Gå til innhold

Den grønne stanga


Hunderørret

Anbefalte innlegg

Ikke bare det, stanga leverte jaggu bra der nede også.

Er det lov å si "Stanga leverte bra der nede" på forumet ?  :o  ;D

Neida, etter all skryt dette settet får her så er vel prisen justert opp kraftig til neste år  ;D

 

Lars

 

Jepp, I'm the Incredible Hulk, lysegrønn overalt.

 

Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 133
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Vel, jeg har da såvidt prøvd meg litt med den jeg også. Stanga er grønn!!!! Hehe. Snøret gled godt men hadde fryktelig minne. (Strekte det ikke på forhånd så mulig det blir bedre om enn gjør det).

 

Jeg slet litt med kastingen jeg da :S Huffda, med nybegynner stang og alt. Den har nok en annerledes aksjon enn jeg er vant med så kom liksom ikke helt inn i rytmen med den. Ble mye ujevne kast. Slet litt med at fortomen kollapset også. Prøvde bare med den som fulgte med så vi får se når jeg har litt mer tid.

 

Hadde det litt sånn sist jeg byttet stang også. Håper jeg at jeg kan finne et sted å kaste innendørs utover vinteren. Blir vi nok bedre venner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan helt klart skyldes kastefeil ja. :-[ Mulig de kom mye klarer frem med denne stanga. Ikke så god på aksjoner og sånn så vanskelig å forklare.

 

Prøvde LPXe #5 stanga for første/andre gang samme turen. Gikk veldig mye bedre. Satte veldig fine og trange buer med den. Ble som du sa litt vel åpne buer med Den Grønne. Egentlig både foran og bak. Hvordan er de to stengene i forhold til hverandre? Sånn aksjonsmessig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

En annen grønn stang, Winston BIIT 8'6" #4 (tror jeg det var), har jo tilnavnet "The staff of Moses".

 

Hva om vi gir denne stangen det velklingende tilnavnet "The staff of Staffan", etter den kanskje største ambassadøren for denne selvlysende troda!  ;D ;D ;D

 

Nå har jeg forresten rigget opp min med SA Stillwater #6 (glasslina) for SØ-fiske. Gleder meg til å teste ut den komboen!  :D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Er på tur til Lom nå, og jammen har de ikke fire sett på OBS borti gata her. Burde jeg slå til (trenger støtte for å overbevise konemor om at det er lurt..)

 

det er bare å kjøpe det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker godt når jeg serverte "Den grønne" under Rena Treffen 08! Folk kom stimlende til som ørkyter når man kaster ut litt loff. Alle var imponert over "kastemaskinen". Når Staffan fortalte at dette var en prototyp stang av ett eller annet kjent merke, og utslagsprisen sansynligvis kom til å ligger mellom 3 og 4 lapper, var det flere som ville kjøpe stanga tvert! Jeg fortalte ikke at jeg hadde gitt 100 kroner for stanga uten snelle, snøre og logo. Det er morro at stanga blir brukt Staffan! Selv synes jeg det medfølgende snøret slår litt hardt over. Funger helt utmerket med en vanlig WF 6 med litt lenger frontapering. Ikke noe problem å kaste ut snøret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en såkalt 'sample' fra en fabrikk i Kina. Stanga kostet 17 dollar fra fabrikk, med tube. Den er også utrolig "lettkastet", med en medium til rask aksjon og akkurat passe frekvens. IM6 i tuppen og IM 7 i bunnen. Men denne har selvfølgelig kork, og er således en dyrere stang enn Sølvkroken sin.  ;D

Finishen avslører, men det er mange fluefiskere som ikke ser forskjell på slike ting. Selv erfarne fluefiskere.

 

Jeg tar den frem innimellom kun for å minne meg selv om hvor ukomplisert dette med fluestenger egentlig er. IM6 og IM7 er etter min mening noe av det beste materialet å lage fluefiskestenger av. Hvorfor skal alt være så lett? Svingvekta i selve emnet hjelper deg faktisk på de korte kastene.

 

Stanga er også grønn forøvrig...  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stilig fenomen dette med grønn stang....

Billig og ok å kaste med. Altså som så mange andre stenger som er laget...de aller, aller fleste dunker man jo langt avgårde med.

Men å forherlige noe som er "billig og grønt" bare for å forherlige det?

Skifte ut stenger jeg er veldig fornøyd med for så å stå å vifte med noe som er "ok bra" bare for å si at det koster jo ingenting.... ???

 

Hvis jeg eier en rå BMW, lar den likevel  bli stående i garasjen fordi jeg plutselig har lest at noen har funnet ut at også Lada faktisk ruller i den retning jeg ønsker??

 

Og så for å virkelig gni det inn: Si at jeg koser meg med Staffan sin selvlysende "stav"... ;D

 

Men artig er det jo....Staffan, denne tråden leser du vel...stilte flere spørsmål til deg på "flyt eller flua" tråden under ørretfiske....svarer du eller??

 

Du er jo mentor for meg og mange andre...vil ha svar, sikkert teite spørsmål, men lærte jo en gang at det ikke fantes (teite spørsmål altså...bare teite svar :))

Men du har sikkert noen godt kvalifiserte tanker rudnt dette :)

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vindknuten

Staffan har vel snart startet hype eller nørt under ulmende hype på alt fra det dyreste til det rimligste.

fra Ari T via bambus...til grønn junior stang liksom  ;)

Kan rett og slett mannen ha litt moro av det  ;D

 

Opps...glemte glass  :o Vangen hadde noen bra

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

det er nettop at man kster med noe billig og som gjør det bedre enn mange av de dyre merkene......gøy å snu trenden fra dyrt og ufarliggjøre det å fiske med en "ratrod"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja den kjennes litt, skal vi si "GLASSY" ut . og det er bra..det betyr at man kan kline til alt man vil uten at den brekker, og prøve med tyngre liner...

jeg har brukt DT7 på vidunderet i det siste og det er helt fint..

hvordan hadde en massiv fiberglass stang vært mon tro? 

minimal luftmotstand ivaffal. kanskje litt kald og hard? de første BORONstengene var massive .syklig tynne pinner til klasse 3 og slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv nokk billig ræl, så skal ihvertall ikke kjøpe denne grønne stangen ;D

kaste langt, kaste kort, får si som JanM skrev i en annen tråd " Det er mannen som kaster"

 

 

 

Visst. Og mannens evne til å tilpasse seg det han har i hendene.

 

For tiden kaster jeg mye med ei stang som forlanger at en jobber rolig med den. Og når en gjør det, og tror en kaster rolig nok, så finner en ut at en kan jobbe ennå roligere. Og når en så tror en jobber rolig nok, så opplever en at en kan jobbe ennå roligere. Til slutt går alt så sakte at du får all tid i verden til å konsentrere deg om teknikken. Stanga pøser ut når du er snill med den. Er du det minste slem, slutter den å levere. Her er det kort vei fra himmel til helvete. Og du verden så langt inn i himmelen det går når du er virkelig snill. Få stenger er som denne. Den følelsen jeg snakker om med denne stanga får du kun når du har lært deg å ta den ut. For denne stanga betyr ikke det å "ta den ut" det samme som å klaske til. Gjør du det riktig, nærmest bare "trøkker den" lina i gjennom der til slutt.

 

Jeg snakker ikke om den grønne her  ;) Når det er sagt, leverte den grønne 38 meter på lett bakvind den, på sin måte. Men ikke med originallina. Kjøpte den for moro skyld.

 

Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...