Gå til innhold

Vinnerliste

  1. switchflyfishing

    • Poeng

      8

    • Innlegg

      7


  2. Lillevann

    Lillevann

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      2 051


  3. Eivind Saurdal

    Eivind Saurdal

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      500


  4. Tony Pedersen

    Tony Pedersen

    Members


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      2 848


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 23. sep. 2015 i alle områder

  1. Her må jeg arrestere. Mulig at det kun er slurv fra din side, men det er veldig viktig å presisere at en snelle med kast kun kan benyttes med en stang som har "motsykliske" kast. Altså ikke "tilsvarende" som du skrev. Den mest korrekte formen vil være en kombinasjon - "motsykliske, tilsvarende kast". Dersom man ikke passer på dette risikerer man å få "sammenfallende" kast i både stang og snelle. Dette er farlig, og vil under enkelte forhold kunne medføre at kastearmen rett og slett blir revet av. Dere har sikkert lagt merke til alle disse fiskerne som fisker med tennisball på finurlig vis. Den teknikken går jo på at man fester en tennisball i enden av fortommen, og så har man opphengerfluer på innsiden.Enden på snøret er festet rundt livet på fiskeren. Fiskeren sparker som kjent ut tennisballen, og springer deretter som faen vekk fra elvebredden. I mine områder kalles dette Oterball, da det jo er en formn for oterfiske med tennisball. Nok om det. Sakens kjerne er jo at disse stakkars fiskerne er armløse, og oterball er således eneste fiskemulighet. Jeg behøver vel ikke å si at årsaken til den kjedelige situasjonen de har kommet i er manglende kunnskap om "kast" i snelle og stang.
    6 poeng
  2. 3 poeng
  3. Første turen på flere uker, etter noen rykter om havabbor på ett av mine godt kjente steder. Joda, vi så flere som jaget!! Jeg fikk noen kilos sjøørreter og fettern tok en havabbor på 2.6 strøkne kilo Nydelig fisk!!
    3 poeng
  4. Et tips til høstfiske etter sjøørret er kanskje å fiske inne ved tangbeltet med kutling imitasjoner. Det er masse kutling inne ved land og endel sjøørret utnytter dette. Kast langs med land, eller helt korte kast mens du selv står ute av syne for sjøørreten som står nære land. Ofte kan farget vann, eller skumringstimen gi uttelling. Bruk fluer som steinsmett, cut throath kutling, Magnus eller Wb i grå/brun. Noen mener det er en fordel å la flua "sveve" dvs bruke lett ufortynget flue som ikke synker i pausene. Inntrekket kan være noen korte nøkk, med gode pauser/svært sakte inntrykk. Avfiskestrategien kan være å fiske av en lengre strekning med tangbeltet. Finn feks en km strekning med tangbeltet på Konglungen. Ta 6-7 kast pa alle kastbare steder før du flytter deg, slik at du får dekket hele strekningen. Er det fisk der, så merker du det fort. Tok nettopp en brukbar ørret i Oslofjorden med masse kutling i magen på denne måten, jf. Bildet. :)
    2 poeng
  5. Jeg har nesten gått vekk fra parachute i år og stort sett kun fisket med no hackle og comparadun og fått mer fisk. Det har variert litt mellom en del elver, men sånn generelt har det fisket bedre med nh og comp. Jeg har også begynt å jobbe litt mer med gamle skolens catskill - noe som har overasket mye ved mange tilfelder. Særlig veldig høyt flytende og nesten hoppende på flaten. Hva som er vitsen? Jeg syns de sitter bedre på flaten og gir en bedre imitasjon.
    2 poeng
  6. Liker også comparaduns og no-hackels av cdc. Men regner det syns jeg cdc'n drukner for fort og bruker helst vanlig parachute.. Om fisken tror det er klekker eller voksen dun vet jeg ikke. Har lurt litt på det selv noen ganger når flua ligger så dypt at vingen såvidt stikker ut av vannet, og fisken tar alikevel. Jeg bruker ofte duns med nymfevedheng og det bør kanskje betraktes som en klekker? Har ikke opplevd noe merkbar forskjell på om naturlig eller syntetisk har kroket bedre.. Sier ikke at det er feil, men har bare ikke opplevd det selv ..når det er sagt har jeg mista jæ.. mye fisk i år og syns egentlig alt har kroka drit dårlig
    2 poeng
  7. Jeg har opplevd at en bra impregnert nohackle på lette kroker som for eksempel Hanak 130BL med superfine dubbing og cdc flyter kjempe bra. Er også usikker hvis fisk tar den som klekker eller dun, men de tar den gjerne også i spinnerfall. Mest universal døgnflue jeg har prøvd så langt. Har også fått en del fisk på vanlig parachute men opplever at fisk er noe mer selektiv på disse enn på nohackle. Microdun fra AndreB er neste på liste jeg vil prøve. En liten observasjon som jeg er interessert å høre om fra dere med mer erfaring: Jeg bommer på tilslag mindre med fluer av myke, naturlige materialer som CDC enn med fluer av foam, polygarn osv. Alle lurer fisk like bra og kunst materialer har fordel, at de må ikke tørkes. Men det ser ut som fisk "smaker" flua og spytter den ut raskere, hvis den er litt stiv. Det ser jeg på døgnfluer, vårfluer eller daddy, spesielt på foam kropper. Også myke fluer (som denne CDC nohackle) sitter stort sett godt og dypt i munnen, mens de stivere sitter ofte knapt. Noe som gjør meg til å tro at fisk stoler mer på enkle, myke fluer. Kan det stemme eller er det bare tull?
    2 poeng
  8. Prøvde meg på furstring kutling som det var bindevideo her i tråden:)
    2 poeng
  9. Snutt fra Hemsedal, sensommeren 2014: https://vimeo.com/103990101
    2 poeng
  10. Fra et blåkeldt hav, takker sola av.
    2 poeng
  11. Sennheiser Momentum hodetelefoner, knallfornøyd! Nå kan jeg sitte oppe til langt på natt i vinter og binde fluer og høre på musikk uten og forstyrre resten av familien!! Gleder meg...
    1 poeng
  12. Ja jeg har faktisk vært å kjøpt tusj i dag:) må lage den litt kortere også
    1 poeng
  13. Speykutling med marabou hode, tmc 777sp strl.6 Denne leverte sjøørret i helga, så virker. Kobberbassen med egenmikset dubbing.
    1 poeng
  14. Noe annet ville forundre meg, Anders! Det sier seg selv at et glattbarbert tryne kan avgi refleks, som igjen kan skremme fisken. Tror jeg... Litt matt helskjegg er nok det optimale, om du da ikke gjør som meg; kaster fra så langt hold at fisken uansett ikke kan se deg.
    1 poeng
  15. Jeg er innehaver av en Waterworks ULA snelle som har fått seg en liten trøkk. Sendte den til den FlyFish Europe for reparasjon. Det klarte de ikke å fixe!! Noe så enkelt som ei fluesnelle til nærmere 5 laken klarer de altså ikke å reparere. Subbingen irriterer meg noe grenseløst - nesten like mye som udugeligheten til FlyFish Europe. For å unngå ytterligere irritasjonen har jeg bestemt meg for å avrette snella ved en passelig anledning. Bør jeg kjøre over den med Subaruen eller bør den skytes? Evt annet? Fordelen med å kjøre over snella er at den da kan sendes i brev til FlyFish Europe. Men det er mulig klarsynet ikke er som det skal. På forhånd takk.
    1 poeng
  16. Om de slutter med pålagt utsetting pga regulering og holder seg for god til å sette ut puddinger, oooog det holder seg på et bra nivå borti dalen der. Da begynner vi å snakke om en real seier for tankegods som maksmål + tolmodighet = sant!
    1 poeng
  17. Jeg har fått bra med fisk på duns i sommer. De fleste på parachute og cdc varianter, men også noen på fluer med tradisjonelt hackel. Hvor høyt fluene står på vannet, har vel sammenheng med været. De står høyere på vannet hvis det er høytrykk med varmt og tørt vær, enn de gjør hvis det er lavtrykk og fuktig luft. Det er ihvertfall min erfaring.
    1 poeng
  18. Flotte SØ-forhold i Sverige forrige helg! https://vimeo.com/139090765
    1 poeng
  19. Noen vakende Ørret fra turen vår på Island
    1 poeng
  20. Enda en fra Hemsedal. Denne gangen fra juni i år: https://vimeo.com/131708311
    1 poeng
  21. På denne tiden er noen arter av hårmyggen aktiv men det kreves litt sol og stille forhold. Var ute i går fra 450-520 moh man det var overskyet og svært lite aktivitet, med andre ord ganske typisk. Høstfargene er definitivt i anmarsj og det har skjedd raskt. Kanskje de store regnmengdene kombinert med svakt dagslys har noe å gjøre med dette. Blir å satse på myggen fremover på solrike ettermiddager :-)
    1 poeng
  22. Ron Thompson skal påmonteres en Daiwa mener jeg å ha hørt. Men dette vet selvsagt de store høvdingene mer om.
    1 poeng
  23. Den forrige, og første, turen til Rena ble som kjent ingen suksess. Fullstendig avkledd av harr og mengder med vårfluer. I en god måned har jeg ligget våken og tenkt på hvor teit jeg er. Hvem er det som drar til Rena uten å få en kurant harr, liksom? I følge -Lars- er det jo lettere enn å få seg parkeringsbot. Ettersom min bedre halvdel hadde dratt til Verdal for å sette strøm på gytebekkene og telle yngel var det liksom ikke så mye å ta til seg på hjemmebane. Dermed fikk jeg ideen om at jeg skulle dra til Rena og lufte bikkja. Og når det var blitt så mørkt at vi ikke kunne se bak frem på skogen lengre var det jo ingenting i veien for å vippe ut ei vårflue i stappmørket, når jeg først var i nabolaget. Jeg hadde jo nå fått både tips og trix om harrens anatomi og svømmepuppefisket mystikk og mysterier siden sist. Dessuten har jeg et håpløst konkurranseinstinkt, og det var rett og slett vondt da vi dro derifra, for en mnds tid siden, med 150g harr fordelt på 2 dagers fiske på samvittigheten. Uansett. Bikkja hadde fått noe dårlig svensk hermetikkmat til frokost og var dermed mer enn klar for å ta kveld sånn rundt klokka 12.00. Dette resulterte i at jeg svingte en tur innom bredden mye tidligere enn planlagt og fikk til min store overraskelse 3 kjempeoppturer. Det klekket! Døgnfluer, altså. Slike som gir fiske som jeg forstår meg på. Det vaket! Slike vak som bød på både hode og hale, slik at man kunne anslå både art og størrelse med en viss sikkerhet. Det var lyst! Slik at man kunne se hva man holdt på med. Her var det bare å skride til verks. Labbe over ølbokser, partytelt, gamle svensker og det som værre var - her skulle jeg finne meg en harr! Først fant jeg bare en haug med godt voksne ørreter. Løftet høflig på lua og sa at de så meget pene ut der de sto og bydde på seg selv, midt i fredningstiden. Skikkelig trivelige karer var det! Men nok om de. Jeg fant til slutt en harr som var verdt å kaste på! (Egentlig hadde jeg kasta på og skremt flere små, irriterende vanskelige jævler før jeg fant denne, men det snakker vi ikke om). Den viste seg å være en brukbar utfordring denne harren. Stikk i strid med vaskeseddelen på siste boka til -Lars-, "Dum som en harr". For å gjøre en alt for lang post litt kortere, så seg det til slutt en 49.5cm lang sølvgrå fisk i håven. Og med Renatjokkleik på fisken så skulle vel det tilsi at den bikker kilosgrensa med knappest mulig margin? Inget monster til å være øst for rv3, men en minneverdig ufisk for en beskjeden trønder. Med andre ord så vurderer jeg nå å avslutte studiene og flytte hjem fra Østlandet da det ikke er noe poeng i å bo her lengre. PS1: Skulle ønske jeg behersket nymefiske. Du verden så mye diger harr som går å stanger hodet i steinene helt oppi elvebredden! Var jo bare å stille seg til og snakke i tlf så tok det ikke mange minuttene før det kom en kubbe på 1.5kg sigende og så dum ut! Dette gjaldt for hele fluesona! Nå vet ikke jeg hvor stor harr som blir tatt oppi der, men den største jeg så må ha vært nærmere 2 kilo. Er det mulig? PS2: Er harren utrolige pysete eller er folk bare jævlig uforsiktig? Det flyter jo død kilosharr nedover elva som om det skulle vært løv. Ble overrasket over hvor lang tid den brukte på å "komme seg", den fisken jeg fikk også. Kjørte den hardt og den var i håven i løpet av et par minutter. Gumminett, knappe 2 sekunder over vann og likevel måtte jeg bruke flere minutter på å stryke den over nakken og fortelle den hvor flink den var før den i det hele tatt ville røre på seg. Sto der i en liten evighet med hånden under buken på den(mulig det paralyserer de?) uten at den rørte en muskel. Da jeg byttet grep til halerota begynte den og røre på seg ganske umiddelbart og stakk fint avgårde.
    1 poeng
  24. Tur på Hurumlandet i går. Farget vann og dårlig sikt med det var ikke til hinder for at denne fant og tok den rødoransje flua mi. 1,25 kg. En halvtime før observerte jeg brisling eller småsild som ble jaget, spørs om det ikke det også var havabbor.
    1 poeng
  25. Det jeg tror Espen forsøker formidle og som etter min oppfatning også er det viktigste når du skal starte med tubefluebinding. Velg deg ett system og hold deg til dette. De forskjellige systemene har løsninger som sjelden passer med hverandre. Siden du er i startgropen er mitt aller beste råd å gå for tubene og utstyret fra Pro Sportfisher (Pro Tube). Da har du alt du trenger og slipper å tenke på innertuber (som ikke passer) og konede hoder (som ikke passer). De andre systemene som finnes er også greie nok, men min erfaring er at ingenting er så komplett og godt som nevnte. Håper dette var oppklarende.
    1 poeng
  26. Etter min mening bare tull. Godt tilpassede "skandinaviske" klumper dekker alle behov og presenterer bedre.
    1 poeng
  27. Kommer stadig nye ting ut av stikka, Polar Magnus på tmc 777sp strl. 10.
    1 poeng
  28. Utrolig effektiv rundt tromsø området. I vann blir den gjennomsiktig med et hint av rosa:)
    1 poeng
  29. Patagonia river salt 3 in 1 jakke
    1 poeng
  30. Jeg traff på noen ekorn jeg brukte litt tid på oppe i Stabbursdalen i sommer. Etterhvert ble de modigste tilgjengelig selv på ganske kort brennvidde... Squirrel from Stabbursdalen (Sciurus vulgaris) by Espen Ørud, on Flickr
    1 poeng
  31. "GotYa, little smurky" mener du vel, Elisabeth Bror på vederbrekket, med sine strøkne bukter
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...