Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      22

    • Innlegg

      6 150


  2. Truls K. Johansen

    Truls K. Johansen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      177


  3. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      7 699


  4. Kim W

    Kim W

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 250


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. feb. 2017 i alle områder

  1. Etter å ha bindt opp et drøyt dusin med vanlige daddys på krok 11 i 102 og 112y så var jeg merkelig nok ikke lei ennå. Daddys er viktige fluer og de står for ganske mange fisk ila sesongen. Jeg tenkte jeg skulle lage meg en variant for elvefiske også. Her er en type som jeg vil kalle Fluttering Daddy. Mange binder steinfluer på denne måten men hvorfor ikke daddys. Ofte når de havner på elva så sitter dem å jobber no veldig med vinger og bein. Denne flua skal flyte høyt og danse lett på elvestrømmen. Krok: TMC 112TR #13. Tråd: Grå. Her Lagarthun 75D. Bakkropp: Parapost wing. Bein: Kroppshår fra Moose (am.elg). Vinger: Organza, her har jeg brukt noe som heter TMC Morpho Fiber. Thorax: Cdc spunnet i løkke, rikelig. Naturlig mørk grå.
    5 poeng
  2. Jeg har fått et tips om å tynn mono inne i garnet før en tvinner. Har ikke fått testet dette selv enda, men det står på blokka.
    4 poeng
  3. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Fluttering kommer fra det engelske verbet to Flutter, det betyr raske bevegelser opp, ned eller fra side til side. Steinflueimitasjoner er ofte beskrevet eller navngitt som fluttering. Endel arter nyklekkede steinfluer sitter ofte på elva et godt stykke og flakser med vingene det samme når de legger egg. Stankelbein som havner på vannet har også denne adferden, de flakser med vingene og er veldig urolige. De skøyter også på strømmen og lager mye liv. Flua her er ment å være høytflytende for å sitte lett på vannet for å imitere en stankelbein som er urolig, mye cdc gir oss muligheten til å stripe flua ganske mye før den drukner. Flua impregneres med det du vanligvis bruker. Ønsker du en virkelig høytflytende flue prøv Dry Shake Spray! //www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/501 Hilsen Rune Stokkebekk (laget automatisk av Fluedatabasen)
    4 poeng
  4. Elsker å leke med nye materialer. Mye går i dass underveis, men noen ganger får man trua. Den trua får seg som oftest enda en knekk osv osv osv he he he Men bindeteknisk blir man bedre og noen ganger kan det jo klaffe Heldigvis har jeg mange arter på menyen så det finnes jo alltids et bruksområdet. En liten raring som flyter og ikke så snasen som mye annet , men innholder alikavel noen elementer som fanger Får vel gi den et fiktiv navn just in case Robbans Stokkmaur på Tmc 5263 str 12 Ikke sikkert den funker i det hele tatt, men kanskje noen får lyst til å binde en maur
    4 poeng
  5. 2 av 5 slike jeg bandt i kveld. Jeg får lage noen med intvinna mono også da Truls! Her er oppskrift på flua: https://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/rs-exhausted-damsel/
    3 poeng
  6. Jeg kan legge ut den flua i databasen hvis det er interesse, det fremkommer ikke helt av bildet hvordan den bindes. Jeg tok noen bilder her nå når jeg surra nr. 5. Jeg kan hive ut bilder og tips i morra eller no..
    3 poeng
  7. Sånne kropper kan absolutt sette seg fast i kroken men jeg synes ikke det er no plagsomt. Jeg er klar over issuet på vannymfa, men jeg kaster ikke så mye når jeg fisker med sånne fluer, det er få luftkast og mye venting. Du må ikke la flua bli helt vasstrukken, vent mer og kast mindre! En annen ting er kasteteknikk med store fluer. Man åpner opp snørebuktene litt, tar seg litt mer tid og slapper helt av så går det ofte mye bedre enn når man jager på med tighte bukter og høy linehastighet.. Man kan evt. stive den litt av med litt uvlim i rota. På denne er det daddybein og cdc hackle som "blokkerer" litt også. Parapostgarn som jeg bruker i denne er ganske grovt og stivt, det virker litt mer spenstig enn antron. Uansett.. .parapostgarn behandlet med watershed flyter veldig bra. Derfor jeg vil ha det i stedet for chenille. Det er lettere også.
    2 poeng
  8. Bare en sånn liten apropos når man snakker om flyteegenskaper i flyteliner. Det er jo ikke slik at flyt er flyt. Noen flyter høyere enn andre og dette er bevisste valg en linedesigner tar når linen utvikles. Det samme er type coating, temperaturer linen skal fungere under og hardhet. En flyteline som har lav flyteegenskap vil ofte være overlegen den som har høyere flyteegenskaper når vi ser på kasteegenskaper, overrulling, lavere diameter og takling av vind. Mengden microballonger man pumper inn i coatingen påvirker flyteegenskapene og tykkelsen på linen. Blir det veldig gode flyteegenskaper så kan linene fort bli ganske upresise og lette i fronten, les. Vinglete. De kan gi seg på lengre kast etc. Det er altså et kompromiss man inngår når man forsøker å lage en line optimal for det fisket man har tenkt seg. Evolve linene som kom i fjor har forresten høytflytende tupp for å motvirke synketuppsaken.
    2 poeng
  9. 2 poeng
  10. Jeg har sjelden eller aldri med meg skovoks på fisketurene mine, men jeg har alltid noe å ha på tørrfluen. det bruker jeg på enden av snøret når det begynner å synke.
    2 poeng
  11. Hardy Zephrus sws 9' #7 3500 kr SOLGT LTS Zalt 9' #8-9 2000 kr Stengene er nesten ikke brukt. Zephrusen kjøpt i januar i år, LTS i fjor sommer. Brukt kanskje fem ganger hver. Kjøper betaler eventuell frakt.
    1 poeng
  12. har sett en del på filmer av døgnflueklekkinger (), og jeg syns det ser ut som fluene ligger mer flatt når de klekker. vil ikke klekkere på en rett krok være mer likt ekte vare? virker som klekkere er ganske synonymt med buet krok. har forsåvidt aldri fått fisk på en klekker, men vinteren gir tid for grubling....
    1 poeng
  13. Det synes jeg hørtes ut som en smart løsning Truls! Det er vel ikke så ille mye som skal til. Skal jammen testes når jeg skal binde de to siste vannymfene :-)
    1 poeng
  14. Vi som vil ha forandring og ikke bare slår fast at vi ikke kan få gjort noe fra eller til bør følge opp når noen kommer på banen. Gi dem tilbakemelding. Mitt håp er at wwf, naturvernforbundet,njff og helst mange andre som alle vet at det står dårlig til i Oslofjorden kommer på banen (hvor er havfiskeklubbene og andre sportsfiskere?) Da vil politikerne forhåpentligvis bli interessert. Det er ingen grunn til at vi som både er flest og genererer mest penger for alltid skal være fornøyd med smulene som blir til overs. En senior marinbiolog fra UiO mente et verneområde ville kunne bli et sportsfiskemekka. Hvorfor ikke prøve å få det til? Da har hverken trål,garn,not eller ruser noen plass der. Friluftsfjorden!
    1 poeng
  15. Hei, Vi har ikke lansert noen ny utgave av denne ennå. Vi kommer til å teste ut denne linen med litt nye egenskaper, deriblandt den type tupp.
    1 poeng
  16. En godt skrevet fortelling om situasjonen langs kysten. http://harvest.as/artikkel/begrav-mitt-hjerte-ved-faerder-fyr
    1 poeng
  17. Stram Line selger Mucilin. Utover det er jeg faktisk usikker på om det er noen som fører det her i landet. I England finnes det vel knapt en butikk som ikke har det. Produktet har også flere bruksområder. En Streaking Caddis f. eks. som får en varsom omgang med dette middelet, flyter svært godt. Men da må en ta seg tid til å smelte "fettet" mellom fingrene og ikke påføre mye. Det er også fint å bruke på fortommens tykkere deler i mange situasjoner - f. eks nymfing med indikator (eller indikatorflue). Jeg tror Mucilin distribueres via Veniard som mange norske butikker handler direkte fra.
    1 poeng
  18. Noen ganger har man privilegiet av å være i "flytsonen", og da får man gjerne både fisker man fortjener og til og med fisker man ikke fortjener. Man nærmest vet at fisken kommer til å ta flua, og da handler man mer rasjonelt . . . Deilig så lenge det varer, men det er alltid på lånt tid
    1 poeng
  19. Om UTC tråden har flatet seg ut når du dubber på den, så kan det være litt vrient å dubbe bra. Prøv å spinn den litt rund før du dubber tråden. I den grad det er mulig å beskrive hvordan man dubber en maurkropp så blir det noe slikt: Se til at tråden er stram når du dubber den (på rund tråd). Legg et syltynt lag med dubbing i en lengde som vil være passelig når du har lagt på mer dubbing. Da har du altså et syltynt lag dubbing på noen centmeter av bindetråden. Ta så små dubbingflak og dubb utenpå basen du har laget helt til du har en fornuftig tykkelse for å skulpturere kroppen. Det kan være litt vanskelig å treffe med riktig mengde dubbing dersom du ikke binder flere fluer på samme krokstørrelsen. Skal jeg først bomme, ønsker jeg å ha dubbet litt for mye av tråden i lengde (ikke i tykkelse), og så fjerne det som blir til overs. Her er det verdt å merke seg at det er litt vrient å få fjernet "superfine"dubbingene dersom man har dubbet lagvis. Det er en grunn til at vi går tilbake til Fly-Rite som er mye enklere å ta av igjen....
    1 poeng
  20. Regner med du mener Bibio Pomonae. Kommer an på design det. Skal du ha forlenget kropp så vil jeg si en kortstammet 12/14krok. Skal du ha dubbingkropp så størrelse 12, typ TMC 100 lengde. Lengden på den ekte er 10-14mm. I etterkant av denne artikkelen: https://www.fluefiskesiden.no/artikler/bibio-bonanza/ Bør man absolutt lage en bibio variant som synker greit, det gir rom for nye mønstre og spennende materialvalg!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...