Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/02/19 in all areas

 1. 7 points
  bushman

  Stillevannsfiske 2019

  Må ta det gradvis jeg.. gikk en kjapt tur etter levering til flyplassen oppe på åsen. null aktivitet overflate, satt på en grønn / brun marabou klump, «min» egen pattern med kulehudet.. fikk en svar overraskende fort, 850g.. kjempet såpass at bremsa fått kjørt seg og firestang var bøyet som aldri før, trodde 1 kilos men må vente litt til :-)
 2. 5 points
  Ørjan Pretorius

  Epic 686

  1.strøket i gang
 3. 5 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Tok første turen med treerstanga og tørrfluene for sesongen, og det er jommen meg stor forskjell på klasse 7 krokstørrelse 4/0 og fortom på 0,70 og klasse 3, spiss på 0,14 og krokstørrelse 17... det sier litt om hvor variert fluefisket kan være. Første turen for sesongen gikk til et naturskjønt område med masse gammel skog og myrlendt terreng. Første turen dit på ganske nøyaktig et år pga fjorårets varme og tørkesommer. Hvordan hadde alt der oppe klart seg..? Forholdene var utfordrende med mye vind og kjølig fuktig vær. I le fant vi en og annen fisk som vaket, og den første fisken tok i kanten mellom vind og litt roligere overflate. Tilslaget satt til og med og det ble en god bøy på stanga. Etter en kort fin kamp ble årets første tørrflueørret landet! Vi var innom tre vann, og gikk fra et til. I korte perioder var det litt aktivitet og fikk noen fine ørreter i tre av fire vann. Den siste fisken en skikkelig flott ørret på 3/4 kg. Nydelige farger på den! I en trang bukt fant vi noen fisk som i en kort periode beitet på marginata som klekket. Det var ikke mange døgnfluene, men de ble ført inn langs land og ble tatt i et plask. Så også med flua mi. Fant en passende flue, og etter noen kast så fikk jeg plassert den så vinden dro den med seg inn mot fisken. Den tok en liten meter fra land, og ga en skikkelig fin fight før den kunne landes og gjenutsettes. Etter dette skjedde det ikke stort mer enn at en fin fisk vaket langt borte for å minne om at det er mye å glede seg til på kommende turer til dette området. Det varmet skikkelig å komme seg ut i dette området igjen og se at vann og fisk var som det skulle, og tross vanskelige forhold så var det litt aktivitet og flere fisk på tørt. Fikk til og med gjort unna første bomdraget, så det var godt å komme i gang!
 4. 4 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  Feriedag i skauen skuffet ikke selv med katastrofevind. Var godt å kjenne litt varme igjen og det virket på insektene også. Ikke lett å finne le men det lot seg gjøre noen få plasser pr. vann. Vespertinaspinnere var aktive, godt med mygg, litt dansefluer og jevnlige plopp med vingemaur. Så noen store vårfluer og i det store vannet vi var i så vi vulgata, men det var litt seint på eftan så ikke mange som klekka. Fin rekke med fisk i dag på 750-800-850-1,0 og 1,25. Ble 50/50 tørt og vått. Beste fisken surra inni ei lita grunn vik, klart vann og grunt. Satte på 6x, mudda hardt og cdc myggen i 17 etter et forsøk med en lepto på 5x spissen. Tok i et nydelig head & tail vak og 4ern fikk seg en solid bøy
 5. 1 point
  Roaas

  Tråden for røverkjøp

  Halla. Kommer som regel over noen digge tilbud på fiskeutstyr sånn i ny og ned, både på nett og fysisk i butikk. Dette er tenkt å være en tråd for å dele nettopp dette; produkter som man tenker kan være aktuelle for flere, på tilbud etc. Den er som hovedsak tiltenkt fiskerelatert utstyr, evt turutstyr om man ønsker, men er åpen for innspill om noen har meninger! For meg spiller pris eeeegentlig ikke noen rolle, men samtidig vil jeg aller helst betale minst mulig for best mulig produkt. Dersom dere er enige, så kan denne tråden hjelpe mange. Fyrer av tråden med å dele f.eks dette; 10% avslag; RIO Single Hand Spey og Trout LT WF Flyt, SkittFiske. Ord. pris SHS 999,-, nå 899,-Ord pris Trout LT 799,- nå 719,-. LINK SHS LINK TROUT LT 25% avslag; Vision Kalu #5-6 sort/grønn, finnes også i #3-4 og #7-8 SkittFiske. Ord. pris 1295,-, nå 971,- LINK 48% avslag; Loop Multi #9-12, SkittFiske. Ord. pris 2490,-, nå 1299,- LINK 20% avslag; Orvis Battenkill III Nickel sort, SkittFIske. Ord. pris 1990,-, nå 1592,- LINK 40% avslag; Vision Tane 9' #5, Angler. Ord. pris 3195,-, nå 1917,- LINK 40% avslag; Vision Kust Magnum #8/10, Angler. Ord. Pris 2695,-, nå 1617,- LINK 55% avslag; LTS Hashtag 10/12, Angler. Ord pris 8999,-, nå 3999,- LINK Skal sies at det ligger mange andre tilbud på de aktuelle sidene, men var for å hente ut noen av de som hadde størst prosent avslag + enkelte tilbud som kan appelere til fler enn meg selv. Deldeldeldel
 6. 1 point
  Har fått et lite 'kick' på denne fargen. Snowrunner er forøvrig veldig fint materiale. Solid, klumper seg ikke sammen, bygger godt uten å suge til seg vann og har masse bevegelse i vannet.
 7. 1 point
  knut

  Stillevannsfiske 2019

  De vannene jeg har vært på klekte det mer i starten enn det gjorde nå, og det er bare de aller grunneste partiene som er soleksponert hvor det klekker(sydvendte og på grunner ute i vannet). Sjekket ut de 2 siste dagene og det var klart mindre i dag enn i går. Ikke bare det kalde været , men også vinden spiller ikke på lag om dagen. 10,5-11 grader i vannet i dag. Har Leptoen først satt i gang så fortsetter den, men det går veldig tregt med klekking i resten av vannet(litt dypere partier). Dette er jo greit med lenger sesong og en sterk kontrast til fjoråret som bare brant bort.
 8. 1 point
  Jarle TL

  Killingholmen i helga

  Du kan teste hele strekket mellom Selvik og Bjerkøya. Det går en markant marbakke etter langgrunnene som du bør kaste over. Ikke vad helt ut til marbakken, men kast av over før du går ut. Det skal være fine plasser på Bjerkøya også, men der har jeg ikke fisket. Mye fisk i området. Vil tro du har god sjans på makrell, sei og horngjell på denne tiden, i tillegg til SØ. Prøv kveld/natt hvis du ikke lykkes på dagtid. Vadere er nødvendig i området.
 9. 1 point
  Jarle TL

  Stillevannsfiske 2019

  Jeg var en tur innover i Østmarka sør her om dagen, og det var masse Vespertinaspinnere i sivet og steinene. Så ikke noe klekking denne dagen, så det hadde nok skjedd før jeg var ute. Det vaket litt på mygg her og der, men det som var veldig kult var plaskvak av større fisk. Ganske store mudderfluer surra over vannet og ørreten kasta seg over dem! Insektet lagde små ploger på vannflata. Satt på en brun VagWing caddis i str 12 og det funka fint. Måtte dra flua sakte i overflata og det hugg på noen ørreter. Dette var uventet og morsomt fiske! Litt som vårfluefiske på fjellet. Ble ingen store på meg, da jeg måtte hjem og hente i barnehage, men fikk fire fine ørreter mellom 200-250g. Morro på firrerstanga!
 10. 1 point
  Her kommer et lite og ganske søtt tips på å integrere litt synlighet i en splittet døgnfluevinge. Så dette trikset hos en spanjol som lager svært lekre fluer med silkekropper. Her har jeg surra sammen en vespertina på en kamasan b405 str. 16 som er ganske liten 18krok. Superfine i fargen trico i kropp og svart squirrel slf i thorax. Naturbrun cdc som ikke bør ha så kjempetykke fibre på så liten krok og tmc aero dry wing som splitter. Halene er noen fancy fibbetts jeg fikk av en hyggelig italiener. Kneppa sammen en serie med tlf mens jeg surra en...
×
×
 • Create New...