Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Hei

 

Fikk 5 stykker idag, største toppen 600 gram. Lånte båten til Anders 80 "spirit og Grenland". Takk for lånet ;)

Tok noen kule bilder idag, men kabelen til mobil ligger på jobben. Skuff!

 

Den første halvtimen virket sykt lovende, 5 følgefisk og jeg antar alle til over kiloen den største opp mot 2 kilo. Men de bare fulgte, det var ræva vær med farget vann og mye alge-slam i vannet.

 

Kald vind gjorde "bettet" til så der... Men jeg fikk puls idag, flere ganger og "kicket" når man har en sværing etter er like gøy hver eneste gang.

 

Alle fiskene jeg fikk tok på Runars deceiver krok 4 chartruse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anders80

Hei

 

Fikk 5 stykker idag, største toppen 600 gram. Lånte båten til Anders 80 "spirit og Grenland". Takk for lånet ;)

Tok noen kule bilder idag, men kabelen til mobil ligger på jobben. Skuff!

 

Den første halvtimen virket sykt lovende, 5 følgefisk og jeg antar alle til over kiloen den største opp mot 2 kilo. Men de bare fulgte, det var ræva vær med farget vann og mye alge-slam i vannet.

 

Kald vind gjorde "bettet" til så der... Men jeg fikk puls idag, flere ganger og "kicket" når man har en sværing etter er like gøy hver eneste gang.

 

Alle fiskene jeg fikk tok på Runars deceiver krok 4 chartruse.

 

Når jeg ga opp gjeddefisket pga utrivelig vær så  var Toggi ute enda ja :),(2gjedder opp mot 3kg) ingenting og si på fluevalget forresten den er god i farget vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Tom...

Hvis det er kaldt i vannet og litt farge, hadde jeg gitt Jiggy (hvit / hot orange) en times svømme-trening først... Den er super til å sondere nytt vann med.. Uansett hva slags byttedyr som står på menyen... Under 4 gr vanntemp så vil mye av stoffskiftet / energien i SØ gå til osmo regulering. Dermed vil den nok foretrekke bytte som er lett å fordøye ( minst energitap i selve prosessen).Men hva vet vi egentlig ???  Salmo trutta er og blir en utpreget opportunist. Å trigge huggrefleksen er vel den viktigste faktoren vi spiller på ... Skitt Fiske !!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Idag opplevde jeg utrolig mye rart på tur, tar det kort:

 

Det begynt med 5 lugg på 5 kast og fisk etter hele tiden, dette var på Runars deceiver.(chartruse)

Deretter blir det mer dødt, vannet synker og fisket blir ræva.

 

Jeg får trøbbel med skytelina og setter Streamlineklumpen i bunn. Jeg drar til og klumpen ryker i overgangen. Altså mista hele skiten. Motgangen var total og jeg vurderte rett og slett å dra hjem i fortvilelse.

 

Men pakket opp et klart Cortland snøre, det var tøff vind og denne må man blindkaste med betraktelig mer. Så det ble fiske høyt i vannskorpa med juletreet.... Og det skulle være TINGEN:

 

Etter å nesten stripa i vannet så hendte det. Opp fra dypet kom et monster av en sjøørret. Jeg merket jeg begynte å skjelve i hele kroppen. Tipper hvertfall 3 kilo, den snudde like før den skulle ta. Helt inn ved en fjellvegg. Utrolig bittert!

 

Ja ja, tenkte jeg.... Det er den dagen! Hvor alt går galt!

Etter ca 20 kast til så smeller det til i juletreet, jeg ser fisken.. En halvannen kilos(litt gjetting) velter seg på ny etter flua, denne kjenner jeg godt. Men den sitter ikke.

 

Så fisker jeg av 300-400 meter med andre områder. Null fisk!

Like før jeg drar hjem så kaster jeg av sammme område hvor monsteret var etter. Første kast med juletreet, en enorm skygge. Du verden! Bytter til min største deceiver. Null.

 

Tenker litt, klør meg i panna som vanlig. Så gir jeg Bjorni reka i orange og rosa fullstendig tillit.

Første kast: PANG!!! Den sitter kontant. Kjører "rundans" i 3-4 minutter før jeg får den inn.

 

Tror den er stor, men ser det er "lillebroren" til den store. Den dro som pokker, og hadde en flott k-faktor.

Tipper 750 gram-800. Denne tok jeg vare på! Denne følte jeg var fortjent faktisk..

 

Livet smiler til slutt, man må aldri gi opp har jeg lært! Denne dagen var ingen unntak ;)

 

post-1259-13949855545647_thumb.jpg

post-1259-13949855546383_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner meg igjen i historien din Toggi. Hadde tre skikkelige grove fisker etter i forrige uke. Den siste av dem bomma wolly buggeren tre ganger helt inne ved land. Rregner med den var godt over to, ca 60-70cm. De andre bomma og smålugga litt i en jiggy og en tan reke. Tidligere i år så var det kompromissløs tagning av flua, men dette her er fryktelig irriterende(og jævli morro).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i dag i vind og regn og dengte løs et par timer. Hadde to ting som kunne vært napp, men det kunne gjerne vært hallusinasjoner. På slutten tok vinden skikkelig tak i juletreet og den havnet i en tangklyse 15 meter borte. Jeg måtte gå rundt no greier for å få den løs og sklei på en stein og datt så lang jeg var i vannet. Ble skjitsur og dro hjem med blod (!!) dryppende fra hånda.

 

Anyways, jeg skulle egentlig spørre om en sak som sikkert er ganske teit. Det er en vik i nærheten som ser steike fin ut for fluefiske. Men dette er et populært badested om sommern. Vil sjø-ørret holde seg borte fra slike steder, eller skal jeg bare gå ned og prøve lykken? Kan ikke akkurat bli dårligere enn det andre stedet jeg er på, og det vil være enklere for en fluestang-nybegynner som meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare fisk på du MrHunk, det er ofte badestrender/vik som er giftige sjøørret steder. Fisker mye på natta på slike steder sommertid. Da kommmer fisken helt inn til land selv med badegjester der på dagtid.

 

Tipper du kan "finne" fisken der ;) Holdt på å gå under selv idag, det hadde blitt farlig. Glatte steiner er uberegnelige. Livsfarlig, rett og slett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg vært på 2 nye godplasser og fisket sammen med Toggi. Jeg tror ikke vi er spesielt dårlige til å fiske, men det var laaaange dødperioder i dag. Toggi hadde fått en SØ før jeg kom og fikk noen småtorsker rett før jeg dro i skumringen. Jeg hadde vel et par napp, det var det hele. Sjøfiske byr på utfordringer, det er ikke bare å hale opp, heller ikke langs med Telemarkskysten. Jeg er kanskje litt rar, men dette gjør spenningen med dette fisket større.

Det blåst fælt til tider, det var lav vannstand og vannet var langt fra klart. Denne trippelen mente Toggi ikke var bra for SØ fiske generelt og i dag stemte det godt.

Jeg har ikke fisket altfor mye i sjøen tidligere, men det er utrolig artig, selv om fisken uteblir. Det Toggi har lært meg på noen få turer er jeg sikker på at jeg kan utnytte i mine vann lenger inn i landet, og ikke minst på fjellet. Gleder meg til nattfiske på fjellet med #7 stang og kasteklump.

Begynner etterhvert å danne meg et bilde av hvor jeg finner SØ. Jeg er heller ikke i tvil om at plassene vi var i dag kan være svært gode.

Toggi "tok seg den frihet" å kommentere inntrekket mitt. Han mente jeg måtte dra Wollyen inn mye seinere i mørket hvis jeg skulle håpe på å få torsk. Fortsett med slike kommentarer Toggi,  det er en av grunnene til at jeg trives i ditt selskap. Håper det ikke blir altfor lenge til neste tur.  :)

 

bjorni

(glemmer som faen og har noe nytt å lære hele tiden)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for turen Bjorni, du oppsummerte turen eksemplarisk :)

Hadde to lugg etter du dro, det tror jeg var ørret gitt. Små rykk ganske aggressive.

 

Dra inn tregt er smart på natta, også til sjøørreten. Men det finnes ingen fasitsvar, man bare repeterer ofte det som funker best etter uttalige forsøk.

 

SØ fiske er frustrerende, utrolig gøy, "lett og "vanskelig" om hverandre. Dette gjør fisket så utrolig spennende. At sjøen byr på så mange ulike byttedyr gjør at "kodeknekkingen" lett kan være like vanskelig som sært myggfiske. Eller hva Sandro???  ;D (der står jeg på mitt, uansett hvor sta du er. Jeg er jæ.... sta tilbake)

 

Du har det som skal til Bjorni for å takle utfordringer i sjøen, absloutt alt! Den dagen du opplever et vilt SØ fiske(for den dagen kommer) så skjønne du nok bedre hvorfor jeg er så forbanna ivrig.

 

Legger ut bilde av fiskene idag, en større børstemark og noen "hot spots" ;)

 

Takk for turen Bjorni, du verden vi skal kose oss på maaange turer i 2008 :)

 

post-1259-13949855554955_thumb.jpg

post-1259-13949855555563_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenge siden jeg har postet noe her inne nå, påtide med en ny oppdatering!

 

Vært ute jevnt de siste måndene, å det har jo vist resultater. Kan vel med hånden på hjerte si at jeg (og mine fiskevenner) har aldri hatt så bra sjøørrettår som i år. Jeg har tatt flere over kiloen og makset ut på 1,6. Dette er særdeles bra for vårt miljø, innerst i Trondheimsfjorden. Det har blitt tatt fisk over 3 kg her inne innen den siste månden. Så dette blir bare bedre og bedre for sjøørretglade trøndere.

 

Sist uke var jeg ute for noe morsomt, jeg og to kompisser dro ut til godplassen vår og begynte fiske. Vi var nokså spent for vi hadde sett endel vak. Etter litt diskusjon om plasseringer så endte det opp med at vi stod på rekke og rad å fisket med 5-10 meters mellomrom. Det som kom til å skje var jo helt latterlig. Det begynte med at jeg kjente napp- gjorde tilslag men den satt ikke. På samme inndraget kjenner jeg igjen napp- uten å klare å hekte. Helt tilslutt på samme inndrag så nappet den så vannspruten står 2 meter fra meg. Uten hell for å kroke den. Jeg legger ut snøret igjen og legger stanga under armen å begynner å dra fort med begge henda. Vanne eksploderte - jeg kastet sikkert over 20 meter ut- og jeg lyver ikke om jeg tror at vannet eksploderte 5-6 ganger mens jeg trekte inn. Helt sykt. Tilslutt så satt fisken, å dette var en frisk liten halvkiloskar. Den fikk leve videre. De neste 6 kastene kroket jeg fisk!!!!!!!!! 6 fisk på 15 minutter!!! Det er det sykeste og mest morsomme jeg har opplevd med sjøørrett. Alle fiskene var dødspreke og gav bra fight, selv om dem ikke var rekordstore. Alle rundt halvkilon sikkert. Det som gjorde opplevelsen minneverdig er at de to andre kompissene som står 5 meter til hver sin side for meg - ikke kjenner napp engang ;D Er ikke det merklig så vet ikke jeg?? Alle tre fisket med rekeimitasjoner. To av tre fisket med samme snøre. Merkelige greier.

 

Her er reka forresten - en selvbundet kreasjon med litt forskjellige hemmeligheter med ;) Har fungert latterlig bra.

 

post-2370-13949855591002_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Toggi.

 

Ser der sliter med å få fisk i Telemarken, da kan jeg bare informere at det er kanon fiske i Larvik det er tatt fisker på 0,9kg 1,1kg 1,3kg 1,4kg 1,5kg 2,8kg  og 3,1 kg siste uka. Det er bare i fiskegjengen vår.

 

Disse fisken har tatt på pategrisen(reka), børstemark (oliven og svart marabou) og tanglopper. KL har mistet sitt livsfisk fom han holdt på i over 40 min med dette var synd, det hadde vært rått sett denne.

 

Må jo også si at vi har vært borti masse pen fisk de siste 14 dagene.

 

Ser du skriver på side 100 at du traff andre fiskere som "tok" plassen. Det var til opplysning Mriks, Loopman og undertegnede.

 

Lurer på om du er grinete eller sur på meg for at jeg sendte deg PM til deg angående brunørret du påstår å ha fått i sjøen. Nå har jeg lest meg opp på dette feltet og ser ikke at dette kan være mulig  pga osmosereguleringen hos brunørret, det er evner den ikke har. I motsettning til sjøørreten som tilegner seg dette i smoltifiseringen som gjør at den utvikler kloridceller på gjellene slik at den kan skille ut saltet når den oppholder seg i saltvann. Dvs at den har evnen til å skille ut saltet  når den drikker saltvann for å opprettholde lav saltbalanse i kroppen. Hvis det er brunnørret så må det være veldig brakkvann der du fisker!

 

Bilder av fiskene legger jeg ut på den andre sjøørret linken.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Mads

 

Skulle hjem uansett jeg, utrolig at du klarer å skrive om det. Jeg skrev IKKE at noen tok plassene, skrev at andre fiskere kom og jeg vendte nesa hjemover.... Er vel ikke akkurat "grinete".

 

Godt vi har så dyktige SØ fiskere som kan "korrigere" feil, tusen takk :) :) :)

 

 

Og lykke til videre.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei.

 

Godt du tok tråden videre mads angående den så mye omtalte "brunørreten" tatt i sjøen. Helt enig med deg Mads. . Hvis noen tror det er brunørret i sjøen burde de lære seg litt mer om osmose regulering og smoltifisering. Sjøørreten stammer jo fra ørret stammen, men den har tilegnet seg evnen til å være anadrom i motsetning til brunørret.. Men bare lev i trua at det var brunørret du fikk i sjøen Toggi. . .kan tildels gå med på at du fikk den i veldig brakt vann. . .;)

 

godt det er noen som tørr å korrigere såkalte "mestere". Bra!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei.

 

Godt du tok tråden videre mads angående den så mye omtalte "brunørreten" tatt i sjøen. Helt enig med deg Mads. . Hvis noen tror det er brunørret i sjøen burde de lære seg litt mer om osmose regulering og smoltifisering. Sjøørreten stammer jo fra ørret stammen, men den har tilegnet seg evnen til å være anadrom i motsetning til brunørret.. Men bare lev i trua at det var brunørret du fikk i sjøen Toggi. . .kan tildels gå med på at du fikk den i veldig brakt vann. . .;)

 

godt det er noen som tørr å korrigere såkalte "mestere". Bra!!

 

He he, godt du er synsk siden jeg IKKE fikk den i brakkvann! Hva du og dere mener spiller ingen trille for meg.

Men det er godt man kan lære av ja.., "de beste" ;D ;D

 

Akkurat hva dere kaller den bryr meg igrunn ikke så mye, det var en brun ørret som var feit. Det er bevitnet, la oss kalle det en sjøørret så er saken uten av verden. La tråden for all del leve videre nå, med gode rapporter fra godtfolk i alle landets deler :) :)

 

Skitt fiske folkens!!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere og dere, det her var min mening. .

 

Godt du innrømmer at du tar feil. . Det var jaggu på tide. Husk: en god fisker innrømmer alltid sine feil. .hehe.

 

En korrigering til: det blir ikke kalt en SØ. Det er en Sjøørret.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...