Gå til innhold

Søppel og drit


Kjell S. Rakkenes

Anbefalte innlegg

Var en tur både på vestsida og i fluesonen i Rena nå i helgen. Fyttigrisen så mye søppel og dritt det ligger rundt om. Ved kanalen på vestsida står skroget av et revnet partytelt som et monument over ansvarsløshet og brautende antifiskere.

 

Snakket til en kar som kastet fra seg en pose søppel inni trærne. Fikk huden full av ukvemsord og "pass dine egne saker". Jeg gjorde nettop det, og tok med meg søplet til snørrvalpens hånlige flir.

 

Hvor tror enkelte at de er? I en fornøyelsespark hvor renovasjonsetaten rydder etter stengetid?

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stusselige saker... Håper du gav søplepåsan tilbake med en steinhard, dobbel flathånd over begge øra... Alle som kaster søppel der det definitivt ikke hører hjemme, fortjener en sånn 

 

Detta er forresten ei utvikling som jeg har sett eskalere stygt over flere år. Jeg legger mye av skylda på div interesseorganisasjoner og den hysteriske promoteringa som foregår... 

Endret av Olav Haug
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må desverre si meg enig her. Trist å se!!

 

Har vært endel i Rena i år og har nesten følt en liten flauhet over å være fluefisker når man ser hvor mye drit som blir lagt igjen. Hauger med ølbokser og flasker, plastikstoler, plastikposer, gamle telt, fortommer, fortomspakker, røykpakker og sneiper, håver...etc..etc..

 

..savner å møte litt oppsyn der.. pppolice

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er en gjenganger. Løsning på problemet er at noen tar tak, snakker med ansvarlig i kommunen og får opp noen søppelbøtter på strategiske steder. Da spesielt nedre del ovenfor hengebrua øst "fyllecampen" og feks. kontoret på vest. Jeg hadde samme problem ved et vann i Bærum. Tok kontakt med kommunen og fikk til en ordning. Det ble straks bedre.

Endret av Jon-Erlend Sundnes
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nye koster i kommune og slike ting nå i dag, men tidligere erfaring av henvendelser mot kommune og grunneiere med oppfordring om søppelkasser og ikke minst noen dasser viste seg å være nytteløse.  

Men dette var før Fishspot sitt inntog, og jeg vil vel tru at det burde være en like stor oppgave for både Fishspot og grunneiere å få på plass slikt som kommunen. Det er jo de aktørene som tjener pengene på produktet som bør bruke penger og ressurser på å få det til å fremstå som et godt produkt også. Om ikke annet synes jeg det er mer deres oppgave å utøve press på kommunen enn den tilreisende.  

 

Kjellemann

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg mener selvfølgelig at alle bør ta med søpla si hjem. Ikke missforstå meg på det.  Mitt innlegg over her var ment som et svar til Jon-Erlend sitt innlegg lenger oppe. 

 

Men når det er sagt så trur jeg nok jeg er en av dem som har fjernet mest søppel ved Renaelva opp gjennom. Har fjerna både båtvrak, biltilhenger, fortelt, griller, utallige sekker og tilhengerlass med ølbokser og hermetikkbokser, og jeg har fjerna provisoriske dasser.  Så det er ikke sånn at jeg av og til har funnet meg i å ta med søppel etter andre, det har jeg gjort ganske mye.  Og derfor mener jeg også at noen burde ta tak i det på en litt mer seriøs måte.  Kun for å gjøre opplevelsen til flertallet mye bedre.

 

Kjellemann.

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønte det, var mest et hjertesukk fra min side at folk som er ute og bruker naturen etterlater seg masse søppel.

Lurer på hvordan de ønsker å finne området når de kommer frem til turens destinasjon?

Synes alle som tar med seg mer enn sitt eget fortjener skryt og honnør for innsatsen!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nå snakket med leder for Åmodt elveeierlag. Han var positiv og enig i at noe må gjøres. Vi snakket litt løst om feks. få satt opp conteinere ved Strømstad og hengebroen som er de hardest belastede områdene. Han skulle ta saken videre internt i elveierlaget og mot kommunen. Forhåpentlig vil vi få en løsning til neste sesong.

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjørte forbi der for en drøy uke siden og jeg mener det sto:  Camping etter avtale og tlf.nr.    Mulig jeg husker feil men kan ikke huske det sto at du skulle betale. 

 

Og det er vel ganske naturlig at camping gjøres etter avtale.  Hele veien langs Strømstad og Raustrømmen sto det i tidligere tider parkert campingvogner som sto parkert fast gjennom hele sommeren.  I følge friluftsloven skal du for det første være 150 meter fra hytte eller hus for å campe, og da maks 2 døgn om du ikke har gjort avtale. Så derfor er det vel naturlig å innhente tillatelse først som det gjøres oppmerksom på ved skilting.

 

Om det ikke har skjedd noe med eierforhold den siste tiden mener jeg å huske at Strømstad/ gamle veltplassen er eid av Sjølie.

 

Kjellemann 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra initiativ, men misforstå meg rett, jeg håper ALDRI at søplecontainere måtte behøves på "mine" elvestrekker... Da hadde jeg nok felt ei tåre eller to. Når folk ikke gidder å ta med søpla tilbake til bilen, hvorfor da gidde å bære det tilbake til en container? Jeg har mere trua på opptrapping av oppsyn og kraftig bøteleggelse for forsøpling og annen faunakriminalitet. Jau, jau - vi får håpe på det beste for framtida og naturen langs våre vassdrag.

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra jobba Jon-Erlend. Det kan umulig bli mer søppel langs elva om det dukker opp en container eller to!

Til Egil:

Det er klart det kan ramle et sjokoladepapir utav rompetaska til hvem som helst. Det skjer med alle sammen før eller senere. Men man glemmer jaggu ikke et partytelt på 4x4 meter. Eller klappstoler til et helt fluelandslag. Eller en 6pack med ølbokser for den saks skyld.

Utover det må jeg få sutre litt her på tampen av en nitrist tirsdag.

Du har selvfølgelig lov til å mene hva du vil og ha akkurat det tankegodset som passer deg. Men jeg begynner å bli dritlei av at du trer meningene dine nedover huet på alle andre. Du er utrolig dyktig til å bruke "vi" i steden for "jeg", og ordlegger deg mer enn ofte på en måte som gir inntrykk av at det du mener er noe som gjelder/bør gjelde for alle. Du farer heller ikke med annet enn etablerte sannheter, skulle en tro det du skriver.

Hadde satt stor pris på om du hadde begynt å snakke litt for deg selv, for jeg er stort sett uenig i alt du skriver.

På tampen vil jeg bare forbeholde meg retten til å ha beina mine akkurat hvor det passer meg.

Og forresten, èn ting til, prøv å samle tankene dine i ett innlegg av gangen slik at det ikke blir 3-4 stk på rad i en tråd.

Endret av Emil
  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jon-Erlend. Såpass svart på hvitt er det nok ikke, da har vi ganske forskjellige erfaringer. 

 

"Egiljaren"

Du ser ikke forsøpling som et stort problem for menneskeheten sånn generelt, eller? En ting er å glemme igjen noe man må løpe tilbake igjen for å hente, en annen ting er å bare drite i det og la det ligge igjen... Det å kaste søppel har med folkeskikk, oppdragelse og respekt å gjøre. Kaster man søppel i naturen er man definitivt en "subb" spøru meg.

Så godt besøkt som Renaelva er, med de siste års kortpriser, så har dem nok råda til å vise trynet sitt langs elva litt oftere enn det dem har gjort de siste åtte åra :)

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...