Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Ruffen

    Ruffen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      11 582


  2. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      577


  3. Tore M. Nilsen

    Tore M. Nilsen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      4 035


  4. Olav Haug

    Olav Haug

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      4 850


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. juli 2016 i alle områder

  1. Har pyntet vegetasjonen litt vel mye de siste ukene. Tid for påfyll.. Ikke noe nytt, men har hatt stort hell med disse på litt sær fisk. Virker som de er mindre skeptisk til tynne kropper. Litt som meg selv.. #15
    4 poeng
  2. Fluefiske har styrt en stor del av livet mitt og jeg sikter stadig mot å bli en "komplett fluefisker." Veien er målet i den prosessen, og jeg er ganske sikker på at målet aldri nås. Når det gjelder brunørret så krever det mye mer av en fluefisker å forstå hva som skjer UNDER vann. Uvitenhet er ikke en egenskap jeg anser som spesielt beundringsverdig, så selvfølgelig fisker jeg med nymfe. Hadde jeg kun fisket tørt måtte jeg ha tatt opp en annen hobby også siden koden er så lett å knekke i forhold til nymfefiske. Blir som en dyktig golf spiller kun skulle spille minigolf. Det er også gøy men neppe noe jeg ville latt dominere livet mitt i samme grad. Når det er sagt så er det få ting som trigger fluefiskeren i meg som et vak. Vaket er opphavet til alt vi driver med (laksefiske - not so much...). Men det blir totalt feil for meg å KUN søke vak. Såkalte tørrfluepurister har noe "Homer Simpson'sk" over seg - anything that's hard to do is not worth doing. Jeg tar meg ofte i å syntes synd på dem. Der de sitter, tafatte og venter på at naturen skal gjøre det lettere for dem.
    3 poeng
  3. Noe av det enkleste man som fluefisker gjør, bortsett fra å kle på en vaderne, er vel å fiske på vakende ørret. Samtidig er det noe av det kuleste
    2 poeng
  4. http://www.fvn.no/lokalt/kristiansand/Foreslar-begrensninger-pa-fritidsfisket-3040030.html Dette er interesant. Det er ikke i den indre oslofjorden men handler om samme tema så jeg så ingen grunn til å starte egen tråd. Ikke garnfiske men et veldig hardt fritidsfiske. Det er fryktelig med tyskere her. Spessielt på høsten.
    2 poeng
  5. Var ute en tur med en kompis denne uken, vi fikk tre Bass og mistet en Det var i indre Oslofjord
    2 poeng
  6. Noen vepser. Laget for å flyte litt tungt i vannfilmen. Ikke for uendelige flyt/ eller 5 min på stillvann. De skal ligge litt dypt i filmen noe slike landinnsekter ofte gjør. To varianter. En "spent" og en med hel vinge pekende bakover.
    2 poeng
  7. Hei! Rapportene til havforskningsinstituttet er veldig gode! I rapportserien fisken og havet nr-4 2016 så tar de spesielt for seg ny og oppdatert kunnskap om kystnær torsk i Sør-Norge. Hele rapporten finner dere her: http://www.imr.no/filarkiv/2016/06/fh_4-2015_kysttorsk_so_30.05_til_web.pdf/nb-no På side 28 fremgår det at fritidsfiskerne tar over dobbelt så mye torsk som yrkesfiskerne (33% vs 15%). Disse tallene er selvsagt usikre, blant annet fordi yrkesfiskeren har en økonomisk gevinst av å underrapportere, mens fritidsfiskerne har en tendens til å overdrive Likevel gir tallene en god indikasjon på hvem som beskatter kysttorsken mest. Når det gjelder de forslag som Havforskningsinstituttet foreslår så er det ingen direkte motstrid mellom å verne indre Oslofjord (Friluftsfjorden) og forslagene til instituttet. Det går fint ann å gjøre begge deler, dvs ha en Friluftsfjord og samtidig innføre andre tiltak for å redde kysttorsken i Sør-Norge.
    1 poeng
  8. Har ikke noe særlig trua på desimalhoring i tuene jeg heller. Det går mere på varme og trykk, trur jeg, og da særskilt gjennomvarme dager/døgn uten noe nevneverdig med nedbør. Litt sånn gjennomgående for de fleste maurarter og mange andre landsinsekter forøvrig
    1 poeng
  9. Jeg har aldri blitt helt klok på dette jeg heller. Annet at det er varmt og lummert når det svermer jordmaur. Mange hevder det skjer på en hvis temperatur. Det tror ikke jeg. De svermer på så mange forskjellige plasser at jeg har vondt for å tro at det er samme temp på alle plassene. Det er fryktelig mye maur på tomta mi og i dette området. I tillegg er det et stup på tett på nedsiden av tomta så de får et løft til værs når de flyr utenfor. Det er litt av noen mengder med måker og svaler som kan samle seg. Det er søren ikke så rart at fisken er så glad i maur. Men jeg har nevnt før at for min del er det ofte litt lokalt i vannene jeg har hatt bra fiske med jordmaur. Gjerne plasser det samler seg mat naturlig og hvor det plutselig begynner å vake en periode. Har liksom ikke kommet til vakfest over hele vannet nå.
    1 poeng
  10. Du må absolutt ta høyde i betraktning innefor rimelighetens grenser, da dem er høyst temperatur og væravhengige. Noen ganger kan det være veldig lokalt, og andre ganger kan det virke som at hele skauen er full. Altså, ikke alltid så greit å bli klok på, men vanligvis er det litt mere lokale opptredener som gjelder. Jeg veit feks om ei rekke med vann oppi marka her, hvor vanna ikke ligger langt fra hverandre, hvor på det ene vannet kan være full pupp, mens det andre er stille som graven. Avstanden fra vann til vann her varierer fra 40 til 200 meter, mens hele rekka har en høydeforskjell på ca 20-30 meter.
    1 poeng
  11. En sann tørrfluefisker heter tråden. Er det ikke da rimelig å tro at den handler om å fiske med tørrflue og ikke maurspotting og slikt? Det er et tynt argument å si at det ikke begrenser fiske fordi man ikke fisker hvis det ikke vaker. Det en annen diskusjon. At folk har lyst å bare fiske tørt kan jeg forstå men at det ikke begrenser fiske (som tråden egentlig handlet om) er jeg uenig i. Når fisken står og nymfer langs bunnen i klart vann finner jeg det mye kulere å prøve å ta den på det. Det er dødskult. Hvis jeg ikke skulle gjøre det pga noe jeg har forhåndsbestemt så er det en begrensning. Kan jo si jeg heller vil ligge i lynga å titte på den men det har ingenting med å fiske med tørt eller ikke. Da har du allerede begrenset deg på forhånd til at den fisken ikke skal fiskes på fordi den ikke vaker. I så fall bør tråden hete: ser du på maur og annet hvis ikke fisken vaker.
    1 poeng
  12. Jeg trur naturinteressen, rekreasjonen og friheten er grunnlaget for de fleste av oss som sliter med denna sjukdommen, purist eller ei
    1 poeng
  13. Jeg mista en riktig stor fisk torsdag kveld ved 23 tiden og jeg tenkte, kan det ha vært en havabbor. Den tok i overflata, mye plasking og mye lyd. Kjørte den for hardt og fikk ikke brukt stanga som "støtdemper". Det er jo lov å drømme og i min drøm er ikke dette en sjøørret eller kjempemakrell. Fikk en ganske stor makrell tidligere på kvelden, men dette var noe helt annet. Har vært ute et par kvelder til uten annet enn makrell på noen av oss.Det gir meg i det minste lyst til å jobbe videre for et verneområde. Friluftsfjorden!
    1 poeng
  14. Har ikke for vane å henge ut hverken firma eller enkeltpersoner, men jeg skylder fellow fishermen og kvinner å videreformidle når enkelte skor seg på vår fiskeglede og ikke leverer! 27.06 bestilte vi to liner og en fortom fra Loopnorge.no. Forhåndsbetalte samme dag til kontonummer oppgitt på nettsiden. Min kjære fikk e-post fra den kvinnelige representanten på at de ikke kunne levere varene fordi de var på ferie(...). Det sto også at ordren måtte betales først... Noe den var for lengst.. Rett og slett fordi de ikke har gidda å sjekke konto. Ringer primo juli og ble da lovet etter ett sløvt "haaallo..." Fra mannlig utsending i LOOP Norge i andre enden at det skulle sendes asap 7.juli(etter de var tilbake fra ferie....) Ingen liner kommer. Ikke overraskende. Mer som forventet. Mister tålmodigheten 16.juli og ringer for tredje gang. Intet sendt, har fortsatt ikke gidda å sjekke konto. Han forteller at de fleste kundene er fornøyde.. Og at det er jo endel å gjøre. Det at dette er tredje gangen man forsøker å handle med de hvor resultatet er helt forferdelig service er totalt uinteressant for Loop Norge. Tilslutt må vi, for å få varene, kjøre til Nesoddtangen! Vi gjør det og håper vi da muligens blir tilgodesett med fraktkostnaden på 100kr.. Rett før ankomst ringer vi og sier vi snart er der. Da forteller han at han er jo ikke på lageret og har ikke bil, så vi får komme å hente ham. Det e 2 km, har itj så løst å gå dit.. Vi kjører med sammenbitte tanngarder ytterst ut på tangen. Er dette kundebehandlingen når DE ikke følger opp?! Vi må vente til han kommer ruslende. Han setter seg inn i bilen og jeg ber ham forklare veien så vi kan komme oss raskt hjem igjen, da vi har unger i bilen og hele sommerkvelden forsvinner til dette.. Da bråsnur han seg og spør: "E du sur???!" Hvorpå jeg svarer at ja, selvfølgelig er vi sure når vi må hente deg for å få betalte varer. "Overfører pængan, detta gidd æ ikke!" Så fløy'n ut av bilen og gikk hjem. Latteren satt løst i bilen etterpå, rett og slett av avmakt og sjokk, og her sitter vi. Noen bensinkm fattigere, ikke fått tilbake pengene ennå(lurer på om det skjer) og helt uten varer fra LOOP Norge. Sjokkert over denne vanvittige kundebehandlingen. Har tidligere hatt dårlig erfaring hvor man har mottatt inkassokrav fra samme gjeng uten å ha fått regning først. Siste gang det legges igjen en eneste krone hos LOOP Norge. Håper flere tar stilling til dette også, er det ikke slutt på at Ola og Kari skal stå med lua i hånda for å få lov å gi bort pengene sine?!? At LOOP Norge ikke skjemmes.
    1 poeng
  15. For en talentløs fotograf med mobilkamera, var denne umulig å få gjengitt tilfredsstillende på film. Siste bildet er nærmere sånn den ser ut med øynene. Nok snakk, inn for landing!
    1 poeng
  16. Da jeg luftet ideen om Friluftsfjorden for Oslofjordens friluftsråd var de positive helt til jeg sa at alle må fiske med lett redskap. Det samme var tilfelle med Marinreparatørene som har som mål å gjenskape livet i fjorden. Jeg er ingen velkommen gjest på FB siden deres. De har i likhet med andre skjønt at de foretrekker å fordele ressursene svært skjevt og blant deres foretrukne er Røkke. Det skurrer med det de mener å stå for og da angriper de heller dem som påpeker det i stedet for å skifte mening. Jeg mener man tar side også ved å holde kjeft og det at den såkalte venstresiden i politikken ikke vil si og mene noe forteller meg at de ikke er konfortable. Dette er er liten men viktig sak enten det gjelder miljø,fordeling, ernæring,fysisk og psykisk helse og som marinbiolog Henning Røed skriver i boka "Fiskehistorier" Hvem eier fisken i havet. Så forresten at boka ligger til salgs for 170 kr på manifest forlag. En glimrende bok skrevet av en uredd mann. Det var dagens reklame. Knut
    1 poeng
  17. Yes, you! Blir det noe greie på stikka?
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...