Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Anders Wennevold

    • Poeng

      3

    • Innlegg

      515


  2. Magne Fjellstad

    Magne Fjellstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 262


  3. Espen A

    Espen A

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      276


  4. Jan R. Abrahamsen

    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 276


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. sep. 2015 i alle områder

  1. Flott at noen roper et varsku når dem ser at noe galt er i ferd med og skje,værre er det med dem som sitter og forvalter elva lukker øynene og mener alt er i orden( kortsiktig profitt)
    3 poeng
  2. Skal gjøre et forsøk på å gi en liten innformasjon når det gjelder disse fortommene. For det første så er de fortsatt på forsøksstadiet med hensyn til tyngde. Jo grovere sene en bruker, jo tyngre blir jo fortommen. Jeg har faktisk allerede droppet seksmetringene med fire ledd, jeg tror ikke at de svarer til forventningene. Bedre å holde seg til oppskriften jeg fant her på FFS for en del år siden, i tillegg til det Staffan lærte meg og som har modnet en del på alle disse årene. Så for å ta tredelte uten spiss på fire og fem meter, så vil det jo trengs kraftigere saker til laks - og gjeddefiske enn til småørret, det er vi nok enige om alle sammen. Fire X 0.30 blir jo veldig stiv og tung til et # 5 snøre eller lavere, Til tyngre fiske tror jeg likevel at denne er noe å satse på. Da vil en få 4 x 0.30, 2 x 0.30 og 2 x 0.25. For lettere fiske etter fisk i kilosklassen vil jeg anta at 4 x 025, 2 x 0.25 og 2 x 0.20 vil passe. Eventuelt 0.30 x 2 i stedet for 0.25 x 4. Smak og behag kan ikke diskuteres. Skal det brukes microring, så lønner det seg å tre den over løkka på siste ledd, hvoretter bendslingen tres i gjennom endeløkka og dra microringen på plass før siste sammenkobling. Ved å stikke begge spissene inn i endeløkka, så vil denne utvide løkka slik at det er lettere tre bendslingen igjennom og feste ringen meddobbelt sene. Jeg har rettet ut en binders og filt denne spiss i begge ender før jeg har bøyd den som en lang u. Se vedlagte bilde. Eventuelt surre litt tråd på siste ledd før bendsling, klippe av ende- løkkene og tre ringen fra den enden og så gjennom løkka mot fortommen før bendsling Magne Fjellstad..
    2 poeng
  3. JB, jeg har ofte undret meg over at alt utstyr innen sykling skal være så lett som mulig, og at du må ha trang sykkelbukse (grøss) og tight jakke for å minske luftmotstanden. Jeg vil tro at de fleste som sykler langs landeveien gjør dette for treningens skyld. Altså TRENING.. Skal det ikke være litt motstand da? Blir det ikke litt som å stikke på sportsbutikken og si " Hei, jeg skal begynne å trene styrke og bli bøff, dere har vel ikke tilfeldigvis 8-kilos 10-kilosvekter? Kan gjerne koste det dobbelte av vanlige 10-kilosvekter, bare de er lettere.."?
    2 poeng
  4. Hei. For dere som har planer om å fiske harr i høst, så har iallefall tiden for det begynt her i trysil elva. Klekker baetis, både krok 14 og krok 18-20 andre gen. baetis om dagen. Have a fun høst- vegar
    1 poeng
  5. "Da er det mye som tyder på at pelamide-eventyret i Oslofjorden er over for denne gangen. Jeg kan ikke fatte eller forstå hvorfor lommeboken til en person skal være så uendelig mye viktigere enn glede og fritidsinteresse for de hundrevis av menneskene som har fisket etter pelamidene siden de dukket opp for noen uker siden? Hvorfor er denne personens lommebok viktigere enn alle de som selger sportsfiskeutstyr i og rundt Oslo? Hvorfor skal noen ytterst få mennesker få lov til å ødelegge for en fritidsinteresse midt i Norges Hovedstad? Vi tillater ikke at hele Oslomarka snauhogges, så hvorfor tillater vi at Oslofjorden tømmes på denne måten? Vi hadde ikke likt det hvis noen raderte alt dyreliv i marka, så hvorfor godtar vi at det gjøres i fjorden vår? At vi må ha yrkesfiskere for å brødfø befolkningen er et faktum, men hvorfor må de sope tomt der store deler av Norges befolkning fisker? Det er ikke akkurat mangel på vann utenfor Oslofjorden heller." At jeg er enig med Erik er neppe noen sensasjon. Men hva med dere? Villig til å gjøre noe for å slippe dette? Eller må vi bare akseptere at slik skal det være? Friluftsfjorden!
    1 poeng
  6. Jamfør innlegget over, jeg har ofte undret meg over terrengsyklister, som med dyre mountaibikes ser ut til å være helt allergiske mot å sykle på sykkelstier. Skjønner at de ikke gjør det om det er trangt og jæv..., men de kan ikke bruke de på landsbygda heller. Om det er så at det er tyngre, så trodde også jeg at det var bedre trening. Innbiller meg at endel av svaret er at det er viktigere å synes under trening, enn selve treningen i seg selv. Kan dette bekreftes?
    1 poeng
  7. "Hvaler" er stort. Har nesten ikke fått fisket i sommer men de turene jeg har hatt har jeg vært borti stor fisk hver gang. Fisken er der å de store har vært i overtall men de er vanskelig å få til og ta. De følger gjerne etter å legger breisiden til 1 meter fra land og vinker hadebra med halen før den siver ut igjen. Du kan nesten høre at den sier. Bedre lykke neste gang, meg lurer du ikke:) Det var en som la ut en artikkel om noen fiskere som kun fisker etter de store sjøørretene i Sverige, Danmark og Tyskland. Les den. De tipsene virker!! Om noen vet hvilken artikkel det var. Legg den ut. Ahh, fant den. http://www.sexyloops.com/index.php/ps/big-points-in-catching-large-coastal-sea-trout
    1 poeng
  8. Synes fast int (1,5 ips) synker for fort for reker og lopper i grunne bukter. Blir mest slow/hoover (0,5ips) og evt standard int (1 ips). Men har med fast int også. Fast int er vel strengt tatt ikke noe annet enn et godt gammelt synk 1?
    1 poeng
  9. Fast intermediate. Eneste snøret jeg har forsåvidt.
    1 poeng
  10. Korte klumper - er for underhåndskast - ellers så blir de helt j.... å kaste med. Intermediate og synkeliner - kan man gå ned i vekt med. Har funnet ut at klumper som skal kastes på tradisjonelt vis - bør være ca. 10m - for meg. Klumper til underhåndskast - passer meg med 7,5 m. Og med mono skyteline - går de så det suser. Uten at jeg er noen dyktig kaster. Tykkere skyteline - f.eks. en god coated èn - vil avhjelpe litt på kortklumpene.
    1 poeng
  11. Akurat denne tråden Rampen, handler om Hemsila spesielt. Hverken mer eller mindre. Men utviklingen på generell bakgrunn, er definnitivt som du påpeker, en diskusjon om fremtidig forvaltning av naturen. Når jeg leser denne tråden igjen fra start, samt vurderer erfaringene fra tråden på FB, er jeg oppriktig spent på videre uttalelser fra enkelte. Jeg er redd for at det er flere gode spørsmål, enn svar... Jeg tror det er på høy tid, at enkelte innser at denne saken ikke lenger kan feies under teppet! For mange og for engasjerte mennesker er innvolvert. Og det skal vitterlig bli interessant å følge utviklingen i denne saken konkret, men også med tanke på generellt grunnlag. Ronny.
    1 poeng
  12. #2 10xl streamer: Ein del av eit større sett:
    1 poeng
  13. Tok en snartur i regnværet i går kveld. Sesongens første slurpa i seg ei sandfarget craftfür-reke. En brun, velfødd skapning på 1.4 kilogram.
    1 poeng
  14. Lars, personlig så har jeg reist til Hemsedal for og fiske og ikke sitte på ræva på stol sekken og glane på fugler og andre folk. Uansett om jeg har fått 1 eller 10 så fisker så fortsetter jeg så lenge jeg ikke har blitt dritt lei for dagen. Jeg har ikke mulighet til og reise dit på dagsturer eller ta en tur etter alle forhold så da fisker jeg når jeg er der.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...