Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

I dag var dagen for en ny fisketur kommet. Som forrige helg, ble også denne turens mål å få sjøørret, noe som skulle vise seg å ikke være så lett (for min del).

Turen gikk til et hemmelig tidevannssund hvor sjøørreten kan vandre mellom brakkvann og saltvann. Vi skulle egentlig ut 09.00, men siden vi klarte å forsove oss ble turen utsatt med halvannen times tid. Da vi ankom stedet ble vi møtt av klart og tildels åpent vann. Så langt så dette meget positivt ut. Jeg startet ytterst, mens min far startet innerst i sundet. På det første kaset hadde jeg etter en liten tass på rundt 500g som nafset i flua. Dette gjentok seg på flere av de påfølgende kastene helt til den så meg da jeg, ja faktisk, klarte å skli på en flat og stødig stein. Og jeg som hadde utstyrt meg med pigger under vadeskoa og greier? Skjønte bare ikke dette. Da jeg møtte min far igjen startet samtalen som vanlig med ”Kjent noe?”. Han mumlet noe om en kilosfisk der borte ved iskanten. Vi sammen tilbake til stedet hvor han fikk fisken. Jeg startet i kanalen og fisket meg innover. Fisk kjente jeg ikke, men stanga fikk testa seg på et par isflak i det minste. Etterhvert endte jeg opp ute ved marbakken. Jeg byttet til rosa tangloppe # 14, og la ut et kast, så ti til. Plutselig uten forvarsel kjenner jeg motstand i snøret! Jeg rakk ikke tenke ”endelig” før kampen er historie. Ikke min dag i dag nei.

Ny tur i morgen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Landet årets første sjøørret i dag. Ca 1 kg(målte bare lengden, 48 cm).

Eneste skår i gleden var de ca 40 lakselusene(i ulike utviklingstrinn) som satt fast langs ryggen og buken på ørreten  >:(

Fiskested: Ålesund kommune

Flue: "Juletræet"(Steen Ulnits) str. 6, bundet med Mustad S74SZ.

Øvrig utstyr: TFO TiCrX #8, Loop CLW Clear 5-8, Loop Gel Spun 20 lbs backing, Amnesia skyteline 30 lbs, Zpey Unique floating/sink tip skyteklump #8 og Airflo clear intermediate polyleader 8 ft med 0.28 mm Stroft nylon-spiss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser mange legger ut rapporter her nå som sesongen er i sin spede begynnelse så tenkte jeg skulle legge ut en liten rapport fra Henke og min siste tur.

Tok fergen opp til Henke i Sogndal i går kveld, og klokken 07.30 var vi klare med stenger ved vannkanten. Vi fisket av en utrolig fin bukt med leopardbunn og det hele. Jeg hadde ikke vært der på en god stund så ble sykt gira når jeg så det klare vannet. Det var litt overskyet med 3-4 grader i luften. Etter en 10-15 kast hadde jeg en som nappet litt flua (som forøvrig var en rød børstemark), men jeg hadde litt slakk på lina så fikk ikke gitt ordentlig tilslag. Men på neste kastet satt den:) Etter en heller kort fight som jeg kom seirende ut av, lå en fin SØ i håven. Hadde ikke med vekt, men den så ut til å være rett under kiloen. Den var litt slunken så etter å blitt fotografert og loggført ble den pent satt pent tilbake. Det ble ikke noe mer i dag, men det var utrolig deilig å lande årets første SØ, og gleder meg til tre dager til med effektivt fiske før det er tilbake til studietilværelsen :)

Hvis noen vet hvordan man komprimerer bilder tatt med iphone så de blir under 1000kb så skal jeg få lagt ut et bilde og:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Igår ble det en liten tur til et nytt sted som på papiret (google earth) så bra ut og kompisen fikk en kg's blank SØ med 5-6lus på seg.

Var innom der idag en times tid og fikk årets føreste SØ. 2 stk der den største var rundt 5-600gr. Går noen fine på dette stedet så her skal det utforskes mer! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse "raporter" er vediløse uten bilder! 8)

Selv har jeg tatt en på 1,5 og mista en på ca 4kg under landing.

Seff hadde jeg ikke med meg telefon den dagen så det blei ingen bilder!

Den lille blei ikke veid , bare kasta ut igjen!

Min minste SØ 1,3 ,største 6,49 :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredricoo

Nå bærer det ned til Larvik for å prøve fiske-lykken :)

Skal møte pattegrisen her på forumet som skal guide litt :D

Rapport (Med bilder) kommer ikveld.

Fredrik N

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ai ai for en helg! pakker og drar ned til bamle land lørdag morgen, møter brutter på plantasjen i porsgrunn, bytter bil og drar videre. kommer frem til første hot spot, sola varmer og det er vel 2-3 sek m mens vadere er på plass og stengene rigges... 3 kast og 10-15sek m! kjører videre og ser etter andre plasser og kjører da ned en isbelagt bakke som sikkert heler 35 grader, bilen sklir rundt og stopper på tvers. mye frem og tilbake, opp og ned med grus så er vi på veien igjen. tar så av på en liten stikk vei ned mot vannet som raskt viser seg å være en hestebane.....en liten stund senere finner vi en flott plass, kaster mens engangs grillen go gjør seg.... nei den ble det kun lunk i så pølsene fikk sol temp etter 20 min! trenger vel ikke si at fisken også uteble?? ;D ;D

søndag morgen, etter å ha avtalt å møtte fredrik n her på forumet for fiske i larvik som var isfritt og flott lørdag ettermiddag kommer vi til tynn is de fleste steder.. go plassen "min" er nesten isfri så her skal det fiskes! skulle fort ta en stund det når jeg klarer å knekke stanga før første kastet... fredrik mister noe som kunne virke som en fin fisk og har hatt et par følgere, fikk selv se en blank side snu ved flua. må takke fredrik for besøket ;D er nok ikke lenge til det virkelig braker løs ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredricoo

Var en fin dag idag :) Selv uten fisk på land, så var det deilig å se at det skjer ting i sjøen:) Hyggelig å treffe like skakk-kjørte fluehuer var det også :P

Blir en tur nedover til larvik/telemark til tirsdag igjen :D Fått pratet med kona, Frode?

Hvis det er fler som har mulighet/lyst til å henge seg på så er det bare å hyle ut :)

Fredrik N

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...