Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      6 145


  2. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 555


  3. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      859


  4. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      3 596


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. jan. 2020 i alle områder

  1. Jeg kjenner ikke til kvaliteten i kjeften på stonfo men tror det er ganske bra saker og den kjeften ser fint ut mtp mange krokstørrelser. Renzetti her harde og solide. Nå vet jeg ikke hva slags stikke du har Rolv? En sak jeg ble litt kjei på både Renzetti Traveler og Dynaking Signature som jeg har hatt var denne "kongsberg knekken" som er bak kjeften for å få true rotary. Den ga meg litt redusert plass på endel fluer og lite fleksibilitet. Å kunne tilte stikka bakover slik at kjeften kom mer opp var savnet. Mulig du kan gjøre dette på stonfo? Jeg liker at flua kommer over selve stikka når jeg binder, det gir mye plass bak kroken og lett adgang. Kan vurderes hvis du føler for det. En stikke jeg er nysgjerrig på er Cotarelli, skulle vært artig å testet en slik, for de ser ganske fine ut og har hørt at det er veldig bra kvalitet. HMH har laget en ny en som ser interessant ut mtp. ergonomi, likner på en LAW. Heter TRV Spartan.
    2 poeng
  2. Skal du ha en allroundline til sjøørret så er det helt perfekt med slow eller fast intermediate.
    1 poeng
  3. Da skal jeg gå til innkjøp av et par pattegriser og vaskebjørner, takk for tips! :-)
    1 poeng
  4. Fast int, noen pattegriser og et par av flua som heter vaskebjørn så er du bra rusta til å gjøre Besistadfjoren utrygg for sjøauren
    1 poeng
  5. Har ikke hørt betegnelsen nymfer brukt og sjøørretfluer, selv om tanglopper kanskje kunne gått under det..? Sjøørretfluer kan vel generelt kalles streamere, med noen unntak..
    1 poeng
  6. Renzetti Presentation, TMC Vise II Blue... Ikke noe problem med krokhold på den stikka, går raskt og effektivt, holder godt. Jeg har bindt på Vise II i 12 år og sikkert 3000 fluer, still going strong. Det der er bare smak og behag.
    1 poeng
  7. Du får et perfekt krokfeste. Perfekt, sier jeg. Den er helt fantastisk. Du kan få prøve den om det blir noen bindekvelder noe sted vi er på samtidig. Kan ta den med på årsmøtet så kan du se på den feks.
    1 poeng
  8. Stonfo kan jeg ikke si så mye om bruksmessig , men kjøpte en av de første Renzetti traveller saltwater når den kom på markedet. Oppgraderte til den nåværende kjeften da den kom. Den er mye mer funksjonsmessig enn gamle typen. Stikka holder kroken bra, det eneste som er litt "simpelt" er o ringen som "holder" kjeften sammen, men det er verdens enkleste ting å bytte. Den holder kroken meget godt og enkelt å justere. I en god stund´(20 år?) har jeg benyttet jeg en dynking barrakuda på hjemmefronten, mens renzetti stikka er med i bagasjen på tur. Nå en den den enkleste av renzetti modellene og slitemessig varer den livet ut. God å binde på. Synes det å stramme til rett rotasjonsmotstand er litt mer klønete enn på dynking stikka. Men husk jeg har en tidligere modell. Stoneflo vet jeg ingen ting om, bortsett fra at jeg lurte på om engang skulle bytte ut de jeg hadde til Stonfo Transformer. Mulighetene den har til å bytte ut deler til forskjellig typer fluer virker lurt og det var vel litt annerledes prio av penger som gjorde at det ikke ble noe av. Med blanke ark hadde det nok blitt den
    1 poeng
  9. https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/bekymret-for-fisket-pa-ostlandet-1.14854377 Lysfiske, reketråling, bunntråling, mudring, ikke bruk av skillerist og overfiske. Mulig alle har bidratt, men et lyspunkt som står i denne artikkelen er at det har vært bra med småtorsk sist høst. Blir spennende å følge med og se om de vokser til. Frykten er vel egentlig om det er næringsgrunnlaget som svikter.
    1 poeng
  10. Et annet innspill, jeg har også en skulderbag jeg bruker når jeg i båt. Rent praktisk synes jeg en bag som henger på skulderen eller bæres i hånden er veldig upraktisk hvis den skal bæres over litt distanse i terreng især med en fiskestang i den andre hånden omgitt av trær, langt grass og busker. Og kanskje litt klatring i tillegg.
    1 poeng
  11. De fleste (ørretfiskere) bærer med seg det de behøver til selve fiskinga. Enten i en fluevest, en hip pack, sling pack eller chest pack. Her oppbevares nødvendige fluebokser, nipper, flytemidler, peang, fortomsmateriale, amadou, tippetringer osv. Så kan man ha med en ekstra ryggsekk ved behov. Her har man mat, drikke, ekstra fluebokser, klær, myggmiddel, solbriller, kniv osv. Folk er veldig forskjellige og har ulike preferanser, så selv om jeg ikke hadde hatt brukt for den Westin-bagen du linker til, så kanskje den passer perfekt for ditt laksefiske.
    1 poeng
  12. Vet ikke om det bare er meg og min feil , men jeg klarte nesten alltid og få innholdet i slingpacken min fuktig i løpet av en fiskeøkt enten så begynner det å regne, vader litt for dypt på vei til en fiskeplass eller så kommer det en bølgesprut over (pontong)båten -Så jeg gikk til innkjøp av en Pateagonia Stormfront Sling og en LTS Stormshell Daypack 30L . Litt annen prisklasse dog og ikke like praktisk innredet som de andre som er nevnt tidligere i posten men alt innholdet holder seg tørt.
    1 poeng
  13. Har snurra opp litt mer av flua som jeg brukte i høst, verdt å sjekke ut. Brålagde en SBS til dere i fluedatabasen: https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/665
    1 poeng
  14. Litt buzzere på menyen... Lagde en sak i fluedatabasen også med fargekomboer og SFS. God Kveld i stua :-)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...