Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      10

    • Innlegg

      6 150


  2. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      1 144


  3. Kjell S. Rakkenes

    Kjell S. Rakkenes

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      553


  4. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      577


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. jan. 2017 i alle områder

  1. Heisann, Jeg har lagt ut en sak som jeg har vært gravid med lenge... tok sin tid... Les mer her: http://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/pardon-de-meana-og-hanene-fra-leon/ Kanskje dette kan inspirere til litt av hvert. Om ikke annet så går det med mye GDL hvis man har det liggende
    6 poeng
  2. Hei Kjære bruker, Det nærmer seg årsmøte og valg av nytt styre. Årsmøtet skal avholdes i april og på det skal vi velge nytt styre og hvilke saker styret skal jobbe med i året som kommer. Føler du deg kallet til å være med å drifte fluefiskesiden så send meg en PM. Har du saker som du ønsker at årsmøtet skal ta opp så kan du begynne å tenke på det. Det vi komme en frist for saker til årsmøtet når vi får satt dato. Vi ønsker oss flere moderatorer, ønsker du å påta deg denne rollen? Send meg en PM. Vi kommer til å sitte på Geromessen lørdag 4 mars og binde fluer. Det er en fin anledning for medlemmene til å komme bort og snakke med oss som sitter i styret om verv, saker til årsmøtet eller andre tilbakemeldinger.
    4 poeng
  3. Hei Eirik Det er ingen vits å diskutere om forumsidene på FFS har et responsivt design. Det har de ikke. Fronten på fluefiskesiden (www.fluefiskesiden.no) har et responsivt design. Hjertet på portalen, Forumsidene, har ikke et responsivt design. Jeg legger ved to skjermdumper i en separat post som viser forskjellen på et responsivt design, og et statisk design. Jeg tror det er mulig å bli enig om at et premiss for å lage en attraktiv tjeneste, er at tjenesten er designet for de enhetene som brukerne faktisk anvender. I dag bruker folk stort sett mobile enheter for nettsurfing. For morro skyld hentet jeg fram noen tall fra de rapportene jeg kjøper løpende på jobb. De viser blant annet følgende Mobiltrafikk overtok for desktop basert nettrafikk i 2014. I Norge var 52 prosent av nettbruken fra mobiltelefon i 2014 (fant ikke 2015-tallene, som er de siste vi har, men bruken har trolig ikke gått ned). Mobiltelefonen er den foretrukne platformen for internett (halvparten av oss bruker mobilen til nettsøk før vi står opp av senga om morgenen) 30 prosent av norske husstander har fjernsyn som er koblet til internett 85 prosent av nordmenn bruker mobiltelefonen til å surfe på nettet. Disse tallene utvikler seg i rakettfart. Snart får vi tall som sier noe hvor stor andel klokken har av nettrafikken, konsollen i bilen, kjøleskapet osv. Siden jeg har Google Analytics tall for mitt eget nettsted (www.rakkenes.com) kan jeg vise at trafikken siste 30 dager foredler seg slik: mobil 51,33%, desktop 43,33%, tablet 15,33%). Tallene viser altså at 66,67% av trafikken kommer fra mobile enheter. Jeg ser på egne sider at etter at jeg endret til et responsivt design, så er den såkalte fluktfrekvensen/engasjementraten halvert/fordoblet. Mobilbruken har det siste året nesten fordoblet seg. Jeg tror det er for lettvint å feie veldokumenterte fakta under teppet. Det er opplagt at interaksjonsdesignet på et nettsted har mye å si for engasjement og brukerlojalitet. En annen sak er det imidlertid om FFS mangler ressurser til å gjennomføre en tilpasning til den teknologien som driver trafikken på nettet. Det er i så fall synd, men man kan ikke underslå faktumet av den grunn. Man må rett og slett legge en strategi for FFS som står i forhold til de ressursene man har. Derfor indikerte jeg i min tidligere post at det kan være en ide å begrense omfanget av tjenesten, slik at det man faktisk tilbyr leverer på de kriteriene som vi vet er kritiske for å øke engasjementraten. Bare så det er sagt. Jeg forsøker å dele det jeg kan om brukeratferd på nett, i all vennlighet. Jeg er fan av FFS og håper dere finner en god løsning for forumet og portalen. Kjell
    3 poeng
  4. Uten å ta stilling til synspunktene, så synes jeg Rakkenes gjør noe interessant ved å snu noen steiner. Forhåpentligvis vil årsmøtet være en god tankesmie for dette og mer. Men uansett hva man gjør, så må man ha lojale og aktive medlemmer som bidrar for å sette ideene ut i livet. Vi har noen som bidrar jevnt og trutt, men potensialet er betydelig større. Det å samarbeide med andre frivillige organisasjoner eller firma er en interessant tanke. Det er forsøkt, men det er også de som av ulike grunner ikke ønsker å samarbeide av prinsipp. Enkelte av de internasjonalt anerkjente fluefiskerne som har besøkt Norge de siste 25 årene har kommet hit fordi flere aktører har samarbeidet organisatorisk og økonomisk. Eller - dette var vel mest vanlig på 90-tallet. Det mener jeg man må tilbake til. På ulike messer er det stort sett de samme fluebinderne som går igjen. Ære være de for innsatsen, men det hadde vært spennende med litt nytt blod. Jeg tror det ville vært sunt om FFS booket fluefiskere i samarbeid med andre - slik vi nå har gjort med helgens arrangement på Gran. Det gir inspirasjon. Vi har snakket med flere av de andre butikkene også (vi binder oss jo ikke til en butikk). Neste ut er Gero som får drahjelp på messen sin. Dersom det er oppslutning om slike tiltak kan man dra det ganske langt. Kelly Galloup står høyt på min liste. Om han er villig, er det ikke noe problem å fly ham over, gi våre egne medlemmer en helg med ham, leie ham ut tre kvelder og sende ham hjem igjen. Et slikt tiltak vil gå i 0,- og vi kan gjennomføre det fordi vi har penger å legge ut. Poenget er at man må ha flere bein å stå på enn et forum. MEN det krever jo at medlemmene viser interesse og deltar.....
    2 poeng
  5. Det var ikke meningen å gjøre deg til talsmann for å slippe galskapen løs igjen Og du har rett i at det er veldig forskjellig å bare å sitte å le av diverse usakligheter og faktisk skulle forsvare det. En ting er at de mest usaklige og usmakelige debattantene irriterer hverandre. De var også med på å skremme andre fra å skrive på forumet. Jeg har vært tydelig på at jeg mener folk bør delta med det de kan når de er medlemmer av en organisasjon som vår. Det behøver jo ikke nødvendigvis være kunnskap, artikler, styreverv og fluer i Fluedatabasen. Gode spørsmål er også med på å gjøre forumet interessant. Bare man er litt omtenksom når man skriver i emnefeltet slik at det er søkbart senere.
    1 poeng
  6. Jeg kjenner med sikkerhet til flere tilfeller av medlemmer som forsvant pga tonen på forumet og enkelte kverulanter. Og dette var medlemmer som faktisk hadde noe å fare med. Medlemmer som delte av kunnskap som var erfaringsbasert, men som ble motsagt med tåpelige innlegg. Og her er vi 4-5 år tilbake i tid. Samtidig så var nok opphetede diskusjoner en tiltrekningskraft på andre igjen. Men når man mister de som faktisk har noe å bidra med så er det ikke verd det. Dessuten må noen moderere. Det har på FFS til tider vært en krevende og veldig lite trivelig jobb. En moderat fredelig medlemsmasse med felles preferanser og motivasjon for å delta, gjør det dessuten enklere å rekruttere inn folk til styret, moderatorteam og valgkomite. Er man genuint opptatt av fluefiske og fluebinding så er sannsynligheten for at man vil bruke fritiden sin på å moderere andre medlemmer ganske liten. Og når attpåtil de samme folkene må modereres gang på gang, så skal man være ganske spesielt skrudd sammen for å gidde å bruke tiden sin på slikt.
    1 poeng
  7. Har ikke prøvd switch på sjøen, men kan dele en negativ erfaring med kort tohånds (12.6'). Jeg ville ta litt kastetrening med den på fjæra, og det viste seg å blåse voldsomt. Jeg kan da rapportere at lengre stenger er ikke enkle i vind... :-)
    1 poeng
  8. Du kan få noen div kroker når jeg kommer innom deg
    1 poeng
  9. Silkedubbing og vinge av perlehøne. Klipper v i hackelet så det ikke skal gå til helsikke. #15
    1 poeng
  10. Nå vet ikke jeg hvordan ffs var på sin "storhetstid" da, så min mening har kanskje begrenset verdi, men jeg liker dette forumet akkurat slik det er! Jeg får svar på ting jeg lurer på, man kan kjøpe og selge fra/til andre lidenskapelige fluefiskere, og jeg synes det er relevante temaer i trådene. Jeg vet ikke helt hva det er som skulle vært annerledes i dette forumet, men i tilfelle er det jo bare at noen oppretter en tråd hvor folk kan komme med saklige og velbegrunnede forslag til hva som må bli bedre, og hva som mangler. Jeg har tidligere nevnt at jeg savner noe mer strukturert oppbygning (mer detaljert trestruktur), men det må være det eneste jeg kan sette fingeren på her inne. Ut over dette er jeg som sagt veldig fornøyd. Ordtaket "alt var bedre før" er som regel en naiv og lite addekvat forklaring på et problem. Folk forandrer seg, moten forandrer seg, vaner forandrer seg osv. Har man tro på den løsning man har valgt, må en stå løpet ut, så får moten kjøre sitt parallelle løp ved siden av.
    1 poeng
  11. Hva med å utarbeide en saksliste på forhånd som blir lagt ut her? Så kan medlemmer som ikke kan komme på møtet komme med innspill.
    1 poeng
  12. Det kan være lurt å legge inn noen turer på den kaldeste tiden av året. Det kreves mye tålmodighet, og det er sjelden man opplever veldig godt fiske, men det er på denne tiden av året jeg har vært borti mest stor fisk, og da fra år til annet skikkelig grov fisk. Var ute i dag også, men da var det mye is, så jeg måtte kjøre til yttersiden og padle en lang omvei. Fisket av yttersiden ut mot åpen sjø først, og hadde et heftig hugg, men den satt ikke. Utpå dagen så var jeg på andre enden, og gikk over på innsiden. En skikkelig sterk tidevannsstrøm gjorde et sund til en elv med markerte bakevjer. Da fikk jeg lurt en fisk som tokt dypt. Isen gikk etterhvert rundt det meste, så da fisket jeg raskt over innsiden også. Så en fisk som var oppe. Den så stor ut, men jeg fikk den ikke til å ta. Fikk like etterpå en fisk til. Den var bortpå med en gang flua landet, og etter at jeg hadde trukket to ganger så smalt den på. En kort kamp hvor den spratt klar av vannet et par ganger, så var det uti igjen med den. En velfødd fisk på litt under kiloen. På denne tiden så er det lurt å legge inn noen inntrekk med lange pauser. Tre korte trekk, tre sekunder pause, to trekk, pause , ett trekk fire sekunder osv... Plutselig strammer det opp. Er veldig lett å fiske for monotont, spesielt når man fisker av lange strekninger og det er lenge mellom hver kontakt. Men plutselig kan man komme over en av de skikkelig store. Og kysten er flott på denne tiden av året. Bare å kle seg godt. Glemte mobilen, derfor ingen bilder...
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...