Jump to content

R.L.Winston


Olav Haug
 Share

Recommended Posts

Siden den "gamle" og høyst informative tråden blei sletta, og det sikkert gladelig ( 8)  ), så oppretter jeg en ny tråd om denna fantastiske leverandøren og skaperen av fiskestenger... 

 

Et par dager gammal og meget spennende nyhet er, AIR! Og kan dem virkelig få det til å kjennes lettere ut i hånda enn resten av B2-3X, LS-serien??  mmmakeout

http://winstonrods.com/category/rods/winstonAIR.php

 

Evt tilbakemeldinger imøtekommes med klapp og klem. 

Edited by Olav Haug
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Heliumbasert klinge kanskje..?

 

Jeg har blitt veldig glad i B3X serien. Har både klasse 4, 6 og 7.

Spesielt klasse 6 er en stang som bør vurderes om man er på utkikk etter en lett og god sjøørretstang. Den er noe av det beste jeg har vært borti rett og slett.

Takler mye forskjellige snører, lettkastet selv i vind, og veldig artig å kjøre fisk på.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Godt å blåse liv på forumet på et merke som står noen av nært. Tenkte i så måte å formidle at jeg i sommer opplevde fantastisk service hos Winston da jeg måtte sende inn en eldre b2t med knekt topp. Tre uker etter at jeg sendte stangen lå den på det lokale postkontoret, og på reisen dit var det god info fra Winston om status, hva som ble gjort etc. Tidligere var det mange som klaget på treg service fra gjengen i Twin Bridges (opplevd det selv tidligere), men mitt seneste service-tilfelle var en meget trivelig erfaring. La oss håpe at det er trenden fremover derfra :-)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har bare hatt en Winston-stang, som nylig fant tilbake til sin forrige eier. En B3X 907. Enig med Truls i at dette er en av de bedre sjøørrett-stengene på markedet i dag.

AIR så interessant ut og kunne vært kul å prøve, men 945$ er i meste laget for en stang med dagens vekslingskurs for min del. Skulle vært mer tilgjengelig å teste disse stengene i norske butikker!

I tillegg har jeg en svak aversjon mot epoxy-arbeidet på Winston-stengene (syns ikke rugby-ball stilen er særlig pen), og hadde ikke orket å irritere meg over det på en så dyr stang...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Spennende nytt,men for en pris hhhandjob

Har denne sesongen fisket endel med min nye 9'#4 B3LS og er særdeles fornøyd med den. Nydelig stang til tørrflue der jeg fisker mest <<l

Fått sansen for Winston,og blir spennende å se hva slags erfaringer som kommer etterhvert med denne "air"-serien.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 4 weeks later...

Selvom om den er omdiskutert har: https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2016-6-weight-shootout, en test på sekser stengere deriblant winston. Nå vet jeg at testene derfra er omdiskuterte, men de har diagram med bøyningskurver og den kan vel beskrives som nøytral , får man mene hva man vil om testen og trekke konklusjon ut fra bøyningskurven og om det er aksjon som passer.

Edited by Terje Bendiksby
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Var innom Flyfishingmasters i Malmø i dag,og de hadde et ganske komplett utvalg av Winston,bla annet Air 9'#5

Fikk kjent og vispet litt i butikken.Det første som slo meg var at den føltes utrolig lett! Og utfra min erfaring av aksjoner osv,sikkert utrolig lettkastet.

Virket lettere og spenstigere enn BIIIX,som jeg sammenliknet med,men har jo ikke kastet med vidunderet :-) Og det er selvfølgelig helt nødvendig før man konkluderer med noe.

I forhold til min BIII LS virket den selvfølgelig både endel raskere og muligens litt lettere.

Blir spennende å høre en rapport når en her inne har kastet med den :-)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Fikk testa Winston Air mot B3Ls i dag. Vil ikke utrope noen vinner for de er bare nydelige fiskestenger begge to. Air er en tanke strammere enn B3Ls men ikke så stram som b3X. Litt jevnere aksjon hos B3ls synes jeg. Begge testet med GL Experience

Kasta litt med Helios 2 og Sage X også. Ble ikke det samme gitt:). Ikke i nærheten av følelsen i Winstonstengene, men de kaster nok noe lenger (men da snakker vi veldig langt). I hvertfall med streamere og tyngre nymfer.

winston22.JPG

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jeg sikler veldig på en Winston AIR om dagen. Har lyst til å lage meg en klasse tre, men de har dem i tre forskjellige lengder... 7,6 fot, 8 fot og 8,6 fot.

Noen som har prøvd noen av disse, eller har noen meninger rundt hva man skal velge??

Link to comment
Share on other sites

Har måttet teste servicen til winston ved et par anledninger pga stangbrudd, og for min del tok det også relativt kort tid, og de var flinke og hyggelige ved alle henvendelser.

Det var en positiv overraskelse, da jeg hadde hørt at de kunne bruke en del tid på sånt. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...