Gå til innhold

Vinnerliste

  1. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      13

    • Innlegg

      10 780


  2. Jarle TL

    Jarle TL

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      1 430


  3. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      11 582


  4. Olav Haug

    Olav Haug

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      4 850


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. juni 2016 i alle områder

  1. Nå har jeg stressbundet litt nymfer før årets hovedfisketur. Da jeg gikk gjennom nymfeboksen som har vært med noen år oppdaget jeg store mangler, og flere stygge varianter som jeg bandt for mange år siden. Kan vel innrømme at nymfefiske ikke har vært særlig prioritert. Det var tid for renovering og fornyelse. Hovedtema er døgnfluenymfer og ikke minst vårfluepupper. Inspirasjon og beskrivelser er hentet fra FFS, McPhail og Tightlinevideo på youtube. Til og med selve boksen er fornyet til en flat og moderne :-) Fluene er lant ifra Robban-nivå, men håper de fungerer og kan inspirere noen her til å binde litt.
    8 poeng
  2. Sage One ? Det er jo bare sååå 2014 ;-)
    7 poeng
  3. Kan faktisk "Alle barna" vitsene få et nytt liv, akkurat som JoJo og kreppa hår? Alle barna var på fisketur utenom Itta, hun satt fast på gårdsplassen med ei flaggstang i ...... Alle barna lekte i gata, utenom Rolf, han var klint utover grillen på en golf. Alle barna var ute å sykla, utenom Brede, han hadde balla i kjede. Alle barna brukte Sage utenom Ludvik, han sverga til Fenwick
    3 poeng
  4. Sitter å vibrer på stolen og teller dager. Om få dager starter turneen i norge. Så deilig det er å bare stappe bilen full av utstyr og godsaker og koste avsted. Tror jeg klarer tre uker i år også. Hjem og jobbe litt, feriere litt med flokken jobbe litt og avslutte sommeren på island. Det blir tooft. Har jaggu fått innvilget nz tur til vinteren av skrubba. Nå gjelder det å sope sammen alle rester og jobbe hardt så blir dette et fiskeår uten sidestykke. Man lever bare en gang og man vet heller ikke hvor lenge det varer.....
    3 poeng
  5. Hei Det er vel greit å presisere at både jeg og Nilssen har erfart at det er nok ørret i Søndre Heggelivann. Dette er også i tråd med andre fiskeres erfaringer fra nevnte vann. Fangstene er vel blandet med alt fra god k-faktor til litt for lav, og det har vært nok fisk der. Men jeg frykter en negativ utvikling når man setter ut såpass mye fisk som det er bekreftet her. Selv om oppdrettsanlegget ikke forsyner marka med fisk i 2016 (fordi de bygger om anlegget), så burde man etter min mening ikke satt ut / solgt så mye fisk for utsetting i Søndre Heggelivann. Etter mitt syn er det bedre å la et fiskevann gå litt tomt fremfor å sette ut mye settefisk. Det er enklere å korrigere med å sette ut noen fisker i etterkant. Det som er vel så bekymringsfullt er jo det Nilssen beskrev fra Svartkulp - godt underbygget av følgende fangst i løpet av noen nattetimer; (Svartkulpmassakerens harde fakta: 1 x 31 cm, 3 x 28 cm, 3 x 25/26 cm, 4 X 24 cm, 4 X 20 cm) (http://www.larsoglars.no/?p=10049) At OFA misliker at slik forvaltning kritiseres, sier vel mer om OFA enn de som kritiserer. Bare det at man nekter å oppgi utsettingstallene kvalifiserer til stryk. Det som bør bekymre OFA er ikke at de konfronteres med dagens praksis. Den reelle bekymringen er at det fiskes for lite i marka. Med 3 mann ansatt på full tid (!) og nedadgående rekruttering av sportsfiskere kan det bli krevende i årene fremover. Å møte dette med å sette ut for mye fisk / stor settefisk er en strategi som jeg ikke har særlig god tro på.
    3 poeng
  6. Alle tider Lars. Nord for Sundsval satser jeg på lyden av samejenter som runker.....
    3 poeng
  7. Ja, tida flyr noe fryktelig. Nå begynner jeg faktisk å bli drittlei de varme skogsvanna, så nå skal det bli utrolig godt å komme seg til fjells med iskaldt vann og skikkelig frisk luft
    2 poeng
  8. Skremmende hvor fort en sesong går her til lands . . . Er ikke lenge siden man satt her og bannet over snøkaos, og nå er man allerede midt i sesongen. Heldigvis er det mye moro i vente enda, og forhåpentligvis får man noe bibiosverming også her på østlandet i juli/august, men pokker . . . Nå går det fort til jul ;-)
    2 poeng
  9. 2 poeng
  10. Om du googler sjøørret Levanger så får du ganske mange tips om plasser å prøve. Er ikke dumt å se litt på månefaser og fiske hardt når månen har størst innvirkning på flo og fjære. Fiske på stor fjære har gitt god uttelling på alle plasser jeg har fisket sjøørret.
    2 poeng
  11. Jepp - hihi Alle barna brukt Akron, utenom Liss, hun brukte bare noe råtten, gammal spiss. Og slik kan man nå fortsette...
    1 poeng
  12. 1 poeng
  13. Alle barna var på fisketur, unntatt Lars . . . Han hadde en feilslått smisketur :-(
    1 poeng
  14. Nei, noen 2488 har jeg aldri brukt på Island - det ville jeg aldri turt. Den jeg mistet var på en 2487 str. 14. Kroken var så å si like fin, den bare løsnet etter noen minutter. Skal man skylde på noe ved den anledningen, så var det at stanga var for hard og ikke holdt godt nok på fisken. Jeg har imidlertid 2488H i alle de små størrelsene, men det blir en ganske merkelig krok med den tykke wiren. Vil nok tro den kroker noe dårligere pga tykkelsen.
    1 poeng
  15. Har brukt de spesielt i ei elv med veldig klart vann og spottefiske. Der har de vært glad i disse Det kan nok stemme at det har vært i baetistid. Brukt de i krok 14-16. Også er det enkelt å variere disse med forskjellig krage. Påfuglherl som du har er jo veldig giftig, og fungerer sikkert like godt.
    1 poeng
  16. Ser veldig bra ut det der, du er jammen en dyktig fluebinder. Ei kjapp flue som har fungert godt for meg siste åra er Egans Frenchie med tungsten og rosa ice dub krage. Tar ca 4 minutter å binde.
    1 poeng
  17. Jørn Lande høster sikkert blandede reaksjoner på denne, men jeg syntes den var kul nok :-)
    1 poeng
  18. 1 poeng
  19. Flere steder har vi allerede havnet i "sommermoduslaksefiske" pga lite nedbør, mye vind og høye temperaturer. Ved siste besøk i den lokale elva måtte jeg allerede ty til teknikkene jeg nevnte i artikkelen. Fisket med vanlige fluer og fortom et par timer uten noe resultat. Kona fikk en på sluk litt lengre ned i en stor høl så det begynte å tære litt på. Jeg rigga da om stanga mi til 2 stanglengder fortom, tapert ned til 0,22 i spissen og satt på en bitteliten flue. Denne kasta jeg ut litt oppstrøms en fin hoggplass (der laksen ofte står å slapper av) og begynte å dra flua svæææært sakte men heeelt jevnt inn. Dette trigget laksen som tok flua heftig som bare det! Desverre for meg ble "taket" så heftig at det hele tok slutt etter et 7-8 meters utras. Fisken tok altså en bitteliten flue etter å ha blitt fisket over med både Sunray Shadow, Superpuppan, sluk og en Allys Shrimp. Her er en video av flua som jeg laget til noen som var helt i startfasen på fluebindingen sin: https://vimeo.com/7688695 Jan
    1 poeng
  20. 4000 fisk!!! Har det rabla helt for dere???
    1 poeng
  21. Spennende prosjekt Frode, og ikke helt ufarlig.Jeg har selv ofte drømt om ei lita, lubben samejente å dele kroppsvesker med der oppe, men sliter som deg med å komme i buksa på dem. Uansett, jeg ville begynt med å oppsøke samestands langs E6 for å kjøpe noe tørket reinkjøtt og en samekniv eller to. Dette er ofte litt tamme samer, om de ikke har tilgang på alkohol. Her er det muligheter for å lære seg kroppspråket deres, og kanskje plukke opp noen samiske gloser. Du, med dine 2.80 på strømpelesten, vil bli lagt merke til, på godt og vondt . . . Samene vil skjønne at du er langveisfra, uansett hvor hjulbeint du beveger deg. Snakk høylytt om hvor intenst du hater ørn, jerv og søringer ! Etter du har gjort deg husvarm hos E6-samene kan du mingle litt med samer i alta. Disse er kjent for å være nokså joviale til samer å være, og noen av dem snakker, evt forstår norsk. Eller du kan gå rett på kautokeino/karasjok, og bare ta det som det kommer. Om du forsikrer dem om at du ikke er ute etter laksen eller molta deres, så kan det være de lar deg bli en av dem et par dager. Brennvin kan som kjent redde deg ut av enhver situasjon der oppe :-) Skal opp selv i sommer, og håper i det minste å komme på hils med noen av dem :-)
    1 poeng
  22. Helt ok han trommeslageren her. Var en av få som greide å imponere Frank Zappa ved å spille "The Black Page" perfekt på første forsøk. (Et musikkstykke med så mye noter at arket nesten er svart).
    1 poeng
  23. Om en måned nå så smeller det for alvor. Da skal ruffen på turne. Lås inn alt av ørret over to kilo og unge jomfruer. Nå nærmer det seg hovedturen for i år. Som jeg glede meg!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...