Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/07/21 in all areas

 1. Hei, Det som er litt typisk nå og ellers i stille vann når vi ikke ser hva de spiser er: Små biller (krok 16-18) og havarerte maur. Ørreten har en tendens til å vake meget elegant og rolig på begge. En maur som ligger tungt i filmen/stikker gjennom slik som "Guu Maur" funker ofte bra. Eller hvorfor ikke lage seg noen små, søte svarte biller. Stusselig med rapporter fra min side her ser jeg og det reflekterer ikke mangel på fisken, heller tvert i mot mangel på tid til å sitte på forumet Jeg har fisket mye i mai og still going... Får ta en oppsummering seinere. Apropos ryddefisk... lagde meg en Comp-Maur i vinter for å teste på fisk som rødder litt bøss. Og den fikk sin dåp her for ei drøy uke siden. Var en fisk som beitet på et strekke på et vann som vi kaller "Maurstrada", det er maurtue inntil kanten og det ramler skogsmaur utpå der konstant. Og det er bra trafikk der. Var en pening som ikke ville ha min vanlige flygemaur, gikk forbi den to ganger. Så tenkte jeg, COMP! satte på den og på neste runden gikk den ned og kilosfisken kom i håven. Artig. skal teste denne flua litt mer utover sommern og høsten. Den ser jo ganske fjern ut men det er det jaggu mye som gjør. Henger dypt, lett å se for fisk som går rett under overflaten med lite vindu er min greie med denne flua.
  5 points
 2. Runar Dankel

  Stillevannsfiske 2021

  Kom meg ut på ny tur. Flott vær og god varme. Kom frem til et vann jeg hadde sett meg ut og der vaket det en del. Men hverken jeg eller @Testicular Momentum skjønte helt hva de spiste. Men antok at det var noe på overflaten da hele fisken ofte kom opp av vann. Prøvde med både myggklekker, maur og palmermygg. Men ingen ville ha godbitene vi serverte. Har en mistanke om at jeg kastet litt for mye. Skulle bare komme meg ut til vaket og endte fort en 2-3- meter fra det. Gikk videre til neste vann. Der var det helt dødt. Men vi prøvde for det. Karl med rigg bestående av maur, myggklekker og buzzer. Jeg hev ut et stankelbein og satte meg helt rolig. I det jeg tenkte at dette er ikke noe poeng. Her er det jo helt dødt så kom det et ordentlig klask. fisk som var mye større enn i det andre vannet hadde noen skikkelige vak. Karl bakset seg bort til en flytende myrdott og fikk plassert riggen sin perfekt på vaket, men dessverre ble det ingen uttelling. På slutten så jeg et eller annet insekt med mørk/brun kropp, lyse vinger og to tydeligere hår i V bak på kroppen. Så mulig vi burde ha fisket med Vespertina. Uansett spennene. Selv om fangsten uteblir.
  4 points
 3. RolvS

  Stillevannsfiske 2021

  Nydelig fisk, @Eirik Rusten! Jeg og sikta på spinnerfall i går kveld. Samme historie. Kaving, kasting hit og dit. Bare tøys og stress. Bomdro på fisken med stor eff, etter at den tok flua med et høylydt «sluuurp.» Vanskli’! Blanka ikke, en liten firehundregrammer berga nullen. Bilde fra før vinden løya og fisken fikk fart på seg.
  3 points
 4. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2021

  Var ute en kort kveldstur i går og opplevde det samme som Runar D. En og annen fisk gikk opp og slæsjvaka på noe jeg ikke klarte å identifisere. Disse vakene var alt annet enn rolige h&t, men heller som et godstog som pløyde vann, etterfulgt av at halefinnen slo i vannskorpa. Store vakbølger. Prøvde maur og stankelbein, og fisken vaka en meter fra flua men nektet å ta min. Snodige greier. Var inne på tanken om at det kunne være vannymfer som speeda rett under overflaten som fisken så gjerne ville ta at den brøt overflaten i forsøket. Men jeg kom til kort, og fant ikke ut av det. Spennende uansett!
  2 points
 5. Vi får øve på å kaste, så står vi i ro neste gang.
  1 point
 6. Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2021

  Hadde en ettermiddag/kveldstur i går for å få med meg litt vulgata i år. Svært lite vind og varmt er ikke dumt. Var jo ikke noe poeng å dra til vulgatavannet med en gang, da spinnerfallet bestandig starter veldig sent. Dro derfor innom et lite tjenn, for å få tiden til å gå. Der var det bare småfisk som var svært ivrige i sommervarmen. Fikk en liten tass, men gadd ikke vente så lenge så jeg dro til vulgatavannet. Jeg visste at jeg kom til å sitte i bellyen i timer før spinnerfallet startet, men antok det skulle være bittelitt annet så skjedde. Det var jo litt feil. Det store vannet lå heeeeelt blikk, og hvert padletak med svømmeføttene hørtes ut som en bombe landet i vannet. Jeg padlet midt utpå vannet og la meg til rette. Spiste en proteinbar og drakk vann. Og ventet. Det var noen få fisker som så ut til å rydde utpå der. De vaket vel en gang per 15 minutt på forskjellige steder. Lurte på om jeg som vanlig skulle prøve å padle rundt etter dem, men tenkte at venting var kanskje lurere. Padlet i nærheten av der jeg hadde sett vak 10 minutter før og la ut en maur. Ventet vel i 15-20 minutter før den ble tatt. Sprek sak. Padlet 20 meter unna, og ventet mer. Vaket 10 meter fra båten etter en goood stund, og kastet samme flua i nærheten og den tok nesten med en gang. Også en spreking. Padlet deretter litt unna igjen og ventet. Etter en stund nok et vak innenfor kastehold, og jeg la igjen ut samme flua i nærheten. Denne gangen tok den ikke før hele fortommen hadde fått synket litt. Dette var en finfin fisk og den gikk rett ned mot bunnen. Langt ned, men fikk den opp i håven og årets største ble feiret med et litt lavmålt 'jesss' (var jo sykt stille utpå der). Disse fiskene ble tatt før spinnerfallet, noe som ikke startet før en time etterpå ca kl 2130-2145. Det var konsentrert på et ganske lite område av vannet så det ut som. Som vanlig får jeg ikke til dette vulgatafisket noe særlig. Masse vaking, ånkli splæsjvak og overalt. Kaster hit og dit, og lar ikke flua ligge lenge nok før jeg føler jeg må prøve en annen fisk som hørtes større ut. Helt dust. Spinnerfallet varte ca en time, og fikk en finfin fisk på vulgata mens jeg bomdro 3 stk. Disse som jeg fikk på talefot, holdt seg litt i utkanten av spinnerfallet på en måte, var i alle fall ikke fullt så mye action der.
  1 point
 7. Ser i ettertid att det står på nettet att det er ett litt tyngere snøre så det er jeg som har gjort litt for dårlig research. Sånn er det når man shopper først og tenker etterpå.😂
  0 points
×
×
 • Create New...