Gå til innhold

Grov ørret- ny tørrflue rekord!!


fishking1

Anbefalte innlegg

Det er ikke lett å sette ny personlig rekord på tørt for deretter å skulle holde det for seg selv etterpå. Slik ble det for meg sensommeren 2009. To fiskekompiser og jeg dro opp til en lureelv i starten på august. Vi skulle se om vi kunne lure opp noe riktig stort etter en lang og kronglete vår/sommer med mye møkkavær. Vi hadde bare en helg til rådighet så den måtte vi få maksimalt ut av. Været ble som vanlig alt annet enn bra, men vi fikk noen avbrekk innimellom hvor det vaket og klekket sporadisk. Da var vi supereffektive og fisket hardt, noe som resulterte i noen helt utrolige fangster i løpet av den korte tiden! Det ble fanget flere store fisker, med de største på henholdsvis 1,5kg, 2,1kg og 3,5kg!

Hele historien skulle så på trykk i AOF (Alt Om Fiske), så derfor kunne vi ikke gå ut med noen bilder eller tekst før det var på trykk. Nå er det endelig trykket og historien kan leses i sin helhet i siste nummer som er i salg 18. Januar. Håper dere titter på det, om ikke annet så fungerer det som lesestoff på dass eller som opptennings ved..hehe.

PS: all vekt på fisken er feil i bladet med 100g. Står som 1,4kg, 2kg og 3,4kg der, men det er altså feil. Ikke superviktig, men når det gjelder rekorder så er det jo greit med rett vekt. ;)

Legger ut noen bilder her i tillegg:

97170_s.jpg

Vår historie med ring rundt.

97165_s.jpg

Turens minste på 950g

97166_s.jpg

Turens mellomste på 1,5kg

97167_s.jpg

1,5kg

97168_s.jpg

Andreas Lium med turens nest største på 2,1kg

97171_s.jpg

Turens største på 3,5kg og ny tørrflue rekord!

97177_s.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe... Viktig med nøyaktighet. ;)

Ja det er det som er så sykt der oppe! Fiskene er som på Kola, men det er faktisk i Sør-Norge. De er derimot ikke lette å fiske på, så man må ha en stooor dose med tålmodighet og være glad i teltliv samt alle værtyper...hehe. 8)

Får man allikevel ok forhold, så braker det løs! Fikk 8 ørret over kilo'n der på én dag forrige tur. Da ble det plutselig varmt og mye møll på vannet...stor fisk oppe over alt akkurat som på Kola!  :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal dere ha alle sammen for hyggelige tilbakemeldinger!  :)

Det sykeste var kampen med den største, noe som fortonet seg noe kaotisk på slutten under håvingen... Fisken var for stor for den nye "store" håven, så den knakk! :o Litt mer dramatikk enn man ønsker seg.. ;D

Håper dere leser hele historien i AOF.

/Tony

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempefine fisker, spesielt den største..

Ja, for de andre var ikke all verden  :o  ;D

Sorry, klarte ikke dy meg  ;)

Det som er så fint er at her får man dokumentert at man MÅ ikke reise til troms/finnmark, eller ut av landet, for å finne slike fisker.

Det kryr ikke av dem i elver sør for dombås, men muligheten er så avgjort der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt redd ja... morsomt at du skulle si det, men noen ganger er det jo slik at man er steder hvor man nesten er redd for å legge ut flua. Man har veldig lyst å få en rugg samtidig som man er litt redd for at det faktisk kan bite på en bamse!  ;) Har enda ikke vært på Kola, men på Island. Vet ikke åssen det er der borte i Russland, men at det var vanskelig å lure denne grom-fisken her hjemme i en liten lureelv og på tørt...DET er sikkert :P Lå noen timer og noen kast bak disse fangstene. I år skal vi reise til Island igjen (om 11 uker) og da håper vi på nye rekorder!  :D

Takk til dere alle forresten for veldig hyggelige tilbakemeldinger!  :D

Her er et par fisker til fra samme stedet i høst:

97195_s.jpg

1,3kg tatt på vårflue midt på natta.

97196_s.jpg

1,3kg tatt på døgnflue dagen etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...