Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Gjest Unknown User

Åh, takk! Utrolig vanskelig å drille fisk og ha en speilrefleks i andre handen. Må skaffe en slags forsikkring mot å droppe kamerat i sjøen ... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Flott rapport og bilder :)

 

Ute idag, fikk 4 horngjell. Tre av dem kalles store. De "voldtok" muddler minnowen til bjorni.

Hele Eidangerfjorden var invadert av horniser. Så jeg dro videre, hadde en sjøørret etter.

 

Sted to: Horngjell på samme flua.

 

Sted tre: Pleier å levere SØ for å si det slik. Brukte Runars deceiver i blå.

Begynte dårlig, null aktivtitet ved hot spot 1. Fiske av områder, null!

 

Hot spot 2: Her var det fisk etter, en stor virvel etter flua. Den var virkelig på hugget. Kaste av i en sektor rundt spotten. Få med seg hver centimeter. Noen ganger er det kritisk viktig å få fisket av alt for å treffe`n. Og det var det som skjedde, tre lange drag med flua-bomstopp og bang i stoppen. En herlig følelse når snøret strammer seg opp-enda mer opp og du kjenner tyngda. Jeg blir aldri lei en sjøørret som tar så utrolig hardt.

 

Så ble det stille-en etter igjen. Vinde raste rundt idag også, slem som bare det.

 

Etter en kafffeblund så fisket jeg av samme område ca 2 timer etter full flo-hadde en ti minutters periode det var helt vilt. Bytta til en deceiver i hvit og lyse chartruse, en lefty`s variant.

Jeg fikk en til , ganske kjapt. Den tok med stanga under armen og de kjappeste inntrekka jeg klarte.

De neste kasta, fisk etter på hver eneste ett. Og lugga den ikke så fulgte den etter. Den ville ha små rykk nå og laaange pauser. Dagens største satt, hvertfall kiloen var den. Den hoppet 6 ganger før den sa takk for seg! Et vakkert syn.

 

I ren "relaxeteam" ånd satt jeg meg ned med et smil og nøt den siste kaffeskvetten. Slike øyeblikk er gode ja ;)

 

Fisket var ingen høydare, ingen bombe at jeg mista kiloen. Har mista mye i den senere tid, men det snur.

Det ble tross alt 5 fisk på en dårlig dag. Det var i frierfjorden jeg fant sjøørreten. Her slipper man horngjell på hvert kast, for det er lett å bli lei av den fisken gitt. ;)

 

Det var forøvrig 15 grader i vannet idag i eidangerfjorden målt i sola på mudderbunn.

post-1259-13949864646422_thumb.jpg

post-1259-13949864646668_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri fått eller sett horniser før jeg, så jeg gleder meg til min første av den sorten :) hehe.

 

Hvordan er horngjell å kjøre egentlig?

 

 

horngjellen er helt vill!!! fikk en svær jævel i sommer... var ute på backingen flere ganger.... morro var det 8)

 

det som er kjedelig er at du får de hele tiden.. på hvert kast og til slutt er man dritt lei

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svar 1 : " U don`t wanna know"  2: Greit nok hvis du kjekser den og tror noen stakkede sekunder at du perser på SØ. 3: Pain in the ass. 4 : Morsomt når den leker delfin i vannet etter friheten er gjenvunnet...

 

Gjeng på Østre Bolærne på Søndag. 3 t fisketid pga rutebåten. Fantastisk strøm i overgangen dypt sund og leopard-bukt.... Hadde på en fin SØ, men i min selvvalgte arrogante Bornholm-stil lot jeg den gå mens jeg skulle ta inn Varivas skydelinen... Og dett var dett.

 

Resultat i dagens øvelse som best karakteriseres som : 3,4 m horngjel med og uten tilløp......

Vanntemp dikterer strømsatte sund og 0ksygenrikt vann utaskjærs. Stoffskiftet er på topp hos salmo t nå, og matfatet er stort. Jevlig raske inntrekk med pauser som en epileptiker koplet til ....... Dette for å trigge mantra bevegelse til hugg-adferd.  Men hva vet jeg... Har en "date" med en 2 kg ++ innen juni....

post-2607-1394986466579_thumb.jpg

post-2607-13949864702444_thumb.jpg

post-2607-13949864704455_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ulken fikk jeg mens jeg slepte Jiggy `en etter mot land etter persen på Bornis ifjor... Akkurat da var alt gøy... Og det er det på tur hver gang hva enten det hugger horngjel eller intet.... Castingen er en øvelse i seg selv.... Akkurat nå er det Orvis 10 ft kl 7 med Loop fast int klump #8 og tynn varvas skyteline (24 ) laddat på Tibor Everglades snellen som funker, og JA: Bruker den fordømrade Orvis-bøtta, selv om jeg liker å vade ut til neste "amt" eller opp til gjellebuene.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får du en stor horngjel kan det være riktig moro. Mer over vann enn under og de er drit kjappe og ville. PRoblemet med dem er at det ofte vil være 4-5 som følger etter og smånapper i flua di på hvert eneste kast natta igjennom. Gjerne tar de noen skinnangrep slik at du får opp pulsen og tror noe stort er på gang....så får du omsider kjeksa en 40 cm slimete illeluktende helsefarlig (de stikker ut øya dine med nebbet! helt sant!) sak som også er en jævel til å skade/ryke fortom (også pga nebbet).

Jeg mister ofte trua når det er mye av dem. Tror ikke sjøørreten gidder ta opp konkurransen med å skulle ta maten fra en stim slanger.

JEg har blitt grundig lurt av dem flere ganger og stått å kasta og kasta med hjertet i halsen og trodd det var sær og vanskelig SØ eller HA jeg hadde med å gjøre. Nå tror jeg at jeg har lært....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

så et knakbra program om en liten øy på utsiden av Bornholm som heter Christansø....er det noen som har vært der? for en idyll og et sted hvor det må være et bra sjøørretfiske.....noen som kjenner til?

 

http://www.gulesider.no/kart/#lat%3D7424805.40038%26lon%3D1689846.32975%26zoom%3D12%26layers%3D0B000%26id%3Da_10000461869%26offset%3D0%26tab%3Daddress

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke vært der, men du ser over til øen fra Bornholm. Vår guide, Otto, (kunnskapsrik person på flere områder) ga meg in-put om øen. Der går båt dit daglig. Hele øya er fredet, gammel bebyggelse etc. Vet ikke noe om SØ fisket der.

Tønsbergfjorden er full av nebbgjedder (dansk for horngjel).. Med SØ tar allikevel. Vært en tur i Melsomvik ; Vårnes . Lun bukt, altfor stille. Etter kl 22, plasket en svær jævel flere ganger utenfor kastehold.  Fikk endelig en SØ etter flere dagers abstinenser, og tildels hallusinasjoner om horngjel i og rundt senga..... Den lille tassen på 200 g ca tok Runars cdc reke når jeg hadde dratt helt inn og skulle sjekke om reken gikk rett ( løkkeknute og mørket....)

Enten blåser det stiv kuling, eller så er det stille...

Martin: Dine Tibor-sneller ligger baki bilen ja.... Du hadde en for hver vindretning synes jeg å erindre....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du hadde en for hver vindretning synes jeg å erindre....

 

Hva ellers? :D Neida... det virker som om situasjonen er lik hos dere. Fikk også en liten ørret igår etter å ha begynt å fiske dypt; den tok på 2-3 meter. Fikk da også en sei på 1,5kg. Alltid moro å fiske dypere og se hva som rører seg nære bunnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff det er mye horngjell i sjøen nå.

Var ute noen timer på morgene.

Fikk 7 horngjell.

Den størrste ble kroket i magen og det var litt show.

Den tynne stygge fisken hoppet ekstremt mange ganger.

 

Regner med det er mye horngjell over alt nå...

 

Jeg har hørt at horngjell kommer inn på grunna å tar plassene til sjøørreten.

Sånn at den drar lengre ut i sjøen eller på helt andre steder.

Stemmer dette ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fisker litt dypere når horngjelen er der, på de plassene hvor det er mulig selvsagt. Får ørret stort sett på 2-5 m. dyp nå om dagen. Mye smått, så hvor de riktig store beistene er skal jeg ikke uttale meg om, men fikk da noen med grei size rett etter den lille tropiske stormen feide inn over Oslofjorden her forleden dag. Kanakas fiske i 15 minutter hvor jeg fikk 4 fisk. største på 1,7kg minste på 700 gram, så kom sola og alt døde ut igjen :( Knakk stangen min igår på lyr jakt også, så nå melder jeg meg litt ut en stund i påvente av ny stang...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var en liten tur ute i dag, ekstremt lavt vann hos oss rundt hvaler, men hva gjør vel det. :). det jo fisk her alikevel.

dette er det som var i magesekken til denne (1.6), smørbukk eller kulting som andre sier, ingen grunn til å bruke små fluer, men ingen regel uten unntak, fikk denne på en liten hvalerflue i str 10 rekekrok.

tok på andre kastet kl 05.20, gøy på 5`er stanga.

post-3490-13949864845803_thumb.jpg

post-3490-13949864846178_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Det var en vakker sjøørret gitt ;) Grattis!!

 

Ute i natt etter marka tur, fikk to torsk rett etter flo på sort wollly.

Var lite aktivtet ved flo og vurderte hjem, det blåste fælt gitt.

 

Så ble det blikk, vannet sank og mr seatrout kom inn. Jeg fikk 3 stykker og burde hatt flere, det var MYE fisk inne. Og jeg så flere over kiloen jage yngel eller sild. Brukte sort wolly. Hadde masse flyt over fisk, ville ikke ta. Måtte over på raske rykk med bomstopper for å få`n. Største idag var 8hg trillrund. Alle ble satt pent tilbake.

 

Høydaren var faktisk en sei jeg mista i tangen, den var på ca 2 kilo og dro ut det som var av snøre på snella. Det er i sjøen jeg opplever dette, kanskje en dag i marka? Hvem vet.

Rett etter fikk jeg en sei til, den var vesentlig mindre.

 

Så lysnet brevik by opp, og horngjellen tok over hele showet. Da var det bare å dra hjem etter ca 14 timers fiske ;D Og i morgen/idag skal jeg FISKE. Gleder meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaller jeg fiskefeber Toggi  ;D ;D. Fisker hver dag vi andre også, gjennom deg  :) :) :).

I dag er det 17. mai, nasjonaldag og totalt fiskeforbud for fedre med små barn. Men, så lenge du er pålogget mellom turene dine, får vi vel fiska litt vi også  ;D ;D

Ha en fin 17. mai feiring!

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var fisken sin det Borgflua....må si den var grom.

 

Skulle kansje ha trukket vekk et par år på alderen her, snakk om iver Toggi!  Først i marka så i sjøen....da har du lite tomgang på fisket.  Bare å gjøre salutt på 17mai kvelden!!

 

Ryktes om SØ på over 3 kg i Larvik siste dagene her...de begynner vel å bli trillrunde de også.

 

Ha en bedre relaxed kveld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tenkte jeg skulle ta en liten tur ned til hvasser til helgen, vet det er litt seit for det beste fisket, men sånn er det når man er i kirkenes :rolleyes: noen som har noe tips til fluevalg?? mye tobis, brisling sild?

takker for svar

hilsen martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tobis, brisling og sild. Ja de er i allefall i vannet nå.... Vært på kveldstur til nå på Vollane i Horten. Nada .

Hvor på Hvasser tenker du deg ? Er bare kjent omkring Sønstegård.. Fin plass for SØ i mai... Det ser ut som jeg skal slite for å finne den "date `n " med 2 kg + før juni....  Går tilbake til basic med Tønsberg Muddlere snart.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

tenkte jeg skulle ta en liten tur ned til hvasser til helgen, vet det er litt seit for det beste fisket, men sånn er det når man er i kirkenes :rolleyes: noen som har noe tips til fluevalg?? mye tobis, brisling sild?

takker for svar

hilsen martin

 

fisk heller på Brøtø.....se kart,

 

http://www.gulesider.no/kart/#lat%3D6550470.95558%26lon%3D581888.50931%26zoom%3D18%26layers%3D00B00%26id%3Da_10000355883%26offset%3D0%26tab%3Daddress

 

ellers er området dårlig da det ikke finnes gytebekker på hvasser.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...