Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      30

    • Innlegg

      577


  2. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      12

    • Innlegg

      3 596


  3. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      10 780


  4. Kim W

    Kim W

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      5 250


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 22. jan. 2017 i alle områder

  1. Er det admin og moderatorer, mener du? Skal vi som er det sette igang diskusjoner her? Dette er en medlemside for Norske Fluefiskere, og det er opp til medlemmene å komme med mer eller mindre meningsfylte innlegg, og forslag til hva som må gjøres. Modereringen har blitt veldig bra, der vi i stor grad er kvitt snikreklamifiseringen fra bransje-tilknyttede folk og folk som er/vil bli sponset. Problemet til FFS og andre absolutt alle andre debatt-forum, er at det er i økende grad vanskelig å holde aktivitetsnivået oppe. I dag diskuterer folk av en eller annen merkelig grunn på Facebook/kommentarfelt, som overhodet ikke passer til slik aktivitet - spesielt med tanke på søkbarhet og slikt. Og så skal jo alle mann ha sin egen høne (eller hvordan uttrykket er). Alle vil være populære og kjente fluefiskere, med egne blogger, FB-grupper, Youtube-kanaler og jeg vet ikke hva. Dermed mister man fokus fra diskusjonsforum, og vil heller prøve å fremme seg selv og sine ting. Og andre har plutselig 1000 andre steder de kan poste sine tanker og greier på. Om en stund er det årsmøte, da regner jeg med sterkt oppmøte av alle medlemmene og flere favner med forslag til hva fremtiden til foreningen skal være. Dere skal få info om hvor forslag skal sendes. Eirik
    12 poeng
  2. Er sånn som jeg ser det bare en måte å redde FFS på, det er å poste noe som har med fluefiske å gjøre.. #14
    8 poeng
  3. Denne cdc-myggen er en fast beboer i flueboksen. Flua er enkel å binde og den fisker godt i marka.
    6 poeng
  4. Dagens siste fra min stikke. Ikke noe revolusjonerende, men men.. #17
    6 poeng
  5. Så enig så enig Lars. Jeg leser også diverse fb grupper om fiske også, dvs scroller forbi og lyn eser. Finner det aldri igjen, hvis der er noe jeg kunne tenke meg å lese grundigere dagen etterpå. Da googler jeg temaet og de ender jeg vel nesten uten unntak på div fora eller youtube osv, så fff og lignende fora har sin styrke i oversiktlighet og tidløshet. Dessverre er ikke vi brukere flinke nok til å legge ut saker og endel jeg fora jeg før leste daglig, er etter min mening døende, dessverre. Heldigvis er ikke fluefiskesiden der. Ikke tror jeg moderatorene jan gjøre så mye fra eller til med aktiviteten, det er det vi brukerne som må gjøre. At det har blitt luket ut noen netttroll opp gjennom årene er positivt.
    5 poeng
  6. Det er brukerne som må drive forumet på ffs . . . Sånn har det alltid vært, og sånn må det være. Som Eirik er inne på, så er det en trend at det ikke lenger er høy aktivitet på noe debatt-fora, så det er ikke noe særskilt for ffs. Dette gjelder ihvertfall alle andre fora jeg har fulgt, enten det er fluefiske, musikk, eller hva som helst. Den trenden kan jo snu i fremtiden for alt jeg vet, og jeg tror ikke fb vil være like populært for alle i uoverskuelig fremtid heller. Som Marius nevner så er det fb generelt jeg siktet til i mitt første innlegg som har blitt platformen for å dele hva det måtte være, og man må bare akseptere det. Ingenting tyder på at de forskjellige fluefiskegruppene på fb på noen måte kan erstatte ffs slik det var i sin storhetstid, og aktiviteten her på den tiden var nærmest et fenomen i seg selv.
    5 poeng
  7. Hva med å utarbeide en saksliste på forhånd som blir lagt ut her? Så kan medlemmer som ikke kan komme på møtet komme med innspill.
    4 poeng
  8. ferdig med alle de "klassiske fluene". som ganske ny fluefisker, følger jeg bindeoppskrifter til punkt å prikke, men nå skal jeg prøve å lage litt forskjellig uten nå fast oppskrift. antar denne funker som en vårflue.
    3 poeng
  9. Jeg er visst ikke like flink som Geir, men funker sikkert...
    3 poeng
  10. Hadde ett eksemplar av denne fluen i boksen i fjor. Det var akkurat nok til å redde kvelden da store døgnfluer styrtet i elven.. #11
    3 poeng
  11. Vidar Langerud stiller sammen med meg og Rune som fluebindere på Gero messa. Supert. Jeg så noen fluer som Vidar bandt i Åros for noen år siden og de holder absolutt mål.
    2 poeng
  12. Spesielt det siste halvåret har jeg ikke vært noe flink til å dele sjøl, men jeg fatter alikavæl ikke at folk heller velger å sitte på facebook og dele erfaringer i laaange innlegg. Innlegg, informasjon og kompetanse som til slutt bare ender opp i tåkeheimen, som det meste annet på en såpass uoversiktelig plattform... Jeg synes dessuten at diskusjons og skrivedelen av forumet bør åpnes for alle igjen, betalende eller ikke betalende. Jeg betaler gjerne den tohundrelappen i året uansett, og det trur jeg også mange andre er villig til å gjøre. Så kan man evt heller flytte begrensningene til et annet område, hvis det skulle være nødvendig. Friskt blod blir sjelden feil i en slik sammenheng, så det vil bidra til å øke mangfoldet, trur jeg.
    2 poeng
  13. prøver meg på marginata med juksevinge fra hemingway. vingen skal klippes under fisking for å få riktig størrelse.
    2 poeng
  14. Da er sesongen endelig igang! Fikk meg en tur med fluestanga etter sjøørreten idag mens lyset var på topp! Kjøpte bladet Allt om Flugfiske for en uke tilbake, et nummer fullt av fluebinding. Mens jeg leste gjennom uka kom inspirasjonen til fluebinding snikende og på fredag måtte stikka frem. De fluene som interreserte meg mest var med gummiben, men siden dette måtte bestilles var det Dräpamasken som ble laget. En latterlig enkel flue å lage, maraboy og ribbing! Lyset var som nevnt på det sterkeste og jeg kjente litt varme fra sola i det jeg gikk fra bilen. Plassen jeg valgte er best når vannet er på det laveste og stiger. Idag var jeg heldig og jeg ankom ved full fjære og vannet hadde såvidt begynt å stige. Vanntemp på 2-3 grader kan være en utfordring for fingre, men idag var det blikstille så det gikk greit. Satt på en Pattegrisen til å begynne med og allerede på første kastet nappa det i flua. På kast nr 2 ble det fast fisk, en passe tynn liten fis på ca 30 cm. Det viste seg at jeg var på riktig plass til riktig tid, jeg fiska i ca 2 timer og hadde flere kast med fisk på flua enn kast uten å kjenne noe. Resultatet etter dagen ble 9 sjøørret, de 2 største litt over 50 cm og en torsk på ca 2 kg. Alle ble fint satt tilbake Prøvde de nye Dräparmasken fluene og de leverte de også. Fin tur ! Jan
    2 poeng
  15. Saksliste og invitasjon må sendes i form av en innkalling. Så det kommer en e-post med dato i løpet av de neste tre ukene. Frist for innkommende forslag er vel 14 dager før årsmøtet, så det kan vi publisere i forkant sammen med årsberetningen - igjen via e-post. Du skal bli godt informert Morten. Det eneste vi ikke kan gardere oss mot, er såkalte benkeforslag Vi har ingen valgkomite så det blir vel interimstyret som fungerer som valgkomite. Årsmøtet er en forenings høyeste organ og vedtak fattes av de som møter opp og avgir stemmer. Men det er jo lov å gi noen fullmakt til å stemme på vegne av seg. Hovedutfordringen i dag kan bli å få besatt alle postene i styret. Deretter må man velge en valgkomite og et moderatorkorps. Sistnevnte BØR bestå av 4-5 personer og ideelt sett bør kun en av disse være medlem av styret. I alle de tre nevnte grupperinger bør det være fullt mulig å delta uansett hvor i landet man bor. Møter kan kjøres via skype, telefonkonferanser og evt lukkede FB grupper.
    2 poeng
  16. Jeg mistenker at ringvirkningene blir merkbare også her, og det jeg frykter mest er mer av drittinsekter, som steinfluer og vårfluer.Døgnflueklekkingene får neppe blitt så mye dårligere enn de har vært de siste par årene, men jeg har sendt et ønske om at baetisene må lære seg skikkelige spinnerfall, fremfor det tullet de holder på med. Men hvis Trumpeten gjør alvor av å bygge mur rundt hele landet, så kan det jo være at noen arter som ikke lenger får innpass til usa heller søker seg hit, og da er det bare å håpe at det er døgnfluer, og at ikke Listhaug stikker kjepper i hjulene/vingene for dem.
    2 poeng
  17. Det er langt mellom innspillene fra oss som er på fluefiskesiden og det kan vi ikke skylde på andre enn oss selv. Er ikke veldig kjent med facebooksider men de få jeg har vært innom er ikke mye å skryte av. Friluftsfjorden!
    2 poeng
  18. Rask og enkel måte å få til en rimelig realistisk husbygger-caddis. Synes den var kul. Om det har noe for seg eller ikke, det er en annen sak.
    2 poeng
  19. Circa er ei djup og rolig stang som spiser det meste av snører, så her blir vel smaken som avgjør igjen. Ville nå uansett titta litt på Eikre sine liner, jeg. Grattis forresten!
    1 poeng
  20. Hva med å gjøre en liten happening ut av årsmøtet? Eller et eller annet i forkant/etterkant av årsmøtet? Feks: Et fluebinder-seminar, med middag og felles overnatting på et eller annet horehus på det sentrale østland? Kan dette slåes sammen med noen av de kommende messene på østlandet kanskje? Ja, ser at det fort blir i strid med kommersielle statutter, men det er jo i sånne fora vi møtes utenfor sesong likevel? Gero har ei stor messe på gang snart! Kan vi ikke samles i forbindelse med den? Noe slikt ville gjort det litt lettere å tatt turen for meg i hvert fall!
    1 poeng
  21. Enig med Simen her. Fine fluer som kommer til å fange fisk. .....
    1 poeng
  22. Veldig fine fluer Morten! [emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk
    1 poeng
  23. Det er med tungt hjerte jeg må meddele at det antakelig vil blåse mer enn noensinne fra mai - september i år, så jeg anbefaler faktisk fluefiskere flest til å holde seg hjemme. Unntaket er disse raringene som driver å fisker i sjøen . . . De kan kjøre på som før, og noe sier meg at de liker vind, også !Gladmeldinga er at du kun trenger å binde 17 fluer denne vinteren, hverken mer eller mindre. Dette er 6 mindre enn i fjor, og det må kunne sies å være positivt :-) Legg på to ekstra halefibre på døgnfluene i forhold til hva du har brukt tidligere, og øk lengden på hacklet med en kusehårsbredde, så slipper du at fluene velter i stormkastene, og du er sikker på å fiske moteriktig. Det vil gå med litt mer DryDip, men det får vi bare leve med.
    1 poeng
  24. Samtlige bind er så å si klare, men det gjenstår omslagsbilder som forsvarer innholdet.Jeg ønsker å bruke bilder av meg med schvær fisk på samtlige omslag, men de siste sesongene har det vært en trend at de største ørretene jeg har fått også har vært de styggeste ! Når man har alt på stell selv, så ønsker man selvfølgelig ikke å bli dratt ned i søla av ørret med ufordelaktig utseende. Selvfølgelig kunne jeg brukt gamle bilder, men så godt som samtlige er mer eller mindre oppbrukt i komersielle sammenhenger fra før. Blir neppe noe utgivelse før nærmere jul, og mye avhenger av kommende sesong . . .
    1 poeng
  25. Hva mener du er gjort feil André, og hva har du gjort for å gjøre siden bedre? Det var jo veldig lite konstruktivt å spore i din misnøye? Er du misfornøyd fordi det er blitt vanskeligere å reklamere for produkter her inne?
    1 poeng
  26. En veldig god fiskeflue det der. Spesielt på sensommerkvelder med Siphlonurus spinnere på vannet!
    1 poeng
  27. Silver Grey #8/0 for ein god venn av meg #8/0, #1/0 og #4:
    1 poeng
  28. 1 poeng
×
×
  • Opprett ny...