Gå til innhold

Folks fluer i sjøen


Nico K

Anbefalte innlegg

Fine lopper!! 2x er nok en grei spiss til loppefisket! 2x jeg har er 0,229 mm. Noen ville nok tynet den mot 0,19-020, men tror ikke det er noe lettere for ørreten å registrere 2x enn 3x når det dreier seg om fluorkarbon. Ville heller bare økt lengden på fortommen med halv stanglengde kontra når du fisker med streamer. Det er min mening da 

Takk for gode tips Nico! :D

Det er gode tips :)

Men man skal ikke undervurdere viktigheten av fortommen i klart vann!

Jeg har 0.22 som standard spiss, 0.20 om vannet er svært klart..

Er det blikk i tillegg, ofte ned i 0.17..

Den største Steelhead'n jeg har fått i saltvann, tok ikke før jeg hadde spisset meg ned i 0,17, men da var det vanskelige forhold.. Tror ikke man trenger så tynn spiss om ikke særlige forhold krever det, men vær oppmerksomme på det! Om fisken ikke vil ta, så er det svært ofte fortommen som er det avgjørende..

Husk! Det er samme art som man fisker med 0,10-0,18 i diverse kjente ørretelver.

Bare at i sjøen er den ofte større, og har svært god tid til å studere bedraget, ikke som i elv, der det er snakk om sekunder :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 682
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

hei

Jeg lurer på om det er noen ivrige fluebindere der ute som ønsker å tjene noen kroner på hobbyen. I travle tider med studie og et fluebindesett som befinner seg et sted mellom kirkenes og oslo (mistet under flytting) så har jeg ikke anledning til å binde selv.

Ønsker 6 stykk imitasjoner i str 8. farge; pink, tan, orange. hvis noen har mulighet til å binde opp dette for meg hadde jeg vært meget takknemelig (selvfølgelig skal jeg betale for fluene) pris osv avtales på PM.

mvh

Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker  :D 4 ja stemmer det, eller...  :P

Er ikke barebare å få fluene til å gå "opp ned" med de krokene der.

Her er et forsøk med bare epoxy... du skal tenke deg om hvor du fester materialene, når en så stor flue skal gå opp ned uten noe som helst forbygning. 

[attachimg=1]

Stemmer det! blir torpedojakt, bare jeg blir ferdig med bindinga  :P    Tunfisk-fluer neste! :P 

post-4210-13949891194799_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Unknown User

Har ikke bidratt så mye her inne så tenkte lemne mitt første bidrag. En reke. Inspirasjon mellom bandengrisen og en pattegris antar jeg. Den er bundet på craft fur og dubbet med STF Ice dub. Jeg har blandet inn noen % grå dub for å få litt mer liv i fluen samt at "kjeften" er signalorange som en slags attraktorpunkt. Kommer ikke så tydlig fram av bildet. Skal testes ut i helgen

6953658601_ee58420104_z.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke bidratt så mye her inne så tenkte lemne mitt første bidrag. En reke. Inspirasjon mellom bandengrisen og en pattegris antar jeg. Den er bundet på craft fur og dubbet med STF Ice dub. Jeg har blandet inn noen % grå dub for lå få litt mer liv i fluen samt at "kjeften" er signalorange som en slags huggattraktor. Kommer ikke så tydlig fram av bildet. Skal testes ut i helgen

6953658601_ee58420104_z.jpg

Ser jo fin ut den Fredrik.. Fanger garantert..!! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker. :)

Blir innspirert i sjøtrådene om dagen og det er bra. Etter innspill fra Vegas og Pættis i den andre sjøtråden fikk jeg en ide til ett loppemønster jeg må prøve ut.

Her er tangloppene mine jeg har laga i dag. Har trua på disse. Ufortynget kropp dubbet med Hareline Hare's Ear. Nymph stretch skin som ryggskold, og denne er git et strøk lakk for å få frem litt glans.

lopper001.jpg

lopper007.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er i siget - fine fluer blir det også!! Skal du fiske ræva av meg nå eller? Sikkert ikke nødvendig -men jeg ville brukt litt rib på tangloppene,  mest for at flua skal bli mer holdbar, men også for å få fram litt segmentlook i ryggskjoldet ;)

ps: er innboksen din full eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk karer. :D

Joa, skal binde opp flere med rib også, og har noen flere planer på gang med SØ-boksen. Gidder ikke bestille fluer på nett alikavel, lager like godt alt sjøl, mer moro sånn. :)

Jeg har limt ryggen på disse loppene rett før gummi er lagt over, og et lag lakk over der igjen, så holdbarheten er der intet å si på. I morra blir det flere loppevarianter, børstemark og rosa reker. Titta litt på pattegrismønsteret i stad og fikk noen ideer. :)

Skal tømme innboks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lite brite reker i fargene copper pearl, Shimmering Chartreuse, og en angel flash shell pink, Dette er veldig mye glans som forhåpentligvis vil fiske godt i kaldt vann. Binder dem raskt og effektivt ved å rive opp fibrene å mate det inn i dubbingløkke Rygg skjold så bruker jeg bug bond uv lim. Liker spesielt den copper pearl den får en fin brytning med blåfarge i vannet. ser helt rå ut spør du meg 8) Så kommer spørsmålet tok du for mye flash nå Atle ;)

post-4163-13949891407181_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...