Gå til innhold

johnnyramone

Members
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av johnnyramone

  1. johnnyramone

    Hemsila!!

    Nettopp kommet hjem fra Hemsila nå. Monster fisk i eikredammen, kun små fisk i elva. Ikke en døgnflue å se.
  2. Da har jeg brukt min sharkskin line i 4 døgn og må si jeg er dypt skuffet over lina. Etter å ha kjøpt det gikk jeg ned på stranden for å bare teste det, etter en halvtime kasting hadde jeg store brannsår på fingeren. Så vendte jeg snuten mot dalstrøkene og håpet at det var en god line til elvefiske, men den gang ei. Det er som noen nevner tidligere på denne tråden at det glir trått , problematisk å mende med samt at det bråker noe så inni gampe ræva. På grunne og sakteflytende partier funket det bedre og når man først har fått lina opp av vannet så kaster jeg fint med det. Ut i fra min mening så er det en fin line med god presentasjon egenskap, men jeg kommer ikke til å bruke denne på en stund tror jeg.
  3. Horngjelden har vært her noen uker nå. Men heller mer mot børstemark ja.
  4. tenkte jeg skulle tipse dere om en auksjon jeg fant... 321solgt.no var en del bra ting her...stenger sneller, vadere etc...
  5. Startet min sessong på lørdag. En god del vak men kom ikke på talefot med noen av de. Det så ut som de spiste noe veldig smått og sort min mydd i krok 24 så stor ut så det gav jeg opp. Utrolig befriende og endelig sitte ved vannet og se ørret vake... håper myggen kommer snart, fritt for den på lørdag der jeg var.
  6. Er sluk bedre til sjøørret? NEI!!!!!
  7. nettopp tilbake fra en noe kjølig og vindfull tur. Var flere fisker oppe men ingen tok, kun en som fulgte etter inn og noen lugg men det var det. Prøver meg i i morgen tidlig, oppserverer fra vinduet at mellom 5.30 til 07.00 at det er mest aktivitet i vak form.
  8. uten jeg har noe som helst grunnlag for å uttale meg på dette feltet så er jeg litt usikker med meg selv. Har en plass jeg har fisket jevnt bra med SØ hvor de 5 siste årene har vært nedadgående på SØ fronten og oppadgående påHA fronten, tilfeldig? kanskje? Slik jeg ser det så virkker det som om HA er en litt mer aggresiv fisk en SØ og "skivser" den ut av bukter og til mer åpent hav. Som sagt kan dette være ren tilfeldigheter, men jeg tror det har en invirkning.
  9. jeg bruker kun en stang og det er min kone nr.1 eller 2. er ikke sikker på om det er den med puls eller den med bambus som kommer først
  10. Jeg er tildels enig at regnbue er noe man ikke fisker på her til lands, men det finnes unntak. Det finnes faktisk villregnbue og er den det er det spennende, vakker er den også.
  11. Jeg mener bestemt på at svømmeføtter ikke skremmer fisk. Opplever stadig jeg kan "seilie" over ørret og få den til å ta kun meter fra båten etter man har seilet over den. Noen påpeket vak tett inntil båten, noe jeg også har erfart så jeg tror nok fisken tar deg for en svane eller noe, ikke vet jeg, eneste jeg vet er at jeg får fler og større fisk i fra belly. I saltvann tror jeg belly og svømmeføtter er ennå mindre "skremmende" får fisken.
  12. He-he . . . Du får melde deg inn i menigheta, de har nok plass til en forvirret disippel til AMEN!
  13. Hei! Ikke lange kjøreturen fra tigerstaden finnes det en bekk/elv med vill regnbue i. Største dokumenterte fisk derifra er på 2,1 kg tatt på mark. Største på ærligvis er 1,3 ( tørrflue om det var noen som var i tvil). Jeg vet det er flere slike steder på østlandet uten at jeg vet hvor de befinner seg. Min erfaring med rengbue er at de er litt som harr og røye, litt irriterende lette å lure. Mulig det kun er på dette stedet, aldri fisket etter regnbue noen andre steder.
  14. Kun en måte å fiske med flue på og det er tørt.
  15. er det det samme som barbel? isåfall er trenger dere ikke anstrenge dere. Man fisker da ikke karpe.
  16. johnnyramone

    Barbo

    HEi! Noen som kjenner til denne fisken? Skal vist være spanias svar på bonefish...... All info motas med stor takk!!!!!
  17. Når det gjelder bambus stenger så har jeg noen tips å komme med. Så i et svar i på denen linken at det finnes uendelige muligheter med en bambus stang og det er viktig å bite seg merke i. Det finnes latterlig mye dårlig der ute, selv av de kjente stangbyggerne. Så mitt råd er å finne en som er god i rimelig nærhet av der du holder til. Årsaken til det er mange. 1: det er enklere å sette seg ned for å kartlegge hvilke behov du har av din stang(klasse, tapering, str. på korken etc) 2: du får vært med fra "egget blir befruktet" til ditt nyfødte barn kommer til verden. 3: noen stenger har en tendens til å "vri" seg litt og da er det kjekt å kunne gå tilbake til bygger for å kunne " bøye" den på plass. Dette anbefaler jeg inegn å gjøre selv. 4: du kan se og holde i treverket før det blir til en stang og da kunne få en stang slik du vil ha den, jeg liker best babmus stenger med snellefeste av norsk skog, gjerne fra området rundt min fav. elv. Det gir det hele litt mer juice og ikke minst får du en ennå tettere tilknyttning til barnet ditt. husk også at barnet ditt trenger klær, ikke slurv med tube,kasse etc...
  18. Med på tur: 2 stenger 2 sneller 3 liner fortommer 10,12,14,16,18 vadere+sko (simms selvsagt) chestpack (simms selvsagt) pustende undertøy ( vår, sommer og høst) Piang Klipper flytepulver linedressing 3-4 bokser fluer ( kommer an på årstiden, duns, klekkere, spent, vårfluer, mygg, land innsekter etc...) solbriller caps fortomstrekker sykkel Belly ( på de turer som det kreves) kokeaparat ( kaffe, litt mat) Det skulle vel være det meste. Gjør et forsøk hvert år på å "travel light" men får det aldri til... er mektig imponert over noen av mine turvenner som klarer dette. 12 uker igjen!!!!!!!
  19. Fisker med Cane og ingen ting, jeg mener ingen ting kan måle seg med feelingen den gir. Se bort i fra alt du har hørt om tunge stenger, at de råtner etc.. går du til innkjøp av en ny cane stang så har du en stang for livet du blir glad i:) eneste problemet er at den visker til deg hele tiden ( jeg vil kjøre fisk, jeg vil kjøre fisk) det kan være litt slitsomt noen ganger:)
  20. Kjøpte meg den for en uke siden. Kan informere at jeg har brukt Sage og Redington sneller frem til nå og kommer nok til å gjøre det i fremtiden også. Men for den prisen er det en fantastisk snelle. Kanksje litt "stor" til noe lavere en #4 line og på #6 blir den litt liten igjen. Etter å ha tørrkastet med den denne uken har jeg oppdaget at bremsen justerer seg litt selv, gjorde butikk oppmerksom på det og fikk da ny pakning og nå ser det ut til å fungere slik den skal. Hadde ikek vært i tvil, løp å kjøp ( mange)
  21. Har registrert at den kan være noe mørkere en i Hemsila, men det er marginale forskjeller så jeg tror du trygt kan benytte deg av de imitasjonene du allerede har.
×
×
  • Opprett ny...