Gå til innhold

Garrison 204E - Et nytt stangprosjekt. FERDIG!!!


Anbefalte innlegg

  • Svar 228
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hvis det er de sorte surringene du mener så har jeg det på alle surringene. Med andre ord dette er kopiert gjennom hele stangen.

 

Fikk tatt tre guider til etter barneselskap. Merker at øynene spiller opp. Tror faen jeg trenger briller :o No good.

 

Sigve

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er Gossamer jeg bruker jeg bruker. Forsto det sånn at det er den tynneste tråden ??? Hva er tynnere ??

 

Pyntesurringene har 5 omdreininger på hver side. Er som Staffan sier veldig vanskelig å få til, men jeg har en hel vinter foran meg.

 

Sigve

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er hva skredderen min i England sier om trådkvaliteten.

 

Threadwork

I use very fine silk for my fly rods, much finer than was used in the past on english rods and when properly finished it is translucent so the grain of the cane and the guide feet can be seen. For repair work I often finish with completely transparent overwraps that strengthen without being at all visible.

I use silk from a variety of sources but my preference is for Pearsalls Gossamer, rated at 6/0 it is probably the finest silk regularly used in the world of rodmaking, probably more familiar to most game anglers as fly tying silk.

 

Som sagt, jeg synes du er flink.

Btw: Jeg fant en liten bit med hvalrosstann, vet ikke om det er nok til å brukes, men er det noe du kunne ha lyst på prøve deg på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må nok øve litt, Sigve :D Surringene kommer nok til å bli svært ujevne i farge/deknig....

Du kan nok ikke "utsette" bruk av "burnishing" verktøy. Dette må brukes under veis. Når du legger surringen må du "pakke" denne forsiktig sammen, og til slutt glatte over. Om du ikke "pakker" (og pakker jevnt nok), vil surringen få tydelig fargeforksjell etter lakking.

Ca 5 runder med tipping virker OK.

 

Som Torbjørn er inne på; de gamle mestere (og flere av dagens bambus-merker!) brukte/bruker betydelig tykkere tråd, og gjerne nylon! ("Time is money", og de færreste ser forskjell!)

For å kalle en spade for en spade; Gossamer er et sant hælvete å surre med!

Bruk lupe, og lykke til ;D

Du må, som sagt, "pakke" surringene (jevnt og lett....), og så jevne ut til slutt.

Foreslår at du surrer ferdig en ring, lakkerer denne, og vurderer/evaluerer. Først når du lakkerer vi du se "faciten" av eget arbeid.

Sannsynligvis må du gjøre dette flere ganger. Snarveiene til Rom er nok desverre oppbrukt :P

Som du sier selv, har du hele vinteren foran deg....

Se på det som å binde "den perfekte flue", jeg vet at du kan......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg skikkelig sjekket rundt meg her. Lurte voldsomt på trådtykkelse. Jeg har altså 6/0. Tråden ser utrolig mye tykkere ut i bildet enn virkeligheten.

Jeg ble sittende noen timer i går også. Surringene blir bedre og bedre. Det føles godt å ha Vidar som mentor :)

 

Jeg kommer nok ikke til å klare slike surringer som bildet ditt Torbjørn. Blir nok å sikte litt høyt. Synes i utgangspunktet jeg har tatt vann over hodet allerede. Men f..n her er det bare å ta tiden til hjelp. Blir ikke noe fisking ennå uansett.

 

Får ta turen til Oddbjørn å låne den "glattesaken"

 

Sigve

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sigve

Et tips til pene surringer:

Etter surringene er ferdig, ta en liten akvarellpensel (jeg bruker st. 5-6-7) og paaför surringene rödsprit (jeg bruker 96-en...) til de er helt mettet. Da blir traaden mörkere, omtrend slik han blir naar du lakkerer den (uten Color Preserver), og alle eventuelle löse og/eller faste/tette surringer/omdreininger vises tydelig. Saa tar du Oddbjörn sin verktöy eller noe passe og forskyver de omreininger litt, inntil du faar de jevn, uten for lyse eller for mörke partier. Det gaar i vaat tilstand, eller saa venter du et par minutt til spriten er fordampet og traaden er törrt. Du maa ha god og skarp lys, og kontroller gjerne i daglys (sol).

Jeg legger ved et foto der surringer er IKKE helt som de skal/kan väre. Spesielt paa paa höyre foten ser en lyse partier i midten, som burde väre utjevnt med en "burnishing tool". Her burde en ha forskyvet begge höyre og venstre partier (som er särs mörk/tett) litt mot midten. Her er det hele lakkert. Alle "feil" vises ubarmhjertig...

post-2606-1394986838383_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg øvd meg litt samt testet ut med rødsprit. Hvordan blir egentlig fargen på tråden?? Jeg vil jo ha brun men den blir jo nesten sort med rødsprit på. Alle feil som kunne ses forsvant helt mens rødspriten var våt.

 

Testet derfor ut litt med antikkgull. Nå vet jeg ikke hva jeg skal bruke

post-969-13949868385283_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Der er jeg enig med deg thorjørn, det blir seende småsimpelt ut.........jeg tror og vet at den gule vil gi stanga et veldig flott preg og stangsurringene blir nesten usynlig.......hvit silke farget i kinesisk te er ganske stilig det og!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Nå vet jeg ikke hva jeg skal bruke"

 

Alle traader/farger, baade silke og (litt mindre) nylon vill blir mye mörkere naar de lakkeres. Spesielt de som er mörk i utgangspunkt, som brun eller mörk grönn. Er bare saannt. Brun paa brun er vanskelig. Du har neimen ikke mye utvalg av farger paa en allerede svärt mörk blank, om de skal ha en viss kontrast til "underlag". Brun blir nok svart, ja. Eneste utveien er da aa bruke Color Preserver, men som Thorbjörn og Staffan sa: ikke min smak, heller. Byr dessuten paa problemer: det er en stor fare for at lakken som paaföres senere vil trenge gjennom CP og danne stygge mörke striper ("bleeding through"). Fraraader. Legger ved 3 fotos:

Fra en Payne med CP, der de brune surringer (omtrent Java Brown fra Pearsall's) er behandlet med CP, fra en Young som er svärt mörk og har ogsaa CP-behandlete brune surringer, og en i utgangspunkt temmelig mörk stang fra Wojnicky, med lys brune surringer uten CP som nesten "smelter" i hop med bambusens farge.

Gjör et försök med lakk, saa ser du. Hvaa med rödt, da?

post-2606-13949868387145_thumb.jpg

post-2606-13949868387522_thumb.jpg

post-2606-13949868387772_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg øvd meg litt samt testet ut med rødsprit. Hvordan blir egentlig fargen på tråden?? Jeg vil jo ha brun men den blir jo nesten sort med rødsprit på. Alle feil som kunne ses forsvant helt mens rødspriten var våt.

 

Testet derfor ut litt med antikkgull. Nå vet jeg ikke hva jeg skal bruke

 

 

Se her Sigve.

Fant et bilde av antikk gull med java brun tipping på en mørk stang.

Svart tipping på samme fargen blir sikkert knall!

post-3215-13949868388032_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har utviklet seg til en meget lærerik og fin tråd. Følger med fra dag til dag og lærer masse. Sigve, det er stor forskjell fra første forsøk til det du viser nå. Noen lærer fort og du er definitivt en av dem. Fortsetter du som nå kan det ikke bli annet enn svært bra.

 

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...