Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      20

    • Innlegg

      6 148


  2. Håvard Åsbø

    Håvard Åsbø

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      653


  3. Maяɪus_A_Book

    Maяɪus_A_Book

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      2 466


  4. Jan_Haukaas

    Jan_Haukaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 327


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. mai 2016 i alle områder

  1. Hei, Jan Haukaas har skrevet en artikkel om laksefiske på ørretmåten. Plenty med gode tips her, ta en titt! http://www.fluefiskesiden.no/artikler/laksefiske-pa-orretmaten/
    9 poeng
  2. Når ørreten blir kjønnsmoden er ganske sammensatt trur jeg. Det kommer av stamme, levesett og størrelse. I vann med dårlig næringstilgang og overbefolkning blir de gjerne tidligere kjønnsmodne. Mens hos storørretstammer som bla. mjøsørret lever de mer som sjøørret/laks og gyter først etter 5-7 år. Disse er gjerne i elva i 2-3 år før de slipper seg ned i innsjøen og feter seg opp i et par år før de er kjønnsmodne. I sunne bestander så tror jeg det er ganske naturlig med 5-7 år. Når jeg sier at fisk fra oss er kjønnsmodne etter 3 år så er ikke det regelen men det skjer ganske ofte. Fisken er stor i fht. alderen nesten 1kg. Fisk jeg setter ut som 1-åring bruker gjerne 4 år under normale gunstige forhold på å bli samme størrelse. Da er de 5 år gamle. Å sette stor settefisk er ikke bare et onde, det kan være en flott måte å skape økt interesse og mye moro for barn og de som ikke er så hardcore som oss. Beste måten å gjøre dette på synes jeg er å konsentrere virksomheten til noen få utvalgte vann som ikke har de beste forutsetningene til å bli gode fiskevann. Og la vann som har bra forutsetninger være så ville som mulig.
    4 poeng
  3. Takk for gode kommentarer! Tenkte å dele mine erfaringer med gjengen her inne som er eksperter på ørretfiske, og hvor lett det egentlig er å tilpasse seg sommerfiske etter smålaksen. Er det spørsmål så bare fyr løs! Ørreten på bildet til André er tatt litt på dette viset. Vi satt å kosa oss med en liten bayer og venta på at fisken skulle vise seg. Den første fikk André æren av å ta, den neste var min tur. Forsiktig tilnærming, diskuterte fluevalg og la en liten strategi som vi var enige om og la et kast.. Så fisket etter smålaksen kan være like spennende som en stor brunørret Jan
    3 poeng
  4. Jeg synes at om man skal rekruttere nye sportsfiskere er makrell og torsk i sjøen, abbor, gjedde, brasme og mort i ferskvann et mye mer fornuftig utgangspunkt enn å sette stor ørret. En del av sportsfiske for min egen del er også lære om naturen, insekter, vannkvalitet, næringskjede osv. Det som opptok meg mest når jeg begynte å fiske var å kikke i vannet etter rumpetroll, insekter, øyenstikkere mens andersduppen lå å venta. Plutselig nappa det en abbor, og for meg var den abboren like gjev som hva som helst annet fiskeslag. Jeg er glad for at jeg lærte dette fra starten av, og at det ikke handler om å få fisk som ikke har tilhørlighet i naturen i det hele tatt. Mulig jeg er litt "hippie" men det er iallefall dette jeg ønsker å bringe videre til nye generasjoner. Jeg synes ikke noe om at settefiskanlegg skal utvides og utvides og produsere mer og mer fisk likt man har sett i OFA anlegget. Alt med måte og så naturlig som mulig. Tenk om man heller hadde brukt dugnadstimer i Oslomarka på utfisking av overbefolkede vann? De er det jo så utrolig mange av. For veldig mange av vanna ville det antakeligvis ikke vært nødvendig med utsettinger i det hele tatt. De har jo flotte gytebekker. Om man skal sette ut ørret i ferskvann bør det være grunnlag for at fisken får en naturlig vekst i næringskjeden likt andre fisker. Er det ikke grunnlag for det, får det heller bli abborvann eller et vann med de fiskearter som opprettholder bestand av seg selv. Ser ikke hvorfor ørret skal være så mye gjevere å få på kroken en andre fiskeslag. (Snakker selvfølgelig ikke om å sette ut fremmede fiskerarter i vann de ikke hører hjemme i, bare for å ha sagt det). Vil man at nybegynnere skal få fisk med litt størrelse på så det napper litt i løken - fisk i et gjeddevann. Fluefiske etter kilosørret kan komme litt senere, og da helst på en litt mer bærekraftig måte Finnes nok av andre flotte fiskeslag. Hvorfor er ørret så gjevt? Jeg synes dette var ganske kult i Nitelva også jeg for nærmere 15 år siden, og fersk fluefisker med neopren og abu snelle Nappa godt i stanga de gjeddene her, og føltes som å ha på en hvithai den gang. EDIT: Rettet opp noen grove skriveleifer. Hau, hau.
    3 poeng
  5. Utsetting av stor fisk fungerer ikke så ofte. Da skal det være rimelig gode vann med nok av næring og gjerne endel byttefisk i kurant størrelse. Jeg har endel eksempler på at det funker, men flere på det motsatte. De vannene som jeg vet at det har fungert ganske brukbart i er forholdsvis store. Og de har en grei bestand av abbor, kyte eller mort i mindre str. Vann med stor mort har vært de dårligste å sette i, mulig den store morten er så god på insektsspisinga at den konkurrerer ut ørreten. I mindre myr/skogsvann så har jeg nesten bare dårlig erfaringer. Som mange vet så er jeg med å driver settefiskanlegg og jeg snakker mye med kundene om dette her. Og jeg får endel interessante opplysninger. Den 3-åringe ørreten vi har levert har vært kjønnsmoden og mange har rapportert om gyting samme høst. Og at de gasser seg på småfisk og fortsetter å vokse. Vann er komplekse saker og det er ikke lett å forutse hva som skjer når man setter ut stor fisk. Setter man liten fisk så blir det svært ofte bra ;-) Kultivering er ikke enkelt når det er hardt fiske og stort uttak, da blir det fort noen snarveier som må tas. Men man kan fint kombinere litt. Setter man ut 1-år gamle ørreter så vil man få fisk som er ville og fine som noen. Selv om jeg driver med settefisk så er jeg ikke noen fan av at ørret skal settes ut som stor, det ødelegger hele moroa for meg. Og jeg fisker helst ikke på den type fisk. Har heldigvis nok av steder hvor de har fått vokse seg store.. De som ikke var merket.. Var de også satt ut som store Pål? Hvis ikke så er det kanskje litt vel offensivt med utsettinger der.
    3 poeng
  6. Fortsätter rensa lite Sneller från min samling. Väldigt fin megoff snella som aldrig blivit använd. Jag vill byta den mot någon annan väldigt fin snella eller en fin stang. Kan även säljas. Ta kontrakt via min mail johanssonrickard81@gmail.com Ha det bäst! :-)
    2 poeng
  7. Barn bryr seg ikke men for nyefrelste voksne fluefiskere så er det gromt med litt lettfanget fin fisk. Det som er synd er at det har blitt litt vel vanlig å få stor fisk mange steder. Jo, vi setter årlig i mange vann. I noen vann annenhvert år og i andre enda mer skjelden. I vann som beskattes hardt så blir det satt årlig. I vann som det settes 3-åringer så bir det også satt 1-åringer. Aldri bare 3-åringer. Vi regner med at 3-åringene blir ganske raskt fisket opp og småtassene er "investeringen".
    2 poeng
  8. Hei Øyvind S, Evolve linene har fått en ny type coating som inneholder bedre flyteevne i hele lina og spesielt mer velflytende tupp. Videre er linene hardere og glattere enn før. Som gjør dem bedre når det er sommervarme og de blir mer slitesterke og mindre utsatt for krakkelering.
    2 poeng
  9. Caddis med sosiale antenner... haha, eehhh... Den var tørr;)
    1 poeng
  10. Det er størrelsen det kommer an på. Den misforståelsen har vi klart å ødelegge så det holder.
    1 poeng
  11. Nå har det jo kommet for dagen at det har vært en del slike utsettinger med begrunnelse av at man skal rekruttere sportsfiskere. Det hadde jo vært interessant å høre litt om disse resultatene. Blant annet; hva koster denne rekrutteringen? Ellers gjentar jeg oppfordringen om å fiske etter disse merkede fiskene, måle, veie og ta bilde. For det kan vi iallefall være enige om; det er interessant å se hvordan stor settefisk takler et liv i det fri. Spesielt nå som de har fått et år på seg - en mulighet som kanskje ikke byr seg igjen med det første. Kobberhaugtjern er et ypperlig skogsvann for fluefiske. Marginata'en er sikkert i gang også. Den kalde vinden kan kanskje føre til at den blir sittende litt på vannet de neste par dagene - om den ikke synes det er for tørt.
    1 poeng
  12. Jeg kjenner ikke saken/sakene som ligger å ulmer i bakgrunnen her. Asi sine stenger er nok ikke noe for meg uten at jeg vil si noe stygt om dem. Snørene synes jeg er for dyre men samtidig vil jeg skyte inn at jeg fikk et veldig bra inntrykk det lille jeg fikk testet. Jeg kan se for meg at dette snøret ville passe meg perfekt til sø fiske og lignende situasjoner. De har utvilsomt fått til noe her (de som nå eventuelt har laget det) Tykkelsen merket jeg lite til. Hvis noen klarer å bevise at Arkimedes tok feil så tror jeg de vil bli veldig rike veldig fort.
    1 poeng
  13. Jeg mener det må være bedre å sette lite fisk litt ofte en mange skjeldent. Utrolig fint at det er kommet en ordentlig debatt om dette. Det er liten tvil om at det settes for mye fisk for mange plasser.
    1 poeng
  14. Nå skal det vel i rettferdighetens navn sies at alle vann har noen slike individer rett etter isløsningen. Og en sånn fisk - eller flere for den saks skyld - er ikke nok for å konkludere. Problemet er bare at de opptrer veldig ofte i OFA vannene og ikke bare rett etter isløsningen. Jeg mener jo at det skyldes at man setter ut for mye fisk - og for ofte. Det er bare tull å sette fisk hvert år. Da skal man kjenne et vann uvanlig godt. Fisk bør settes annet hvert eller hvert tredje år. Vinteren 2015 holdt Andreas Lium et foredrag om fluefiske i Nordmarka hos Oslo Sportsfiskere. Når foredraget var ferdig var det anledning å stille spørsmål. Et ivrig medlem av Oslo Sportsfiskere spurte hvorfor all fisken i Nordmarka var så tynn / all den fisken han fikk var tynn. Lium svarte ikke (det er heller ikke noe han kan stå til ansvar for). Det som er mer besynderlig var at ingen av de andre medlemmene svarte. I salen satt det ganske mange som er dypt involvert i fiskeutsettingene i Nordmarka. Men nå handler jo ikke denne tråden om OFA. Men det er jo av betydning hvilke levevilkår fiskene i Kobberhaugtjern har. Er de satt ut i et vann som egentlig ikke tåler mer settefisk?Man burde iallefall sjekke / sammenlikne veksten på store fisker fra vann hvor det er utvist litt mer varsomhet mht settefisk. Da er vi tilbake der jeg har vært mange ganger tidligere: Det må forskes på utsetting av brunørret i vann og elver...
    1 poeng
  15. Den fisken der mangler bare lompe og ketchup.
    1 poeng
  16. Godt mulig. Sender du bildet på mms?
    1 poeng
  17. Hei Vanskelig å si. Den ene kanskje. Men det betinger at den har stått på stedet hvil i 2 år. De tre andre var av en annen karakter. De var blankere, tynne, men ikke slimete og brune. De hadde et fint blåskjær og svak rød farge på kjøttet. Som matfisk var de topp. Finner og hale var også intakt. Disse har nok ikke gått like lenge i oppdrettsanlegget. Hvor offensive utsettingene har vært blir bare spekulasjoner ettersom OFA har hemmeligholdt utsettingene de siste årene. Men fisken under fikk jeg på søndag kveld. 30 cm og 220 gram. Det gir en k-faktor på 0,76. Sammen med forrige fangst, så er det vel ingen grunn til å slå seg på brystet for de som er ansvarlige for vannet.
    1 poeng
  18. Det lukta litt laue og asp av den mylarpoppergreia her, Robban Fet flue.
    1 poeng
  19. Dette kan bli spennende. Har soleklare planer for denne ;)
    1 poeng
  20. Hva med settefisk som er lite foret og har derfor hatt dårlig vekst? Vi satt to-åringer sist gang som hadde samme størrelse som ett-åringer. Grunnen til dette var at vi var for sene når vi bestilte. Det var det vi fikk. Det jeg tenker/lurer på er at problemet her bla er at fisken blir tidlig kjønnsmoden. Blir denne da kjønsmoden i endra mindre str? Jeg følte dette kullet produserte rogn veldig tidlig. Om det gjøres noen "stunt" i bestemte vann en skjelden gang er vel ikke så farlig? Tenker da på utsetting av stor fisk. Husker det ble gjort her en gang for mange milliarder år siden i et vann. Det var noe overskudds fisk i fra et klekkeri på Vestlandet. Det var ikke krav til stedegen fisk på den tiden. Det ble jo da reklamert om at dette hadde funnet sted. Dette ble gjort på høsten og vannet ble stengt til våren. Hehe tror de fleste fiskene ble fisket opp i løpet av få uker. Fisken tok jo alt som ble servert. Samtidig skapte det jo en "boost" da. Dette er vel kanskje ikke noe for meg men jeg registrerer jo at andre liker slikt veldig godt. Det skaper jo tross alt storfiskbilder og det er veldig viktig om man skal bli en stjerne i miljøet.
    1 poeng
  21. Jeg har en teori, eller synsing, på disse fiskene og den går i sin enkelthet ut på at fisk som har gått i karene og blitt foret gjør sitt til at fisken glemmer hvordan det er å jakte på føden. Derved vil den stå i nærheten av den standplassen den fant da den ble satt ut en tid og derved tape vekt før den begynner å jakte på mat. Derfor vil den ikke øke sin vekt, i hvertfall den første tiden etter utsettelse. Som jeg innledet denne synsingen med at det er en teori, men jeg tror den har noe for seg. Men det er min mening, jeg har aldri trodd noe på å sette ut fisk i større vann eller elver, der bør naturens harde lov gjelde. (Spesielt i disse tider hvor alt skal konkurranseutsettes). Magne Fjellstad.
    1 poeng
  22. Fredagen ble nok siste turen etter sjøørreten på denne siden av sommeren. Siste turen bød på 5 små ørreter og en horngjel. Skjærgården fylles opp av båter, hyttefolk og familier på tur. Flott det at naturen brukes, men når det skjer så blir min følelse av å være der annerledes. Jeg får ikke samme lysten til å være der med fiskestang lenger. Det blir noe helt annerledes,og fiskelysten min, trangen til å komme meg ut til kysten blir borte. Men det kommer spennende tider fremover. Utover blomsterprakt i hagen så blir det ekspedisjoner i skogen. Jeg har fått god hjelp fra mange på forumet, både fluer og tips. Det setter jeg veldig pris på! Så nå sitter jeg og bygger en stang for formålet. Men utover høsten kommer nok lysten til å trekke mot kysten igjen. Enn så deilig det er med varme og sommer, så er det en liten del av meg som gleder seg til høststormene setter inn!...
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...