bilder av meg sjøl gjør en liksom ikke mye yr i underlivet for å si det sånn. Men det er kanskje mitt personlige forfall som er skyld i det. Nei ubrukelig er en visst uansett så en kan like gjerne gi seg med dette her. Trur jeg drikker meg full jeg. Kjellemann
    1 poeng
  27. Her snakker vi høyaktellt tema, Kjell !Selfies er in som aldri før, og jeg vil nesten si det så sterkt at man knapt kan kalle seg seriøs fluefisker om man ikke minst kan skilte med en kvalitetsselfie i uka. Selv går jeg ikke under kategorien seriøs fluefisker, så jeg slipper å forholde meg til dette, men jeg følger da litt med på det som er in. Optimalt vil jeg nok anslå at man bør by på seg selv i form av en selfie annehver dag, selv om det går med litt film :-)
    1 poeng
  28. Drit nå i vind, antall kast, strømledere med og uten strøm osv. Det er noe mye viktigere jeg bare må ha svar på før fiskesesongen setter inn for alvor. Og det er: - Hvor mange selfie's er det optimale antall og hvor mange er akseptert gjennom fiskesesongen ? Jeg føler allerede jeg er på etterskudd her før jeg har tatt en eneste fisk på tørrflue i år. Kjellemann
    1 poeng
  29. Lilja beskriver det godt. Jeg prøvde begge på gress 1 times tid. Forskjellen var merkbar, jeg kjøpte 855. Fisker for det meste i vann/tjern. Sjelden jeg har med/på vadebukse. For meg er 855 rask, helt på grensen.
    1 poeng
  30. För min del hade jag gärna sagt ja tack båda två. Men ekonomin tillåter ju gärna inte det. Mitt val föll på 905 och 854. Har haft möjligheten att testa 855 med och alla är underbara spön. Och byggkvaliteten är utsökt. 905 är ett fantastiskt allround spö. Både över och underhandskast är enkelt att få till extremt bra. Jag använder det i lite större vatten och sjöar. 855 är lite mer delikat och flexar lite mer. Men har fortfarande kraft nog att kasta riktigt långt. Till delikata presentationer i lite mindre vatten hade jag valt 855. Men allt som allt fungerar båda spöna till allt av torrflugefiske och nymphfiske i åar, elvar och sjöar. Och dom gör det lika bra eller bättre än det mästa på marknaden menar jag i vart fall. Vilket man väljer är mer en smaksak ut från vilka egenskaper man sätter högst.
    1 poeng
  31. Jeg skal forsøke å fore dere med oppdateringer fra elva. Ringerike Sporsfiskere (RSF) har nå ansvaret for hele strekningen nedenfor Viul. Det er vedtatt nye fiskeregler. Vi håper det kan bidra til å styrke stamen også av elvestasjonær ørret. Desverre har det vært en del tilfeller av uvettig fiske. Med nye bestemmelser håper vi bestanden kan ta seg opp og at andelen større fisk kan bli bedre. Jeg kommer tilbake med de nye reglene før fisket I elva åpner 1. mai.
    1 poeng
  32. THJ du burde virkelig prøve på sommeren, da er det virkelig morsomt fiske sjøørret, på med synkline og fiskeimitasjon på fortomen, da smeller det på flotte sjøørreter, men synkline er et must når vannet blir varmere enn 18 grader, får også mye annen fisk samtidig, lyr,sei, horngjell og makrell, konstant stangbøy på den tida....
    1 poeng
  33. Fiske med slukstang=slukfiske Fiske med fluestang=fluefiske Hvis du har er maur imitasjon i enden av fortommen er det FLUE fiske da? Hva med en mygg? Ekte fluefiskere fisker kun med FLUE imitasjoner? Jeg tenker at du er vanskelig å kranglefant Men på en annen side så er jo ikke Tesla bil heller.blir kansje noe av det samme.
    1 poeng
  34. Myggjævel #17 Forsøk med noe syntetisk quill fra Veniard. Kjellemann
    1 poeng
  35. Kunngjøring : Da er det startet Ekso Sportsfiskeforening. En forening for alle som er interessert i hva som skjer i kultiveringssonene i Ekso ++. Medlemskapet er gratis og uforpliktende,men foreningen får helt sikkert avgjørende betydning for elvas framtid. Ønskelig at så mange som mulig melder seg inn så fort som mulig,så kom igjen folkens ! Det eneste du trenger å gjøre er å sende en e-post til foreningen og be om å bli medlem,og å oppgi navn og adresse (for medlemslister). (Kan gjerne se sånn ut : Jeg........ønsker å bli medlem av Ekso Sportsfiskeforening. Med hilsen (Fullt navn) + adressen din.) Sendes til : bjarne@eksovillfisk.no Emne : Ekso sportsfiskeforening Spørsmål kan stilles her. Mvh. Willy
    1 poeng
  36. Legg til et par melkeglass med Koskenkorva, så har du en klassisk suksessoppskrift Seriøst, det funker helt greit med sandaler o.l. dersom vadinga ikke er veldig krevende - noe den skjelden er under ørret/røyefiske i høyfjellet. I store lakseelver eller i f.eks Rena er det sikkert veldig lurt å ha stødigere fottøy, men jeg har da dypvadet i noen store og strie elver med sandaler uten synlige varige men. Det meste går jo bra hvis man er litt forsiktig/ikke dritings. Vadesko med gummisåle kan også være nokså glatte når underlaget er stein med alger på... Nettopp. Kommer nok til å prøve å marsje med sekk og vadesko (Korkers Chrome m/sticky rubber) med neoprensokk og masse ull til sommeren. Tror det kommer til å funke som snus. Det funker garantert glimrende. Synes forøvrig det er artig å se hvordan samene kler seg for sommerfjellet. Der vi amatører er utstyrt for Extreme Survival med avanserte membranklær og -støvler for titusenvis, er typisk sommerhabitt for en reingjeter slitte jeans og Frank Shorter-treningsjakke fra midt på 80-tallet. Lassotau over skuldra kompletterer antrekket, som tydeligvis funker greit for dem. Og de gutta der har jo en del døgn i felt - Lars Monsen blir jo stuegris i forhold.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...