Gå til innhold

Regnbue


kralik

Anbefalte innlegg

  • Svar 184
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Her i Sverige. I allefall i Västra Götaland, har länstyrelsen blitt mer restrektiv i tilatelse til utsetting. Det har blandt annet drabba en fiskeklubb där jeg er medlem. På grund av smitterisk av sjukdommer og fisk har man satt stopp for utsettningene vi normalt gjör.

Regnbuene i Sverige HAR historiskt sett värt smittebärere av forskjellige sykdommer. Vi har selv fått in sykdom i våre egne sjöer. Siden vi har hatt ulike leverandörer av fisk så har man ikke bevis for hvem som har sendt oss syk fisk.

Får man in "garantier" for sykdomsfri fisk og en sterk kontroll av vannene som eventuellt skall få utsettning., så er jeg for pröveprojekt.

En tanke har dock slått meg.

Hvordan står det egentlig til med fiskvårdsarbeidet i Norge generellt. Er regnbueönsket en snarvei til bra fiske?

Dette har nok värt en del av sannheten i Sverige. Mye fokus har blitt på "Hur och hur många bågar har du fått idag?"

Dette er på vei ut. Selv om det fortsatt finnes områder der man setter ut purker av fisker.

Legg med et bilde på en gytefarga fisk fra rennende elv, fanga i vinter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan står det egentlig til med fiskvårdsarbeidet i Norge generellt. Er regnbueönsket en snarvei til bra fiske?

Kan bare svare for mine nærområder:

Spørsmål 1: Dårlig; det settes ut en hel del fisk, men uten noen større tanke om forvalting i mange vann. Endel vann er preget av at det settes ut for mye, fiskes for lite og at stor fisk tas opp.

Spørsmål 2: Ja, regnbuen er helt klart en snarvei til er artig fiske. Når kan vi begynne å sette ut? Ser for meg et område i nærheten som kunne blitt et norskt Høkensås. Tror folk hadde gått bananas ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Det nytter ikke bare å sitte på ræva å vente på hvordan prosjekt regnbueørret skal bli virkelighet.... først ma det finnes noen sjøer, så reåderett over disse dersom man ikke  allerede har det..... så skal det søkes om om det vil bli gitt tillatelse fra fylkesmannen eller annen rådene myndighet...... så skal man hente fisk på et nærliggende oppdrett helst ikke mere enn 2 timer fra vannene i dertil egnet fisketank......... hva koster en kilo regnbueørret som er vetinærgodkjent...50.- pr - kg?.........  økt trafikk vil skape større behov for vedlikeholl på ankomstvei og siden dette blir så uhorvelig populært så bør det vel lages større parkering.... Uansett, begynn å jobb med det for den som vil. Da har norge fått sitt Høkensås.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

×
×
  • Opprett ny...