Gå til innhold

Bildetråden 2013


Rodswinger

Anbefalte innlegg

Gjest Terje Refsahl

Deprimerende syn ut av stuevinduet... is!  :-\ Hjelper å mimre litt fra turer - Österlen 2012.

Nydelige bilder, Frode :D

Det første bildet var spesiellt bra :D

Terje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Usedvanlig bra, Frode!

Litt mer info om teknikk/behandling?

Hyggelig tilbakemeldinger folkens!  :)

Var fantastisk flott lys for foto denne dagen - dette var egentlig ment å være et "staget" bilde av gutta. Vi brukte så lang tid med valg av farge og plasering av reflektorene da vi sto i en jord/ steinrøys (uten disse ville det vært for mye skygge i ansiktene fra capsene), så innen vi hadde fått ting på plass sto gutta og gravde i flueboksen  <<l

Teknikken jeg har brukt her er eg. ganske enkel. Største jobben er gjort i Lightroom fra en raw fil. Grunnet bra lys var det utrolig mye informasjon i filen å jobbe med.

Jeg tok bort de fargene jeg ikke ville bruke for å få mest mulig fokus på gutta samt gi en litt annen stemning. Startet opprinnelig med bildet i b&w men syntes mye av "futten" forsvant; så jeg begynte å leke med sephia toner og tok den derifra. Etter Lightroom brukte jeg PS og "Adjustment" spakene for å få mer balanse på lyset og gjorde noen justeringer til på farge og kontrast i midtone segmentet. Så avsluttet jeg i Lightroom med "punch" preset og la på litt post-crop vignettering med highlight priority.

Tok en printscreen av lightroom panelet som viser en del av instillingene jeg brukte - det ligger noe mer bak de forskjellige fanene - men dette gir et greit intrykk av jobben/ valgene  :)

8402652557_8e521a167d_z.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...