Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      5 257


  2. Knut R. Skåre

    Knut R. Skåre

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 783


  3. dryhunter

    dryhunter

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      213


  4. Ronny Bjørklund Pettersen

    Ronny Bjørklund Pettersen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      996


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. sep. 2015 i alle områder

  1. Det finnes mye bra spectraliner beregnet for slukfiske. Ofte finner man mye bra i div tilbudskasser rundt forbi. Straks man kjøper noe spesielt beregnet for fluefiske, er prisen tredobbel.
    3 poeng
  2. Vil si orvis Superfine Carbon med backwinder eller danielsson ! Eller winston b3ls med Ross evo lt Green
    2 poeng
  3. "Sen hörde Andre Brun av sej och frågade hvarfør inte han fick komma och binda flugor...!"
    2 poeng
  4. Har selv brukt og bruker fireline som backing på mine ørretstenger
    2 poeng
  5. Er vel omtrent Marabakkens superflue det der... Tube med superhair vinge.
    2 poeng
  6. Synes denne ble ganske stilig. Z-reels rev. på en selvbygget cts med rød/svart karbonfiberhåndtak og rec abs snellefeste. Fargene matcher godt, og begge deler en utradisjonelt.
    2 poeng
  7. Vet ikke hvilke andre forum det er snakk om, eller om pelamidene har blitt tatt, men det er vel ikke ukjent at det har blitt dratt en del havabbor med garn av yrkes og tjuvfiskere, og hvert år tas det mye sjøørret på ulovlig satte garn. Det er et problem med bunntråling, lysfiske og ikke minst tjuvfiske med garn. At en fiskebåt kjører frem og tilbake over en kjent plass for pelamide kan tyde på at den vet hva den er ute etter. Det genererer fint lite inntekter at noen få tar så mye på bekostning av mange. Det er jo mildt sagt ufornuftig. Selv drømmer jeg om en friluftsfjord fra hvaler til ferder, uten yrkesfiske og garn, og gjerne med noen form for fangstbegrensninger for fritidsfiskerne (selv om det er mer eller mindre umulig å holde kontroll med fangstbegrensninger selvfølgelig)
    2 poeng
  8. Nå som høsten snart er over oss, så holder jeg på å lage noen nye mønstre som skal testes ut i løpet av høst, vinter og vår. Jeg prøver ut noen lange slanke fiskeimitasjoner/tobis på tube. Ser ut til å kunne funke bra, så jeg er spent på å teste. Er det noen som har brukt noe særlig med tubefluer langs kysten som har noen erfaringene dele, Og gjerne også noen mønstre som har fungert godt? Mvh Truls
    1 poeng
  9. "Da er det mye som tyder på at pelamide-eventyret i Oslofjorden er over for denne gangen. Jeg kan ikke fatte eller forstå hvorfor lommeboken til en person skal være så uendelig mye viktigere enn glede og fritidsinteresse for de hundrevis av menneskene som har fisket etter pelamidene siden de dukket opp for noen uker siden? Hvorfor er denne personens lommebok viktigere enn alle de som selger sportsfiskeutstyr i og rundt Oslo? Hvorfor skal noen ytterst få mennesker få lov til å ødelegge for en fritidsinteresse midt i Norges Hovedstad? Vi tillater ikke at hele Oslomarka snauhogges, så hvorfor tillater vi at Oslofjorden tømmes på denne måten? Vi hadde ikke likt det hvis noen raderte alt dyreliv i marka, så hvorfor godtar vi at det gjøres i fjorden vår? At vi må ha yrkesfiskere for å brødfø befolkningen er et faktum, men hvorfor må de sope tomt der store deler av Norges befolkning fisker? Det er ikke akkurat mangel på vann utenfor Oslofjorden heller." At jeg er enig med Erik er neppe noen sensasjon. Men hva med dere? Villig til å gjøre noe for å slippe dette? Eller må vi bare akseptere at slik skal det være? Friluftsfjorden!
    1 poeng
  10. Jeg har tatt et par bilder med mobilen, så får du et inntrykk av hvordan de kan se ut.Mulig det blir noen forandringer. Må prøve å se de i vannet først.
    1 poeng
  11. Dessverre er det sånn. Vi er visst lette å tjene penger på, men det går an å bruke mye annet også. Backing er en ting jeg gjerne skulle hatt bruk for oftere! Legger ikke så mye vekt på den, men den må ha ok bruddstyrke, ikke være alt for tykk, og så gjør det ikke noe om den ikke koster alt for mye. Er jo ikke akkurat ofte den er i bruk... Dessverre.
    1 poeng
  12. Finnes kun i en tykkelse. Det er solide 0,37 mm og med en bruddstyrke på hele 30 kg. http://www.hatchoutdoors.com/categories/backing/ Det synes jeg blir for kraftig til det aller meste.
    1 poeng
  13. Jeg er en stor fan av å forenkle fluene. Boksen min består for det meste av enkle effektive fluer som er raske å binde opp. Da fyller man boksen i en fei om det skulle trengs, og man kan få til noen meget effektive fluer. Her er en gjeng tanglopper. Fikk først fres på tangloppefisket i fjor faktisk, og det skal brukes mye mer i år.
    1 poeng
  14. Dette er ikke vanskelig å forstå om man tenker seg om. I motsetning til styrkeløft, så er det ikke tyngst mulig som er poenget i sykkel, men raskest mulig. Jeg har noen tempoetapper i Strava (sosialt medium for syklister hvor vi "konkurrerer" på ulike strekninger mot hverandre og mot oss selv). Vindmotstand gjør såvidt mye at selv om jeg sykler alt jeg kan på en 12 km tempostrekning, så er jeg fullstendig sjanseløs på å slå både min egen rekord og klatre på sammenlagtlisten om jeg har vindjakke. Med en jakke som fanger vind så sinkes nok farten med opptil et par minutter! Selv en blafrende shorts er en tidsulempe. Og jeg skal love en ting: Uansett hvor lett og aerodynamisk alt er, så sykler en ekte syklist så hardt at det gjør jævlig vondt uansett, og den eneste gleden da er at det går fortest mulig og at man blir KOM (King of Mountain), rekordholder, topp tre, topp ti eller perser.
    1 poeng
  15. 1 poeng
  16. JB, jeg har ofte undret meg over at alt utstyr innen sykling skal være så lett som mulig, og at du må ha trang sykkelbukse (grøss) og tight jakke for å minske luftmotstanden. Jeg vil tro at de fleste som sykler langs landeveien gjør dette for treningens skyld. Altså TRENING.. Skal det ikke være litt motstand da? Blir det ikke litt som å stikke på sportsbutikken og si " Hei, jeg skal begynne å trene styrke og bli bøff, dere har vel ikke tilfeldigvis 8-kilos 10-kilosvekter? Kan gjerne koste det dobbelte av vanlige 10-kilosvekter, bare de er lettere.."?
    1 poeng
  17. "Hvaler" er stort. Har nesten ikke fått fisket i sommer men de turene jeg har hatt har jeg vært borti stor fisk hver gang. Fisken er der å de store har vært i overtall men de er vanskelig å få til og ta. De følger gjerne etter å legger breisiden til 1 meter fra land og vinker hadebra med halen før den siver ut igjen. Du kan nesten høre at den sier. Bedre lykke neste gang, meg lurer du ikke:) Det var en som la ut en artikkel om noen fiskere som kun fisker etter de store sjøørretene i Sverige, Danmark og Tyskland. Les den. De tipsene virker!! Om noen vet hvilken artikkel det var. Legg den ut. Ahh, fant den. http://www.sexyloops.com/index.php/ps/big-points-in-catching-large-coastal-sea-trout
    1 poeng
  18. Det er betryggende å høre at i hvert fall sykkelsporten er ren! Enn så lenge..
    1 poeng
  19. Disse bør absolutt prøves! Jeg har jo flagget et 'standpunkt' mot alle unødvendige duppeditter som man liksom må bruke penger på som fluefisker, blandt annet mikrokinger. Så nå må jeg nok gå tilbake til det, for det er nok nyttig i bruk sammen med disse fortommene. Kanskje ikke det hardeste standpunktet akkurat men... Til disse fortommene ser jeg absolutt nytten!
    1 poeng
  20. Jeg bruker denne: En favn 0,50mm / en meter+ 0,40 / 30cm 0,30 / 35cm 0,20 / ca en favn 0,14 så har man litt å gå på. Det blir en fortom på ca 18`, altså to stanglengder. Jeg bruker maxima cameleon i 50-40-30 delen, og stroft på resten. Bruker blodknute i alle skjøtene, og knyter den slik at endestykkene kommer ut gjennom samme hull. Slik blir det mindre muligheter for at den henger seg opp. Bruker fem tørn i knuten på 0,14mm delen.
    1 poeng
  21. Slik blir det dessverre flere og flere steder, fluefiske har blitt en komersiell greie, og det å oppleve ørretfiske, fin natur etc har også blitt komersielt. Og det er klart det setter spor. Vi har vel til dags dato aldri sett at komersielle greier er det beste for naturen dessverre.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...